Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 October, 09:55

Nyan - 17 maj 18 kl. 19:02

Lekpark i Haraldsby fortsätter ett årFolkhälsans nedläggningshotade lekpark i Saltvik Haraldsby får fortsätta sin verksamhet till slutet av maj nästa år.
Styrelsen rev på måndagen upp stängningsbeslutet. – Vi har i dagsläget tio barn anmälda till höstterminen, meddelar Emilie Jansson som är ordförande för Folkhälsan i Saltvik. Det är så många barn att Folkhälsan ska anställa en person till till lekparken.  
Patrik Dahlblom patrik.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Haraldsby, Saltvik Haraldsby, Emilie Jansson, Folkhälsan, Saltvik, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekparki , Haraldsbyfortsätter ett , år
YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

Nyan - 28 dec 17 kl. 13:24

Sänkt hastighet i Haraldsby

Det blir en temporär sänkt hastighetsbegränsning på landsväg 2 genom Saltvik Haraldsby, det har landskapsregeringen beslutat. Hastigheten sänks från 90 kilometer i timmen till 70 kilometer i timmen på sträckan öster om Färjsundsbron, från Södernäsvägen fram till chipsfabriken i Haraldsby. Orsaken är att ytbeläggningen på sträckan, som till största del består av en kurva, är ojämn på grund av sättningar.

YLE - 10 sep 13 kl. 07:40

Lekpark till Tarja Halonen ska utredas vidare

Helsingfors ska fortsätta förberedelserna för att hitta en plats eller lekpark som kunde uppkallas efter den förra presidenten Tarja Halonen. Ett förslag är att grunda en lekpark i Berghäll i samband med daghemmet Franzenia på Torkelsbacken. Då är det i så fall dagvårdsverket som ska ta ställning till frågan.

YLE - 09 sep 13 kl. 05:59

Helsingfors vill namnge lekpark efter Tarja Halonen

Fullmäktigeledamöter i Helsingfors vill ha en lekpark namngiven efter Tarja Halonen. Fjorton stadsfullmäktigeledamöter har kommit med ett förslag att grunda en lekpark i Berghäll som skulle samtidigt vara ett monument för den förra presidenten Tarja Halonen. Idén har man fått från en intervju Halonen hade gett till tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga.

Nyan - 06 aug 13 kl. 09:48

Trafikolycka i Haraldsby

I morse inträffade en kollision mellan tre bilar på landsvägen i Saltvik, Haraldsby. Ingen person skadades..

Nyan - 20 mar 14 kl. 14:00

Industritomter sålda i Haraldsby

SALTVIK. I mitten av februari beslöt kommunfullmäktige att sänka priserna på industritomterna i Haraldsby. Det verkar ha satt fart på försäljningen och samtliga färdigställda tomter är nu sålda.

Nyan - 04 nov 14 kl. 15:49

Orkla investerar i Haraldsby

Orkla, som i synnerhet har specialiserat sig på snacks och godis, investerar i år i Haraldsby i ny produktionsteknologi och kapacitet på fabriken.
Det sägs i ett pressmeddelande..

Nyan - 09 dec 14 kl. 12:18

Vattenläcka i Haraldsby

På grund av en vattenläcka hade delar av Saltvik Haraldsby vattnet avstängt under några timmar på måndagseftermiddagen.
”Spolning kan behövas” skriver vattenleverantören Bocknäs vatten på sin hemsida. (ab).

Nyan - 12 mar 15 kl. 15:18

Trafikolycka i Haraldsby

Två personbilar kolliderade idag på eftermiddagen vid infarten till chipsfabriken i Haraldsby. Totalt tre personer fanns i bilarna, men samtliga klarade sig utan skador. - Det blev lite plåtskador på bilarna bara, konstaterar brandinspektör Henrik Olofsson.

