YLE > Finland

Wednesday, 26 September, 00:37

YLE - 17 maj 18 kl. 17:59

Helsingfors får stor makt i Nylands landskapsfullmäktige - det blir svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invaldDet är möjligt att över hälften av platserna i landskapsfullmäktige i Nyland går till Helsingfors, och att bara ströplatser blir över för andra kommuner än Esbo och Vanda. Det kan gälla för partierna i mindre kommuner att samarbeta för att alls få någon invald..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nylands, Nyland, Helsingfors, Esbo, Vanda

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helsingforsfår , stor, makti , Nylands, landskapsfullmäktigedet blir , svårt för mindre kommuner att alls få någon representant invald
SvD - 28 dec 16 kl. 09:15

Hur stor makt hade hertig Karl som 10-åring?

Det påstås ofta att hertig Karl, den blivande Karl IX, i praktiken styrde som självständig härskare över sitt sitt mellansvenska hertigdöme, allt medan storebror Johan var kung till namnet. Är det sant? Hur stor makt hade hertigen egentligen?.

DN - 23 apr 17 kl. 16:03

Så stor makt har en fransk president

Den franska presidenten har stor makt, inte minst över utrikespolitiken. Men makten delas med regeringschefen, och ibland måste olika politiska läger samsas om hur riket ska styras..

YLE - 18 jan 13 kl. 05:44

Försäkringsbolagen har stor makt vid oljeolyckor

Ansvarsfrågan då det gäller oljeolyckan vid JHL-institutet i Karis utreds som bäst.
Försäkringsbolagen har ofta stränga regler för hur oljepannan ska skötas för att de ska stå för kostnaderna. En som har erfarenhet av det är Ekenäsbon Kaj Werner som fick hela källaren dränkt i olja för tio år sedan.

Eurosport - 30 apr 11 kl. 10:19

Fotboll - La Liga - "Mourinho har för stor makt i Real Madrid"

Real Madrid har överlåtit för mycket makt åt José Mourinho. Det anser förra presidenten Ramón Calderón. "Mourinho äger klubben", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 12 kl. 00:00

Stor makt för schlagerkungen

?Men den viktigaste frågan lyckades inte ?Uppdrag granskning?

BT - 20 nov 14 kl. 18:10

"Inte okej att SD får så stor makt"

Ett trettiotal boråsare samlades utanför kommunfullmäktige på torsdagskvällen för att visa sitt missnöje mot att Sverigedemokrater får makt i Boråspolitiken. Bakom demonstrationen står Boråsare mot rasism och facebookgruppen ”SD + Alliansen i Borås = Sant”. – Vi vill visa att vi inte tycker att det är okej Sverigedemokraterna får så stort inflytande i Borås.

SvD - 27 okt 16 kl. 16:16

4 av 10 Trump-fans: Svarta har för stor makt

Många vita amerikanska män upplever att de förlorat makt de senaste decennierna och kommer därför att rösta på Donald Trump i presidentvalet. En undersökning visar att nästan 4 av 10 Trump-supportrar tycker att minoritets-grupper har fått ”för mycket” att säga till om i USA..

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 09:31

Konsumenter upplever sig ha stor makt över varumärken

En studie från företaget Quadrangle presenterades under gårdagens Customer Summit i London. Den visar att konsumenter idag upplever att de har större makt över varumärken eftersom de enkelt kan byta till en annan leverantör. De har dessutom lägre tålamod, i synnerhet med dålig kundservice.

YLE - 16 mar 16 kl. 04:53

Borgmästare eller inte - i kväll beslutar Helsingfors om ny ledningsmodell

På onsdag kväll ska Helsingfors stadsfullmäktige fatta beslut om staden ska ha borgmästare I framtiden. Förslaget är också att förvaltningen förenklas klart. Samlingspartiets gruppordförande Lasse Männistö ser omorganiseringen av stadens ämbetsverk och nämnder som den största förändringen i den nya modellen.

YLE - 07 mar 15 kl. 08:46

Feministisk valkampanj populärast i Helsingfors och Nyland

Feminister över partigränserna gör gemensam riksdagskampanj. Största delen av kandidaterna som gett ett feministiskt vallöfte finns i Helsingfors och Nyland.I feministisk politik ser vi att jämlikhet och jämställdhet är frågor som inte är särintressen, de ska vara utgångspunkten för politik Inför vårens riksdagsval ska en kampanj som heter Det feministiska valet lyfta fram riksdagsvalskandidater som feminister.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborgs första solpanel monteras på skolkökets tak i Karis

Staden lägger sina första kommunala solpaneler på taket till Karis centralkök. Frågan väckte en del debatt i fullmäktige..

YLE - 8 timmar sedan

Båtar och bilar i Ingå ska flytta väster om ån – nu finns det första konkreta förslaget till Ingåstrand

Bilarna får flytta på sig för att ge plats för social samvaro vid torget och stranden i Ingå. Det kommer fram i utkastet till detaljplanen för Ingåstrand i byns centrum..

YLE - 8 timmar sedan

Dags för riksdagen att besluta om att ändra Finlands grundlag - de omtalade spaningslagarna ska drivas igenom

Snart är det dags för riksdagsledamöterna att fatta beslut om att låta ändra Finlands grundlag. En ändring av grundlagen är nödvändig för att de omtalade spanings- och underrättelselagarna ska kunna drivas igenom..

YLE - 8 timmar sedan

Polisens, FPA:s och Skatteförvaltningens sidor haltade

Störningar har förekommit i Folkpensionsanstaltens telefonservice och inloggning. Enligt Befolkningsregistercentralen fungerade inte identifiering på nättjänsten Suomi.fi inom den offentliga förvaltningen..

YLE - 8 timmar sedan

Tiinas son David åkte från Joensuu till kriget i Syrien - “Han ringde och sa att han skulle avrättas”

Våren 2013 skaffade Tiinas son David en terrängbil, mörkerkikare och annan utrustning. Han lämnade sitt välbetalda jobb i Finland och körde ner till Syrien för att delta i motståndet mot al-Assads regim. Idag har han fru och barn i Syrien - och polisen misstänker honom för terroristbrott..

YLE - 9 timmar sedan

Nu börjar konkurrensmyndigheten utreda varför FPA-skjutsarna inte fungerar - taxicentralerna kan ha ställt orimliga krav på chaufförerna

Konkurrens- och konsumentverket (KKV) börjar undersöka konkurrensutsättningen av de taxiskjutsar som ersätts av Folkpensionsanstalten. Man är speciellt intresserad av förmedlingscentralernas verksamhet, och om de eventuellt behandlar chaufförerna ojämlikt..

YLE - 10 timmar sedan

TS: Två lågstadieelever hittade ett lik nära skola i Åbo

Eleverna, två pojkar i årskurs 6, hittade en vuxen död person intill Haarlan koulu i Harlax tidigt på tisdag morgon, skriver Turun Sanomat..

YLE - 10 timmar sedan

Helsingfors och Lyon valdes till Europas huvudstäder för smart turism 2019

Europeiska unionen har valt Helsingfors och franska Lyon till huvudstäder inom smart turism år 2019. Städerna vann den första upplagan av en tävling inom smart turism i EU..

YLE - 10 timmar sedan

CKP ber om internationell polishjälp i den åboländska brottshärvan

Centralkriminalpolisen ber om internationell handräckning för att reda ut den ekonomiska brottshärvan i Åbolands skärgård. Begäran gäller förberedelse av penningtvätt - det ska handla om pengar som härstammar från något annat land, men som ska ha tvättats i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.