YA > Lokalt

Monday, 21 May, 07:21

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakterKommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Karl-Erik Olsson

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådskulle , vilja, slippa, vakter
SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 00:31

Ut med kommunalråden

Innan kommunministern Peter Norman (M) meddelade att han lämnar politiken häpnade han över i vilken omfattning de kommunala bolagsstyrelserna var fyllda av lokala politiker. Han angav två skäl till varför han det kan ses som problematiskt. För det första går kommunen miste om viktig kompetens, för det andra blandas rollerna mellan ägare och styrelse samman.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:23

Kommunalrådens löner väckte debatt

ESLÖV Det blev debatt om kommunalrådens löner på kommunfullmäktiges budgetmöte i måndags.
– Kommunalråden tjänar över 200 000 kronor mer om året nu än de gjorde 2008, sade en kritisk Fredrik Ottesen (SD).Daniel Rhodin (L) tyckte att det var populistiskt av Sverigedemokraterna att vilja försämra arvoden och partistöd.

BT - 05 dec 16 kl. 12:47

Kommunalrådet: "Vettigt för att slippa klagomål"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) meddelade i fredags att frågan om kongresshuset kan lyftas i kommunfullmäktige trots att saknades 191 godkända namnunderskrifter. – Det kanske är bättre att göra på det viset för att slippa klagomål, säger Morgan Hjalmarsson (L)..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 21:29

Liberalerna: Sätt in vakter i förorterna

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 22:06

Liberalerna: Sätt in vakter i Göteborgs förorter

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Förstärker fältgruppen men säger nej till vakter

HÖRBY
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) håller inte med om att det behövs en krisgrupp och vakter i Hörby. Hon säger att hon får rapporter från personal på fältet att situationen är hanterbar och att man har koll på ungdomarna. Efter knivdådet på Nya torg i helgen hade chefsgruppen i kommunen telefon- och sms-kontakt med varandra, för att diskutera vilka åtgärder som behöver vidtas.

Barometern - 24 feb 14 kl. 19:58

Dzenita nytt kommunalråd efter valet

50-åriga Dzenita Abaza efterträder Anette Lingmerth som socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar efter valet. Tillsammans med Johan Persson kommer hon att leda Kalmar under nästa mandatperiod, föreslår nu valberedningen.
– Det känns jättespännande.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 13:00

Kommunalråd lovade ändring för två år sedan

höör Förste vice ordföranden i kommunstyrelsen tillika medkommunalrådet Anna Palm (M) har lovat förändringar för de företagare som drabbats av många bostadsenhetsavgifter. Nu tonar hon ner löftena. ERWP.

DalaDemokraten - 23 maj 13 kl. 12:15

Hoppas slippa p-automater

AVESTA Kommunalrådet Lars Isacsson säger att ambition är att slippa parkeringsautomater. Som DD berättat finns ett förslag om att införa parkeringsautomater i ....

YA - 05 sep 13 kl. 11:26

Ystad kan slippa skattehöjning

Tack vare nio miljoner kronor från AFA försäkring ser Ystads kommun ut att slippa höja skatten och kan dra ner på besparingarna.? Min bedömning är att vi sparar tio miljoner kronor, men slipper höja skatten, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M).
Inför nästa år, som ser ut att bli kärvt ekonomiskt för Ystads kommun, har kommunledningen aviserat besparingar på 20,5 miljoner kronor.

Fler nyheter från YA

YA - 23 timmar sedan

Får kan bekämpa kommunala björnlokor

Inte bara Östra Hoby satsar på manuell björnlokebekämpning med hjälp av får. Även hos kommunen finns liknande funderingar..

YA - Igår: 11:00

Vägnamnsprojekt i slutfasen

Vägar i hela kommunen ska få namn och alla kommuninvånare ska få en adress med vägnamn och nummer. Projekt Vägval är inne i sin slutfas..

YA - I förrgår: 17:00

Nya äpplet en hyllning till musteriets grundare

Henric Åkesson är namnet på den nya äpplesort som premiärplanterades på fredagen, när Kiviks musteri inledde sitt 130-årsjubileum..

YA - I förrgår: 12:39

Inga lördagsbegravningar – men toan öppnas

Toaletten på Nya kyrkogården ska öppnas, digitalisering av Sankt Nicolai kyrka utredas, men begravningar blir det inga på lördagar. Kyrkopolitikern Pia Ingvarsson (S) har fått svar på sina förslag..

YA - I förrgår: 12:12

Växtskyddsmedel för 300 000 stals vid inbrott

Ännu en lantbrukare har drabbats av inbrott. På en gård i Hannastrakten stals växtskyddsmedel för 300 000 kronor natten till fredagen..

YA - 17 maj 18 kl. 16:21

Birgit Nilsson-konsert direktsänds på bion

100 årsjubileet av operastjärnan Birgit Nilssons födelse uppmärksammas på Kiviks bio på lördag..

YA - 16 maj 18 kl. 12:58

Kockska gårdens blommor har hittat hem

Adresserna har skiftat men namnet, personalen och utbudet är kvar. Och nu lär det vara slut på flyttandet för Kockska gården blommor och Sara Thott, som äntligen har hittat hem..

YA - 15 maj 18 kl. 16:21

Om inlästa böcker och punktskrift på biblioteket

På torsdag informerar biblioteket om tjänsten Legimus, som erbjuder böcker för personer med läsnedsättning..

YA - 15 maj 18 kl. 16:22

Olovlig körning i Hannas

När 31-åringen stoppades i en poliskontroll på riksväg 9 i Hannas i oktober förra året uppdagades att han saknade körkort. Nu åtalas han för olovlig körning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.