YLE > Finland

Tuesday, 22 May, 09:48

Liknande nyheter

Taggar: Depression, driver, både, yngreoch , mer, erfarnai , sjukpension, de flesta är kvinnor
YLE - 08 maj 16 kl. 17:00

#minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg. I början av 80-talet gick jag första gången med i en kör. Det var en liten kör med ca 20 medlemmar.

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:53

Henemarks kärlekskrasch med 25 år yngre flickvännen

För fyra år sedan kraschade Camilla Henemarks förhållande med den 25 år yngre flickvännen.Det blev startskottet på en flera år lång depression.I dag lever Army of Lovers-stjärnan som singel – något hon själv valt..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Dagens Media - 08 apr 15 kl. 10:43

Lensway blir "Lensgay" i den nya filmen som driver med homosexuella stereotyper

För att nå en yngre målgrupp satsar Lensway på bloggare och Youtube-filmer. I den senaste filmen driver glasögonförsäljarna med homosexuella..

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 09:56

Poddsystrar lämnar baby för yngre syskon

Grundarduon Hanna Widell och Amanda Schulman hoppar av det operativa arbetet i deras ”baby”, det framgångsrika produktions- och poddbolag Perfect Day Media, rapporterar Breakit. Enligt sajten ska de två systrarna nu satsa helhjärtat på det nyligen lanserade syskonprojektet, klädmärket Daisy Grace, som tillsammans med skönhetssalongerna Corinne and Friends utgör delar av det ”livsstilsuniversum” som de två affärskvinnorna försökt bygga upp kring det redan existerande poddimperiet. ”Vår vision är att Daisy Grace ska bli Nordens bästa plats för kvinnor och män att på ett inspirerande sätt – genom relevant content – hitta rätt produkter och behandlingar”, förklarar Hanna Widell som från vd-post till vd-post från Perfect Day till Daisy Grace.

Kristianstadsbladet - 31 okt 17 kl. 00:01

Yngre vurmar för gåsen

Bokningarna har börjat trilla in. Och allt yngre folk syns bland gästerna. "Vi har återkommande gäng i 25-årsåldern", säger Therese Nilsson som driver Åhus gästis med sin man..

BT - 06 mar 11 kl. 09:09

Näringslivsmässa med yngre inslag

Näringslivsmässan och Ung företagsamhet (UF) blev en lyckad kombination. Helgens gemensamma satsning beskrivs som succéartad. ?

HBL - 23 okt 13 kl. 05:46

It-krångel driver folk i pension

Ny krånglig it-teknik väcker irritation i vårdsektorn. Det är en av de främsta orsakerna till att arbetstagarna gärna pensionerar sig genast då det är möjligt. Samma fenomen gäller också i andra branscher i den offentliga sektorn.?

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 16:17

"Ju yngre ju viktigare att personen är känd"

Några frågor till specialpedagogerna Marie Berglund och Lena Ljunggren som arbetar i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och driver bloggen Familjerummet..

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 14 kl. 02:37

IS driver sexoffer till självmord

Flera kvinnor och flickor ur den yazidiska minoriteten i Irak som tvingats bli sexslavar åt medlemmar i den grymma jiahdiströrelsen Islamiska staten (IS) har begått självmord eller försökt att ta sitt liv. Uppgifterna kommer från Amnesty International. — Flera av dem som hålls som sexslavar är barn, de är flickor i åldern 14—15 och till och med yngre, säger Amnestys krisexpert Donatella Rovera i ett uttalande..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Undersökning visar hurdan den finländska chefen är: Kunnig med fötterna på jorden, men dålig på att inspirera människor

Finländska chefer är bättre på ingenjörskonst än på att handskas med människor. Det innebär att de är mycket kunniga, men å andra sidan dåliga på att motivera personalen, visar en undersökning om särdrag hos finländskt ledarskap..

YLE - 4 timmar sedan

Revolutionerande fossilfri bensin har utvecklats på Åbo Akademi

En gammal Saab, en stuga i Västerbotten och ett mystiskt inbrott på laboratoriet kantade arbetet. Drivmedlet som kan ersätta dagens bensin utvecklades i största hemlighet för att hålla industrispioner på avstånd..

YLE - 2 timmar sedan

Helsingforsrektor misstänkt för tjänstebrott i sexualbrottshärva fick nytt jobb i Vanda

Den rektor som är åtalad för tjänstebrott i fallet där en tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors åtalas för sexualbrott, fick ett nytt rektorsjobb mitt under brottsutredningen. Personen ska nu bli rektor i Vanda. Enligt Vanda stad finns inga hinder för att anställa en rektor som är misstänkt för brott mot tjänsteplikt i sitt tidigare jobb..

YLE - 2 timmar sedan

HS-mätning: Finländarna efterlyser strängare straff för våld och sexualbrott

Finländarna vill att straffen blir strängare för våldsbrott och sexualbrott, visar en enkät i Helsingin Sanomat. Enligt den är tre av fyra för strängare straff..

YLE - 3 timmar sedan

Ny väg ska minska damm och buller på Hållsnäsvägen i Svartå - Nordkalk villigt att betala en del

Om Nordkalks planer på att mer än tredubbla brytningen av kalksten i Svartå blir verklighet kommer trafiken att öka markant. Företaget är därför berett att betala en del av en ny väg till kalkbrottet..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Forskning i Åbo kan revolutionera bilbränslena, FB-ledaren Mark Zuckerberg grillas av EU-politikerna

Forskare har lyckats utveckla ett bilbränsle som inte är fossilt, men som uppges fungera lika bra som bensin. Europaparlamentarikerna hör i kväll Facebooks ledare Mark Zuckerberg om den stora dataläckan..

YLE - 4 timmar sedan

Törstiga tomater vill ha mycket vatten

Den varma väderleken är uppskattad, men också utmanande för odlarna. Ekenäsborna köper mycket blommor och nyttoväxterna blir allt populärare..

YLE - 5 timmar sedan

Otrygga jobb gör att hälften av de unga forskarna överväger att lämna forskningen: "Att få en doktorandplats är som en lottovinst"

Akademisk karriär lockar allt färre unga forskare. Av de unga forskarna funderar över hälften på att byta till den privata sidan. Och många planerar att byta bransch helt, visar en undersökning från Forskarförbundet..

YLE - 5 timmar sedan

Nu förklarar Borgå krig mot råttorna i avloppsnätet

Råttfällor placeras ut på försök i avloppsrören i Gamla stan. På tiden, säger invånare. Ingen vill ha en råtta på sin gård..

YLE - 5 timmar sedan

Kvinnor och män är olika slags brottslingar: Männen står för de grövre brotten, kvinnor begår brott i det fördolda utan att åka fast

Män och kvinnor begår olika slags brott, men ju grövre brotten är desto tydligare blir könsskillnaderna. Kvinnornas andel inom vissa brottskategorier har dock ökat markant, bland annat vad gäller misshandel och narkotikabrott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.