Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 21 October, 11:34

Sydsvenskan - 2018-05-17 18:29:08

Många resenärer utrymde på egen hand tåg vid HyllieEfter att ett tåg stått still utanför Hyllie en längre tid utrymde stora delar av tåget det på egen hand. En resenär vittnar om en ”karavan” av uppemot 500 personer som rörde sig från tåget, efter att andra resenärer brutit upp dörrarna..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Hyllie

Dela artikeln

1683 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många resenärer, utrymde, egen, hand, tågvid , Hyllie
HBL - 23 jul 14 kl. 14:33

Krisen i Israel har inte avskräckt finländska resenärer

Den tillspetsade konflikten i Israel har tills vidare inte lett till att finländska resenärer avbokat sina semesterresor till landet. På Aurinkomatkat uppger man att kunder kontaktat resebyrån om säkerhetsläget i resemålet men att det inte blivit någon våg av avbokningar. – Vissa kunder har velat byta vintersemestermål till exempelvis Marocko, säger informationschef Annina Metsola på Aurinkomatkat.

Sydsvenskan - 04 aug 12 kl. 06:30

Bristen på information upprör resenärer

? Det är för dåligt när informationen inte kommer på nätet, säger den kvinnliga resenären sammanbitet innan hon stegar iväg från stationsvärden på Hässleholms tågstation, och värden får ropa efter henne att det är Skånetrafikens ansvar och hon får ringa dit.Sedan är det dags att ta hand om nästa par arga resenärer som tittar på tavlan med avgående tåg och inser att det tåg de tänkt åka med är inställt.

Länstidningen i Jämtland - 16 jan 18 kl. 20:06

Resenärer på väg mot Bräcke lämnades i Gällö och minusgrader – har väntat i flera timmar på ersättningstrafik

Tåget från Sundsvall skulle vara framme i Bräcke 18.02 men på grund av ett tidigare urspårat tåg fick resenärerna släppas av i Gällö. Där väntade i över två timmar på utlovad taxi innan de på egen hand ordnade skjuts..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 12 kl. 20:12

"Tågvärdarna ska ändå klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord"

På Skånetrafiken kommer frågan om hur neddragningarna kan drabba funktionsnedsatta inte som en överraskning.? Det är ju inte så att vi har funktionsnedsatta på alla avgångar och vi har gjort den bedömningen att tågvärdarna ändå ska klara av att ta hand om de resenärer som har lite svårt att gå ombord. Vi ser inte att det ska vara ett stort problem, säger Ulrika Mebius, pressinformatör på Skånetrafiken..

Sydsvenskan - 22 apr 15 kl. 08:03

Resenärer hängs ut i sluten grupp

"Tomtar", "asylsökande" och diskussioner om huruvida vissa mörkhyade män haft lökringar under armarna eller inte — så går snacket bland flera av tågoperatören Arrivas tågvärdar i en sluten grupp på Facebook, rapporterar Metro.Kollegor varnar varandra för resenärer som inte har betalat för resor på Pågatåg, i vissa fall med både bild och kränkande kommentarer. En kvinna i Skåne upptäckte gruppen när hon sökte efter en tågvärd som, enligt egen uppgift, varit otrevlig mot henne.

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 15 kl. 08:03

Resenärer hängs ut i sluten grupp

"Tomtar", "asylsökande" och diskussioner om huruvida vissa mörkhyade män haft lökringar under armarna eller inte — så går snacket bland flera av tågoperatören Arrivas tågvärdar i en sluten grupp på Facebook, rapporterar Metro.Kollegor varnar varandra för resenärer som inte har betalat för resor på Pågatåg, i vissa fall med både bild och kränkande kommentarer. En kvinna i Skåne upptäckte gruppen när hon sökte efter en tågvärd som, enligt egen uppgift, varit otrevlig mot henne.

