Nyan > Svenskfinland

Saturday, 26 May, 04:31

Nyan - 17 maj 18 kl. 19:02

Lekpark i Haraldsby fortsätter ett årFolkhälsans nedläggningshotade lekpark i Saltvik Haraldsby får fortsätta sin verksamhet till slutet av maj nästa år.
Styrelsen rev på måndagen upp stängningsbeslutet. – Vi har i dagsläget tio barn anmälda till höstterminen, meddelar Emilie Jansson som är ordförande för Folkhälsan i Saltvik. Det är så många barn att Folkhälsan ska anställa en person till till lekparken.  
Patrik Dahlblom patrik.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Haraldsby, Saltvik Haraldsby, Emilie Jansson, Folkhälsan, Saltvik, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekparki , Haraldsbyfortsätter ett , år
YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

Nyan - 28 dec 17 kl. 13:24

Sänkt hastighet i Haraldsby

Det blir en temporär sänkt hastighetsbegränsning på landsväg 2 genom Saltvik Haraldsby, det har landskapsregeringen beslutat. Hastigheten sänks från 90 kilometer i timmen till 70 kilometer i timmen på sträckan öster om Färjsundsbron, från Södernäsvägen fram till chipsfabriken i Haraldsby. Orsaken är att ytbeläggningen på sträckan, som till största del består av en kurva, är ojämn på grund av sättningar.

YLE - 10 sep 13 kl. 07:40

Lekpark till Tarja Halonen ska utredas vidare

Helsingfors ska fortsätta förberedelserna för att hitta en plats eller lekpark som kunde uppkallas efter den förra presidenten Tarja Halonen. Ett förslag är att grunda en lekpark i Berghäll i samband med daghemmet Franzenia på Torkelsbacken. Då är det i så fall dagvårdsverket som ska ta ställning till frågan.

YLE - 09 sep 13 kl. 05:59

Helsingfors vill namnge lekpark efter Tarja Halonen

Fullmäktigeledamöter i Helsingfors vill ha en lekpark namngiven efter Tarja Halonen. Fjorton stadsfullmäktigeledamöter har kommit med ett förslag att grunda en lekpark i Berghäll som skulle samtidigt vara ett monument för den förra presidenten Tarja Halonen. Idén har man fått från en intervju Halonen hade gett till tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga.

Nyan - 06 aug 13 kl. 09:48

Trafikolycka i Haraldsby

I morse inträffade en kollision mellan tre bilar på landsvägen i Saltvik, Haraldsby. Ingen person skadades..

Nyan - 20 mar 14 kl. 14:00

Industritomter sålda i Haraldsby

SALTVIK. I mitten av februari beslöt kommunfullmäktige att sänka priserna på industritomterna i Haraldsby. Det verkar ha satt fart på försäljningen och samtliga färdigställda tomter är nu sålda.

Nyan - 04 nov 14 kl. 15:49

Orkla investerar i Haraldsby

Orkla, som i synnerhet har specialiserat sig på snacks och godis, investerar i år i Haraldsby i ny produktionsteknologi och kapacitet på fabriken.
Det sägs i ett pressmeddelande..

Nyan - 09 dec 14 kl. 12:18

Vattenläcka i Haraldsby

På grund av en vattenläcka hade delar av Saltvik Haraldsby vattnet avstängt under några timmar på måndagseftermiddagen.
”Spolning kan behövas” skriver vattenleverantören Bocknäs vatten på sin hemsida. (ab).

Nyan - 12 mar 15 kl. 15:18

Trafikolycka i Haraldsby

Två personbilar kolliderade idag på eftermiddagen vid infarten till chipsfabriken i Haraldsby. Totalt tre personer fanns i bilarna, men samtliga klarade sig utan skador. - Det blev lite plåtskador på bilarna bara, konstaterar brandinspektör Henrik Olofsson.

