Nyan > Svenskfinland

Thursday, 24 January, 00:00

Nyan - 17 maj 18 kl. 19:02

Lekpark i Haraldsby fortsätter ett årFolkhälsans nedläggningshotade lekpark i Saltvik Haraldsby får fortsätta sin verksamhet till slutet av maj nästa år.
Styrelsen rev på måndagen upp stängningsbeslutet. – Vi har i dagsläget tio barn anmälda till höstterminen, meddelar Emilie Jansson som är ordförande för Folkhälsan i Saltvik. Det är så många barn att Folkhälsan ska anställa en person till till lekparken.  
Patrik Dahlblom patrik.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Haraldsby, Saltvik Haraldsby, Emilie Jansson, Folkhälsan, Saltvik, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekparki , Haraldsbyfortsätter ett , år
YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

Nyan - 28 dec 17 kl. 13:24

Sänkt hastighet i Haraldsby

Det blir en temporär sänkt hastighetsbegränsning på landsväg 2 genom Saltvik Haraldsby, det har landskapsregeringen beslutat. Hastigheten sänks från 90 kilometer i timmen till 70 kilometer i timmen på sträckan öster om Färjsundsbron, från Södernäsvägen fram till chipsfabriken i Haraldsby. Orsaken är att ytbeläggningen på sträckan, som till största del består av en kurva, är ojämn på grund av sättningar.

Nyan - 18 dec 18 kl. 18:58

Nu blommar det i Haraldsby

Handelsträdgården Trädgårdsspecialisten ab har öppnat i nybyggda lokaler på industriområdet i Saltvik Haraldsby. Trädgårdsspecialisten höll förr till i Godby, men har nu alltså flyttat till Haraldsby i stället. Ägaren Jörgen Mattsson visar runt i butikslokalen och i det anslutande växthuset.

YLE - 10 sep 13 kl. 07:40

Lekpark till Tarja Halonen ska utredas vidare

Helsingfors ska fortsätta förberedelserna för att hitta en plats eller lekpark som kunde uppkallas efter den förra presidenten Tarja Halonen. Ett förslag är att grunda en lekpark i Berghäll i samband med daghemmet Franzenia på Torkelsbacken. Då är det i så fall dagvårdsverket som ska ta ställning till frågan.

YLE - 09 sep 13 kl. 05:59

Helsingfors vill namnge lekpark efter Tarja Halonen

Fullmäktigeledamöter i Helsingfors vill ha en lekpark namngiven efter Tarja Halonen. Fjorton stadsfullmäktigeledamöter har kommit med ett förslag att grunda en lekpark i Berghäll som skulle samtidigt vara ett monument för den förra presidenten Tarja Halonen. Idén har man fått från en intervju Halonen hade gett till tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga.

Nyan - 06 aug 13 kl. 09:48

Trafikolycka i Haraldsby

I morse inträffade en kollision mellan tre bilar på landsvägen i Saltvik, Haraldsby. Ingen person skadades..

Nyan - 20 mar 14 kl. 14:00

Industritomter sålda i Haraldsby

SALTVIK. I mitten av februari beslöt kommunfullmäktige att sänka priserna på industritomterna i Haraldsby. Det verkar ha satt fart på försäljningen och samtliga färdigställda tomter är nu sålda.

Nyan - 04 nov 14 kl. 15:49

Orkla investerar i Haraldsby

Orkla, som i synnerhet har specialiserat sig på snacks och godis, investerar i år i Haraldsby i ny produktionsteknologi och kapacitet på fabriken.
Det sägs i ett pressmeddelande..

Nyan - 09 dec 14 kl. 12:18

Vattenläcka i Haraldsby

På grund av en vattenläcka hade delar av Saltvik Haraldsby vattnet avstängt under några timmar på måndagseftermiddagen.
”Spolning kan behövas” skriver vattenleverantören Bocknäs vatten på sin hemsida. (ab).