SN - 22 apr 15 kl. 08:04

Resenärer hängs ut i sluten grupp

"Tomtar", "asylsökande" och diskussioner om huruvida vissa mörkhyade män haft lökringar under armarna eller inte - så går snacket bland flera av tågoperatören Arrivas tågvärdar i en sluten grupp på Facebook, rapporterar Metro. Kollegor varnar varandra för resenärer som inte har betalat för resor på Pågatåg, i vissa fall med både bild och kränkande kommentarer. En kvinna i Skåne upptäckte gruppen när hon sökte efter en tågvärd som, enligt egen uppgift, varit otrevlig mot henne.

Skånskan - 11 jun 18 kl. 10:00

Kastrup förbereder sig för 40 miljoner resenärer

KÖPENHAMN
Köpenhamns flygplats, Kastrup i folkmun, kommer i år att hantera nästan 30 miljoner resenärer. När den pågående utbyggnaden är helt klar om tiotalet år är målet att komma upp till 40 miljoner. För att kunna hantera så många passagerare behöver flygplatsen bygga ut och i år räknar bolaget med att investera ytterligare närmare 2 miljarder danska kronor i flygplatsen.

BT - 26 aug 13 kl. 09:52

En miljon resenärer på buss 100

En miljon resenärer har rest med buss 100 sedan årsskiftet. I dag firas rekordnoteringen med att alla resenärer bjuds på karameller. Någon gång under dagen kommer årets miljonte resenär att kliva på buss 100 mellan Borås och Göteborg - eller omvänd riktning.

Kristianstadsbladet - 12 mar 13 kl. 09:30

Flygplatsen siktar på 100?000 resenärer

Foto: Annica Jönsson
Senast 2018 har Kristianstad Airport passerat 100?000 resenärer igen. Det tror Jonas Haak, flygplatsens nya vd.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Lee Miller – musan som sa upp sig

Dunkers lyfter det surrealistiska draget hos Lee Miller, skriver Ann Lingebrandt..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Godståg och bil i kollision

Ett godståg och en personbil har kolliderat i Kimstad utanför Norrköping, skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin hemsida. Två ambulanser har skickats till platsen, enligt SOS Alarms händelseinformationscentral. Det är oklart om någon skadats i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Försvunnen mamma inte kidnappad

Den kvinna som varit försvunnen sedan i fredags på Gotland har inte kidnappats. Polisen misstänkte tidigare att hon förts bort från sitt hem mot sin vilja. Nu tyder allt på att hon lämnat hemmet frivilligt och att hon är vid liv, rapporterar SVT Öst.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Utlänningar köper begagnat i Sverige

Nya miljöregler och en stor efterfrågan från utlandet driver upp priserna på begagnade bilar. Trenden går stick i stäv med förväntningarna i början av året. Priset på begagnade bilar har stigit med tre procent hittills i år, vilket är en oväntad utveckl.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Minnesord om Gert Aspelin

Konstnären Gert Aspelin, Kivik, har avlidit i en ålder av 73 år..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Minnesord om Christer Borg

Journalisten Christer Borg, Malmö, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 79 år..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Britneys svenska superhit fyller 20

Den då okända 16-åringen Britney Spears blev namnet på allas läppar när "...Baby one more time" släpptes 23 oktober 1998. 20 år senare betraktas låten som ett fenomen och starten på en era där Max Martin intog tronen och sedan dess varit kung över Billb.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hjälparbetare dödade av rebeller

Två hjälparbetare har skjutits till döds av rebeller i Kongo-Kinshasa, meddelar landets hälsominister, som säger att det är en "mörk dag" för alla som kämpar mot ebolaviruset i landet, twittrar nyhetsbyrån AP. Det tros vara första gången under det här e.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot. – Det påverkar arbetet va.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Längre liv med antiinflammatorisk kost

Att äta livsmedel som har en antiinflammatorisk effekt kan ge ett längre liv, visar en studie bland 70 000 svenskar. Forskarna hoppas att det kan leda till att människor får i sig mindre rött kött, chips och läsk, skriver UNT. Deltagarna, som bor i Upps.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.