Nyan > Svenskfinland

Sunday, 21 October, 13:01

Nyan - 17 maj 18 kl. 18:00

Elektroniskt system för färdtjänstLemland går in för ett elektroniskt system för färdtjänsten. Kommunstyrelsen har beslutat att delegera rätten att ingå ett avtal om det här till socialnämnden. Det nya systemet ska spara in administration av över tusen biljetter, frankering för utskicka av biljetter samt tryckning av biljetter. Systemet används i flera andra åländska kommuner och enligt beredningen är Jomala kommun nöjd med systemet. Systemet kräver inga investeringar från taxiåkarna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala, Lemland, Nyan

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elektroniskt, systemför , färdtjänst
SmålandsPosten - 08 aug 13 kl. 07:06

Problem med färdtjänst kräver nya lösningar

Allt som oftast kommer det rapporter från brukare och allmänhet om problem kring färdtjänst, och hur människor får vänta till synes i onödan på att få resa.
Det verkar snarare vara ett lotteri kring huruvida man kan räkna med att komma fram i tid dit man önskar. Allt som oftast kommer det rapporter från brukare och allmänhet om problem kring färdtjänst, och hur människor får vänta till synes i onödan på att få resa.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 08:00

Svårt att få färdtjänst för semesterfirare

Foto: Tom Wall
Helen Larsson hoppades på en avkopplande semester med besök till nära och kära. Men hennes färdtjänstcheckar från lantstinget i Örebro togs inte emot i Skåne.
– Man måste vara väldigt frisk för att kunna vara sjuk.

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 08:30

Färdtjänst svår att ta tillbaka

Regionen ansvarar för färdtjänstresorna i Bromölla, resor som har fått kritik av brukarna. Pensionärsföreningarna i Bromölla vill att kommunen ska ta tillbaka färdtjänsten i egen regi men Åke Hammarstedt (S) menar att det inte är så lätt.
På senaste kommunstyrelsesammanträdet lämnade Synskadades riksförbund (SRF) in en skrivelse om att kommunerna måste ta sitt ansvar för att färdtjänsten ska fungera.

News55 - 14 jun 17 kl. 15:50

Äldre luras av falsk färdtjänst utanför sjukhus

News55 har vid ett flertal tillfällen rapporterat om hur äldre råkar ut för bedragare som på olika sätt försöker komma åt deras pengar och värdesaker. Det senaste tricket som bedragarna har satt i system är att låtsas vara taxi- eller färdtjänstchaufförer och hämta upp äldre utanför sjukhus. Under resans gång försöker bedragarna få tag på de äldres bankomatkort, det rapporterar Direktpress.

Nyan - 15 okt 13 kl. 10:00

Fortsatta problem i stans färdtjänst

Efter tio månader fungerar det nya systemet för färdtjänsten i Mariehamn fortfarande inte.
Problemet är att tillräckligt många inva-bilar inte har anslutit sig till det elektroniska system som man tog i bruk vid årsskiftet. Nu vill stadens socialförvaltning förlänga parallellsystemet med manuell fakturering till att gälla hela nästa år.

GöteborgsPosten - 06 okt 15 kl. 14:58

Ingen färdtjänst i Göteborg

Färdtjänsten har stora tekniska problem. Alla it-system har kraschat. Det går inte att boka resor.

Nyan - 23 maj 14 kl. 12:00

Omröstning om färdtjänst

Det finns fortfarande inte tillräckligt med invabilar eller rullstolsbilar som är anslutna till stadens elektroniska system. Socialnämnden i Mariehamn har därför beslutat acceptera den manuella redovisningen fram till årets slut.
Nämndens ledamot Ulf-Peter Westmark (Lib) anser att förslaget skall gälla alla bilar, inte bara invabilar.

SmålandsPosten - 22 jul 16 kl. 06:00

Vi dras oss i det längsta för att nyttja färdtjänst

Det kan säkert finnas poäng att byta ett gammalt system. Dock fungerade det bra, bilen kom till den tid som man önskade och vi upplevde aldrig några ändringar av bokade tider, allra minst på kort varsel..