Nyan - 31 dec 15 kl. 10:18

Halt väglag orsakade singelolycka i Haraldsby

En personbil halkade av vägen i Haraldsby i Saltvik och landade på taket. Föraren fördes till sjukhuse för kontroll. Brandinspektör Henrik Olofsson varnar för det isiga väglaget.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Tallink Silja beställer nytt

Tallink Silja bygger en ny skyttelfärja till linjen Helsingfors–Tallinn. Fartyget byggs i Raumo och ska tas i bruk 2021.
Varvet Rauma Marine Constructions (RMC) ska satsa på energisnåla lösningar och målet är att färjan ska vara så energieffektiv och miljövänlig som möjligt.

Nyan - 1 timme sedan

40 dagsböter för misshandel

En man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 1 160 euro för misshandel. Mannen döms för att ha skallat en annan man i ansiktet. Den danska skallen resulterade i ett blödande sår vid ögonbrynet.

Nyan - 3 timmar sedan

”Dödsstöten” för åländskt EU-mandat

Initiativet om ett åländskt EU-parlamentsmandat ser ut att ha fallit. Centerns riksdagsgrupp har beslutat att frågan inte kommer att behandlas under denna mandatperiod. Yle rapporterar att de två andra regeringspartiernas riksdagsgrupper sagt nej.

Nyan - 14 timmar sedan

Blomquist lämnar Åland United

FOTBOLL. På lördag spelar Åland United om bronset i Damligan.
För Sydney Blomquist, men också Isabella Mattsson, blir det en speciell match då det nu står klart att båda kommer att lämna laget efter säsongen.

Nyan - 14 timmar sedan

Ingen EU-plats till Åland

Det blir ingen EU-plats för Åland. Det rapporterar Yles svenska nyheter. – I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14.

Nyan - 14 timmar sedan

Eldorado för naturfotografer

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Varmluften som strömmat upp över Europa har vi bara fått smaka lite på men det blev främst Sverige som märkte av den med temperaturer lokalt över 20 grader. I Finland och på Åland nådde vi inte liknande temperaturer.

Nyan - 16 timmar sedan

Polisen beslagtog narkotika och cigaretter

Polisen fortsatte sin gatuövervakning för att stävja narkotikabrott under torsdagen. Av de personer som polisen stoppade hade en en mindre mängd illegala droger på sig och bötfälldes för straffbart bruk av narkotika. Under dagen var polisen även ute på platser där unga brukar tillbringa tid.

Nyan - 15 timmar sedan

Nämnd godkände stadsplaner

Den preliminära utkastet till ny stadsplan för Östra hamnen, där ett promenadstråk med aktivitetsmöjligheter ingår, godkändes av stadsutvecklingsnämnden i måndags. Nu vill man att stadsstyrelsen utnämner en planeringsgrupp för att ta fram detaljplaner för att genomföra projektet. På samma möte beslutade nämnden att omfatta utkastet till ändring av stadsplanen för Kasberget, där man vill bygga radhus i stället för höghus.

Nyan - 16 timmar sedan

Ålands Framtid på Yorkshire-möte

Ålands Framtids Anders Eriksson representerade den oberoende självstyrelsepolitiska grupperingen European Free Alliance (EFA) vid Yorkshire Partys höstkonferens i Hull, England den 12-13 oktober. Partiet strävar efter att få ett eget parlament i landskapet Yorkshire. – Vid konferensen höll Anders Eriksson ett anförande under rubriken ”Bringing Decisions Closer to Your People” där han bland annat beskrev den historiska bakgrunden till Ålands självstyrelse, dagens situation och Ålands Framtids roll i att försöka utveckla Ålands självbestämmande, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 18 timmar sedan

Havsgatan byggs om

Grävningsarbeten för byte av vatten- och avloppsledningar pågår just nu på Havsgatan och Skillnadsgatan. Det skriver Mariehamns stads samhällstekniska avdelning i ett pressmeddelande. Havsgatan var stängd under onsdagen och kommer från och till att stängas av under perioder fram till maj 2019.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.