YLE > Finland

Monday, 23 July, 17:34

Liknande nyheter

Taggar: Helsingforsfår , stor, makti , Nylands, landskapsfullmäktigedet blir , svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invald
SvD - 28 dec 16 kl. 09:15

Hur stor makt hade hertig Karl som 10-åring?

Det påstås ofta att hertig Karl, den blivande Karl IX, i praktiken styrde som självständig härskare över sitt sitt mellansvenska hertigdöme, allt medan storebror Johan var kung till namnet. Är det sant? Hur stor makt hade hertigen egentligen?.

DN - 23 apr 17 kl. 16:03

Så stor makt har en fransk president

Den franska presidenten har stor makt, inte minst över utrikespolitiken. Men makten delas med regeringschefen, och ibland måste olika politiska läger samsas om hur riket ska styras..

YLE - 18 jan 13 kl. 05:44

Försäkringsbolagen har stor makt vid oljeolyckor

Ansvarsfrågan då det gäller oljeolyckan vid JHL-institutet i Karis utreds som bäst.
Försäkringsbolagen har ofta stränga regler för hur oljepannan ska skötas för att de ska stå för kostnaderna. En som har erfarenhet av det är Ekenäsbon Kaj Werner som fick hela källaren dränkt i olja för tio år sedan.

Eurosport - 30 apr 11 kl. 10:19

Fotboll - La Liga - "Mourinho har för stor makt i Real Madrid"

Real Madrid har överlåtit för mycket makt åt José Mourinho. Det anser förra presidenten Ramón Calderón. "Mourinho äger klubben", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 00:00

Stor makt för schlagerkungen

?Men den viktigaste frågan lyckades inte ?Uppdrag granskning?

BT - 20 nov 14 kl. 18:10

"Inte okej att SD får så stor makt"

Ett trettiotal boråsare samlades utanför kommunfullmäktige på torsdagskvällen för att visa sitt missnöje mot att Sverigedemokrater får makt i Boråspolitiken. Bakom demonstrationen står Boråsare mot rasism och facebookgruppen ”SD + Alliansen i Borås = Sant”. – Vi vill visa att vi inte tycker att det är okej Sverigedemokraterna får så stort inflytande i Borås.

SvD - 27 okt 16 kl. 16:16

4 av 10 Trump-fans: Svarta har för stor makt

Många vita amerikanska män upplever att de förlorat makt de senaste decennierna och kommer därför att rösta på Donald Trump i presidentvalet. En undersökning visar att nästan 4 av 10 Trump-supportrar tycker att minoritets-grupper har fått ”för mycket” att säga till om i USA..

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 09:31

Konsumenter upplever sig ha stor makt över varumärken

En studie från företaget Quadrangle presenterades under gårdagens Customer Summit i London. Den visar att konsumenter idag upplever att de har större makt över varumärken eftersom de enkelt kan byta till en annan leverantör. De har dessutom lägre tålamod, i synnerhet med dålig kundservice.

YLE - 16 mar 16 kl. 04:53

Borgmästare eller inte - i kväll beslutar Helsingfors om ny ledningsmodell

På onsdag kväll ska Helsingfors stadsfullmäktige fatta beslut om staden ska ha borgmästare I framtiden. Förslaget är också att förvaltningen förenklas klart. Samlingspartiets gruppordförande Lasse Männistö ser omorganiseringen av stadens ämbetsverk och nämnder som den största förändringen i den nya modellen.

YLE - 07 mar 15 kl. 08:46

Feministisk valkampanj populärast i Helsingfors och Nyland

Feminister över partigränserna gör gemensam riksdagskampanj. Största delen av kandidaterna som gett ett feministiskt vallöfte finns i Helsingfors och Nyland.I feministisk politik ser vi att jämlikhet och jämställdhet är frågor som inte är särintressen, de ska vara utgångspunkten för politik Inför vårens riksdagsval ska en kampanj som heter Det feministiska valet lyfta fram riksdagsvalskandidater som feminister.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Ida Slöör satsar seriöst på sin hobby - simmar nästan varje dag och njuter

Det viktigaste är att ha roligt och att njuta av att simma. Det säger Ekenäsbon Ida Slöör som kom hem från FM i Jyväskylä med fem medaljer..

YLE - 3 timmar sedan

"Serieätaren" häktades igen - uppgav för polisen att han inte tänker sluta

Mannen, som vid upprepade tillfällen ätit på restauranger i huvudstadsregionen utan att betala, misstänks igen för flera fall av bedrägeri. Han har inte uppgett någon orsak till att han flera gånger ätit på restauranger utan att betala notan..

YLE - 3 timmar sedan

Yle utredde: Finländarna vill att hela landet är bebott – och att staten betalar notan

Finländarna oroas över den ökande ojämlikheten mellan regionerna. Enligt en ny enkät anser de flesta miedborgare att staten har ett ansvar för att trygga servicen så att hela landet ska leva..

YLE - 3 timmar sedan

"Serieätaren" häktades misstänkt för bedrägeri - uppgav för polisen att han inte tänker sluta

Mannen, som vid upprepade tillfällen ätit på restauranger i huvudstadsregionen utan att betala, misstänks för flera fall av bedrägeri. Han har inte uppgett någon orsak till att han flera gånger ätit på restauranger utan att betala notan..

YLE - 4 timmar sedan

Buller och skakningar under semestertider - restaurangbygget är igång i Norra hamnen i Ekenäs

Det kommer att bullra och skaka i Norra hamnen i Ekenäs några veckor framöver..

YLE - 5 timmar sedan

"Fri prissättning leder till förvirring bland kunder" – vilka är dina erfarenheter efter den nya taxilagen?

För drygt tre veckor sedan trädde den nya taxilagen i kraft och luckrade därmed upp den tidigare hårt reglerade taxibranschen. Den fria prissättningen har lett till förvirring hos kunder om vad som gäller, berättar taxichaufförer..

YLE - 6 timmar sedan

Telia satsar på mobilnätet i Kardrag - men fiberkabeln når inte fram till invånarna

I samband med att elnätet förnyas drar Telia ny optisk fiberkabel längs med Tirmovägen i Borgå. Rabbe Forsblom som bor i Kardrag undrar varför Telia drar en optisk fiberkabel som han inte får ta del av..

YLE - 6 timmar sedan

Intresset för kompislägenheter i Helsingfors är lågt - nu försöker Hoas locka med tillgång till elbil

Nu ska studerande i Helsingfors få tillgång till gratis bilpool. Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse Hoas försöker locka invånare till kompisläghenheter med elbilar..

YLE - 7 timmar sedan

Handelsbankens kund fick rejäl chock: Litet inköp ledde till en 100 000 euros faktura i nätbanken

Så många som 3 000 av Handelsbankens kunder kan förra veckan ha fått en felaktig faktura. Det handlar om ett systemfel, meddelar banken..

YLE - 7 timmar sedan

Tiden rann ut - ingen varg fälldes inom Snappertunareviret

Ingen varg fälldes i Ingå och Snappertuna under den tid som undantagslovet för jakt gällde. Dispensen inleddes den 29 juni och avslutades den 19 juli..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.