Nyan - 12 mar 15 kl. 15:18

Trafikolycka i Haraldsby

Två personbilar kolliderade idag på eftermiddagen vid infarten till chipsfabriken i Haraldsby. Totalt tre personer fanns i bilarna, men samtliga klarade sig utan skador. - Det blev lite plåtskador på bilarna bara, konstaterar brandinspektör Henrik Olofsson.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Helenius kan möta Pulev

BOXNING. Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius är på jakt efter ett nytt tungviktsmöte. .

Nyan - 4 timmar sedan

Ännu ingen lösning för Åland

Lantrådet Katrin Sjögren (lib) hördes i dag i riksdagens grundlagsutskott om landskapsreformen och dess påverkan på Åland. – Vi hade ett ganska omfattande skriftligt utlåtande som jag redogjorde för och presenterade för utskottet, säger Katrin Sjögren. – Sedan följde diskussion, och det kom ganska många frågor.

Nyan - 4 timmar sedan

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 6 timmar sedan

Delgeneralplanen återremitterad

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn beslöt på måndagen att återremittera ärendet gällande förslaget till delgeneralplanen för stadens centrum. – Det finns vissa frågor som vi ännu vill få förankrade innan vi skickar iväg den till stadsstyrelsen och fullmäktige, säger mötesordförande och nämndens viceordförande Peter Enberg (MSÅ). Nämnden beslöt också att bordlägga trafikssystemlösningen för Mariehamns centrum och den tas eventuellt upp på stadsutvecklingsnämndens nästa möte den 6 februari.

Nyan - 7 timmar sedan

Jurist leder Kraftnät Åland

Landskapsregeringen har utsett avdelningsjurist Ida Hellgren till styrelseordförande i Kraftnät Åland ab, som är helägt av landskapet. Ledamöter i styrelses är Barbro Sundback, Jim Bergbo och Tanja Sabel. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Nya segel gåva från Åland

Ålands Sjöfartsmuseum förbereder som bäst en gåva till museifartyget Peking i Hamburg: två nysydda segel. .

Nyan - 10 timmar sedan

Stormen orsak att ansöka om extra statsanslag

En händelse som nyårsstormen klassar in som orsak för Åland att ansöka om extra anslag av Finland.
Det berättade finansminister Mats Perämaa (Lib) på en pressträff i går. – Det är inte att gå med hatten i handen, utan handlar om att utnyttja de finansieringsmöjligheter som finns, säger han.

Nyan - 12 timmar sedan

Mötley Crües sångare på Pub Ettan

John Corabi, en gång sångare i Mötley Crüe, gästar i kväll Pub Ettan i ett opluggat framträdande. – I dag är han frontman i The Dead Daisies, säger Björn ”Grulle” Eklund på Pub Ettan. – De är en typ av musikkollektiv med roterande line-up.

Nyan - 14 timmar sedan

Gunell träffar riksminister

Minister Camilla Gunell (S) träffar i dag Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (C) för att diskutera gemensamma EU-frågor. Nästa år påbörjas en ny period för EU:s jordbruksprogram, vilket gör att Åland ska ta fram ett nytt LBU-program. EU vill nu förenkla sin administration, vilket bland annat kan betyda att man vill ha enbart en CAP-strategi per EU-nation.

Nyan - 14 timmar sedan

”Hitta ett sätt att likställa examina”

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm vill, angående frågan om lärare som utbildats i Sverige och deras behörighet för åländska lärartjänster, att Åland ska använda det utrymme som självstyrelselagen ger till att bestämma vad som krävs för att få ett ordinarie arbete inom vissa yrkesområden, snarare än att använda finska examina som norm. – När det gäller hälso- och sjukvården får en sjukskötare sin examen godkänd i Finland – där har vi inte behörighet, säger hon. – Men där vi själva har behörighet kan vi hitta på något för att locka tillbaka våra egna ungdomar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.