YA > Lokalt

Wednesday, 26 September, 01:31

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakterKommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Karl-Erik Olsson

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådskulle , vilja, slippa, vakter
SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 00:31

Ut med kommunalråden

Innan kommunministern Peter Norman (M) meddelade att han lämnar politiken häpnade han över i vilken omfattning de kommunala bolagsstyrelserna var fyllda av lokala politiker. Han angav två skäl till varför han det kan ses som problematiskt. För det första går kommunen miste om viktig kompetens, för det andra blandas rollerna mellan ägare och styrelse samman.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:23

Kommunalrådens löner väckte debatt

ESLÖV Det blev debatt om kommunalrådens löner på kommunfullmäktiges budgetmöte i måndags.
– Kommunalråden tjänar över 200 000 kronor mer om året nu än de gjorde 2008, sade en kritisk Fredrik Ottesen (SD).Daniel Rhodin (L) tyckte att det var populistiskt av Sverigedemokraterna att vilja försämra arvoden och partistöd.

BT - 05 dec 16 kl. 12:47

Kommunalrådet: "Vettigt för att slippa klagomål"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) meddelade i fredags att frågan om kongresshuset kan lyftas i kommunfullmäktige trots att saknades 191 godkända namnunderskrifter. – Det kanske är bättre att göra på det viset för att slippa klagomål, säger Morgan Hjalmarsson (L)..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 21:29

Liberalerna: Sätt in vakter i förorterna

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 22:06

Liberalerna: Sätt in vakter i Göteborgs förorter

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Förstärker fältgruppen men säger nej till vakter

HÖRBY
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) håller inte med om att det behövs en krisgrupp och vakter i Hörby. Hon säger att hon får rapporter från personal på fältet att situationen är hanterbar och att man har koll på ungdomarna. Efter knivdådet på Nya torg i helgen hade chefsgruppen i kommunen telefon- och sms-kontakt med varandra, för att diskutera vilka åtgärder som behöver vidtas.

DalaDemokraten - 23 maj 13 kl. 12:15

Hoppas slippa p-automater

AVESTA Kommunalrådet Lars Isacsson säger att ambition är att slippa parkeringsautomater. Som DD berättat finns ett förslag om att införa parkeringsautomater i ....

YA - 05 sep 13 kl. 11:26

Ystad kan slippa skattehöjning

Tack vare nio miljoner kronor från AFA försäkring ser Ystads kommun ut att slippa höja skatten och kan dra ner på besparingarna.? Min bedömning är att vi sparar tio miljoner kronor, men slipper höja skatten, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M).
Inför nästa år, som ser ut att bli kärvt ekonomiskt för Ystads kommun, har kommunledningen aviserat besparingar på 20,5 miljoner kronor.

SmålandsPosten - 11 sep 13 kl. 00:30

Här rivs för att slippa flyktingar

Världen är ingen småländsk idyll. Människor flyr från våld, övergrepp, förföljelse och hopplöshet. I Sverige står vi inför utmaningen att bereda plats åt det högsta antalet nyanlända på 20 år, enligt Migrationsverket.

Barometern - 24 feb 14 kl. 19:58

Dzenita nytt kommunalråd efter valet

50-åriga Dzenita Abaza efterträder Anette Lingmerth som socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar efter valet. Tillsammans med Johan Persson kommer hon att leda Kalmar under nästa mandatperiod, föreslår nu valberedningen.
– Det känns jättespännande.

Fler nyheter från YA

YA - 9 timmar sedan

Mandelmanns bygglovsnobb väcker debatt: ”Blir lycklig”

Länsstyrelsens beslut att stoppa Mandelmanns byggplaner har väckt våldsam debatt i sociala medier. De allra flesta ifrågasätter länsstyrelsens beslut att upphäva bygglovet..

YA - 11 timmar sedan

Anmälan: Bedräglig filmfaktura anmäld

En Simrishamnsbo krävs på 4 500 kronor för filmer han aldrig sett. Ytterligare ett bedrägeriförsök har anmälts till polisen..

YA - 11 timmar sedan

Hästloppis på Attusa gård

Ännu en gång arrangeras loppis för hästintresserade på Attusa gård..

YA - 12 timmar sedan

Dom: Campare dömd för narkotikabrott

En 34-årig Halmstad-bo döms för narkotikabrott efter att förra sommaren ha blivit påkommen med 0,67 gram kokain på Tobisviks camping..

YA - 16 timmar sedan

Simris: Förare fast för rattfylla inatt

En person togs misstänkt för att ha kört rattfull natten mot tisdagen. .

YA - Igår: 15:22

Soppan serverad i församlingshemmet

På onsdag är det dags för säsongens första vardagslunch..

YA - Igår: 10:36

Tre fall av skadegörelse i Borrby

Krossade rutor och en söndersparkad postlåda. De senaste dagarna har tre fall av skadegörelse i Borrby polisanmälts..

YA - Igår: 09:58

Brott: Anklagades för porrsurfning – pressades på pengar

En man i 75-årsåldern anklagas via mejl för att ha besökt porrsidor. För att informationen inte ska spridas till hans bekanta pressas han att betala 600 dollar..

YA - I förrgår: 18:05

En dansfestival för både stora och små

Scenen var täckt av gräs och i ljusskenet stod en dansare, en dockspelare och en cirkusartist och gjorde sig redo. Det hade blivit dags för barnens dag under Simrishamns första dansfestival..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.