Nyan > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 08:15

Nyan - 17 maj 18 kl. 18:00

Elektroniskt system för färdtjänstLemland går in för ett elektroniskt system för färdtjänsten. Kommunstyrelsen har beslutat att delegera rätten att ingå ett avtal om det här till socialnämnden. Det nya systemet ska spara in administration av över tusen biljetter, frankering för utskicka av biljetter samt tryckning av biljetter. Systemet används i flera andra åländska kommuner och enligt beredningen är Jomala kommun nöjd med systemet. Systemet kräver inga investeringar från taxiåkarna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala, Lemland, Nyan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elektroniskt, systemför , färdtjänst
SmålandsPosten - 08 aug 13 kl. 07:06

Problem med färdtjänst kräver nya lösningar

Allt som oftast kommer det rapporter från brukare och allmänhet om problem kring färdtjänst, och hur människor får vänta till synes i onödan på att få resa.
Det verkar snarare vara ett lotteri kring huruvida man kan räkna med att komma fram i tid dit man önskar. Allt som oftast kommer det rapporter från brukare och allmänhet om problem kring färdtjänst, och hur människor får vänta till synes i onödan på att få resa.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 08:00

Svårt att få färdtjänst för semesterfirare

Foto: Tom Wall
Helen Larsson hoppades på en avkopplande semester med besök till nära och kära. Men hennes färdtjänstcheckar från lantstinget i Örebro togs inte emot i Skåne.
– Man måste vara väldigt frisk för att kunna vara sjuk.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

News55 - 14 jun 17 kl. 15:50

Äldre luras av falsk färdtjänst utanför sjukhus

News55 har vid ett flertal tillfällen rapporterat om hur äldre råkar ut för bedragare som på olika sätt försöker komma åt deras pengar och värdesaker. Det senaste tricket som bedragarna har satt i system är att låtsas vara taxi- eller färdtjänstchaufförer och hämta upp äldre utanför sjukhus. Under resans gång försöker bedragarna få tag på de äldres bankomatkort, det rapporterar Direktpress.

Nyan - 15 okt 13 kl. 10:00

Fortsatta problem i stans färdtjänst

Efter tio månader fungerar det nya systemet för färdtjänsten i Mariehamn fortfarande inte.
Problemet är att tillräckligt många inva-bilar inte har anslutit sig till det elektroniska system som man tog i bruk vid årsskiftet. Nu vill stadens socialförvaltning förlänga parallellsystemet med manuell fakturering till att gälla hela nästa år.

GöteborgsPosten - 06 okt 15 kl. 14:58

Ingen färdtjänst i Göteborg

Färdtjänsten har stora tekniska problem. Alla it-system har kraschat. Det går inte att boka resor.

Nyan - 23 maj 14 kl. 12:00

Omröstning om färdtjänst

Det finns fortfarande inte tillräckligt med invabilar eller rullstolsbilar som är anslutna till stadens elektroniska system. Socialnämnden i Mariehamn har därför beslutat acceptera den manuella redovisningen fram till årets slut.
Nämndens ledamot Ulf-Peter Westmark (Lib) anser att förslaget skall gälla alla bilar, inte bara invabilar.

SmålandsPosten - 22 jul 16 kl. 06:00

Vi dras oss i det längsta för att nyttja färdtjänst

Det kan säkert finnas poäng att byta ett gammalt system. Dock fungerade det bra, bilen kom till den tid som man önskade och vi upplevde aldrig några ändringar av bokade tider, allra minst på kort varsel..

Uppsalanyheter.se - 09 jan 15 kl. 11:44

Kommunens nya färdtjänstcentral invigd

På måndag tas Uppsala kommuns nya trafikcentral för färdtjänsten i bruk, på fredagen klippte gatu- och sämhällsmiljönämndens ordförande Johan Lindqvist (MP) bandet och förklarade den nya centralen för öppnad.På måndag tas Uppsala kommuns nya trafikcentral för färdtjänsten i bruk, på fredagen klippte gatu- och sämhällsmiljönämndens ordförande Johan Lindqvist (MP) bandet och förklarade den nya centralen för öppnad.   Tidigare har resenärer kunnat beställa färdtjänst via taxibolagen direkt men även via sjukresecentralen, men från och med måndag den 12 januari kommer det att finnas transportsamordnare redo att förmedla samtliga de cirka 1000 resorna om dagen som det handlar om.

