Skånskan > Opinion

Saturday, 19 January, 11:05

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:00

Välkommet initiativ mot nerskräpningenCenterpartiet vill att användningen av engångsartiklar i plats ska fasas ut. Det är ett välkommet initiativ.
Fler och fler blir medvetna om nedskräpningen och vi har redan sett företagsamma sugrörsförbud på flera ställen. I Malmö har till exempel nattklubben Wonk tagit bort sugrören.
Ingen strandpromenad och inget hav är fritt från plastskräp, varken utomlands eller här hemma.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Wonk, Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkommet, initiativmot , nerskräpningen
Skånskan - 26 sep 15 kl. 19:00

Naturvårdsområde har varit nerskräpat länge

lund I flera decennier har Genarps miljövårdsgrupp kämpat för att kommunen ska ingripa mot en deponi i det känsliga naturskyddsområdet i Häckeberga.
Nu växer högarna igen och miljöförvaltningen gör ingenting, menar Siewert Karlsson, ordförande i miljövårdsgruppen.– Att kommunen inte dömer ut vite, det kan jag förstå för det kan vara svårt att få in några pengar, men kommunen borde följa upp sina beslut på ett mycket bättre sätt.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:27

Obegripligt svar från Helsingborgs stad om nerskräpningen

Det är väl bra att man i Helsingborg jobbar strategiskt med att staden ska bli ren, synd bara att de konkreta resultaten så här långt inte syns i stadsbilden.Snarare får man hålla med signaturerna Tomas och Rose-Marie (Min mening 10/6) som är närmast chockade över det skräpiga intryck Helsingborg gör. Och för att strö ytterligare salt i såren vill jag tillägga att besökare först tvingas ta sig igenom en veritabel svinstia (Knutpunkten) för att kunna komma ut och njuta av vår fina men skräpiga stad.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 04:00

Sätt in vakt mot nerskräpningen

I lördags morse vid 8:45 var jag till fots på väg till Knutpunkten norrifrån. Utmed Järnvägsgatan - och framför allt kvarteret där Akademibokhandeln tidigare låg, var det fullt av skräp, papper, påsar, förpackningar av olika slag. Det såg inte trevligt ut.

Supermiljöbloggen - 24 sep 14 kl. 08:40

Petra Holgersson, Håll Sverige Rent: ”Dags att ta krafttag mot nedskräpningen”

Skräpet fyller våra hav, blåser runt på våra fjäll och täcker gräsmattan i parken en vacker sommarmorgon. Det är dags att ta krafttag mot nedskräpningen – det är en miljöfråga med allvarliga konsekvenser. Nu blir det spännande att se hur den nya politiska ledningen hanterar nedskräpningsfrågan.

BT - 07 aug 17 kl. 04:00

Ta ett initiativ för din närmiljö

När det gäller nedskräpningen i naturen kan vi inte sitta och vänta på samhället..

YA - 20 mar 14 kl. 14:37

Skolan mötesplats för störiga ungdomsgäng

Foto: Mark Hanlon
Vandalismen, nerskräpningen och trakasserierna av grannar är tillbaka i Skivarp. Förutom Mölleskolan, som används som tillhåll för gängen, har flera grannar drabbats av ungdomarnas framfart.
Skolgården som skräpas ner, i marken fastskruvade bänkar rycks upp, passerkortssystem som eldas upp, en bandyplan som fått sina sarger förstörda, lekstugor som flyttats långa sträckor, takfönster som fått fästena avskruvade, blommor som rycks upp, cigarettfimpar, chipspåsar, glassplitter och diverse burkar slängda på skolgården är alla exempel på vandalernas framfart.

YA - 19 maj 16 kl. 03:00

Nej efter oro för mer skräp

Samhällsbyggnadsnämnden ser en stor risk för att ett förslaget om att minska nerskräpningen i naturen i stället ökar nerskräpningen..

