Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 19 January, 09:55

Liknande nyheter

Taggar: Personligt, ansvar, krävsinom , vårdenför att , patienternaska , vara säkra
Sydsvenskan - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 16 kl. 19:45

En kultur utan personligt ansvar.

Det finns olika sätt att ta ansvar.I Japan händer det att politiker och företagsledare som begått allvarliga misstag gråtande och djupt bugande ber om offentlig ursäkt.I USA får den som missbrukat sitt förtroende eller bara misslyckats i största allmänhet ofta gå med en gång, i bästa fall ges tid att först städa skrivbordet.

Västerbottens Folkblad - 26 maj 14 kl. 23:00

Alliansen tar ansvar för sjukvården

Vi behöver jobba för att kunna ta ansvar för sjukvården, skriver representanter för Moderaterna. Socialdemokraterna Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Peter Olofsson skriver i Folkbladet (19/5) om sjukvården och lovar nya miljarder från nationell nivå. Men vad de undviker att skriva om är att deras löften står utan täckning.

DalaDemokraten - 28 sep 17 kl. 17:01

Västerås stift: Vi tar ansvar för naturvärden utöver vad certifieringen kräver

Vi tar ett stort ansvar för naturvärden genom att vi avsätter 8,5 procent av vår produktiva skogsmark från kommersiellt skogsbruk. Utöver detta kan läggas all lågproduktiv mark som inte brukas av andra skäl. Dock förstår vi om det kan upplevas som en klen tröst för den som varit med om att ett kärt skogsområde i den egna trakten avverkats, skriver Erik Ling, Västerås stift..

YA - 23 okt 12 kl. 06:29

Allas ansvar för sjukvården

YA anser: Sjukvård är inte gratis. Den som inte kommer till sin bokade tid tar resurser från andra.Alla vill vi ha en frisk kropp och ett klart sinne.

YLE - 03 jul 14 kl. 16:50

Delat ansvar kan trygga specialsjukvården

Mindre sjukhus ska trygga specialsjukvård också lokalt när vårdområdet växer. Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, vill trygga avancerad vård men med hjälp av andra. Hur specialsjukvården ska arrangeras är en fråga som hela landet måste tackla, säger Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Västerbottens Folkblad - 16 jul 13 kl. 02:00

Vi vill ta ansvar för sjukvården

Sjukvården i Sverige står inför stora framtida utmaningar. De allt växande behoven och ökade förväntningar som finns på sjukvården måste prioriteras på rätt sätt. Här [...

Corren - 21 nov 18 kl. 08:00

Optiker tar över ansvar från sjukvården

Bristen på resurser inom sjukvården utvecklar nya vägar inom vården..

NT - 21 nov 18 kl. 08:00

Optiker tar över ansvar från sjukvården

Bristen på resurser inom sjukvården utvecklar nya vägar inom vården..

LV - 08 maj 14 kl. 09:01

Misskött ansvar för cancersjukvården, Segerberg

Cancersjukvården i norra länsdelen går in i en osäker period, i och med att den ende onkologen, läkare med specialistkompetens om tumörsjukdomar, går i pension. Rekrytering av efterträdare pågår..

GT - 12 jun 14 kl. 08:19

Vi tar ansvar för sjukvården

Magdalena Andersson (S) lovar nya miljarder till sjukvården, något som Gert-Inge Andersson (S), ordförande i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen, framhåller i alla debatter för att bland annat täcka upp ofinansierade utgifter..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Migranter korsar gränsflod på väg in i Mexiko

Hundratals centralamerikanska migranter har tagit sig olagligt över gränsen från Guatemala in i Mexiko, i försöken att så småningom nå USA. Samtidigt väntar andra vid gränsen på att få humanitära visum. Många av migranterna, som är en del av en stor kar.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Kim Kardashian sluter fred med Taylor Swift

Realitystjärnan Kim Kardashian West verkar ha begravt stridsyxan i sitt bråk med artisten Taylor Swift. I ett nytt videoklipp på Snapchat filmar hon sig själv i en bil – med Taylor Swifts låt "Delicate" på i bakgrunden, skriver Elle. I tv-programmet "Wa.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Allvarligt skadad efter påkörning i Borlänge

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador sedan han blivit påkörd vid E16 vid Ornäs i Borlänge kommun. Mannen befann sig utanför sitt fordon när en annan bil körde på honom. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik samt vållande till kr.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Biljettkö runt hela Stadion

Klockan 10 släpps biljetterna till MFF:s bortamatch mot Chelsea den 21 februari. Supportrar har köat hela natten för de 2 695 biljetterna som MFF tilldelats..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Snabb istillväxt sätter fart på isbrytarna

Vinterkylan har slagit till på allvar och isarna växer i de svenska farvattnen. Det sätter fart på landets isbrytare. – Om man tycker om is finns det hopp om livet nu, säger Amund E B Lindberg på Sjöfartsverket.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Carlsbergs plastbantar sexpacken

Den danska bryggerijätten Carlsberg säger snart farväl till den klassiska sexpacken – sex ölburkar sammanhållna av ett plastemballage. I stället introduceras en nästan plastfri brytförpackning där burkarna hålls samman av ett oljebaserat, nedbrytbart li.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Patienter utan medicin efter stöld

Flera äldre blev utan mediciner efter en stöld på ett vård- och omsorgsboende på en ort i norra Sverige. För att dölja stölden tömde tjuven medicinkapslar med morfin/opiater på innehåll och återförslöt dem sedan, skriver Norran. Stölderna skedde mellan.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ny festival visar bara dåliga filmer

Värmer upp inför Göteborgs filmfestival med att visa några av historiens sämsta filmer..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Mindre elelände i Norrtälje

Efter drygt två dygn har samtliga 1 600 Eon-kunder fått tillbaka strömmen..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Slog ihjäl duvhök med hockeyklubba

Mannen hade problem med en duvhök som angrep hans höns. Till slut slog han ihjäl den med en hockeyklubba. Nu polisanmäls han för artskyddsbrott, rapporterar Smålandsposten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.