Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 May, 10:10

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:00

Välkommet initiativ mot nerskräpningenCenterpartiet vill att användningen av engångsartiklar i plats ska fasas ut. Det är ett välkommet initiativ.
Fler och fler blir medvetna om nedskräpningen och vi har redan sett företagsamma sugrörsförbud på flera ställen. I Malmö har till exempel nattklubben Wonk tagit bort sugrören.
Ingen strandpromenad och inget hav är fritt från plastskräp, varken utomlands eller här hemma.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Wonk, Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkommet, initiativmot , nerskräpningen
Skånskan - 26 sep 15 kl. 19:00

Naturvårdsområde har varit nerskräpat länge

lund I flera decennier har Genarps miljövårdsgrupp kämpat för att kommunen ska ingripa mot en deponi i det känsliga naturskyddsområdet i Häckeberga.
Nu växer högarna igen och miljöförvaltningen gör ingenting, menar Siewert Karlsson, ordförande i miljövårdsgruppen.– Att kommunen inte dömer ut vite, det kan jag förstå för det kan vara svårt att få in några pengar, men kommunen borde följa upp sina beslut på ett mycket bättre sätt.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:27

Obegripligt svar från Helsingborgs stad om nerskräpningen

Det är väl bra att man i Helsingborg jobbar strategiskt med att staden ska bli ren, synd bara att de konkreta resultaten så här långt inte syns i stadsbilden.Snarare får man hålla med signaturerna Tomas och Rose-Marie (Min mening 10/6) som är närmast chockade över det skräpiga intryck Helsingborg gör. Och för att strö ytterligare salt i såren vill jag tillägga att besökare först tvingas ta sig igenom en veritabel svinstia (Knutpunkten) för att kunna komma ut och njuta av vår fina men skräpiga stad.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 04:00

Sätt in vakt mot nerskräpningen

I lördags morse vid 8:45 var jag till fots på väg till Knutpunkten norrifrån. Utmed Järnvägsgatan - och framför allt kvarteret där Akademibokhandeln tidigare låg, var det fullt av skräp, papper, påsar, förpackningar av olika slag. Det såg inte trevligt ut.

Supermiljöbloggen - 24 sep 14 kl. 08:40

Petra Holgersson, Håll Sverige Rent: ”Dags att ta krafttag mot nedskräpningen”

Skräpet fyller våra hav, blåser runt på våra fjäll och täcker gräsmattan i parken en vacker sommarmorgon. Det är dags att ta krafttag mot nedskräpningen – det är en miljöfråga med allvarliga konsekvenser. Nu blir det spännande att se hur den nya politiska ledningen hanterar nedskräpningsfrågan.

BT - 07 aug 17 kl. 04:00

Ta ett initiativ för din närmiljö

När det gäller nedskräpningen i naturen kan vi inte sitta och vänta på samhället..

YA - 20 mar 14 kl. 14:37

Skolan mötesplats för störiga ungdomsgäng

Foto: Mark Hanlon
Vandalismen, nerskräpningen och trakasserierna av grannar är tillbaka i Skivarp. Förutom Mölleskolan, som används som tillhåll för gängen, har flera grannar drabbats av ungdomarnas framfart.
Skolgården som skräpas ner, i marken fastskruvade bänkar rycks upp, passerkortssystem som eldas upp, en bandyplan som fått sina sarger förstörda, lekstugor som flyttats långa sträckor, takfönster som fått fästena avskruvade, blommor som rycks upp, cigarettfimpar, chipspåsar, glassplitter och diverse burkar slängda på skolgården är alla exempel på vandalernas framfart.

YA - 19 maj 16 kl. 03:00

Nej efter oro för mer skräp

Samhällsbyggnadsnämnden ser en stor risk för att ett förslaget om att minska nerskräpningen i naturen i stället ökar nerskräpningen..

Skånskan - 10 mar 18 kl. 14:00

En produkt som lätt kan avvaras

ERWP.fif(6)Plastsugrör är en av de produkter som bidar till att skräpa ner i onödan, särskilt i haven. De är på grund av sin form dessutom farliga för djur, eftersom de kan hamna i dess matsmältningskanaler, eller ansiktsöppningar.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 06:00

Dumpade av flera kubik petflaskor på Söderåsen

KNUTSTORP/STENESTAD Under de senaste dagarna har ett totalt tre anmälningar om kraftig nerskräpning kommit in till Söderåsepolisen.
Det handlar inte om vilket material som helst, närmare bestämt mängder med dumpade petflaskor på och runt Söderåsen.I Stenestad, samma sak i Billesholm och nu senast intill Knutstorp borg har markägarna upptäckt flera kubik flaskor på en skogsväg.

