Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 24 May, 07:57

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 19:30

Personligt ansvar krävs inom vården för att patienterna ska vara säkraLäkaren Björn Zarén: Om en ordination är svår att utföra måste ju läkaren kontaktas..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Björn Zarén

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personligt, ansvar, krävsinom , vårdenför att , patienternaska , vara säkra
Sydsvenskan - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Västerbottens Folkblad - 26 maj 14 kl. 23:00

Alliansen tar ansvar för sjukvården

Vi behöver jobba för att kunna ta ansvar för sjukvården, skriver representanter för Moderaterna. Socialdemokraterna Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Peter Olofsson skriver i Folkbladet (19/5) om sjukvården och lovar nya miljarder från nationell nivå. Men vad de undviker att skriva om är att deras löften står utan täckning.

DalaDemokraten - 28 sep 17 kl. 17:01

Västerås stift: Vi tar ansvar för naturvärden utöver vad certifieringen kräver

Vi tar ett stort ansvar för naturvärden genom att vi avsätter 8,5 procent av vår produktiva skogsmark från kommersiellt skogsbruk. Utöver detta kan läggas all lågproduktiv mark som inte brukas av andra skäl. Dock förstår vi om det kan upplevas som en klen tröst för den som varit med om att ett kärt skogsområde i den egna trakten avverkats, skriver Erik Ling, Västerås stift..

YA - 23 okt 12 kl. 06:29

Allas ansvar för sjukvården

YA anser: Sjukvård är inte gratis. Den som inte kommer till sin bokade tid tar resurser från andra.Alla vill vi ha en frisk kropp och ett klart sinne.

YLE - 03 jul 14 kl. 16:50

Delat ansvar kan trygga specialsjukvården

Mindre sjukhus ska trygga specialsjukvård också lokalt när vårdområdet växer. Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, vill trygga avancerad vård men med hjälp av andra. Hur specialsjukvården ska arrangeras är en fråga som hela landet måste tackla, säger Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Västerbottens Folkblad - 16 jul 13 kl. 02:00

Vi vill ta ansvar för sjukvården

Sjukvården i Sverige står inför stora framtida utmaningar. De allt växande behoven och ökade förväntningar som finns på sjukvården måste prioriteras på rätt sätt. Här [...

LV - 08 maj 14 kl. 09:01

Misskött ansvar för cancersjukvården, Segerberg

Cancersjukvården i norra länsdelen går in i en osäker period, i och med att den ende onkologen, läkare med specialistkompetens om tumörsjukdomar, går i pension. Rekrytering av efterträdare pågår..

GT - 12 jun 14 kl. 08:19

Vi tar ansvar för sjukvården

Magdalena Andersson (S) lovar nya miljarder till sjukvården, något som Gert-Inge Andersson (S), ordförande i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen, framhåller i alla debatter för att bland annat täcka upp ofinansierade utgifter..

SvD - 16 jun 15 kl. 07:00

”Staten ska ta större ansvar för sjukvården”

Regeringen kallar nu till nationell samling för att garantera kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Det skriver ansvarig minister Gabriel Wikström (S)..

SvD - 05 okt 15 kl. 12:23

S: ”Nu krävs långsiktigt ansvar för akutsjukvården”

Det är oroande att Alliansen i Stockholms läns landsting väljer att slå mot oss istället för att ta tag i knäckfrågorna när det gäller problemen inom akutsjukvården. Det skriver företrädare för Socialdemokraterna i en slutreplik..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Mycket på spel när Macron träffar Putin

Frankrikes president Emmanuel Macron träffar i dag Rysslands dito Vladimir Putin i S:t Petersburg. Högst på dagordningen står det globala kärnenergiavtalet med Iran, kriget i Syrien och konflikten i Ukraina. Det är det andra bilaterala mötet parterna em.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Trump: Bilimporten ett säkerhetshot

Att USA köper så mycket personbilar från andra länder hotar landets säkerhet. Det menar president Donald Trump, som nu får handelsdepartementet att utreda tullar av samma typ som de nyligen införda på aluminium och stål. "Det finns tecken på att import.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fler äldre jobbar i sjukvården

Allt fler som jobbar inom sjukvården fortsätter att arbeta efter att de fyllt 65 år. 2005 var drygt en procent av de anställda i landstingen och regionerna över 65 år, att jämföra med fem procent förra året. Det visar personalstatistik från Sveriges Kom.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bod brann i Gunnesbo

Elden från en brinnande container spred sig till en bod..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ny VM-låt av landslagsspelarnas egna barn

På onsdagskvällen bjöds Sveriges VM-trupp i fotboll på en musikalisk överraskning när de för första gången fick höra VM-låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”. En sprillans ny hyllningslåt av artisten Pidde P – och fotbollsspelarnas egna b.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Lastbil har vält på E6 vid Hofterup – vägen avstängd

En lastbil har vält på E6 i höjd med Hofterup. Lasten har fallit ut över vägen..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

15-årig pojke tafsade på kvinnlig joggare

På onsdagen greps en 15-årig pojke för att ha tafsat på en kvinna i 40-årsåldern som var ute och joggade..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Ingves: Lagstifta om fast ränta för bolån

Riksbankschefen Stefan Ingves vill att politikerna lagstiftar så att en större del av svenskarnas bolån binds till fast ränta, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet. – Vi tror att det vore bra om man kunde komma åt det här med räntebindningstide.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Andra raka segern för volleybolldamerna

Sveriges volleybolldamer med Isabelle Haak i spetsen fortsätter att övertyga i landslagsturneringen Silver European League. Laget vann på onsdagen borta mot Kosovo och toppar nu grupp A. "De gjorde det tufft för oss i de första två seten och satte verkl.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Lastbilschaufför stoppades med narkotika för 13 miljoner – frias och får skadestånd

I ett lönnutrymme i lastbilen hittade tullen i Malmö totalt 150 kilo narkotika..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.