Uppsalanyheter.se - 09 jan 15 kl. 11:44

Kommunens nya färdtjänstcentral invigd

På måndag tas Uppsala kommuns nya trafikcentral för färdtjänsten i bruk, på fredagen klippte gatu- och sämhällsmiljönämndens ordförande Johan Lindqvist (MP) bandet och förklarade den nya centralen för öppnad.På måndag tas Uppsala kommuns nya trafikcentral för färdtjänsten i bruk, på fredagen klippte gatu- och sämhällsmiljönämndens ordförande Johan Lindqvist (MP) bandet och förklarade den nya centralen för öppnad.   Tidigare har resenärer kunnat beställa färdtjänst via taxibolagen direkt men även via sjukresecentralen, men från och med måndag den 12 januari kommer det att finnas transportsamordnare redo att förmedla samtliga de cirka 1000 resorna om dagen som det handlar om.

Uppsalanyheter.se - 20 mar 14 kl. 10:00

Färdtjänsten flyttas till egen planeringscentral

Uppsala kommun ska upprätta en egen central för planering, beställning och produktion av färdtjänstresor, det beslutades på onsdagen av gatu- och samhällsmiljönämnden.Uppsala kommun ska upprätta en egen central för planering, beställning och produktion av färdtjänstresor, det beslutades på onsdagen av gatu- och samhällsmiljönämnden.
Den nya trafikcentralen ska vara i bruk den 1 januari nästa år.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Skadegörelse och fortkörning i lördags

Polisen kallades till en plats i Jomala som enligt anmälan hade blivit utsatt för skadegörelse på lördagseftermiddagen. En brottsplatsundersökning utfördes. En person som körde 90 kilometer i timmen på 70-väg åkte fast i polisens hastighetskontroll i Hammarland på lördagen.

Nyan - 1 timme sedan

Michael Hancock ny Nyanreporter

Filmskaparen, författaren och journalisten Michael Hancock ville jobba mer journalistiskt. Nu är han ny kultur- och nyhetsreporter på Nya Åland. Sedan i måndags förra veckan har Nya Ålands redaktion fått förstärkning av journalisten och dramaturgen Michael Hancock.

Nyan - 2 timmar sedan

Två gripna under natten

Under natten till söndagen kallades polisen till en hyresbostad i Eckerö efter att grannarna blivit störda av oljud hela natten. Strax efter klockan fyra på morgonen tryggade polisen hemfriden i området genom att avlägsna en person från platsen. Personen greps.

Nyan - 6 timmar sedan

Man bötfälld för pizzeriahotelser

Ålands tingsrätt har dömt en man till dagsböter för olaga hot. Mannen hade framfört hot mot restaurangchefen på pizzeria efter att han blivit avvisad från restaurangen. Mannen bestred åtalet men sade att han varit berusad och inte kom ihåg vad som hänt.

Nyan - 6 timmar sedan

Polisen: Märk era båttankar

Med hösten kommer båttanksstölderna. Just nu har polisen närmare 20 stulna båttankar i sitt garage som de inte vet vem tillhör. – Vi vill uppmana småbåtsägare att märka sina bränsletankar, säger Eva Fellman vid polisen.

Nyan - 18 timmar sedan

Bronset till Åland United

FOTBOLL. Åland United har tagit FM-brons.
Det efter att ha besegrat regerande mästaren FC Honka – för tredje gången den här säsongen.

Nyan - 18 timmar sedan

Cyklist i krock med personbil

En personbil kolliderade med en cyklist vid 17-tiden på lördagen i norra Mariehamn. Sammanstötningen inträffade i en kurva där cyklisten körde på fel sida av vägen och sikten var dålig. Cyklisten fördes till akuten för rutinkontroll.

Nyan - 21 timmar sedan

Släckningsarbete på två markbränder

Alarmcentralen fick in ett larm om en markbrand vid Orrdalsklint i Saltvik strax efter klockan 14 på lördagen. Det rörde sig om ett ungefär 300 kvadratmeter stort område. Vid 16-tiden var branden under kontroll och blåljuspersonalen höll då på att vattenbegjuta området.

Nyan - 22 timmar sedan

Flygljus misstogs för nödraketer

En båt på väg ut på Ålands hav på fredagskvällen såg ett antal ljus som uppfattades som nödraketer. Sjöräddningscentralen startade en eftersökning, men kom till slut fram till ljusen troligtvis var från flygtrafiken kring Arlanda. Att ljusen synts så bra beror på ovanligt goda siktförhållanden, skriver Ålands sjöräddningssällskap på sin hemsida.

Nyan - 23 timmar sedan

Flera rådjursolyckor under natten

Två rådjursolyckor inträffade under natten till lördagen, den ena i Lemland Granboda och den andra i östra Jomala. Inga personer kom till skada vid olyckorna. Polisen konstaterar att det för tillfället är mycket djur i farten längs vägarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.