SmålandsPosten - 13 nov 13 kl. 07:33

För djurens väl???mot engångsplastpåsar

?Plastpåsar som bara används en gång, men sedan finns kvar i naturen i hundratals år, har blivit en symbol för ett samhälle som inte lever i enlighet med den här planetens begränsningar. Så sa EU.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrott i gymnasieskola

Staffanstorp Ingen person gripen.Under natten till tisdagen larmades polisen till Kabbarpsvägen i Staffanstorp. Ett inbrott ska ha skett i en verkstadslokal på en gymnasieskola, men det är oklart vad som har stulits.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nu inleds årets ALMA-vecka

I dag inleds årets ALMA-vecka med att årets pristagare, den amerikanska författaren Jacqueline Woodson, anländer till Stockholm.ALMA-priset står för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne och under den kommande veckan blir det fullt fokus på barn- och ungdomslitteratur. Woodson ska bland annat hålla författarsamtal på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, träffa elever vid Hjulsta grundskola och besöka Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hela Sverige be­hövs

Lands­bygden har kommit i fo­kus i den be­gynnande val­de­batten mer än på många, många år. Att alla par­ti­le­da­re med un­dan­tag för KD:s Ebba Busch Thor ställde upp på lands­bygds­riks­dagen, or­ga­ni­sa­tionen Hela Sverige ska levas stora kon­fe­rens, är ett tec­ken på det.
Vad de sa är ett an­nat tec­ken på att lands­bygden är ett mer cen­tralt ämne för årets val­rö­rel­se än på 1970-talet, då flytt­strömmarna från norr till Stockholm och andra stor­städer var en hu­vud­frå­ga för Thor­björn Fälldin och lade grunden för Cen­ter­par­ti­ets stora fram­gångar då.

Skånskan - 14 timmar sedan

35-åring gripen för stenkastning

Malmö Polis kallades till Kungsgatan efter uppgift om att en man i 35-årsåldern kastade sten mot en busskur.Det var efter samtal till polisen vid halv sju-tiden på måndagskvällen som gjorde att gärningsmannen kunde gripas på plats – misstänkt för stenkastning mot en busskur. Den misstänkte är född 1982.

Skånskan - 15 timmar sedan

Hockeyhjältarna hyllade av folket

ISHOCKEY De svenska guldhjältarna från hockey-VM hyllades traditionsenligt av folket i Kungdsträdgården i Stockholm på måndagkvällen.Runt 20 000 hade tagit sig till ”Kungsan” för att hylla det svenska guldlaget i ishockey. Framåt 17.

Skånskan - 15 timmar sedan

Två maskerade tonåringar rånade butik

Södra Sandby Det var vid sex-tiden på måndagskvällen som en butik vid busstorget rånades av två yngre män i övre tonåren.Polis kallas till Revingevägen i Södra Sandby med anledning av att två personer varit inne i en butik och rånat personalen på pengar. En av gärningsmännen ska ha haft ett pistolliknande föremål.

Skånskan - 16 timmar sedan

Sten kastades mot bil

SIMRISHAMN När en bilist med en passagerare, två kvinnor i 60-års åldern, körde på riksväg 19 i höjd med Baskemölla i lördags vid 18-tiden kastade någon en sten som träffade bilens högra sidruta som sprack. Det blev en rejäl smäll och kvinnorna chockades, enligt anmälan om skadegörelsen..

Skånskan - 16 timmar sedan

Fönster besköts med luftgevär

TOMELILLA Fyra ytterglas till fönster till en villa i tätorten förstördes när de besköts två gånger av ett luftgevär mellan klockan 9 och 10 i lördags. En granne hade hört oljud men vågade inte agera. Hennes fastighet hade tidigare utsatts för beskjutning.

Skånskan - 16 timmar sedan

Kvinna trakasseras

SMEDSTORP En kvinna har anmält försök till skadegörelse vid två tillfällen för att hon hittade i april och i maj glasskärvor i sin gräsmatta i Tunby, Smedstorp. Hon har också anmält olaga hot i samband med att hon hotades av en man i en bil, när hon promenerade med sina två hundar. Hon tror att hotet och glasskärvorna kan ha ett samband..

Skånskan - 16 timmar sedan

Drograttfull 20-åring stoppad

TOMELILLA En polispatrull stoppade en narkotikapåverkad 20-åring som körde en oregistrerad motorcykel på Torgen vid 9.30-tiden i söndags. Polisen kunde också konstatera att han körde olovligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.