Skånskan - 10 mar 18 kl. 14:00

En produkt som lätt kan avvaras

ERWP.fif(6)Plastsugrör är en av de produkter som bidar till att skräpa ner i onödan, särskilt i haven. De är på grund av sin form dessutom farliga för djur, eftersom de kan hamna i dess matsmältningskanaler, eller ansiktsöppningar.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 06:00

Dumpade av flera kubik petflaskor på Söderåsen

KNUTSTORP/STENESTAD Under de senaste dagarna har ett totalt tre anmälningar om kraftig nerskräpning kommit in till Söderåsepolisen.
Det handlar inte om vilket material som helst, närmare bestämt mängder med dumpade petflaskor på och runt Söderåsen.I Stenestad, samma sak i Billesholm och nu senast intill Knutstorp borg har markägarna upptäckt flera kubik flaskor på en skogsväg.

SmålandsPosten - 13 nov 13 kl. 07:33

För djurens väl???mot engångsplastpåsar

?Plastpåsar som bara används en gång, men sedan finns kvar i naturen i hundratals år, har blivit en symbol för ett samhälle som inte lever i enlighet med den här planetens begränsningar. Så sa EU.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Vollmers återigen årets skånska krog

Malmö På fredagskvällen avslöjades vinnarna av Skånska Gastronomipriset 2018.Återigen tog Vollmers hem priset i kategorin Årets skånska krog. – Jag är oerhört stolt över att vinna Årets skånska krog två år i rad.

Skånskan - 5 minuter sedan

Nya ägare till tomt i Hörby kommun

Bertil och Ove Evert Persson, 57 och 60 år, från Hörby, är nya ägare till tomten Kölleröd 2:9 i Hörby kommun. Säljare är Maj-Britt Franssons dödsbo. Ägarbytet blev klart i december 2018 och priset blev 30 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Tomt i Ludvigsborg har fått ny ägare

Ludvigsborg Nils Henric Mikael Bengtsson, 58, från Veberöd, är ny ägare till tomten på adressen Ringvägen 8 i Ludvigsborg. Säljare är Bengt Åke Andersson. Ägarbytet blev klart i december 2018 och priset blev 2 400 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 125 kvadratmeter i Svalöv har fått ny ägare

Svalöv Fastigheten på adressen Idrottsgatan 12 i Svalöv har fått en ny ägare. Köpare är Måns Ola Joakim Persson, 38, och säljare är Magnus Lindberg. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 840 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rånförsök med pistolliknande föremål

Malmö En man och en kvinna ska ha försökt råna flera personer med ett pistolliknande föremål. Händelsen inträffade på Kyrkogatan.Polispatrull skickas till området vid Kyrkgatan vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Barn måste ha rätt till as­si­stans

LSS-ut­red­ningen är pre­sen­terad och för­sla­gen när det gäller per­son­lig as­si­stans är pre­cis så usla som vi be­farade. Barn un­der 16 år ska inte läng­re ha rätt till per­son­lig as­si­stans. För­sla­get är för­ödan­de för våra med­lemmar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Femte raka segern för Eslövs IK

Handboll Eslövs IK ångar på i damallsvenskan. Femte raka segern kom hemma mot HK Drott.
– Skönt med seger och serieledning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Nya möbler till Nils Holgersson

Skurup Snart är det ett minne blott med katedrar på Nils Holgersson skolan.
Nu ska det in nya möbler, ståbord, avskärmningsväggar och sköna soffor.Nils Holgerssons entreprenörcentrum har fått flera stadsbidrag för att ställa i ordning lärmiljöer för introduktionselever, lärcentrum och SFI-elever.

Skånskan - 15 timmar sedan

Lena och Boris Levin säljer Ringsjö krog och wärdshus

Gamla Boo Nu har Lena och Boris Levin fått sålt Ringsjö krog och wärdshus. I slutet av månaden gör de sitt sista arbetspass innan ett nytt krögarpar tar över.Redan 2012 bestämde sig Lena och Boris Levin för att sälja Ringsjö krog och wärdshus.

Skånskan - 18 timmar sedan

Huset på Fränninge Skogsväg 28 i Vollsjö sålt igen – andra gången på kort tid

Vollsjö Judit Valcz, 46 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Fränninge Skogsväg 28 i Vollsjö. Ägarbytet blev klart i december 2018 och köpesumman blev 2 000 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i juni i år för 300 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.