Uppsalanyheter.se - 20 mar 14 kl. 10:00

Färdtjänsten flyttas till egen planeringscentral

Uppsala kommun ska upprätta en egen central för planering, beställning och produktion av färdtjänstresor, det beslutades på onsdagen av gatu- och samhällsmiljönämnden.Uppsala kommun ska upprätta en egen central för planering, beställning och produktion av färdtjänstresor, det beslutades på onsdagen av gatu- och samhällsmiljönämnden.
Den nya trafikcentralen ska vara i bruk den 1 januari nästa år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Norden ska satsa grönt

De nordiska energiministrarna, som möttes i Lund i tisdags, antog en deklaration där man lovar ”stärka Nordens globala ledarskap inom grön energi”. Från Åland deltog vicelantrådet Camilla Gunell, som redogjorde för arbetet på Åland och den klimat- och energistrategi som regeringen fastslagit. Nästa år ska Gunell delta i de globala energiministerkonferenserna Mission Innovation och Clean Energy Ministerial, som samtidigt hålls i Malmö och Köpenhamn, och tillsammans med Finlands energiminister Kimmo Tiilikainen tala om samarbetsprojektet Clic innovation som nu pågår på Åland.

Nyan - 2 timmar sedan

Ny Paf-styrelse presenteras i dag

I dag håller Ålands penningautomatförening, Paf, sitt årliga möte mellan ägare, styrelse, revisorer och ledning. Då kommer även den nya styrelsen att presenteras. Tidigare i vår meddelade Paf:s ordförande Åsa Ceder att hon inte ställer upp för återval.

Nyan - 12 timmar sedan

Snattare greps på bar gärning

En person greps på bar gärning för snatteri i en butik i Jomala på onsdagen, enligt ett pressmeddelande från polisen. Efter personalens ingripande och efter att varorna återlämnats så delgav polisen den ertappade personen en böteslapp för snatteri. I en butik i Mariehamn greps på onsdagen en annan person.

Nyan - 13 timmar sedan

Nyans läsare får sommarföljetong

Carina Karlssons roman ”Mirakelvattnet” är Nya Ålands sommarföljetong. Från och med 5 juni till 31 augusti publicerar vi två avsnitt i veckan.
”Mirakelvattnet” gavs ut våren 2014.

Nyan - 15 timmar sedan

Försökte köra ifrån polisen

En kvinna i 30-årsåldern försökte i oktober i fjol på en landskapsväg köra ifrån en polisbil som med både ljus- och ljudsignaler försökte få henne att stanna. Vid vänstersväng från Nya Godbyvägen till Godbyvägen körde hon på fel sida om en refug och sedan över en vägskylt. Färden fortsatte på en skogsväg där personbilen slutligen kolliderade med ett träd.

Nyan - 16 timmar sedan

Modeguide inför studenten

Den andra juni är dagen man tar studenten. Man har pluggat, man har stressat
och äntligen är man klar. Man får sin vita mössa, men vad skall man ha till?

Nyan - 18 timmar sedan

Får man ta hunden med sig när man äter?

Hur hundvänliga är restauranger och kaféer i Mariehamn? Önskereportagepatrullen har tagit reda på var man kan dricka en kopp kaffe och äta en bit mat med sin fyrbenta vän.
En läsare som hört av sig till Nya Åland har läst i Dagens Nyheter om hundvänliga restauranger, barer och kaféer i Stockholm.

Nyan - 20 timmar sedan

Nyskriven musikal med shantysånger i fokus

Shantymusikalen ”Det blåser från Nordost” har premiär under Shantyfestivalen i slutet av juni.
Musiken till shantymusikalen är sammanställd av Kjell Frisk och stommen av kören består av Triolen. – Musikalen är startskottet för festivalen, vi hälsar alla välkomna med det här uruppförande, säger Triolens dirigent Catherine Frisk-Grönberg.

Nyan - 22 timmar sedan

Konsert med klassisk gitarr

I kväll onsdag klockan 19.00 ges en konsert på klassisk gitarr i St. Görans kyrka.

Nyan - 22 timmar sedan

Minus för Mise i fjol

Ålands miljöservice, Mise, redovisar en förlust på drygt 20 000 euro för 2017.
Det förklaras, enligt verksamhetsledaren Sofie Dahlsten, av förseningar i upphandlingar av renhållningstjänster – Den fastighetsnära hämtningen i fyrfackskärl var planerad att inledas i september 2017 men har försenats i och med besvär över upphandling. Detta har medfört vissa merkostnader som påverkat Mises resultat, skriver hon i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.