DN > Utrikes

Saturday, 19 January, 12:05

DN - 17 maj 18 kl. 18:30

Annika Ström Melin: Konflikt med USA leder till stärkt europeisk sammanhållningEU höjer tonen mot USA. Toppmötet i Sofia visar att sammanhållningen mellan EU:s länder stärks av att USA hotar med ståltullar och sanktioner mot europeiska företag som handlar med Iran. Samtidigt väntar EU med motåtgärder och fortsätter att be USA om undantag.             .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ström Melin, USA, Sofia, EU, Iran

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annika, Ström, Melin, Konfliktmed , USA, ledertill , stärkt, europeisk sammanhållning
DN - 24 nov 15 kl. 17:50

Annika Ström Melin: Inte omöjligt att Tyskland följer efter

Hur kommer skärpta id-kontroller att påverka flyktingströmmarna i Europa? Och hur kommer de andra länderna att reagera på Sveriges nya lagstiftning? DN:s Brysselkorrespondent Annika Ström Melin reder ut..

DN - 22 mar 16 kl. 10:43

Annika Ström Melin: En attack i Bryssel var väntad


En attack i Bryssel var väntad. Ända sedan terrorattentaten i Paris i november förra året har Bryssel präglats av höjd säkerhetsnivå och beredskap, säger DN:s korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 16 jun 16 kl. 19:16

Annika Ström Melin: Svårt att inte tänka på mordet på Anna Lindh

Mordet på Jo Cox kommer sannolikt inte att avgöra den kommande folkomröstningen om EU i Storbritannien. Men kampanjen påverkas och DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin tänker som så många andra i Sverige på mordet på Anna Lindh..

DN - 24 jun 16 kl. 05:57

Annika Ström Melin: En omvälvning och vändpunkt för hela EU


Att Storbritannien lämnar EU innebär en omvälvning och en vändpunkt för hela unionen. Det finns ingen färdig plan för vad övriga EU ska göra nu, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

DN - 24 jun 16 kl. 05:57

6 frågor till DN:s EU-korrenspondent Annika Ström Melin


Att Storbritannien lämnar EU innebär en omvälvning och en vändpunkt för hela unionen. Det finns ingen färdig plan för vad övriga EU ska göra nu, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

DN - 27 nov 16 kl. 21:15

Annika Ström Melin: Nästa års franska val kommer att förändra EU

Nästa års franska val kommer att förändra EU. Båda huvudkandidaterna vill ha en närmare relation med Ryssland, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 05 dec 16 kl. 10:23

Annika Ström Melin: Att Renzi avgår kan bli ett allvarligt problem för EU

Hur påverkas av helgens omröstningar i Österrike och Italien? Valresultatet i Österrike välkomnas, men de italienska bankernas problem kan bli ett stort bekymmer för hela EU. DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin reder ut..

DN - 18 dec 16 kl. 18:50

Annika Ström Melin: Händelserna i Polen kan försämra den redan spända relationen med EU

De politiska spänningarna i Polen kan påverka landets relation med EU. DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin svarar på frågor om hur Bryssel kan reagera på det som händer i Warszawa..

DN - 16 jan 17 kl. 12:06

Annika Ström Melin: ”När USA går sin egen väg förstärks försöken att få ett mer enat EU”

Donald Trump kritiserar Tysklands förbundskansler Angel Merkel och hävdar att fler länder kommer att lämna EU. USA:s blivande president sätter hård press på EU och utan hjälp från Washington kommer Bryssels röst i världen blir betydligt svagare, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 17 jan 17 kl. 15:05

Annika Ström Melin: Därför säger Theresa May nej tack till EU

Hur reagerar EU på dagens besked från London? Det blir tuffa förhandlingar, kommenterar DN:s EU-korrespondent Annika Ström Melin..

DN - 21 jan 17 kl. 11:00

Annika Ström Melin: Risken för EU är att ingen lyssnar på vad unionen säger

Hur påverkas EU av USA:s nya, mer isolationistiska utrikespolitik under Donald Trump? Det blir mycket besvärligt för EU, kommenterar DN:s Annika Ström Melin..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 13:36

Ytterligare en kropp hittad efter lavin i Norge

Tre av de fyra omkomna i en lavin vid Blåbärsfjället i Tamokdalen i Norge har grävts fram ur snömassorna. En svensk kvinna och tre finländska män miste livet när snöskredet bröt ut den 2 januari..

DN - 1 timme sedan

Ny ”migrantkaravan” i Mexiko på väg norrut

En ny kolonn av centralamerikanska migranter som vill söka sig mot USA har tagit sig in i Mexiko. Donald Trump använder den som ett nytt argument för muren längs södra gränsen..

DN - 1 timme sedan

Berns tvingades göra en egen trafikutredning – och fick rätt

Stockholms stad ville stänga Näckströmsgatan i ett år och tvinga all tung trafik till Berns att backa in i en gränd. Det krävdes flera egna trafikutredningar och överklaganden för att stoppa den trafikfarliga lösningen. – Ett mindre företag hade varit chanslöst och hade fått lägga ned, säger Per Gunne, vice vd för Stureplansgruppen..

DN - 3 timmar sedan

En död i villabrand i Vårgårda

En person har hittats död efter en villabrand i Vårgårda, nordost om Alingsås. Kroppen är inte identifierad, men anhöriga till den man i 85-årsåldern som bodde i villan är underrättade..

DN - 4 timmar sedan

Islanders ångar på i NHL

New York Islanders är i oslagbar form för tillfället. I natt blev det en ny seger, 2–0 mot de regerande mästarna Washington. Och tränaren Barry Trotz blev hyllad av motståndarna..

DN - 4 timmar sedan

Arbetsmiljöverket: Bra Liv riskerar 50.000 kronor i vite

Flera anställda på omsorgsföretaget Bra Liv Sverige hävdar att de har blivit sjuka av den sociala arbetsmiljön. En tidigare samordnare berättar att cheferna ”letade fel”.  – Sedan blev det sjukskrivning, säger personen till DN.

DN - 7 timmar sedan

Rebecka Åhlund om sin alkoholism: ”Det var mitt drömliv – att leva bland flaskor och askfat”

I ”Jag som var så rolig att dricka vin med” kommer Rebecka Åhlund ut som nykter alkoholist. DN:s Kristofer Ahlström möter journalisten och författaren för ett samtal om litteraturens alkoholromantiker, gömda vinflaskor och tolvstegsprogrammets språkliga klichéer..

DN - 12 timmar sedan

Scania kan vara på väg att börsnoteras

Det Volkswagenägda bolaget Traton, där Scania ingår, ska hålla en speciell kapitalmarknadsdag i London den 29 januari, något som kan tyda på att lastbilstillverkaren är på väg att börsnoteras..

DN - 13 timmar sedan

Tredje raka segern för AIK

Topplaget AIK satte stopp för Vita Hästens framfart i hockeyallsvenskan och vann med klara 5–1..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.