Nyan - 31 dec 15 kl. 10:18

Halt väglag orsakade singelolycka i Haraldsby

En personbil halkade av vägen i Haraldsby i Saltvik och landade på taket. Föraren fördes till sjukhuse för kontroll. Brandinspektör Henrik Olofsson varnar för det isiga väglaget.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Ola i hamn efter 16 år på Silja

En som definitivt besöker Sjöfartens dag för första gången är kapten Ola Bengtsson. Han har nämligen aldrig under sina 16 år på Tallink Silja gått iland på Åland. Förrän nu.

Nyan - 11 timmar sedan

Spanskastuderande sätter upp Don Quijote

Elever som läser spanska på Arbis i Vasa kommer till Åland i helgen för att visa pjäsen ”Don Quijote de Waasa”. Enligt de medverkande förstår man pjäsen utan att kunna spanska, och berättelsen delas också ut till publiken på svenska. Pjäsen, som pågår cirka 40 minuter, spelas på Medis på lördag klockan 14.

Nyan - 12 timmar sedan

Nu gäller EU:s nya dataskyddsförordning

Då EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) träder i kraft i dag fredag får privatpersoner fler och tydligare rättigheter till den information lagrats om dem.
Förordningen medför utökat ansvar för till exempel företag och föreningar. De registrerade har från och med den 25 maj utökade rättigheter att veta att de finns i registren och vad som lagrats om dem.

Nyan - 12 timmar sedan

Sjöfartens dag fortsätter växa

Last- och färjerederier, leverantörer och maritima skolor. Över 80 utställare deltog i torsdagens sjöfartsmässa. – Ålänningar har en bred erfarenhet av shipping och av en global konkurrensutsatt marknad, säger Tuomas Routa, sjöfartsdirektör på Trafi, under ett seminarium.

Nyan - 16 timmar sedan

Gemensam sak för Åland som egen EU-valkrets

  Både Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och lagtinget lämnar nu in initiativ som ska göra att Åland blir egen valkrets i nästa Europaparlamentsval. Ledamöterna i lagtingets självstyrelsepolitiska nämnd har idag, fredag, kommit överens om att lagtinget ska lämna in ett laginitiativ till Finlands riksdag angående representation i EU-parlamentet, skriver lagtinget i ett pressmeddelande. Även Mats Löfström lämnar in en lagmotion.

Nyan - 18 timmar sedan

Hovrätten ändrar inte körförbud

En man som i februari i år i Ålands tingsrätt dömdes för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika får inte sitt körförbud kortat av Åbo hovrätt. Under en period kortade hovrätten regelmässigt åländska körbud, men sedan slog Högsta domstolen fast att Ålands körkortslag gäller på Åland och att hovrätten gjorde fel. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 18 timmar sedan

Mattsson om sitt ”knepiga” dilemma

FOTBOLL. Joel Mattsson aspirerar om en plats i sommarens U19-EM, som avgörs hemma i Finland.
Nu är han uttagen till det nästa sista landslagslägret före mästerskapet.

Nyan - 18 timmar sedan

Körde för fort med avställt fordon

En förare i fick böter efter att ha kört 81 km/h på Hammarlandsvägen i Jomala där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h. Det skriver polisen i ett pressmeddelande om arbetspasset 24-25 maj. Vid kontroll upptäckte polisen att fordonet var både avställt och obesiktat.

Nyan - 19 timmar sedan

Kommunreform snart till lagtinget

Landskapsregeringens förslag om kommunreformen ska lämnas till lagtinget före sommaruppehållet.
Det har varit och är fortfarande regeringens mål, säger kansliministern Nina Fellman (S). Möjligen finns det också tid för en remissdebatt i lagtinget i juni.

Nyan - 20 timmar sedan

Kökarbutiken invigs i juli

Den nya butiken på Kökar invigs den 15 juli. Under söndagen hålls öppet hus och den offliciella invigningen sker klockan 13. Kökar har under vissa perioder tvingats klara sig utan butik efter att den förra ägaren bestämde sig för att avsluta verksamheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.