Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 22 August, 08:00

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrättens, chefhar , fått, nytt, jobb
BT - 28 aug 14 kl. 16:58

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten.Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

BT - 28 aug 14 kl. 17:28

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten. Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:19

Tingsrätten får ökad säkerhet

Foto: Peter Åklundh
Tingsrätten förbättrar säkerheten. På byggnadens baksida har grävskopan satts i marken för ett nytt intag för misstänkta och häktade.
I dag tas misstänkta och tilltalade som är frihetsberövade in i domstolsbyggnaden via en trappa på gaveln.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 14:32

För och emot tingsrättens tillbyggnad

Passar tillbyggnaden vid tingshuset in i stadsbilden eller inte? Det är frågan i veckans Nyhetsprat. Före detta stadsarkitekt Ola Ljungman diskuterar med Simon Waern, som studerar till bebyggelseantikvarie.

YLE - 29 dec 16 kl. 15:51

Aarnio är besviken över domen - får vänta på hovrättens behandling i cell

Jari Aarnio, Helsingfors narkotikapolis tidigare chef, överklagar sin dom till hovrätten. Den tidigare polischefen kommer att få vänta länge på behandling och ett nytt avgörande i sin rannsakningscell. Jari Aarnio är besviken på tingsrättens dom som ger honom tio års fängelse för grova narkotika- och tjänstebrott.

YA - 21 nov 13 kl. 19:08

Ranelid får vänta på hovrättens dom

Foto: Sprisse Nilsson
Åklagaren hävdade att Björn Ranelid är skyldig till vårdslöshet i trafik, men Ystads tingsrätt friade författaren. I går möttes de på nytt i hovrätten. -Jag är fullkomlig lugn.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 14:00

Nya tingsrätten byggs vid Kristallen

lund På torsdagen togs det första spadtaget för den nya tingsrätten, som ska ersätta den nuvarande på Byggmästaregatan, som har varit i bruk i 60 år.
Någon gång 2017/2018 blir det inflyttning i de nya lokalerna.– Jag vill sammanfatta med ett ord – äntligen.

YLE - 10 jun 13 kl. 14:48

Tekniska brister i tingsrättssalen i Jakobstad

Tingsrätten har nybyggda utrymmen i Jakobstad men trots det har grova missar i planeringen uppstått. Det är främst bristen på teknisk apparatur som behövs vid dagens rättegångar som saknas. - Allt oftare är delar av förundersökningsmaterialet inspelat i någon digital form och det saknas utrustning för att spela upp det här materialet i tingsrättssalen, säger domaren Fredrik Träskman.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Så här vill eleverna att skolväskan ska se ut

Under sommaren har många barn inte velat se den för att slippa påminnas om skolan. Men nu har den plockats fram, skolväskan, alternativt ersatts av en ny. Vi kollade in väskmodet med elever vid skolstarten i Tollarp.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Arkeltorpsborna: "Marklägenheter behövs i byn"

Cykelväg mellan Arkelstorp och Vånga, marklägenheter och distriktssköterskemottagning på Tollaregården. Det är tre önskemål från Arkelstorpsborna nu när valspurten drar i gång..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Skåningarna blir fler – nu börjar 90-talisterna yngla av sig på allvar

Från 1,344 miljoner invånare i år till 1,487 miljoner år 2027. Så väntas Skånes befolkning öka, enligt Region Skåne..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Utsålt för Outlaw – ”Hello, det är jag som är Sam”

Det är slutsålt när Sam Outlaw på tisdagskvällen gästar Kristianstad för tredje gången, vilket innebär 150 personer på Biljardkompaniet. ”Rätt skönt i en liten stad som Kristianstad. Han har skapat sig en publik här”, säger David Andersson i Kulturföreningen Äntligen..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Välgörenhet: Kul på hjul drog in rejäl slant till Världens barn

4000 kronor. Så mycket – och drygt det – har Automobile Club Christianstad (ACC) kunnat skänka till Världens barn, tack vare Kul på hjul..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Troligt att hela Lekholmens förskola stängs

Efter vattenläckan på Lekholmens förskola är risken överhängande att fukten sprids längs med sand på betongplattan till andra delar av fastigheten. Mycket pekar mot att hela förskolan måste stängas..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Hemvändare besökte hembygdsdagen i Önnestad – ”Detta är ju vår barndomsby”

Söndagens hembygdsdag blev en gemytlig tillställning. Ett gäng glada hemvändare hade en återträff i byn och gästade parken under eftermiddagen..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

”Vi jobbar intensivt för att få våra medlemmar att rösta på S”

”Vi jobbar intensivt för att få 50 procent av våra medlemmar att rösta på Socialdemokraterna”, sa LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson när han besökte Kristianstad på tisdagen..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Skogsbrand i Lönsboda –cirka en hektar brinner

Det första larmet om en skogsbrand i Lönsboda kom in till SOS klockan 14.21. .

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Knarkbrev skickades från Spanien

Tre brev med cannabis skickades från Spanien till en adress i Kristianstads kommun. Där bodde en 39-åring, som åtalats för narkotikasmuggling..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.