YLE > Finland

Monday, 21 May, 07:23

YLE - 17 maj 18 kl. 17:59

Helsingfors får stor makt i Nylands landskapsfullmäktige - det blir svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invaldDet är möjligt att över hälften av platserna i landskapsfullmäktige i Nyland går till Helsingfors, och att bara ströplatser blir över för andra kommuner än Esbo och Vanda. Det kan gälla för partierna i mindre kommuner att samarbeta för att alls få någon invald..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nylands, Nyland, Helsingfors, Esbo, Vanda

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helsingforsfår , stor, makti , Nylands, landskapsfullmäktigedet blir , svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invald
SvD - 28 dec 16 kl. 09:15

Hur stor makt hade hertig Karl som 10-åring?

Det påstås ofta att hertig Karl, den blivande Karl IX, i praktiken styrde som självständig härskare över sitt sitt mellansvenska hertigdöme, allt medan storebror Johan var kung till namnet. Är det sant? Hur stor makt hade hertigen egentligen?.

DN - 23 apr 17 kl. 16:03

Så stor makt har en fransk president

Den franska presidenten har stor makt, inte minst över utrikespolitiken. Men makten delas med regeringschefen, och ibland måste olika politiska läger samsas om hur riket ska styras..

YLE - 18 jan 13 kl. 05:44

Försäkringsbolagen har stor makt vid oljeolyckor

Ansvarsfrågan då det gäller oljeolyckan vid JHL-institutet i Karis utreds som bäst.
Försäkringsbolagen har ofta stränga regler för hur oljepannan ska skötas för att de ska stå för kostnaderna. En som har erfarenhet av det är Ekenäsbon Kaj Werner som fick hela källaren dränkt i olja för tio år sedan.

Eurosport - 30 apr 11 kl. 10:19

Fotboll - La Liga - "Mourinho har för stor makt i Real Madrid"

Real Madrid har överlåtit för mycket makt åt José Mourinho. Det anser förra presidenten Ramón Calderón. "Mourinho äger klubben", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 00:00

Stor makt för schlagerkungen

?Men den viktigaste frågan lyckades inte ?Uppdrag granskning?

BT - 20 nov 14 kl. 18:10

"Inte okej att SD får så stor makt"

Ett trettiotal boråsare samlades utanför kommunfullmäktige på torsdagskvällen för att visa sitt missnöje mot att Sverigedemokrater får makt i Boråspolitiken. Bakom demonstrationen står Boråsare mot rasism och facebookgruppen ”SD + Alliansen i Borås = Sant”. – Vi vill visa att vi inte tycker att det är okej Sverigedemokraterna får så stort inflytande i Borås.

SvD - 27 okt 16 kl. 16:16

4 av 10 Trump-fans: Svarta har för stor makt

Många vita amerikanska män upplever att de förlorat makt de senaste decennierna och kommer därför att rösta på Donald Trump i presidentvalet. En undersökning visar att nästan 4 av 10 Trump-supportrar tycker att minoritets-grupper har fått ”för mycket” att säga till om i USA..

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 09:31

Konsumenter upplever sig ha stor makt över varumärken

En studie från företaget Quadrangle presenterades under gårdagens Customer Summit i London. Den visar att konsumenter idag upplever att de har större makt över varumärken eftersom de enkelt kan byta till en annan leverantör. De har dessutom lägre tålamod, i synnerhet med dålig kundservice.

YLE - 16 mar 16 kl. 04:53

Borgmästare eller inte - i kväll beslutar Helsingfors om ny ledningsmodell

På onsdag kväll ska Helsingfors stadsfullmäktige fatta beslut om staden ska ha borgmästare I framtiden. Förslaget är också att förvaltningen förenklas klart. Samlingspartiets gruppordförande Lasse Männistö ser omorganiseringen av stadens ämbetsverk och nämnder som den största förändringen i den nya modellen.

YLE - 07 mar 15 kl. 08:46

Feministisk valkampanj populärast i Helsingfors och Nyland

Feminister över partigränserna gör gemensam riksdagskampanj. Största delen av kandidaterna som gett ett feministiskt vallöfte finns i Helsingfors och Nyland.I feministisk politik ser vi att jämlikhet och jämställdhet är frågor som inte är särintressen, de ska vara utgångspunkten för politik Inför vårens riksdagsval ska en kampanj som heter Det feministiska valet lyfta fram riksdagsvalskandidater som feminister.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Nu ska Helsingfors begära skatterapporter av sina avtalspartners – missnöjd Wallgren tillrättavisades av borgmästaren

Helsingfors stad kräver nu, för att motverka skatteparadis, skatterapporter av de företag staden gör avtal med. Thomas Wallgren (SDP) har gjort en motion om saken. Han vill ha mer omfattande åtgärder och gick hårt åt staden när motionen behandlades i fullmäktige.

YLE - 1 timme sedan

Vattenläckage i Sjundeå - kommunen försöker hitta läckan

Ett vattenläckage har orsakat problem i vattendistributionen i Sjundeå under veckoslutet och problemen fortsätter..

YLE - 1 timme sedan

KSML: Berner utlovar fler föränderliga hastighetsbegränsningar - "måste utnyttja digitaliseringens möjligheter"

Ministern vill öka antalet digitala skyltar så att begränsningssiffran kan ändras i takt med väder eller trafiksituation..

YLE - 1 timme sedan

Besiktningsman kritisk till de nya reglerna som innebär längre besiktningsintervaller: "Även nya bilar har fel"

På söndagen infördes nya besiktningsregler i Finland. En viktig förändring som säkert får tummen upp av många bilägare är att besiktningsintervallerna blir längre. Jan Norrgård, besiktningsman i Åbo, är dock kritisk till de nya reglerna, då han ser många faror med längre uppehåll mellan besiktningarna..

YLE - 1 timme sedan

Mållöst BK-46 förlorade mot KaaPo

Karislaget BK-46 lyckades inte få in ett enda mål och förlorade lördagens match mot Kaarinan Pojat..

YLE - 2 timmar sedan

Kvinnor begår brott i betydligt större omfattning än vi tror - men det syns inte i statistiken

Enligt statistiken för de brott som kommit till myndigheters kännedom kan det inte bli tydligare: det är män som begår brott. Men i självdeklarationsenkäter visar siffrorna något annat: kvinnornas andel är betydligt större än vi tror..

YLE - 10 timmar sedan

Vädret är fortsättningsvis varmt och inget regn är i sikte

Sol och högsommarvärme förutspås för måndagen. Också tisdagen blir varm. På onsdag och torsdag blir vädret lite svalare, förutspår meteorologen.

YLE - 12 timmar sedan

Intresset för biodling växer: "Utan våra pollinerare är vi i strilet”

EU-domstolen bekräftar förbudet mot de bekämpningsmedel som tros bidra till massdöden av bin. Samtidigt ökar intresset för biodling bland finländare som vill slå två flugor i en smäll genom att producera tiotals kilo honung och rädda världen på köpet..

YLE - 14 timmar sedan

Claes Andersson: Yrsa var modig och en oerhört trogen vän som man kunde lita på i alla väder

Claes Andersson beskriver Yrsa Stenius som en mycket trogen vän och en lysande skribent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.