Kristianstadsbladet > Lokalt

Thursday, 24 May, 14:00

Liknande nyheter

Taggar: Tingsrättens, chefhar , fått, nytt, jobb
BT - 28 aug 14 kl. 16:58

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten.Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

BT - 28 aug 14 kl. 17:28

Nevs överklagar tingsrättens nej

Vägen mot att bygga eldrivna Saab-bilar blir allt svårare. Nevs begäran om rekonstruktion avslogs av tingsrätten. Bolaget överklagar nu till hovrätten, och får stöd av leverantörerna.

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 15:19

Tingsrätten får ökad säkerhet

Foto: Peter Åklundh
Tingsrätten förbättrar säkerheten. På byggnadens baksida har grävskopan satts i marken för ett nytt intag för misstänkta och häktade.
I dag tas misstänkta och tilltalade som är frihetsberövade in i domstolsbyggnaden via en trappa på gaveln.

Alingsås tidning - 25 feb 16 kl. 14:32

För och emot tingsrättens tillbyggnad

Passar tillbyggnaden vid tingshuset in i stadsbilden eller inte? Det är frågan i veckans Nyhetsprat. Före detta stadsarkitekt Ola Ljungman diskuterar med Simon Waern, som studerar till bebyggelseantikvarie.

YLE - 29 dec 16 kl. 15:51

Aarnio är besviken över domen - får vänta på hovrättens behandling i cell

Jari Aarnio, Helsingfors narkotikapolis tidigare chef, överklagar sin dom till hovrätten. Den tidigare polischefen kommer att få vänta länge på behandling och ett nytt avgörande i sin rannsakningscell. Jari Aarnio är besviken på tingsrättens dom som ger honom tio års fängelse för grova narkotika- och tjänstebrott.

YA - 21 nov 13 kl. 19:08

Ranelid får vänta på hovrättens dom

Foto: Sprisse Nilsson
Åklagaren hävdade att Björn Ranelid är skyldig till vårdslöshet i trafik, men Ystads tingsrätt friade författaren. I går möttes de på nytt i hovrätten. -Jag är fullkomlig lugn.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 10:41

Lisa Holm-fallet prövas på nytt

Måndagen den 11 januari inleds Göta hovrätts prövning av Lisa Holm-fallet. Rättegången pågår i sex eller sju dagar men hålls inte i hovrättens lokaler i Jönköping utan i Skaraborgs tingsrätt i Skövde där en säkerhetssal tas i anspråk.Den 35-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet vill i första hand bli frikänd och i andra hand att hovrätten lindrar straffet.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 14:00

Nya tingsrätten byggs vid Kristallen

lund På torsdagen togs det första spadtaget för den nya tingsrätten, som ska ersätta den nuvarande på Byggmästaregatan, som har varit i bruk i 60 år.
Någon gång 2017/2018 blir det inflyttning i de nya lokalerna.– Jag vill sammanfatta med ett ord – äntligen.

YLE - 10 jun 13 kl. 14:48

Tekniska brister i tingsrättssalen i Jakobstad

Tingsrätten har nybyggda utrymmen i Jakobstad men trots det har grova missar i planeringen uppstått. Det är främst bristen på teknisk apparatur som behövs vid dagens rättegångar som saknas. - Allt oftare är delar av förundersökningsmaterialet inspelat i någon digital form och det saknas utrustning för att spela upp det här materialet i tingsrättssalen, säger domaren Fredrik Träskman.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Klassiskt konditori lägger ner

Ännu ett klassiskt konditori försvinner från Kristianstad. Malmströms conditori på Långebro stänger om ett år..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Brott: Skärpta straff för hyrbilsbedragare

Hovrätten skärper domen mot bedragarna som reste till Sverige och lurade till sig hyrbilar som kördes ut ur landet. Nu döms de för fler brott och till längre fängelsestraff..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Skolbarnen invigde sin egen trädgård

Äntligen var det dags för Axonaskolan att klippa banden till den nya trädgården som elever och lärare jobbat med att bygga upp. Det skedde under vårfesten på onsdagskvällen..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Hotade arter räddas tack vare EU-stöd

Flera hotade arter som fältpiplärka och sandjägarstekel har vuxit i antal tack vare EU-projektet Sandlife. Resultatet presenteras under en slutkonferens med cirka 80 deltagare i Kristianstad i dagarna..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Seniorer kom ut i naturen

Fler aktiviteter åt seniorer – det var syftet bakom Upplevelsedagen som arrangerades på onsdagen..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Kristianstad: Avställd halvgammal Volvo stals

En Volvo 854 förefaller ha lockat till stöld. .

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Klartecken för rondeller vid Vilan

En ny rondell ska byggas vid Scan, Härlövsrondellerna byggs om och utfarten från Naturum görs säkrare. Allt ska stå klart 2019. .

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Mångmiljonvinst för Hushållningssällskapet – har redan anställt

Hushållningssällskapet Skåne redovisar en vinst på drygt 8,6 miljoner kronor för 2017. ”Vi expanderar”, konstaterar Erik Stjerndahl, vd för HIR Skåne..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Slutspurt i repetitionerna för musikskolans elever

Det övades för fullt på repetitionen inför torsdagens premiär av musikalen Legally Blonde. Till skillnad från tidigare år tar musikskolan nu in mer dans. .

Kristianstadsbladet - Igår: 13:50

Tränar du helst ensam eller i grupp?

På lördag hålls Kristianstads stadslopp. Fyra av de fem personer som Kristianstadsbladet träffar på stan tränar hellre i grupp än ensam..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.