Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 21 October, 12:58

Liknande nyheter

Taggar: Personligt, ansvar, krävsinom , vårdenför att , patienternaska , vara säkra
Sydsvenskan - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Västerbottens Folkblad - 26 maj 14 kl. 23:00

Alliansen tar ansvar för sjukvården

Vi behöver jobba för att kunna ta ansvar för sjukvården, skriver representanter för Moderaterna. Socialdemokraterna Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Peter Olofsson skriver i Folkbladet (19/5) om sjukvården och lovar nya miljarder från nationell nivå. Men vad de undviker att skriva om är att deras löften står utan täckning.

DalaDemokraten - 28 sep 17 kl. 17:01

Västerås stift: Vi tar ansvar för naturvärden utöver vad certifieringen kräver

Vi tar ett stort ansvar för naturvärden genom att vi avsätter 8,5 procent av vår produktiva skogsmark från kommersiellt skogsbruk. Utöver detta kan läggas all lågproduktiv mark som inte brukas av andra skäl. Dock förstår vi om det kan upplevas som en klen tröst för den som varit med om att ett kärt skogsområde i den egna trakten avverkats, skriver Erik Ling, Västerås stift..

YA - 23 okt 12 kl. 06:29

Allas ansvar för sjukvården

YA anser: Sjukvård är inte gratis. Den som inte kommer till sin bokade tid tar resurser från andra.Alla vill vi ha en frisk kropp och ett klart sinne.

YLE - 03 jul 14 kl. 16:50

Delat ansvar kan trygga specialsjukvården

Mindre sjukhus ska trygga specialsjukvård också lokalt när vårdområdet växer. Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, vill trygga avancerad vård men med hjälp av andra. Hur specialsjukvården ska arrangeras är en fråga som hela landet måste tackla, säger Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Västerbottens Folkblad - 16 jul 13 kl. 02:00

Vi vill ta ansvar för sjukvården

Sjukvården i Sverige står inför stora framtida utmaningar. De allt växande behoven och ökade förväntningar som finns på sjukvården måste prioriteras på rätt sätt. Här [...

LV - 08 maj 14 kl. 09:01

Misskött ansvar för cancersjukvården, Segerberg

Cancersjukvården i norra länsdelen går in i en osäker period, i och med att den ende onkologen, läkare med specialistkompetens om tumörsjukdomar, går i pension. Rekrytering av efterträdare pågår..

GT - 12 jun 14 kl. 08:19

Vi tar ansvar för sjukvården

Magdalena Andersson (S) lovar nya miljarder till sjukvården, något som Gert-Inge Andersson (S), ordförande i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen, framhåller i alla debatter för att bland annat täcka upp ofinansierade utgifter..

SvD - 16 jun 15 kl. 07:00

”Staten ska ta större ansvar för sjukvården”

Regeringen kallar nu till nationell samling för att garantera kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Det skriver ansvarig minister Gabriel Wikström (S)..

SvD - 05 okt 15 kl. 12:23

S: ”Nu krävs långsiktigt ansvar för akutsjukvården”

Det är oroande att Alliansen i Stockholms läns landsting väljer att slå mot oss istället för att ta tag i knäckfrågorna när det gäller problemen inom akutsjukvården. Det skriver företrädare för Socialdemokraterna i en slutreplik..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

11 000 hastighetsöverträdelser på två månader

Polisen har uppmätt hastigheter på 209 km/h på Öresundsbron..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lee Miller – musan som sa upp sig

Dunkers lyfter det surrealistiska draget hos Lee Miller, skriver Ann Lingebrandt..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Godståg och bil i kollision

Ett godståg och en personbil har kolliderat i Kimstad utanför Norrköping, skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin hemsida. Två ambulanser har skickats till platsen, enligt SOS Alarms händelseinformationscentral. Det är oklart om någon skadats i.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Försvunnen mamma inte kidnappad

Den kvinna som varit försvunnen sedan i fredags på Gotland har inte kidnappats. Polisen misstänkte tidigare att hon förts bort från sitt hem mot sin vilja. Nu tyder allt på att hon lämnat hemmet frivilligt och att hon är vid liv, rapporterar SVT Öst.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Utlänningar köper begagnat i Sverige

Nya miljöregler och en stor efterfrågan från utlandet driver upp priserna på begagnade bilar. Trenden går stick i stäv med förväntningarna i början av året. Priset på begagnade bilar har stigit med tre procent hittills i år, vilket är en oväntad utveckl.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Minnesord om Gert Aspelin

Konstnären Gert Aspelin, Kivik, har avlidit i en ålder av 73 år..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Minnesord om Christer Borg

Journalisten Christer Borg, Malmö, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Britneys svenska superhit fyller 20

Den då okända 16-åringen Britney Spears blev namnet på allas läppar när "...Baby one more time" släpptes 23 oktober 1998. 20 år senare betraktas låten som ett fenomen och starten på en era där Max Martin intog tronen och sedan dess varit kung över Billb.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Hjälparbetare dödade av rebeller

Två hjälparbetare har skjutits till döds av rebeller i Kongo-Kinshasa, meddelar landets hälsominister, som säger att det är en "mörk dag" för alla som kämpar mot ebolaviruset i landet, twittrar nyhetsbyrån AP. Det tros vara första gången under det här e.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot. – Det påverkar arbetet va.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.