YA > Lokalt

Saturday, 20 April, 20:59

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakterKommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Karl-Erik Olsson

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådskulle , vilja, slippa, vakter
SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 00:31

Ut med kommunalråden

Innan kommunministern Peter Norman (M) meddelade att han lämnar politiken häpnade han över i vilken omfattning de kommunala bolagsstyrelserna var fyllda av lokala politiker. Han angav två skäl till varför han det kan ses som problematiskt. För det första går kommunen miste om viktig kompetens, för det andra blandas rollerna mellan ägare och styrelse samman.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:23

Kommunalrådens löner väckte debatt

ESLÖV Det blev debatt om kommunalrådens löner på kommunfullmäktiges budgetmöte i måndags.
– Kommunalråden tjänar över 200 000 kronor mer om året nu än de gjorde 2008, sade en kritisk Fredrik Ottesen (SD).Daniel Rhodin (L) tyckte att det var populistiskt av Sverigedemokraterna att vilja försämra arvoden och partistöd.

BT - 05 dec 16 kl. 12:47

Kommunalrådet: "Vettigt för att slippa klagomål"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) meddelade i fredags att frågan om kongresshuset kan lyftas i kommunfullmäktige trots att saknades 191 godkända namnunderskrifter. – Det kanske är bättre att göra på det viset för att slippa klagomål, säger Morgan Hjalmarsson (L)..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 21:29

Liberalerna: Sätt in vakter i förorterna

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 22:06

Liberalerna: Sätt in vakter i Göteborgs förorter

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Förstärker fältgruppen men säger nej till vakter

HÖRBY
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) håller inte med om att det behövs en krisgrupp och vakter i Hörby. Hon säger att hon får rapporter från personal på fältet att situationen är hanterbar och att man har koll på ungdomarna. Efter knivdådet på Nya torg i helgen hade chefsgruppen i kommunen telefon- och sms-kontakt med varandra, för att diskutera vilka åtgärder som behöver vidtas.

Barometern - 24 feb 14 kl. 19:58

Dzenita nytt kommunalråd efter valet

50-åriga Dzenita Abaza efterträder Anette Lingmerth som socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar efter valet. Tillsammans med Johan Persson kommer hon att leda Kalmar under nästa mandatperiod, föreslår nu valberedningen.
– Det känns jättespännande.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 13:00

Kommunalråd lovade ändring för två år sedan

höör Förste vice ordföranden i kommunstyrelsen tillika medkommunalrådet Anna Palm (M) har lovat förändringar för de företagare som drabbats av många bostadsenhetsavgifter. Nu tonar hon ner löftena. ERWP.

DalaDemokraten - 23 maj 13 kl. 12:15

Hoppas slippa p-automater

AVESTA Kommunalrådet Lars Isacsson säger att ambition är att slippa parkeringsautomater. Som DD berättat finns ett förslag om att införa parkeringsautomater i ....

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 13 kl. 13:49

Kommunalråd kräver blandfärs

Kommunalråden Torkild Strandberg (FP) och Cecilia Lindell (M) gick efter Landskrona Postens artiklar ut och sa att de ville prioritera svensk husmanskost i skolorna och Cecilia Lindell menade att det var för att slippa ordna specialmat, som kostavdelningen minskat på utbudet av fläsk.Hur ser du på att det erbjuds fågel som alternativ när det serveras fläsk?.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

TBE har hittats hos fästingar i Sankt Olof

Flera fall av den fästingburna sjukdomen TBE har börjat upptäckas i Skåne. Tre nya riskområden har pekats ut av Smittskydd Skåne, bland annat ett område i närheten av Sankt Olof..

YA - 10 timmar sedan

Loppispremiär: Fyndglädje i Suckarnas gång

Gammalt och lite mindre gammalt, slitet och välhållet. När Simrishamns största loppmarknad drar igång finns fynd för alla smaker och plånböcker..

YA - Igår: 19:24

Iris svidade om - lämnade modet för konsten

I knappt ett år har Iris Van Hees bott i Södra Mellby. Men redan den här påsken slår hon upp dörrarna till sitt eget galleri, Galleri Iris..

YA - Igår: 19:17

Konstrundan: Gammalt skyddsrum blir tillfälligt galleri

I Vitaby blomstrar konsten även i underjorden. Den tillfälliga påskutställningen öppnar ett för många hittills okänt rum mitt i byn..

YA - Igår: 14:51

Världsnamn ställer ut på hemmaplan

Debutant på påskrundan - men lång ifrån novis. Efter flera decennier av utställningar runt om i världen visar Lisa Strömbäck för första gången sina bilder i hemmet i Borrby..

YA - Igår: 00:01

Påskpremiär för lantlig lyx

Inredning, fika och trädgårdsinspiration – på kort tid har Svabesholms kungsgård genomgått en grundlig förvandling. För de flesta av butikerna är det första påsken i de nya lokalerna..

YA - Igår: 00:01

Riktlinjer för sponsring ska ses över

Simrishamns kommuns riktlinjer för sponsring ska ses över igen, beslutar kommunstyrelsen..

YA - I förrgår: 16:14

Brand på balkong i Hammenhög

YA - I förrgår: 12:12

Tradition: Här kan du picka ägg i påsk

Den som vill hålla traditionen med äggapickning vid liv har flera möjligheter under påskhelgen..

YA - 17 apr 19 kl. 15:00

Åsiktsstorm om stenbumlingar i fiskeläge – chef tar på sig skulden

Ett parkeringshinder i form av en rad stenbumlingar i Brantevik gav upphov till rena åsiktsstormen, med bitvis ilskna Facebookdebatter och kritik mot kommunen. Men efter klagomålen tas nu stenarna bort inför påsken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.