Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 22 May, 09:49

Liknande nyheter

Taggar: Rätt om psykisk, ohälsaS Men satsa också , därefter
BT - 29 jul 14 kl. 00:30

Tala högt om psykisk ohälsa

De ökande antalen självmord kräver både åtgärder och samtal. Antalet självmord i åldersgruppen 15-24-åringar ökar i år igen. Inte sedan 1989 har så många unga tagit sitt liv som nu.

YLE - 17 nov 15 kl. 18:07

Catariina Salo: Psykisk ohälsa kan orsaka klasskillnader

För snart ett år sedan upplevde jag den mörkaste tiden i mitt liv. Plötsligt kändes allt extra svårt och ett besök till butiken var oöverkomligt. Jag låg på toalettgolvet och skakade, jag stod framför spegeln och klippte mitt hår, jag sjukskrev mig för att jag inte klarade av att stiga upp på morgonen.

Posh24 - 05 okt 13 kl. 13:25

Sinead O'Connor hotar Miley Cyrus med stämning efter hån mot psykisk ohälsa!

Miley Cyrus lyckas alltid, medvetet eller inte, finna ett sätt att fortsätta sväva i hetluften och vara kändisvärldens mittpunkt. Nu har sångerskan hamnat i ett allvarligt bråk med irländska sångerskan Sinead O?Connor som kan sluta med en stämningsansökan.

Nyan - 07 okt 16 kl. 13:54

De sätter mental hälsa i fokus

Nästa vecka firas mentalhälsoveckan. Med hjälp av den vill Pelaren utmana alla att delta i diskussioner om psykisk hälsa.
För första gången firas en hel mentalhälsovecka på Åland.

Nyheter 24 - 18 dec 13 kl. 20:26

Dödligheten bland svenskarna sjunker – för alla utom ungaPsykisk ohälsa ökar

SVERIGE. Dödligheten bland svenskarna sjunker för var år som går för nästan alla. Men det finns en grupp som skiljer sig och det är unga vuxna mellan 19 och 29 år.

Sydsvenskan - 03 maj 16 kl. 11:05

Skador och ohälsa inför ESC

Fall, ryggsmärtor och psykisk ohälsa. Uppladdningen inför finalen i Eurovision Song Contest i Globen har börjat lite skakigt för några av deltagarna, och en programledare.På måndagen föll en av storfavoriterna, Rysslands Sergej Lazarev, under repetitionerna av sin avancerade scenshow.

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 18 kl. 18:06

Rätt om psykisk ohälsa, S. Men satsa också därefter.

Problemen har ökat väsentligt på senare år..

Skånskan - 28 mar 18 kl. 03:30

Statligt miljonregn till skånsk psykiatri

Skåne Skåne får 17,3 miljoner kronor av staten till ökad tillgänglighet på ungdomsmottagningarna för psykiatri.Region Skåne får 13 av miljonerna och kommunerna och Praktikertjänst tillförs fyra miljoner.
Region Skåne har redan avsatt ökade medel för att minska den psykiska ohälsan bland unga, som är ett allt större problem.

News55 - 07 okt 15 kl. 13:45

Mer än hälften av landets seniorer lider av fobier 

Ormar, spindlar och råttor – det är vad äldre svenskar har mest fobi för. En avhandling vid Sahlgrenska akademin i Göteborg visar att mer än hälften av alla svenskar mellan 70 och 80 års ålder lider av någon form av fobi. Fler kvinnor än män är drabbade.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 14:00

Besparing stängde träffpunkt i city

STAFFANSTORP Nu ändras träffpunkten Medelpunkten i Pilegården om för att rymma både seniorer och personer med psykisk ohälsa.
Det har skapat en viss röra och en del oro. ERWP.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

SCB: 6,8 procent arbetslösa

I april var 366 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,8 procent. Det är en minskning med 20 000 personer eller 0,4 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2017, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Sysselsättningen har ök.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

James bakom Clevelands kvittering

Med LeBron James i högform blir Cleveland en vinnare. Basketstjärnan satte 44 poäng när Cleveland slog Boston med 111–102 och kvitterade semifinalserien i NBA-slutspelet till 2–2. Det var sjätte gången i årets slutspel som James gjorde minst 40 poäng i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Högre oljepriser efter Venezuelaoro

Valresultatet i Venezuela och efterföljande hot mot nya sanktioner mot landet får oljepriset att skjuta i höjden. Ett fat Nordsjöolja (Brent) steg under natten med 15 cent upp till 79:37 dollar per fat medan USA-oljan (WTI) i sin tur stiger med 25 cent.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Misstänkt våldtäkt i Malmö

En kvinna i Malmö har anmält att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt vid Amiralsgatan under natten, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom vid tretiden. Våldtäkten ska ha ägt rum vid en busshållplats, och kvinnan har uppgett att gärningsmannen var.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Adobe i miljardaffär

Mjukvarujätten Adobe Systems öppnar plånboken och köper Magento Commerce som sysslar med e-handelslösningar. Med en prislapp på 1,68 miljarder dollar, närmare 14,5 miljarder svenska kronor är det Adobes största affär på ett decennium. Nyheten fick Adobe.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Gratis busskort ska locka bostadsköpare

Köp en bostadsrätt och få gratis buss- och tunnelbaneresor i två år på köpet. Det är byggbolagets Skanskas senaste giv för att lyckas sälja sina lägenheter i Stockholmsförorten Rissne, som fortfarande är under produktion. Det rapporterar SR P4 Stockholm.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Medelklasstristessen är rasande rolig

Nina Lykke ironiserar över det norska välmåendet. Amanda Svensson skrattar med..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Jätteråttor räddar tbc-patienter

Över 12 000 tbc-patienter i Tanzania har fått livräddande medicin – tack vare gambianska jättepåsråttors goda luktsinne. Det rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion . Jätteråttorna har blivit tränade på sjukdomens bakteriedoft, och metoden går ut p.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Grön Ungdom: ”Får vi inte tvåsiffrigt i valet bör vi gå i opposition”

Miljöpartiets kongress: Krisande parti återvänder till maskrosrötterna..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kvinnliga politiker möter mer hat

Kvinnliga kommunpolitiker utsätts för fler kränkande och elakare kommentarer i digitala miljöer än sina manliga kollegor. Det visar en studie som Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) gjort på uppdrag av SKL. – Det är en fara för demokratin, säger SK.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.