YLE > Finland

Monday, 21 January, 00:01

YLE - 17 maj 18 kl. 17:01

Depression driver både yngre och mer erfarna i sjukpension – de flesta är kvinnorSjukpensioner på grund av depressioner blir allt vanligare. I fjol pensionerades nio finländare varje dag på grund av depression. Sex av dem var kvinnor..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Depression, driver, både, yngreoch , mer, erfarnai , sjukpension, de flesta är kvinnor
YLE - 08 maj 16 kl. 17:00

#minkör: Körsången kommer att få min depression att försvinna

Jag är helt övertygad om att min depression försvinner när jag väl är där igen och den här gången ska jag fortsätta sjunga så länge jag får en ton att ljuda ur min strupe, skriver Gunnevi Winberg. I början av 80-talet gick jag första gången med i en kör. Det var en liten kör med ca 20 medlemmar.

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:53

Henemarks kärlekskrasch med 25 år yngre flickvännen

För fyra år sedan kraschade Camilla Henemarks förhållande med den 25 år yngre flickvännen.Det blev startskottet på en flera år lång depression.I dag lever Army of Lovers-stjärnan som singel – något hon själv valt..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Dagens Media - 08 apr 15 kl. 10:43

Lensway blir "Lensgay" i den nya filmen som driver med homosexuella stereotyper

För att nå en yngre målgrupp satsar Lensway på bloggare och Youtube-filmer. I den senaste filmen driver glasögonförsäljarna med homosexuella..

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 09:56

Poddsystrar lämnar baby för yngre syskon

Grundarduon Hanna Widell och Amanda Schulman hoppar av det operativa arbetet i deras ”baby”, det framgångsrika produktions- och poddbolag Perfect Day Media, rapporterar Breakit. Enligt sajten ska de två systrarna nu satsa helhjärtat på det nyligen lanserade syskonprojektet, klädmärket Daisy Grace, som tillsammans med skönhetssalongerna Corinne and Friends utgör delar av det ”livsstilsuniversum” som de två affärskvinnorna försökt bygga upp kring det redan existerande poddimperiet. ”Vår vision är att Daisy Grace ska bli Nordens bästa plats för kvinnor och män att på ett inspirerande sätt – genom relevant content – hitta rätt produkter och behandlingar”, förklarar Hanna Widell som från vd-post till vd-post från Perfect Day till Daisy Grace.

Kristianstadsbladet - 31 okt 17 kl. 00:01

Yngre vurmar för gåsen

Bokningarna har börjat trilla in. Och allt yngre folk syns bland gästerna. "Vi har återkommande gäng i 25-årsåldern", säger Therese Nilsson som driver Åhus gästis med sin man..

Blekinge Läns tidning - 17 jul 18 kl. 05:00

Sänk arbetsgivaravgifterna för yngre

Amanda Birgersson driver Fiskerian i Hörvik. Hon ansvarar för tolv yngre säsongsanställda på en restaurang som åtminstone denna soliga dag har gott om lunchgäster..

BT - 06 mar 11 kl. 09:09

Näringslivsmässa med yngre inslag

Näringslivsmässan och Ung företagsamhet (UF) blev en lyckad kombination. Helgens gemensamma satsning beskrivs som succéartad. ?

HBL - 23 okt 13 kl. 05:46

It-krångel driver folk i pension

Ny krånglig it-teknik väcker irritation i vårdsektorn. Det är en av de främsta orsakerna till att arbetstagarna gärna pensionerar sig genast då det är möjligt. Samma fenomen gäller också i andra branscher i den offentliga sektorn.?

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 16:17

"Ju yngre ju viktigare att personen är känd"

Några frågor till specialpedagogerna Marie Berglund och Lena Ljunggren som arbetar i Vellinge kommuns centrala elevhälsa och driver bloggen Familjerummet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Total månförmörkelse väntas tidigt på måndag morgon - fullmånen färgas blodröd

Tidigt på måndag morgon blir månen blodröd. Det är fråga om en total månförmörkelse då fullmånen skuggas helt av jorden. Den totala månförmörkelsen börjar klockan 6.

YLE - 4 timmar sedan

Total månförmörkelse väntas i morgon bitti - fullmånen färgas blodröd

Tidigt på måndag morgon blir månen blodröd. Det är fråga om en total månförmörkelse då fullmånen skuggas helt av jorden..

YLE - 7 timmar sedan

Analys: Sexuellt våld är en människorättsfråga man löser genom att följa människorättsavtal – inte genom att bryta mot dem

Regeringen vill utreda om Finland kunde skärpa sin asylpolitik genom att omtolka internationella människorättsavtal. Man sätter nu stor prestige i att genomdriva åtgärder som inte nödvändigtvis hjälper offren för sexuellt våld men som förstärker bilden av att problemet handlar om invandring, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

YLE - 9 timmar sedan

Horsbäckföretagare: Högst på önskelistan är ett större byggvaruhus

Horsbäck, området mellan Ekenäs och Karis, har vuxit lavinartat sedan företagaren Bengt Ahtola först prövade sin lycka här för 25 år sedan. Nu har han sällskap av sonen och ett hundratal andra företagare..

YLE - 13 timmar sedan

Ekenäs IF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist är död

EIF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist dog i en sjukdomsattack på lördag kväll. Han valdes till ordförande för fotbollssektionen i Ekenäs IF i mars 2018..

YLE - 13 timmar sedan

Mikroplast i dricksvattnet oroar i Sankt Petersburg - nu vaknar också ryska forskare upp och vill undersöka plastföroreningar i vattendrag

När en grupp forskare strax efter nyår samlade till presskonferens om mikroplast i vattendrag i nordvästra Ryssland hade de inte mycket att komma med. Trots det var pressmötet ett viktigt steg, det visade nämligen att man också i Ryssland börjar vakna upp inför plastproblemet..

YLE - 14 timmar sedan

Kakel görs med omsorg - leran minns alla dina fel

Leriga händer, lermangel, lerstans. Livet är lera för Billnäsbon Catharina Borg-Wilén sedan hösten 2017. Hon tillverkar eget kakel i sin verkstad i Billnäs bruk..

YLE - 15 timmar sedan

Polisen i Åbo efterlyser uppgifter - taxichaufför misstänks för sexuellt övergrepp mot kund

En taxikund misstänks ha blivit offer för ett sexualbrott tidigt på söndag morgon i Åbo..

YLE - 18 timmar sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - Igår: 17:59

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.