YLE > Finland

Wednesday, 24 October, 04:31

YLE - 17 maj 18 kl. 17:01

Depression driver både yngre och mer erfarna i sjukpension – de flesta är kvinnorSjukpensioner på grund av depressioner blir allt vanligare. I fjol pensionerades nio finländare varje dag på grund av depression. Sex av dem var kvinnor..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Depression, driver, både, yngreoch , mer, erfarnai , sjukpension, de flesta är kvinnor
YLE - 08 maj 16 kl. 17:00

#minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg. I början av 80-talet gick jag första gången med i en kör. Det var en liten kör med ca 20 medlemmar.

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:53

Henemarks kärlekskrasch med 25 år yngre flickvännen

För fyra år sedan kraschade Camilla Henemarks förhållande med den 25 år yngre flickvännen.Det blev startskottet på en flera år lång depression.I dag lever Army of Lovers-stjärnan som singel – något hon själv valt..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Dagens Media - 08 apr 15 kl. 10:43

Lensway blir "Lensgay" i den nya filmen som driver med homosexuella stereotyper

För att nå en yngre målgrupp satsar Lensway på bloggare och Youtube-filmer. I den senaste filmen driver glasögonförsäljarna med homosexuella..

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 09:56

Poddsystrar lämnar baby för yngre syskon

Grundarduon Hanna Widell och Amanda Schulman hoppar av det operativa arbetet i deras ”baby”, det framgångsrika produktions- och poddbolag Perfect Day Media, rapporterar Breakit. Enligt sajten ska de två systrarna nu satsa helhjärtat på det nyligen lanserade syskonprojektet, klädmärket Daisy Grace, som tillsammans med skönhetssalongerna Corinne and Friends utgör delar av det ”livsstilsuniversum” som de två affärskvinnorna försökt bygga upp kring det redan existerande poddimperiet. ”Vår vision är att Daisy Grace ska bli Nordens bästa plats för kvinnor och män att på ett inspirerande sätt – genom relevant content – hitta rätt produkter och behandlingar”, förklarar Hanna Widell som från vd-post till vd-post från Perfect Day till Daisy Grace.

Kristianstadsbladet - 31 okt 17 kl. 00:01

Yngre vurmar för gåsen

Bokningarna har börjat trilla in. Och allt yngre folk syns bland gästerna. "Vi har återkommande gäng i 25-årsåldern", säger Therese Nilsson som driver Åhus gästis med sin man..

Blekinge Läns tidning - 17 jul 18 kl. 05:00

Sänk arbetsgivaravgifterna för yngre

Amanda Birgersson driver Fiskerian i Hörvik. Hon ansvarar för tolv yngre säsongsanställda på en restaurang som åtminstone denna soliga dag har gott om lunchgäster..

BT - 06 mar 11 kl. 09:09

Näringslivsmässa med yngre inslag

Näringslivsmässan och Ung företagsamhet (UF) blev en lyckad kombination. Helgens gemensamma satsning beskrivs som succéartad. ?

HBL - 23 okt 13 kl. 05:46

It-krångel driver folk i pension

Ny krånglig it-teknik väcker irritation i vårdsektorn. Det är en av de främsta orsakerna till att arbetstagarna gärna pensionerar sig genast då det är möjligt. Samma fenomen gäller också i andra branscher i den offentliga sektorn.?

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 16:17

"Ju yngre ju viktigare att personen är känd"

Några frågor till specialpedagogerna Marie Berglund och Lena Ljunggren som arbetar i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och driver bloggen Familjerummet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Väktarna har inlett sin strejk - vi sammanfattar läget i fem punkter

Väktarna har inlett en tredagars strejk som pågår till midnatt natten till lördag. Flygpassagerare ska vara beredda på långa köer till säkerhetskontrollen. Järnvägsstationer kan tvingas hålla stängt..

YLE - 6 timmar sedan

Teknologiföretagen måste tänka om - fast anställning och ett gott rykte lockar inte så som utmanande arbetsuppgifter gör

Variation, utmaning och arbetsmiljö listas som viktigare faktorer än fast jobb och bra chefer när finländska unga akademiskt utbildade söker jobb. Det blir allt viktigare för de finska företagen att marknadsföra sig rätt för att hitta kunnig personal..

YLE - 8 timmar sedan

Browder: Nordea i Finland missade 234 miljoner dollars penningtvätt

Den amerikanske finansmannen William Browder anklagar Nordea i Finland för omfattande brister i arbetet att förhindra penningtvätt..

YLE - 9 timmar sedan

OECD-rapport: Redan i 10-årsåldern börjar klyftor mellan skoleleverna uppstå

En elevs socioekonomiska bakgrund har fortfarande en stor inverkan på skolframgången och skapar fortfarande ojämlikhet från unga år, enligt OECD:s färska rapport..

YLE - 10 timmar sedan

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 10 timmar sedan

Vattenverkets framtid känsloladdad fråga som delade åsikter i Raseborgs fullmäktige

Det var en utdragen men sansad debatt i fullmäktigesalen i måndags när politikerna diskuterade för- och nackdelar med en fusion av stadens vattenverk och energibolag..

YLE - 12 timmar sedan

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 12 timmar sedan

Flera strejker i sikte? Statsminister Sipilä och servicefacket PAM möts i kväll

Servicefacket PAM:s styrelse kommer att träffa statsminister Juha Sipilä (C) i hans tjänstebostad. Mötet börjar klockan 17 och beräknas pågå i drygt en timme..

YLE - 13 timmar sedan

Expert på arbetsrätt kommenterar flygplatsuppsägningen: "Arbetsgivaren avgör vad som är policy"

Professor Niklas Bruun, expert på arbetsrätt, kommenterar fallet där en flygplatsanställd sades upp för att han upprepade gånger ignorerade arbetsgivarens direktiv och bar Rosa bandet på sin arbetsuniform..

YLE - 13 timmar sedan

Nyrenoverade Kvinnokliniken ska renoveras igen på grund av fuktskador: "Duschvatten från badrummet rann ut i förlossningssalen"

Det finns fuktskador som kräver renovering på nyrenoverade Kvinnokliniken i Helsingfors. I flera våningar av L-flygeln finns det fukt i konstruktionen och under golvbeläggningen. Duschvattnet i badrummet rann åt fel håll till förlossningsavdelningen och ingenting har gjorts för att åtgärda det, säger en doula..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.