Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 22 August, 03:51

Nyan - 17 maj 18 kl. 19:02

Lekpark i Haraldsby fortsätter ett årFolkhälsans nedläggningshotade lekpark i Saltvik Haraldsby får fortsätta sin verksamhet till slutet av maj nästa år.
Styrelsen rev på måndagen upp stängningsbeslutet. – Vi har i dagsläget tio barn anmälda till höstterminen, meddelar Emilie Jansson som är ordförande för Folkhälsan i Saltvik. Det är så många barn att Folkhälsan ska anställa en person till till lekparken.  
Patrik Dahlblom patrik.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Haraldsby, Saltvik Haraldsby, Emilie Jansson, Folkhälsan, Saltvik, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekparki , Haraldsbyfortsätter ett , år
YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

Nyan - 28 dec 17 kl. 13:24

Sänkt hastighet i Haraldsby

Det blir en temporär sänkt hastighetsbegränsning på landsväg 2 genom Saltvik Haraldsby, det har landskapsregeringen beslutat. Hastigheten sänks från 90 kilometer i timmen till 70 kilometer i timmen på sträckan öster om Färjsundsbron, från Södernäsvägen fram till chipsfabriken i Haraldsby. Orsaken är att ytbeläggningen på sträckan, som till största del består av en kurva, är ojämn på grund av sättningar.

YLE - 10 sep 13 kl. 07:40

Lekpark till Tarja Halonen ska utredas vidare

Helsingfors ska fortsätta förberedelserna för att hitta en plats eller lekpark som kunde uppkallas efter den förra presidenten Tarja Halonen. Ett förslag är att grunda en lekpark i Berghäll i samband med daghemmet Franzenia på Torkelsbacken. Då är det i så fall dagvårdsverket som ska ta ställning till frågan.

YLE - 09 sep 13 kl. 05:59

Helsingfors vill namnge lekpark efter Tarja Halonen

Fullmäktigeledamöter i Helsingfors vill ha en lekpark namngiven efter Tarja Halonen. Fjorton stadsfullmäktigeledamöter har kommit med ett förslag att grunda en lekpark i Berghäll som skulle samtidigt vara ett monument för den förra presidenten Tarja Halonen. Idén har man fått från en intervju Halonen hade gett till tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga.

Nyan - 06 aug 13 kl. 09:48

Trafikolycka i Haraldsby

I morse inträffade en kollision mellan tre bilar på landsvägen i Saltvik, Haraldsby. Ingen person skadades..

Nyan - 20 mar 14 kl. 14:00

Industritomter sålda i Haraldsby

SALTVIK. I mitten av februari beslöt kommunfullmäktige att sänka priserna på industritomterna i Haraldsby. Det verkar ha satt fart på försäljningen och samtliga färdigställda tomter är nu sålda.

Nyan - 04 nov 14 kl. 15:49

Orkla investerar i Haraldsby

Orkla, som i synnerhet har specialiserat sig på snacks och godis, investerar i år i Haraldsby i ny produktionsteknologi och kapacitet på fabriken.
Det sägs i ett pressmeddelande..

Nyan - 09 dec 14 kl. 12:18

Vattenläcka i Haraldsby

På grund av en vattenläcka hade delar av Saltvik Haraldsby vattnet avstängt under några timmar på måndagseftermiddagen.
”Spolning kan behövas” skriver vattenleverantören Bocknäs vatten på sin hemsida. (ab).

Nyan - 12 mar 15 kl. 15:18

Trafikolycka i Haraldsby

Två personbilar kolliderade idag på eftermiddagen vid infarten till chipsfabriken i Haraldsby. Totalt tre personer fanns i bilarna, men samtliga klarade sig utan skador. - Det blev lite plåtskador på bilarna bara, konstaterar brandinspektör Henrik Olofsson.

Nyan - 31 dec 15 kl. 10:18

Halt väglag orsakade singelolycka i Haraldsby

En personbil halkade av vägen i Haraldsby i Saltvik och landade på taket. Föraren fördes till sjukhuse för kontroll. Brandinspektör Henrik Olofsson varnar för det isiga väglaget.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

President Niinistö till Åland

President Sauli Niinistö ska inviga den parlamentariska Östersjökonferensen. Under sitt Ålandsbesök ska presidenten också träffa landskapsföreträdare.
Östersjökonferensen anordnas i år på Åland och såsom Nya Åland tidigare rapporterat är invigningstalare republikens president.

Nyan - 9 timmar sedan

De gör upp i Paf Masters

CURLING. Tio lag från sammanlagt sex nationer kommer till start i årets upplaga av Paf Masters Women’s Curling Tour. Precis som i fjol uppgår den totala prissumman i 18 000 euro.

Nyan - 11 timmar sedan

Finska vårdreformen under åländsk lupp – igen

Den finländska vårdreformen kommer att leda till begreppsförvirring. Och det råder fortfarande oklarheter kring skattegottgörelsen. Nu vill landskapsregeringen att Finland tillsätter en Ålands-expert för att reda ut konsekvenserna av reformen.

Nyan - 13 timmar sedan

Vattnet fortsätter sjunka i Långsjön

Idag möts styrelsen för Ålands vatten för att diskutera vattensituationen. I går morse låg vattnivån på – 63,8 centimeter vid Kalders dammlucka i Långsjön, vilket innebär att den sjunkit med fem centimeter på en vecka. Tillståndsgränsen för bevattningsuttag går numera vid –65 centimeter och för dricksvattenuttag vid –70 centimeter.

Nyan - 14 timmar sedan

Landslaget kallar på Engman

FOTBOLL. Adelina Engman, till vardags i Chelsea FC, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till VM-kvalmatcherna borta mot Spanien och Österrike. Finland möter Spanien i Santander den 31 augusti och Österrike i Wiener Neustadt den 4 september.

Nyan - 14 timmar sedan

Konkurrensavtalsföreläsning på lagtinget ikväll

Konkurrenskraftavtalet-Effekter på arbetslivet och jämställdheten är rubriken på den föreläsning som hålls i kväll klockan 19 i lagtinget  Marhällan. Obs platsen då annan plats uppgavs i tisdagens Obs det händer! Sociolog och akademilektor Mika Helander vid Åbo Akademi föreläser om hur konkurrenskraftavtalet påverkat vardagslivet.

Nyan - 15 timmar sedan

Barbershop-kväll med Seaside singers

Ikväll anordnar kören Seaside singers en gästkväll i Medborgarinstitutet där alla sångintresserade kvinnor är välkomna att delta. Seaside Singers består av 18 medlemmar, och kören är specialiserad på Barbershop-sång.
Jenni Nurmi är vicedirigent i Seaside Singers, och hon hoppas att gästkvällen ska väcka ett intresse för musikstilen.

Nyan - Igår: 08:00

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - 17 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för förälders misshandel

Tingsrätten ansåg att mannen hade misshandlat sitt barn – men han dömdes inte till något straff. Hovrätten ger honom dagsböter.
Åklagaren som besvärade sig i hovrätten yrkade på att mannen skulle dömas till ett bötesstraff.

Nyan - 18 timmar sedan

Bortslängd brandvarnare orsakade pådrag

Ett brandlarm tjöt på måndagskvällen i ett bostadsområde i Mariehamn, men källan var desto svårare att hitta. – De boende hade själva gått runt i området och inte kunnat lokalisera ljudet, så vi rullade dit med några enheter, säger brandbefäl Ted Andersson. På plats hittade man till slut ett stort flak med elektroniksopor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.