YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 07:28

YLE - 17 maj 18 kl. 17:59

Helsingfors får stor makt i Nylands landskapsfullmäktige - det blir svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invaldDet är möjligt att över hälften av platserna i landskapsfullmäktige i Nyland går till Helsingfors, och att bara ströplatser blir över för andra kommuner än Esbo och Vanda. Det kan gälla för partierna i mindre kommuner att samarbeta för att alls få någon invald..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nylands, Nyland, Helsingfors, Esbo, Vanda

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helsingforsfår , stor, makti , Nylands, landskapsfullmäktigedet blir , svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invald
SvD - 28 dec 16 kl. 09:15

Hur stor makt hade hertig Karl som 10-åring?

Det påstås ofta att hertig Karl, den blivande Karl IX, i praktiken styrde som självständig härskare över sitt sitt mellansvenska hertigdöme, allt medan storebror Johan var kung till namnet. Är det sant? Hur stor makt hade hertigen egentligen?.

DN - 23 apr 17 kl. 16:03

Så stor makt har en fransk president

Den franska presidenten har stor makt, inte minst över utrikespolitiken. Men makten delas med regeringschefen, och ibland måste olika politiska läger samsas om hur riket ska styras..

YLE - 18 jan 13 kl. 05:44

Försäkringsbolagen har stor makt vid oljeolyckor

Ansvarsfrågan då det gäller oljeolyckan vid JHL-institutet i Karis utreds som bäst.
Försäkringsbolagen har ofta stränga regler för hur oljepannan ska skötas för att de ska stå för kostnaderna. En som har erfarenhet av det är Ekenäsbon Kaj Werner som fick hela källaren dränkt i olja för tio år sedan.

Eurosport - 30 apr 11 kl. 10:19

Fotboll - La Liga - "Mourinho har för stor makt i Real Madrid"

Real Madrid har överlåtit för mycket makt åt José Mourinho. Det anser förra presidenten Ramón Calderón. "Mourinho äger klubben", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 00:00

Stor makt för schlagerkungen

?Men den viktigaste frågan lyckades inte ?Uppdrag granskning?

BT - 20 nov 14 kl. 18:10

"Inte okej att SD får så stor makt"

Ett trettiotal boråsare samlades utanför kommunfullmäktige på torsdagskvällen för att visa sitt missnöje mot att Sverigedemokrater får makt i Boråspolitiken. Bakom demonstrationen står Boråsare mot rasism och facebookgruppen ”SD + Alliansen i Borås = Sant”. – Vi vill visa att vi inte tycker att det är okej Sverigedemokraterna får så stort inflytande i Borås.

SvD - 27 okt 16 kl. 16:16

4 av 10 Trump-fans: Svarta har för stor makt

Många vita amerikanska män upplever att de förlorat makt de senaste decennierna och kommer därför att rösta på Donald Trump i presidentvalet. En undersökning visar att nästan 4 av 10 Trump-supportrar tycker att minoritets-grupper har fått ”för mycket” att säga till om i USA..

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 09:31

Konsumenter upplever sig ha stor makt över varumärken

En studie från företaget Quadrangle presenterades under gårdagens Customer Summit i London. Den visar att konsumenter idag upplever att de har större makt över varumärken eftersom de enkelt kan byta till en annan leverantör. De har dessutom lägre tålamod, i synnerhet med dålig kundservice.

YLE - 16 mar 16 kl. 04:53

Borgmästare eller inte - i kväll beslutar Helsingfors om ny ledningsmodell

På onsdag kväll ska Helsingfors stadsfullmäktige fatta beslut om staden ska ha borgmästare I framtiden. Förslaget är också att förvaltningen förenklas klart. Samlingspartiets gruppordförande Lasse Männistö ser omorganiseringen av stadens ämbetsverk och nämnder som den största förändringen i den nya modellen.

YLE - 07 mar 15 kl. 08:46

Feministisk valkampanj populärast i Helsingfors och Nyland

Feminister över partigränserna gör gemensam riksdagskampanj. Största delen av kandidaterna som gett ett feministiskt vallöfte finns i Helsingfors och Nyland.I feministisk politik ser vi att jämlikhet och jämställdhet är frågor som inte är särintressen, de ska vara utgångspunkten för politik Inför vårens riksdagsval ska en kampanj som heter Det feministiska valet lyfta fram riksdagsvalskandidater som feminister.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Församling fick ett testamente som skulle gå till äldres rekreation – men nu går pengarna till att lösgöra sig från märkligt hyresavtal och advokatkostnader

För snart tre år sedan fick Vanda svenska församling ett testamente där det ingår en fastighet med ett märkligt hyresavtal. Testamentsgivaren vill att församlingen använder medlen för äldres rekreation. Men nu används de till advokatkostnader och för att lösgöra det märkliga hyresavtalet..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Skatteåterbäringen kommer idag, 130 000 misshandlades av sin partner i fjol

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 2 timmar sedan

Våld i parrelationer: 130 000 misshandlade och 20 döda i Finland

En färsk rapport från Institutet för hälsa och välfärd visar alarmerande uppgifter om våld i parrelationer i Finland. 130 000 misshandlades av sin partner i fjol och 20 dödades. Av dem var 17 kvinnor och tre män.

YLE - 17 timmar sedan

Nu söks ny företagare till Örö i Skärgårdshavet – Forststyrelsen öppnar upp för att verksamheten kan drivas av flera företag

Många har redan visat intresse för att driva verksamheten på Örö. Forststyrelsen behöver också nya företagare till den lilla pärlan i Bjärnå i Salo - bruksmiljön Kirjakkala..

YLE - 2 timmar sedan

Våld i parrelationen: 130 000 misshandlade och 20 döda i Finland

En färsk rapport från Institutet för hälsa och välfärd visar alarmerande uppgifter om våld i parrelationen i Finland. 130 000 misshandlades av sin partner i fjol och 20 dödades. Av dem var 17 kvinnor och tre män.

YLE - 2 timmar sedan

Personalen ska höras och få information om sparförslag i Kimitoöns kommun

En förändringsgrupp med namnet "Balans 2020" kommer att höras och sitta med ledande tjänstemän och politiker i fortsättningen..

YLE - 3 timmar sedan

Rekordmånga finländare får skatteåterbäring på tisdag

I dag är den dagen som omkring 3,6 miljoner finländare får ett litet bonus på kontot i form av skatteåterbäring. Staten betalar rekordmycket skatteåterbäringar i år, omkring 2,9 miljarder euro..

YLE - 11 timmar sedan

Niclas Grönholm nöjd med rallycrossäsongen – vill pröva på rally inom kort

Ingåbon Niclas Grönholm slutade på sjunde plats i VM-serien i rallycross. Han är nöjd med den placeringen och funderar på att pröva på rally..

YLE - 13 timmar sedan

Lojo investerar för tiotals miljoner de kommande åren - drar samtidigt åt svångremmen inom servicen

Lojo stad har i många år levt över sina tillgångar, men har samtidigt investerat för lite. Så beskriver Lojos stadsdirektör Mika Sivula de utmaningar Lojo står inför de kommande åren..

YLE - 14 timmar sedan

Folkhälsoforskaren Anna K. Forsman får årets Per Brahe-pris

Anna K. Forsman är född 1985 i Korsholm och är student från Vasa övningsskolas gymnasium år 2004. Hon disputerade för doktorsgraden år 2012 och har varit anställd vid Åbo akademi sedan 2014..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.