YA > Lokalt

Tuesday, 11 December, 08:47

YA - 17 maj 18 kl. 19:00

Kommunalråd skulle vilja slippa vakterKommunala ordningsvakter diskuteras även inom det lokala Brottsförebyggande rådet, Brå. Kommunalråd Karl-Erik Olsson (S) är dock inte nöjd med lösningen och tänker ännu en gång lyfta behovet av fler poliser vid ett möte med polisledningen nästa vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Brottsförebyggande, Karl-Erik Olsson

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådskulle , vilja, slippa, vakter
SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 00:31

Ut med kommunalråden

Innan kommunministern Peter Norman (M) meddelade att han lämnar politiken häpnade han över i vilken omfattning de kommunala bolagsstyrelserna var fyllda av lokala politiker. Han angav två skäl till varför han det kan ses som problematiskt. För det första går kommunen miste om viktig kompetens, för det andra blandas rollerna mellan ägare och styrelse samman.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 16:23

Kommunalrådens löner väckte debatt

ESLÖV Det blev debatt om kommunalrådens löner på kommunfullmäktiges budgetmöte i måndags.
– Kommunalråden tjänar över 200 000 kronor mer om året nu än de gjorde 2008, sade en kritisk Fredrik Ottesen (SD).Daniel Rhodin (L) tyckte att det var populistiskt av Sverigedemokraterna att vilja försämra arvoden och partistöd.

BT - 05 dec 16 kl. 12:47

Kommunalrådet: "Vettigt för att slippa klagomål"

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) meddelade i fredags att frågan om kongresshuset kan lyftas i kommunfullmäktige trots att saknades 191 godkända namnunderskrifter. – Det kanske är bättre att göra på det viset för att slippa klagomål, säger Morgan Hjalmarsson (L)..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 21:29

Liberalerna: Sätt in vakter i förorterna

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 22:06

Liberalerna: Sätt in vakter i Göteborgs förorter

Liberalerna i Göteborg vill sätta in extra vakter i förorten för att motverka vad man kallar parallella rättssystem i Göteborgs stadsdelar. Trygghetsvakterna, som partiet kallar dem, skulle enligt förslaget rekryteras från allmänheten och arbetsledas av polisen. – Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenjung..

Skånskan - 09 maj 18 kl. 05:00

Förstärker fältgruppen men säger nej till vakter

HÖRBY
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) håller inte med om att det behövs en krisgrupp och vakter i Hörby. Hon säger att hon får rapporter från personal på fältet att situationen är hanterbar och att man har koll på ungdomarna. Efter knivdådet på Nya torg i helgen hade chefsgruppen i kommunen telefon- och sms-kontakt med varandra, för att diskutera vilka åtgärder som behöver vidtas.

Barometern - 24 feb 14 kl. 19:58

Dzenita nytt kommunalråd efter valet

50-åriga Dzenita Abaza efterträder Anette Lingmerth som socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar efter valet. Tillsammans med Johan Persson kommer hon att leda Kalmar under nästa mandatperiod, föreslår nu valberedningen.
– Det känns jättespännande.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 13:00

Kommunalråd lovade ändring för två år sedan

höör Förste vice ordföranden i kommunstyrelsen tillika medkommunalrådet Anna Palm (M) har lovat förändringar för de företagare som drabbats av många bostadsenhetsavgifter. Nu tonar hon ner löftena. ERWP.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 21:18

Nominerad mot sin vilja

Lund Socialdemokraten Anders Almgren blev vid torsdagens kommunfullmäktigesammanträde mot sin vilja nominerad till posten som kommunstyrelsens ordförande.Bakom förslaget stod Sverigedemokraterna.
– Vi vill maximera vårt inflytande och utnyttja vågmästarpositionen, förklarade Hans-Olof Andersson (SD).

DalaDemokraten - 23 maj 13 kl. 12:15

Hoppas slippa p-automater

AVESTA Kommunalrådet Lars Isacsson säger att ambition är att slippa parkeringsautomater. Som DD berättat finns ett förslag om att införa parkeringsautomater i ....

Fler nyheter från YA

YA - 11 timmar sedan

Pythagoras på ett pingisbord: ”Det är som med Zlatan”

Hur räknar man ut volymen på sitt hjärta, diagonalen på ett pingisbord och mantelarean på en pepparkaksburk? Allt detta vet nu eleverna på Österlengymnasiet, efter sitt matte-tema i korridorerna..

YA - 15 timmar sedan

Så påverkar den nya tidtabellen dig ”Kan erbjuda fler turer på linjerna”

Bussarna synkar nu bättre med tågen i Simrishamn och Tomelilla. Det är två förändringar i Skånetrafikens nya tabell. .

YA - 21 timmar sedan

Ännu en man utsatt av bitcoin-bedragare

Bilder skulle spridas till hans bekantskapskrets och hela hans hårddisk raderas om han inte betalade. Ännu en person har blivit utsatt för de så kallade bitcoin-bedragarna..

YA - Igår: 13:10

Kreativ julbasar drog fulla hus

En av Sophiaskolans största höjdpunkter är den traditionsenliga julbasaren med pepparkakshus-utlottningen som kronan på verket. I år lottades tio kreativa skapelser ut och intresset för dem var jättestort..

YA - I förrgår: 14:00

Elevkåren ordnade framtidslektioner på Nova

Jämkning. Tabellskatt. Kontrolluppgift.

YA - 07 dec 18 kl. 13:32

20-åring döms för narkotikabrott

Påverkad av cannabis körde den knivförsedda 20-årige mannen bil. Nu döms han till böter på 7 000 kronor..

YA - 07 dec 18 kl. 13:27

Granskning: Ojämna resultat i Simrishamns grundskolor

Inrikes födda barn lyckas bättre i grundskolan än nyanlända, och flickornas resultat är betydligt bättre än pojkarnas. Ändå lyckas skolorna i Simrishamn bättre än man kan förvänta sig, enligt SKL:s nya statistik..

YA - 07 dec 18 kl. 12:28

Miljöbrott: Eldning anmäld till miljöförbundet

Enligt ett anonym anmälan eldar en lantbrukare avfall på sin mark. Nu måste han förklara sig för miljöförbundet..

YA - 07 dec 18 kl. 09:41

Brott: Verktyg stulna på reningsverk

Verktyg och maskiner för 53 000 kronor stals natten till fredagen på reningsverket i Simrishamn..

YA - 07 dec 18 kl. 09:00

”Utan Carina hade jag aldrig klarat det”

Aldrig trodde Nils-Åke Åkesson att han skulle klara sig hemma efter den omfattande operationen. Visst behöver han fortsatt hjälp, men han känner sig trygg. Och tacksam..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.