DN > Opinion

Friday, 19 October, 08:32

DN - 17 maj 18 kl. 16:38

LO och S: Samverkan i otakt med samtidenDN 18/5 2018. LO ger mångmiljonbelopp till Socialdemokraterna, får ”reformer” som tack och motverkar medlemmar med andra partisympatier. Denna samverkan är otidsenlig och demokratiskt tveksam..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Socialdemokraterna

Dela artikeln

340 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO och S Samverkani , otaktmed , samtiden
Politologerna - 16 dec 17 kl. 08:15

Lucka #16: Mellankommunal samverkan – den bortglömda kommunreformen

Inlägget är skrivet av pol. mag Anders Folkesson. Han är statsvetare och ekonom med mångårig erfarenhet av arbete i kommunsektorn.

Jmini.se - 30 mar 16 kl. 10:39

Fel på Visingsöfärja- ”Färjan och landgången kommer i otakt”

Det som är det stora problemet denna gång är ett konstruktionsfel som gör att rederiet tvingas ändra rutinerna så att passagerare och fordon inte kör av och på samtidigt av säkerhetsskäl.  Kommer i otakt– Färjan och landgången kommer i otakt med.....

Politologerna - 11 dec 16 kl. 08:00

Lucka #11: Samverkan som forskningens överordnade mål?

Följande text är författad av Shirin Ahlbäck Öberg, docent i Statskunskap och prodekan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet. Texten är en fortsättning på en text publicerad den 10 december där delar av 2016 års forskningsproposition (Prop. 2016/17:50) diskuteras.

SmålandsPosten - 13 jul 13 kl. 09:51

Kronobergs utmaningar kräver samverkan

Sverige har stora integrationsutmaningar. Det gäller också oss i Kronobergs län. Att bryta det utanförskap som många utrikes födda personer fastnat i och istället tillvarata den potential som mångfald innebär för ett samhälle, är en stor och viktig uppgift.

Skånskan - 17 timmar sedan

Samverkan ger småpartier plats

STAFFANSTORP I förra veckan avslöjades att Centerpartiet ingår valteknisk samverkan med de rödgröna partierna i Staffanstorp.Överenskommelsen ger MP och C insyn och möjlighet att vara med och påverka politiken. Det innebär inte någon politisk uppgörelse utan handlar om platser i nämnder och styrelser.

YLE - 10 apr 13 kl. 09:05

JK: Kommunreformen går i otakt

Justitiekansler Jaakko Jonkka kritiserar att beredningen av kommunstrukturreformen och social- och hälsovårdsreformen sker i otakt. Enligt Jonkka är det med tanke på demokratin, det kommunala självstyret och rätten att bli hörd och påverka olyckligt att reformerna framskrider i olika takt . Social- och hälsovårdstjänsterna utgör en mycket betydande andel av den service som är på kommunens ansvar.

Västerbottens Folkblad - 17 sep 13 kl. 02:00

En landsbygd i otakt

Efter sju år med Centerpartiet i regeringen går landsbygden i otakt med övriga Sverige, skriver Socialdemokraternas Christer Lindvall i en replik till centerpartisterna Mattias Larsson [...].

DI - 15 nov 13 kl. 06:23

Löfven tycker FP går i otakt

FP-ledaren Jan Björklund har tvärnobbat Socialdemokraternas invit om ett samarbete över blockgräsen. Samtidigt noterar nu Stefan Löfven att Folkpartiet går i otakt i regeringsfrågan..

Trelleborgs Allehanda - 03 feb 14 kl. 12:00

Makten har en benägenhet att gå i otakt med folket

”Är folkomröstningar ett bra sätt att styra samhället?”
Denna fråga har TA ställt till trelleborgarna den 18 januari. De tillfrågade var enhetligt positiva till folkomröstningar.

SmålandsPosten - 11 apr 14 kl. 06:52

Bättre samverkan i gemensamma lokaler

I en insändare från den 3 april hävdar Gunilla Degerman och Henrik Björsell att beslutet om att samverkan av somatik och psykiatri skulle vara dåligt underbyggt. De ställer frågor om varför samlokalisering ska ske?
Finns det ekonomiska orsaker?

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Om Löfven vill fria måste han släppa taget om LO

DN 19/10 2018. Om Socialdemokraterna ska kunna regera med borgerliga partier måste de vara beredda att stänga dörren för särintresset LO:s krav. Finns verkligen denna beredskap?.

DN - Igår: 18:00

Annika Strandhäll borde inte gömma sig bakom tjänstemännen

DN 18/10 2018. Om viktiga förändringar i sjukförsäkringen inte genomförs via ny lagstiftning utan förändrad tillämpning av den existerande skapar det rättsosäkerhet. Det innebär dessutom att det blir svårare att ställa politikerna till svars.

DN - Igår: 16:23

Erik Helmerson: Så löser vi segregationen i Djursholm

Problemet med Djursholm är inte att de som bor där är för rika. Det är att för få har chansen att bli rika nog för att bo där..

DN - Igår: 13:18

Erik Helmerson: Att snusa är liberalt

Det är rimligt att begränsa rökningen så mycket det bara går. Men lika rimligt att låta vuxna människor snusa och tugga tobak i fred utan förbjudande och förmyndande pekfingrar..

DN - Igår: 10:51

Mattias Svensson: Håll käften om gratis tandvård

Gratis tandvård har också ett pris, och det stiger när löftet också omfattar vuxna..

DN - I förrgår: 19:30

Per Svensson: Det är Moderaterna, inte C och L, som försvagat Alliansen

På Moderaternas ståplatsläktare svallar vreden mot de liberala Allianspartierna som schabblat bort Kristerssons chans att hämta hem stora statsministerpokalen. Men problemet är inte Liberalerna och Centern. Det var M som backade i valet..

DN - I förrgår: 16:32

Otäckt förebud om en farligare värld

DN 17/10 2018. Mordet på Jamal Khashoggi utgör ytterligare ett i raden av tecken på en farligare värld där makt är rätt..

DN - 14 okt 18 kl. 15:24

Kristersson kan vara helgens stora vinnare

DN 15/10 2018. Jan Björklund är Judas. L-ledaren och Annie Lööf är dessutom "fullfjädrade socialister".

DN - 13 okt 18 kl. 06:00

Illa rustade för nästa ekonomiska kris

Skuldsättning, låga räntor och uteblivna reformer har försatt Sverige i ett sämre läge..

DN - 11 okt 18 kl. 16:44

Digitalmomsen är en tidningsdödare – den måste avskaffas nu

DN 12/10 2018. Det finns inte länge något som hindrar svenska politiker från att avskaffa särbeskattningen av digital journalistik. Ändå finns det risk för att beslutet sölas bort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.