Nyan > Svenskfinland

Thursday, 24 May, 13:57

Nyan - 17 maj 18 kl. 17:00

Minus för Hammarland44 000 minus visade Hammarlands bokslut för år 2017. Resultatet innebär en försämring från bokslutet för år 2016 med 580 599,08 euro. Totalt var underskottet för förra året 44 804,24 euro. (hh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarland, Hammarlands, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minusför , Hammarland
Nyan - 04 jan 16 kl. 05:53

Rekordstort minus i Hammarland

Det nya bostadsområdet Öra Strand inger framtidstro, men underskottet på 417 000 euro är det största som Hammarland någonsin tagit upp i en budget.
Det skriver kommunsekreteraren Kurt Carlsson om budgeten som det avgående kommunfullmäktige godkänt.

Kostnaderna som beräknas bli 8,3 miljoner ökar snabbt inom omsorg, utkomststöd och hemvårdsstöd.

DI - 5 timmar sedan

Saniona redovisar minus 13,5 miljoner

Forskningsbolaget Saniona redovisar ett resultat efter skatt på minus 13,5 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (minus 6,4). Resultatet per aktie uppgick till minus 0:62 kronor (minus 0:31)..

DI - 4 timmar sedan

Optifreezes resultat minus 2,2 miljoner

Optifreeze, som handlas på Spotlight (fd Aktietorget) hade ett resultat om minus 2,2 miljoner kronor (minus 2,4) för det första kvartalet. Per aktie blev resultatet minus 0:22 kronor (minus 0:28)..

Nyan - 19 okt 15 kl. 09:37

Kommunalval 2015: Invalda i Hammarland

Följande personer blev igår invalda i Hammarlands kommunfullmäktige:

Häggblom Lars Valförbundet Moderatsamling rf och samarbetslistan för Hammarland 163
Cleve-Andersson Josefin Liberalerna på Åland r.f 72
Blomberg Tomas Liberalerna på Åland r.f 67
Eriksson Mona Valförbundet Hammarland Centern och Hållbart Initativ 44
Mattsson Ann-Maj Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initiativ 35
Karlsson Anders T Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initiativ 31
Sjöblom Thord Valförbundet Moderatsamling rf  och samarbetslistan för Hammarland 30
Mattsson Stig Valförbundet Hammarlands Centern och Hållbart Initativ 29
Egeland Stellan Valförbundet Moderatsamling rf  och samarbetslistan för Hammarland 24

Nyan - 16 apr 14 kl. 10:00

Det blir inget nytt dagis i Hammarland

HAMMARLAND. Kommunfullmäktige i Hammarland har godkänt kommunstyrelsens förslag att varken bygga ett nytt dagis i kommunen eller bygga till de befintliga daghemmen. Nya Åland har tidigare berättat att Hammarland fört närvarostatistik i daghemmen Klaralund och Björkdungen i november i fjol, och den har visat att man har tillräckligt med dagisplatser i kommunen i dag.

Nyan - 08 jun 17 kl. 16:00

Hammarland ska folkomrösta om kommunsammanslagning

Hammarlänningarna ska i oktober få rösta om kommunens framtid. Klart är att de förtroendevalda enhälligt säger nej till landskapsregeringens förslag.
Hammarlands fullmäktige beslöt, efter omröstning (10-4), att en folkomröstning om kommunstrukturen ska äga rum den 29 oktober nästa höst.

Nyan - 20 okt 17 kl. 19:20

Nu har bankkontoret i Hammarland stängt

I går var det sista dagen som Ålandsbankens kontor i Hammarland och Brändö hade öppet. Nya Åland besökte kontoret i Hammarland där man haft full rulle hela eftermiddagen.
– Lite sorgligt är det men jag har förståelse för att banken måste göra så här, säger Astrid Österlund från Eckerö.

Nyan - 23 nov 17 kl. 10:00

Hammarland folkomröstar

HAMMARLAND. Fullmäktige har beslutat att det ska hållas en rådgivande folkomröstning den 28 januari nästa år där frågan är ”Skall Hammarlands kommun fortsätta som självständig kommun?”.

DI - 6 timmar sedan

Minestos rörelseresultat minus 2,2 miljoner

First North-bolaget Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, redovisar ett rörelseresultat om minus 2,2 miljoner kronor för det första kvartalet (minus 3,3)..

