YLE > Finland

Wednesday, 22 August, 05:30

YLE - 17 maj 18 kl. 17:01

Depression driver både yngre och mer erfarna i sjukpension – de flesta är kvinnorSjukpensioner på grund av depressioner blir allt vanligare. I fjol pensionerades nio finländare varje dag på grund av depression. Sex av dem var kvinnor..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Depression, driver, både, yngreoch , mer, erfarnai , sjukpension, de flesta är kvinnor
YLE - 08 maj 16 kl. 17:00

#minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg. I början av 80-talet gick jag första gången med i en kör. Det var en liten kör med ca 20 medlemmar.

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:53

Henemarks kärlekskrasch med 25 år yngre flickvännen

För fyra år sedan kraschade Camilla Henemarks förhållande med den 25 år yngre flickvännen.Det blev startskottet på en flera år lång depression.I dag lever Army of Lovers-stjärnan som singel – något hon själv valt..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Dagens Media - 08 apr 15 kl. 10:43

Lensway blir "Lensgay" i den nya filmen som driver med homosexuella stereotyper

För att nå en yngre målgrupp satsar Lensway på bloggare och Youtube-filmer. I den senaste filmen driver glasögonförsäljarna med homosexuella..

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 09:56

Poddsystrar lämnar baby för yngre syskon

Grundarduon Hanna Widell och Amanda Schulman hoppar av det operativa arbetet i deras ”baby”, det framgångsrika produktions- och poddbolag Perfect Day Media, rapporterar Breakit. Enligt sajten ska de två systrarna nu satsa helhjärtat på det nyligen lanserade syskonprojektet, klädmärket Daisy Grace, som tillsammans med skönhetssalongerna Corinne and Friends utgör delar av det ”livsstilsuniversum” som de två affärskvinnorna försökt bygga upp kring det redan existerande poddimperiet. ”Vår vision är att Daisy Grace ska bli Nordens bästa plats för kvinnor och män att på ett inspirerande sätt – genom relevant content – hitta rätt produkter och behandlingar”, förklarar Hanna Widell som från vd-post till vd-post från Perfect Day till Daisy Grace.

Kristianstadsbladet - 31 okt 17 kl. 00:01

Yngre vurmar för gåsen

Bokningarna har börjat trilla in. Och allt yngre folk syns bland gästerna. "Vi har återkommande gäng i 25-årsåldern", säger Therese Nilsson som driver Åhus gästis med sin man..

Blekinge Läns tidning - 17 jul 18 kl. 05:00

Sänk arbetsgivaravgifterna för yngre

Amanda Birgersson driver Fiskerian i Hörvik. Hon ansvarar för tolv yngre säsongsanställda på en restaurang som åtminstone denna soliga dag har gott om lunchgäster..

BT - 06 mar 11 kl. 09:09

Näringslivsmässa med yngre inslag

Näringslivsmässan och Ung företagsamhet (UF) blev en lyckad kombination. Helgens gemensamma satsning beskrivs som succéartad. ?

HBL - 23 okt 13 kl. 05:46

It-krångel driver folk i pension

Ny krånglig it-teknik väcker irritation i vårdsektorn. Det är en av de främsta orsakerna till att arbetstagarna gärna pensionerar sig genast då det är möjligt. Samma fenomen gäller också i andra branscher i den offentliga sektorn.?

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 16:17

"Ju yngre ju viktigare att personen är känd"

Några frågor till specialpedagogerna Marie Berglund och Lena Ljunggren som arbetar i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och driver bloggen Familjerummet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

EU ville höra vad medborgarna tycker om sommartiden - responsen var överväldigande

Är det klokt att flytta visarna på klockan två gånger per år? Det här ville EU har svar på i en öppen enkät som slog alla tiders rekord..

YLE - 1 timme sedan

Sagorum för barnen och loft för distansjobbare - nyrenoverade huvudbiblioteket i Nickby öppnar i november

Ljust, färggrant och mera lämpat för dagens biblioteksverksamhet. Det var syftet med renoveringen av huvudbiblioteket i Nickby. Nu får barnen eget sagorum och unga kan studera på läsbalkongen..

YLE - 8 timmar sedan

Åländska fästingar ska avslöja hemligheter i ny studie

Borreliagruppen på Åland inleder en ny fästingstudie som beräknas pågå i 2-3 år. Gruppen vill bland annat att ålänningarna lämnar in fästingar som nyligen blivit bortplockade. Studien beräknas ta 2-3 säsonger och man hoppas på att få in över 200 prover..

YLE - 9 timmar sedan

Hassan Zubier erkänner att han försökte lura till sig ersättningar med ett förfalskat intyg

Hassan Zubier som hjälpte ett offer för knivdådet i Åbo erkänner att han försökte lura åt sig ersättningar genom att visa upp ett falskt intyg om att han förlorade inkomster från ett ambulansföretag i Sverige. I själva verket arbetade han inte vid företaget..

YLE - 10 timmar sedan

Vegetarisk mat blir obligatorisk i armén en dag i veckan - av hälso- och klimatskäl

I garnisonernas matsalar kommer man från hösten allt oftare att äta vegetarisk mat. Av de varma måltiderna kommer ändå alltid bara en per dag att vara vegetarisk, är lunchen vegetarisk serveras det kött till middag och tvärtom..

YLE - 9 timmar sedan

Personalen kom med ett nytt förslag för att rädda SSAB i Lappvik - "Läget är mycket allvarligt"

Samarbetsförhandlingarna kring SSAB:s nedläggningshotade rörfabrik i Lappvik fortsatte i tisdags (21.8). Personalen presenterade ett nytt förslag för att kunna bevara fabriken..

YLE - 13 timmar sedan

Riksväg 25 och kustbanan på listan över prioriterade transportsträckor - men ingen garanti för investeringar

Kommunikationsministeriet har gjort upp en lista över vilka landsvägar och vilka tågbanor som ska hör till landets stomnät. I Västnyland berörs riksväg 25 mellan Hangö och Mäntsäla samt kustbanan..

YLE - 13 timmar sedan

Minibostäder delar åsikter - är det fråga om spisrum för fattiga eller smidig lösning för urbant folk?

Produktionen av miniettor delar åsikter. Byggherrar försvarar bostäder på 15 kvadratmeter med att folk behöver någonstans att bo - kritiker menar att ekonomiska krafter får styra och att vi håller på att återgå till gamla tiders spisrum för fattigt folk..

YLE - 16 timmar sedan

Kravet på individualiserad undervisning i skolor har blivit större - resurser saknas

Lärarens arbetsuppgifter och ansvar har förändrats mycket genom tiderna. En utveckling som märkts av inom skolvärlden under de senaste åren är det allt större ansvaret som satts på både lärare och elever..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.