Kristianstadsbladet > Lokalt

Wednesday, 23 January, 22:51

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrättens, chefhar , fått, nytt, jobb
BT - 28 aug 14 kl. 16:58

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten.Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

BT - 28 aug 14 kl. 17:28

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten. Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:19

Tingsrätten får ökad säkerhet

Foto: Peter Åklundh
Tingsrätten förbättrar säkerheten. På byggnadens baksida har grävskopan satts i marken för ett nytt intag för misstänkta och häktade.
I dag tas misstänkta och tilltalade som är frihetsberövade in i domstolsbyggnaden via en trappa på gaveln.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 14:32

För och emot tingsrättens tillbyggnad

Passar tillbyggnaden vid tingshuset in i stadsbilden eller inte? Det är frågan i veckans Nyhetsprat. Före detta stadsarkitekt Ola Ljungman diskuterar med Simon Waern, som studerar till bebyggelseantikvarie.

YLE - 29 dec 16 kl. 15:51

Aarnio är besviken över domen - får vänta på hovrättens behandling i cell

Jari Aarnio, Helsingfors narkotikapolis tidigare chef, överklagar sin dom till hovrätten. Den tidigare polischefen kommer att få vänta länge på behandling och ett nytt avgörande i sin rannsakningscell. Jari Aarnio är besviken på tingsrättens dom som ger honom tio års fängelse för grova narkotika- och tjänstebrott.

YA - 21 nov 13 kl. 19:08

Ranelid får vänta på hovrättens dom

Foto: Sprisse Nilsson
Åklagaren hävdade att Björn Ranelid är skyldig till vårdslöshet i trafik, men Ystads tingsrätt friade författaren. I går möttes de på nytt i hovrätten. -Jag är fullkomlig lugn.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 14:00

Nya tingsrätten byggs vid Kristallen

lund På torsdagen togs det första spadtaget för den nya tingsrätten, som ska ersätta den nuvarande på Byggmästaregatan, som har varit i bruk i 60 år.
Någon gång 2017/2018 blir det inflyttning i de nya lokalerna.– Jag vill sammanfatta med ett ord – äntligen.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

YLE - 10 jun 13 kl. 14:48

Tekniska brister i tingsrättssalen i Jakobstad

Tingsrätten har nybyggda utrymmen i Jakobstad men trots det har grova missar i planeringen uppstått. Det är främst bristen på teknisk apparatur som behövs vid dagens rättegångar som saknas. - Allt oftare är delar av förundersökningsmaterialet inspelat i någon digital form och det saknas utrustning för att spela upp det här materialet i tingsrättssalen, säger domaren Fredrik Träskman.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

LIVSMEDEL: Konsumenttidning dissar kockkrydda – igen

I fjol utförde konsumenttidningen Råd & Rön tester på 15 olika sorters oregano och kryddburkarnas verkliga innehåll. Två av burkarna var till hälften fyllda med helt andra blad än oregano. Nu får Kockens ekologiska Oregano skämmig utmärkelse igen.

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Smugglade dopningsmedel från Hong Kong

En 20-åring har dömts för att ha smugglat 110 gram dopningsmedel i ett brev från Hong Kong..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Dom: Kvinna blev slagen och sparkad av sitt ex

En 44-årig man har dömts efter att han misshandlat en kvinna, som han haft en kärleksrelation med, utanför hennes bostad..

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Killar satsar i Galleria Boulevard – ”Har mycket kunskap inom området”

I februari slår Nils Palmlund, 33, och Ahmed Abba, 26, upp dörrarna för AudioVideo: Mobilbutikerna i Galleria Boulevard. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Utredning av dödsolycka inte klar

Utredningen av dödsolyckan på en gård i höstas pågår fortfarande. Den tekniska undersökningen av fodermaskinen, som en säsongsarbetare hamnade i, är inte klar..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Olycka: Anställd piskades över låret

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Politiker backar upp dyrt chefsinköp

Servicenämndens ordförande Inger Tolsved Rosenkvist (L) försvarar kostnaden på 250 000 i månaden för den tillfälliga produktionschefen på Skånetvätt..

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Olycka: Klämdes vid packmaskin på morotsföretag

En anmälan om arbetsplatsolycka har gjorts till Arbetsmiljöverket..

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

MS-sjuke Patrik Dahlbom: Jag blir sämre och sämre

Patrik Dahlbom, 54, fick diagnosen MS för åtta år sedan och hans far gick bort i sviterna av sjukdomen. ”Tyvärr blir jag sämre och sämre”, säger han..

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

Konflikt: Åhus berörs inte av strejken

Facket nobbade medlarnas slutbud i hamnkonflikten och det mesta talar nu för att den varslade strejken och lockouten bryter ut på onsdagen. Men Åhus hamn drabbas inte..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.