DI - 5 timmar sedan

Abelcos ebita-resultat minus 5,1 miljoner

NGM-noterade Abelco redovisar en nettoomsättning på 2,4 miljoner kronor (1,1) för det första kvartalet. Ebita-resultatet blev minus 5,1 miljoner (minus 1,9)..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Lagförslag för akut vargjakt

Ett lagförslag om akut skyddsjakt på varg och andra rovdjur har lämnats till lagtinget. Regeringen vill att det träder i kraft så snart som möjligt.
Lagändringen ska göra det möjligt för djurägare att skydda tamdjur från angrepp av varg, björn eller lodjur utan ett särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 45 minuter sedan

Jan-Mikael von Schantz ny Paf-ordförande

Jan-Mikael von Schantz är Paf:s nya styrelseordförande. Det meddelades under en presskonferens vid 14-tiden. von Schantz är bland annat styrelseordförande för Medimar.

Nyan - 2 timmar sedan

Jordbruksmuseum täcker vit fläck

Vad hände på Åland mellan stenåldern och sjöfarten? Jo, lantbruket. De åländska bönderna var kreativa och uppfann egna maskiner och det var lantbruket som satte grunden för bondeseglationen.

Nyan - 3 timmar sedan

Kökarbageri får stöd för ugnar

Landskapet beviljar bolaget Skärgårdsbröd Kökar 30 procent av kostnaderna för investering i gräddningsugnar med pelletförbränning och omläggning av hela bageriets värmesystem. Maxstödet är 26 634 euro. (pd)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 4 timmar sedan

Oljeläcka orsak till Grace-uppehåll

Oljeläckage ombord var orsaken till att Viking Grace ställde in sina turer från måndag kväll till tisdag kväll. – Det var ett hydraulsystem som läckte olja men inget gick ut i havet utan det läckte inne i fartyget, säger Ulf Hagström, teknisk direktör på Viking Line. Hagström kan inte säga när läckan upptäcktes men det var någon gång i slutet på förra veckan.

Nyan - 5 timmar sedan

Norden ska satsa grönt

De nordiska energiministrarna, som möttes i Lund i tisdags, antog en deklaration där man lovar ”stärka Nordens globala ledarskap inom grön energi”. Från Åland deltog vicelantrådet Camilla Gunell, som redogjorde för arbetet på Åland och den klimat- och energistrategi som regeringen fastslagit. Nästa år ska Gunell delta i de globala energiministerkonferenserna Mission Innovation och Clean Energy Ministerial, som samtidigt hålls i Malmö och Köpenhamn, och tillsammans med Finlands energiminister Kimmo Tiilikainen tala om samarbetsprojektet Clic innovation som nu pågår på Åland.

Nyan - 7 timmar sedan

Ny Paf-styrelse presenteras i dag

I dag håller Ålands penningautomatförening, Paf, sitt årliga möte mellan ägare, styrelse, revisorer och ledning. Då kommer även den nya styrelsen att presenteras. Tidigare i vår meddelade Paf:s ordförande Åsa Ceder att hon inte ställer upp för återval.

Nyan - 18 timmar sedan

Snattare greps på bar gärning

En person greps på bar gärning för snatteri i en butik i Jomala på onsdagen, enligt ett pressmeddelande från polisen. Efter personalens ingripande och efter att varorna återlämnats så delgav polisen den ertappade personen en böteslapp för snatteri. I en butik i Mariehamn greps på onsdagen en annan person.

Nyan - 19 timmar sedan

Nyans läsare får sommarföljetong

Carina Karlssons roman ”Mirakelvattnet” är Nya Ålands sommarföljetong. Från och med 5 juni till 31 augusti publicerar vi två avsnitt i veckan.
”Mirakelvattnet” gavs ut våren 2014.

Nyan - 20 timmar sedan

Försökte köra ifrån polisen

En kvinna i 30-årsåldern försökte i oktober i fjol på en landskapsväg köra ifrån en polisbil som med både ljus- och ljudsignaler försökte få henne att stanna. Vid vänstersväng från Nya Godbyvägen till Godbyvägen körde hon på fel sida om en refug och sedan över en vägskylt. Färden fortsatte på en skogsväg där personbilen slutligen kolliderade med ett träd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.