YA > Lokalt

Monday, 23 July, 17:38

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakterKommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Karl-Erik Olsson

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådskulle , vilja, slippa, vakter
SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 00:31

Ut med kommunalråden

Innan kommunministern Peter Norman (M) meddelade att han lämnar politiken häpnade han över i vilken omfattning de kommunala bolagsstyrelserna var fyllda av lokala politiker. Han angav två skäl till varför han det kan ses som problematiskt. För det första går kommunen miste om viktig kompetens, för det andra blandas rollerna mellan ägare och styrelse samman.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:23

Kommunalrådens löner väckte debatt

ESLÖV Det blev debatt om kommunalrådens löner på kommunfullmäktiges budgetmöte i måndags.
– Kommunalråden tjänar över 200 000 kronor mer om året nu än de gjorde 2008, sade en kritisk Fredrik Ottesen (SD).Daniel Rhodin (L) tyckte att det var populistiskt av Sverigedemokraterna att vilja försämra arvoden och partistöd.

BT - 05 dec 16 kl. 12:47

Kommunalrådet: "Vettigt för att slippa klagomål"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) meddelade i fredags att frågan om kongresshuset kan lyftas i kommunfullmäktige trots att saknades 191 godkända namnunderskrifter. – Det kanske är bättre att göra på det viset för att slippa klagomål, säger Morgan Hjalmarsson (L)..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 21:29

Liberalerna: Sätt in vakter i förorterna

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 22:06

Liberalerna: Sätt in vakter i Göteborgs förorter

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Förstärker fältgruppen men säger nej till vakter

HÖRBY
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) håller inte med om att det behövs en krisgrupp och vakter i Hörby. Hon säger att hon får rapporter från personal på fältet att situationen är hanterbar och att man har koll på ungdomarna. Efter knivdådet på Nya torg i helgen hade chefsgruppen i kommunen telefon- och sms-kontakt med varandra, för att diskutera vilka åtgärder som behöver vidtas.

Barometern - 24 feb 14 kl. 19:58

Dzenita nytt kommunalråd efter valet

50-åriga Dzenita Abaza efterträder Anette Lingmerth som socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar efter valet. Tillsammans med Johan Persson kommer hon att leda Kalmar under nästa mandatperiod, föreslår nu valberedningen.
– Det känns jättespännande.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 13:00

Kommunalråd lovade ändring för två år sedan

höör Förste vice ordföranden i kommunstyrelsen tillika medkommunalrådet Anna Palm (M) har lovat förändringar för de företagare som drabbats av många bostadsenhetsavgifter. Nu tonar hon ner löftena. ERWP.

DalaDemokraten - 23 maj 13 kl. 12:15

Hoppas slippa p-automater

AVESTA Kommunalrådet Lars Isacsson säger att ambition är att slippa parkeringsautomater. Som DD berättat finns ett förslag om att införa parkeringsautomater i ....

YA - 05 sep 13 kl. 11:26

Ystad kan slippa skattehöjning

Tack vare nio miljoner kronor från AFA försäkring ser Ystads kommun ut att slippa höja skatten och kan dra ner på besparingarna.? Min bedömning är att vi sparar tio miljoner kronor, men slipper höja skatten, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M).
Inför nästa år, som ser ut att bli kärvt ekonomiskt för Ystads kommun, har kommunledningen aviserat besparingar på 20,5 miljoner kronor.

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Kommunhusbranden: Personalens säkerhet på tapeten

De fysiska spåren efter fredagens brandattack må vara borta, men obehaget finns kvar. Personalens säkerhet var i fokus när kommunledningen gick igenom händelsen vid ett möte på måndagsförmiddagen..

YA - 5 timmar sedan

Kommunen svarar på kritiken från Vitemöllingarna: ”Vi gör precis som föreningen ville”

Kommunens ansökan till Lantmäteriet är helt i linje med den forna vägföreningens egen hemställan till kommunen. Det poängterar Malin Alm, planerings- och exploateringsingenjör på kommunen..

YA - 7 timmar sedan

Kritik mot polisen: Tog för lång tid att reagera på larmet

Det tog polisen mer än en timme att komma till Simrishamn efter attentatet mot kommunhuset i fredags. Nu kritiseras polisen för sin långsamma reaktion..

YA - 22 timmar sedan

Diskussion om bildning på succefylld bokdag

Vem är egentligen bildad? Den som läst alla ”rätta” saker och därför kan göra karriär? Eller kanske den som skaffar sig kunskap för att kunna ifrågasätta både sig själv och andra?.

YA - I förrgår: 00:01

Författarsamtal i kapellet på tisdag

Om flykt och överlevnad handlar Anne Swärds fjärde roman, Vera. På tisdag kommer författaren till bokkaféet i Kiviks kapell för ett samtal om sitt senaste alster..

YA - I förrgår: 00:01

Världssopran sjunger i Mellby kyrka

Världsstjärnan Camilla Tilling tar ton i Södra Mellby kyrka på måndag. Senast sopranen besökte Sverige sjöng hon vid Nobelprisutdelningen..

YA - I förrgår: 00:01

Hela byn i homoaktion: ”Alldeles rörd”

”Krossa homolobby” stod det på dekalerna som klistrats över Markus Lundqvists bil. Nu hissar hela byn regnbågsflaggan för att uttrycka sitt stöd för den drabbade företagaren..

YA - I förrgår: 00:01

Rar orgel ska ljuda vid musikstund

Kyrkan i Östra Herrestad är sedan lång tid i malpåse. Det hindrar dock inte byalaget från att ibland glänta på dess dörr och låta allmänheten få se dess vackra interiör. I kväll, och många lördagskvällar framöver, ställer de lokala krafterna till med musikstund.

YA - 20 jul 18 kl. 16:07

Just nu: Brandattack mot kommunhuset

YA - 20 jul 18 kl. 14:28

Just nu: Brand i villa – rökutveckling på vinden

Det brinner i en villa utanför Stiby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.