DN > Utrikes

Sunday, 21 October, 13:13

DN - 17 maj 18 kl. 18:30

Annika Ström Melin: Konflikt med USA leder till stärkt europeisk sammanhållningEU höjer tonen mot USA. Toppmötet i Sofia visar att sammanhållningen mellan EU:s länder stärks av att USA hotar med ståltullar och sanktioner mot europeiska företag som handlar med Iran. Samtidigt väntar EU med motåtgärder och fortsätter att be USA om undantag.             .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ström Melin, USA, Sofia, EU, Iran

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annika, Ström, Melin, Konfliktmed , USA, ledertill , stärkt, europeisk sammanhållning
DN - 24 nov 15 kl. 17:50

Annika Ström Melin: Inte omöjligt att Tyskland följer efter

Hur kommer skärpta id-kontroller att påverka flyktingströmmarna i Europa? Och hur kommer de andra länderna att reagera på Sveriges nya lagstiftning? DN:s Brysselkorrespondent Annika Ström Melin reder ut..

DN - 22 mar 16 kl. 10:43

Annika Ström Melin: En attack i Bryssel var väntad


En attack i Bryssel var väntad. Ända sedan terrorattentaten i Paris i november förra året har Bryssel präglats av höjd säkerhetsnivå och beredskap, säger DN:s korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 16 jun 16 kl. 19:16

Annika Ström Melin: Svårt att inte tänka på mordet på Anna Lindh

Mordet på Jo Cox kommer sannolikt inte att avgöra den kommande folkomröstningen om EU i Storbritannien. Men kampanjen påverkas och DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin tänker som så många andra i Sverige på mordet på Anna Lindh..

DN - 24 jun 16 kl. 05:57

Annika Ström Melin: En omvälvning och vändpunkt för hela EU


Att Storbritannien lämnar EU innebär en omvälvning och en vändpunkt för hela unionen. Det finns ingen färdig plan för vad övriga EU ska göra nu, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

DN - 24 jun 16 kl. 05:57

6 frågor till DN:s EU-korrenspondent Annika Ström Melin


Att Storbritannien lämnar EU innebär en omvälvning och en vändpunkt för hela unionen. Det finns ingen färdig plan för vad övriga EU ska göra nu, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

DN - 27 nov 16 kl. 21:15

Annika Ström Melin: Nästa års franska val kommer att förändra EU

Nästa års franska val kommer att förändra EU. Båda huvudkandidaterna vill ha en närmare relation med Ryssland, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 05 dec 16 kl. 10:23

Annika Ström Melin: Att Renzi avgår kan bli ett allvarligt problem för EU

Hur påverkas av helgens omröstningar i Österrike och Italien? Valresultatet i Österrike välkomnas, men de italienska bankernas problem kan bli ett stort bekymmer för hela EU. DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin reder ut..

DN - 18 dec 16 kl. 18:50

Annika Ström Melin: Händelserna i Polen kan försämra den redan spända relationen med EU

De politiska spänningarna i Polen kan påverka landets relation med EU. DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin svarar på frågor om hur Bryssel kan reagera på det som händer i Warszawa..

DN - 16 jan 17 kl. 12:06

Annika Ström Melin: ”När USA går sin egen väg förstärks försöken att få ett mer enat EU”

Donald Trump kritiserar Tysklands förbundskansler Angel Merkel och hävdar att fler länder kommer att lämna EU. USA:s blivande president sätter hård press på EU och utan hjälp från Washington kommer Bryssels röst i världen blir betydligt svagare, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 17 jan 17 kl. 15:05

Annika Ström Melin: Därför säger Theresa May nej tack till EU

Hur reagerar EU på dagens besked från London? Det blir tuffa förhandlingar, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 21 jan 17 kl. 11:00

Annika Ström Melin: Risken för EU är att ingen lyssnar på vad unionen säger

Hur påverkas EU av USA:s nya, mer isolationistiska utrikespolitik under Donald Trump? Det blir mycket besvärligt för EU, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Ryssland kallar Trumps kärnvapenbesked ”mycket farligt”

”Ett mycket farligt steg”, säger Rysslands biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov om Vita husets beslut att lämna INF-avtalet, den över 30 år gamla överenskommelsen om kärnvapennedrustning. Han väntar sig internationella fördömanden..

DN - 2 timmar sedan

Peter Loewe: Kyrkan jublar när söndagsstängt åter är på tapeten

Rom. Med full fart dundrade jag in på posten för att betala några räkningar. Jag tittade på klockan som var fem minuter över tolv och tågade fram till kassan.

DN - 4 timmar sedan

Fyra döda i helikopterkrasch

Alla fyra personer ombord omkom när en colombiansk militärhelikopter kraschade under lördagen, under en insats mot droghandel..

DN - 6 timmar sedan

”Jag är Amerikas hopp – och presidentens mardröm”

”Jag är Amerikas hopp och presidentens mardröm”, säger det 35-åriga politiska stjärnskottet Ilhan Omar, som kan bli en av USA:s första kvinnliga muslimska kongressledamöter för demokraterna.  Runtom i hela USA kandiderar hundratals unga, kvinnliga kandidater med minoritetsbakgrund till representanthuset. .

DN - 6 timmar sedan

Martin Gelin: Politisk turbulens väntar efter mellanårsvalet

Demokraterna har en klar ledning i opinionsmätningarna inför mellanårsvalet. Men det är inte säkert att det räcker för att återta majoriteten i kongressen. Det finns en verklig chans att republikanerna behåller makten..

DN - 14 timmar sedan

Trump vill dra sig ur nedrustningsavtalet från kalla kriget

Donald Trump säger nu att han vill häva avtalet med Ryssland om nedrustning av kärnvapen, uppger nyhetsbyrån AP.  Trump menar att Moskva bryter mot avtalet som slöts under kalla kriget mellan länderna..

DN - 16 timmar sedan

Skolbarn bortförda i Kamerun

Beväpnade män har fört bort sex barn från en skola i regionhuvudstaden Bamenda i Kamerun. Enligt rapporter i lokala medier lyckades ett av barnen fly, men uppgiften har inte bekräftats av oberoende källor..

DN - 18 timmar sedan

Rysk kvinna åtalas för valpåverkan i USA

En rysk kvinna är den första som åtalas i USA för att ha försökt påverka mellanårsvalet, rapporterar Reuters.  Kvinnan misstänks för att vara ekonomiskt ansvarig för en påverkanskampanj vars syfte är att skapa splittring i det amerikanska politiska systemet. .

DN - 19 timmar sedan

Nathan Shachar: Erkännandet visar att regimen är djupt skärrad

Saudiarabiens förbluffande ”erkännande” att landet låg bakom Jamal Khashoggis död har inte rensat luften kring regimen. Förklaringen, att han skulle ha gett sig in i ett knytnävsslagsmål med de många agenterna, och att detta råkurr ”spårade ur”, har väckt hån och löje..

DN - 19 timmar sedan

Svenska kyrkan i Guatemala: ”Migranterna är desperata”

Migrantkaravanen vid Mexikos gräns flyr från länder med stegrande politiskt våld, auktoritära regimer och maffialiknande kriminella gäng. Det säger Charlotte Bergendal på Svenska kyrkan till DN.  Hon är oroad över situationen vid mexikanska gränsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.