Kristianstadsbladet > Lokalt

Friday, 19 October, 08:37

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrättens, chefhar , fått, nytt, jobb
BT - 28 aug 14 kl. 16:58

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten.Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

BT - 28 aug 14 kl. 17:28

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten. Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:19

Tingsrätten får ökad säkerhet

Foto: Peter Åklundh
Tingsrätten förbättrar säkerheten. På byggnadens baksida har grävskopan satts i marken för ett nytt intag för misstänkta och häktade.
I dag tas misstänkta och tilltalade som är frihetsberövade in i domstolsbyggnaden via en trappa på gaveln.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 14:32

För och emot tingsrättens tillbyggnad

Passar tillbyggnaden vid tingshuset in i stadsbilden eller inte? Det är frågan i veckans Nyhetsprat. Före detta stadsarkitekt Ola Ljungman diskuterar med Simon Waern, som studerar till bebyggelseantikvarie.

YLE - 29 dec 16 kl. 15:51

Aarnio är besviken över domen - får vänta på hovrättens behandling i cell

Jari Aarnio, Helsingfors narkotikapolis tidigare chef, överklagar sin dom till hovrätten. Den tidigare polischefen kommer att få vänta länge på behandling och ett nytt avgörande i sin rannsakningscell. Jari Aarnio är besviken på tingsrättens dom som ger honom tio års fängelse för grova narkotika- och tjänstebrott.

YA - 21 nov 13 kl. 19:08

Ranelid får vänta på hovrättens dom

Foto: Sprisse Nilsson
Åklagaren hävdade att Björn Ranelid är skyldig till vårdslöshet i trafik, men Ystads tingsrätt friade författaren. I går möttes de på nytt i hovrätten. -Jag är fullkomlig lugn.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 14:00

Nya tingsrätten byggs vid Kristallen

lund På torsdagen togs det första spadtaget för den nya tingsrätten, som ska ersätta den nuvarande på Byggmästaregatan, som har varit i bruk i 60 år.
Någon gång 2017/2018 blir det inflyttning i de nya lokalerna.– Jag vill sammanfatta med ett ord – äntligen.

YLE - 10 jun 13 kl. 14:48

Tekniska brister i tingsrättssalen i Jakobstad

Tingsrätten har nybyggda utrymmen i Jakobstad men trots det har grova missar i planeringen uppstått. Det är främst bristen på teknisk apparatur som behövs vid dagens rättegångar som saknas. - Allt oftare är delar av förundersökningsmaterialet inspelat i någon digital form och det saknas utrustning för att spela upp det här materialet i tingsrättssalen, säger domaren Fredrik Träskman.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Hur är en bra busschaufför?

Skådespelare har lärt bussförare arbeta med kund i fokus. .

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Rosa äppelmust från Vånga hänförde juryn

”Det var väldigt oväntat. Vi trodde aldrig vi skulle vinna”, säger Marie-Louise Zernisson, ena halvan i SM-guldvinnaren Vångadalens frukt och must. På sätt och vis knep familjen i Vånga inte mindre än tre guld och ett silver..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Dagböcker ska kartlägga skåningar

Över 100 000 skåningar har erbjudits att lämna ifrån sig information kring sitt dagliga resmönster. Bland annat önskas uppgifter i form av dagliga resedagböcker. .

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Lämnade villan en timme - då slog tjuvarna till

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Åtta datorer stulna från skola

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Lisbeth Palme är död

Lisbeth Palme, tidigare statsminister Olof Palmes änka, har avlidit efter en tids sjukdom, meddelar familjen..

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Äldre kvinna: ”Ringer man så många gånger är man ute efter att luras”

Försök till telefonbedrägeri, tack till hjälpsamma medmännniskor och glädje över underhållning för äldre fanns bland det som folk ville framföra i dagens spalt. .

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Romska minnesmärken blev snabbt oläsliga

I slutet av april i år invigdes minnesmärke för Romer på fem platser i norra och östra Skåne. Men minnesmärkena varade inte länge. Redan under sommaren blev skyltarna oläsliga och ska nu bytas ut..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Kollektivtrafik: Tågtrafiken stoppas i helgen

Kristianstadsbladet - Igår: 07:46

Everöd: Dimma ställer till det för flyget

På onsdagen och torsdagen ställde dimma åter till det för flyget till och från Kristianstad Österlen airport. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.