DN > Kultur

Saturday, 19 January, 09:49

DN - 17 maj 18 kl. 20:18

”Vi är en bra grupp människor i Akademien nu”Svenska Akademien är mitt uppe i processen för att välja in nya medlemmar, bekräftar den tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson för DN – som betonar kvaliteten i den återstående gruppen.  – Vi är en bra grupp människor i Akademien nu som strävar åt samma håll, säger han. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Akademien, Anders Olsson, DN

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi är en bra, gruppmänniskor i , Akademiennu
SVT - 27 apr 11 kl. 23:04

Per Johansson: "Bra grupp för oss"

Förbundskapten Per Johansson tycker att Sveriges handbollsdamer lottats i en bra grupp i EM 2012..

YLE - 10 apr 18 kl. 05:18

Jakobstads förening startar må bra - grupp för unga vuxna

En må bra- grupp för unga vuxna startar i Jakobstad. Tanken är att de unga ska öka sitt eget välbefinnande och sin självkännedom och få stöd av både ledarna och de andra i gruppen..

Skånskan - 05 maj 18 kl. 01:00

Lika bra att Akademien inte delar ut No­bel­priset

Det delas inte ut nå­got No­bel­pris i lit­te­ra­tur i år. För första gången se­dan 1949 kan inte Svenska Akademien samla sig till ett be­slut, med­delades i går.
Till slut verkar Akademiens le­da­möter ha in­sett att de­ras för­tro­en­de bland andra kul­tur­in­sti­tu­tioner lik­som hos svenska folket inte är högt.

NSD - 10 okt 13 kl. 18:01

Författarveteran: Bra val, akademien!

Alice Munro är okänd för många, men inte för de litterärt intresserade. Bertil Köhler, 89 år, ställer helt upp på Svenska akademiens val. ??

Sydsvenskan - 24 mar 16 kl. 10:24

Akademien protesterar mot fatwa

Svenska Akademien protesterar nu mot fatwan mot Salman Rushdie, 27 år efter affären som fick flera medlemmar att lämna De Adertons arbete.
– Det är väldigt bra att Akademien går ut med det här i dag, säger Kerstin Ekman, som dock inte kommer tillbaka..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bra lottning för svenska fotbollstjejer

Under fredagskvällen lottades grupperna till damernas fotbolls-EM i Sverige 2013. Sverige ställs mot Italien, Danmark och Finland i grupp A.- Det är en bra grupp.

Expressen - 14 apr 16 kl. 15:40

Sveriges tuffa grupp i OS – möter Brasilien

Pia Sundhage får en tuff grupp i OS. Damlandslaget får möta Brasilien, Sydafrika och Kina i gruppspelet. – Jag skulle vilja säga att det är en hyfsat bra grupp, säger Olivia Schough.

ÖstersundsPosten - 25 mar 16 kl. 13:45

Akademieprotest: "Väldigt bra", säger Kerstin Ekman

– Det är väldigt bra att Akademien går ut med det här i dag, men jag vill inte recensera Akademiens arbete, säger Kerstin Ekman till Kulturnytt i P4 efter beskedet..

Norrtelje Tidning - 10 feb 17 kl. 22:20

Peter Hautalathi utsedd till Årets tränare: "En bra grupp gör en bra ledare"

BKV Norrtäljes Peter Hautalathi fick ta emot priset för Årets tränare på Norrtäljes Idrottsgala under fredagskvällen. I vinnarintervjun efteråt passade han bland annat på att hylla sin assisterande tränare Peter Johansson..

Eurosport - 25 jul 12 kl. 09:41

Fotboll - Ligue 1 - Zlatans första träning: "Det verkar vara en bra grupp"

Under natten till onsdag gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt första träningspass med PSG. "Jag har sett fram emot det här", säger svensken enligt L'Equipe..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

DN - 10 jan 19 kl. 08:36

Stellan Skarsgård blir skurk i nya ”Dune”

Svenske Stellan Skarsgård har fått en roll som storskurk i den kommande science fiction-filmen ”Dune”, skriver Variety..

DN - 10 jan 19 kl. 06:27

”I dag sliras, skarvas och överdrivs det överallt”

Niklas Wahllöf: Valet står nu mellan uppmärksamhet, uppdrag, pengar eller konkurs..

DN - 09 jan 19 kl. 15:39

Tio tips om konstvårens höjdare

Röhsska museets nyöppning är den svenska konstvårens höjdpunkt. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin listar säsongens tio mest lovande konstevenemang..

DN - 09 jan 19 kl. 11:01

Därför har den liberala idealdebatten misslyckats

Föreställningen om en rak debatt där idéer möts i saklig strid bortser ofta från gruppers behov av att känna sig upprörda. Norske författaren Bjørn Stærk noterar att invandringsmotståndet rör sig hemtamt i både trånga och vida åsiktskorridorer. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:49

Lars von Trier funderar på en uppföljare till ”Riket”

Den danska tv-serien ”Riket” från 1994 kan få en fortsättning. Nu har Lars von Trier besökt Rigshospitalet i Köpenhamn för en tänkbar tredje säsong..

DN - 09 jan 19 kl. 10:14

Tv-recension: ”Brexit: the uncivil war” är en politisk rysare från verkligheten

Pr-spinn, manipulationer och lögner. ”Brexit: the uncivil war” med Benedict Cumberbatch är en fängslande mix av politiskt skräckdrama och sedelärande svart komedi. En vecka före omröstningen av Theresa Mays skilsmässoavtal med EU strör filmen salt i Brexit-såret.

DN - 09 jan 19 kl. 08:42

”Carmen” – en klassiker utan sistadatum för sex och passion

När klassikern ”Carmen” sätts upp på Kungliga Operan utspelar den sig här och nu i en fabrik som tillverkar billigt spanskinspirerat turistkrimskrams. Att tackla originalets exotisering var en av de svåraste nötterna att knäcka, berättar regissören Johanna Garpe..

DN - 09 jan 19 kl. 06:30

Bokrecension: ”Det vita kallbadhuset”

En man ligger på sitt köksgolv och kan inte ta sig upp. Det är den 17 december i Oslo och trygghetslarmet och mobilen ligger obönhörligt utom räckhåll för hans förtvinade muskler..

DN - 09 jan 19 kl. 06:27

Linus Larsson: Vårt enda hopp är att de fossila baronerna inte vet vad de gör

Norge planerar för 50 år av oljeborrning. Preem bygger raffinaderi för miljarder norr om Lysekil. De påstår att om inte ”vi” gör det kommer ”någon annan” att göra det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.