Skånskan > Opinion

Sunday, 21 October, 18:28

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:00

Välkommet initiativ mot nerskräpningenCenterpartiet vill att användningen av engångsartiklar i plats ska fasas ut. Det är ett välkommet initiativ.
Fler och fler blir medvetna om nedskräpningen och vi har redan sett företagsamma sugrörsförbud på flera ställen. I Malmö har till exempel nattklubben Wonk tagit bort sugrören.
Ingen strandpromenad och inget hav är fritt från plastskräp, varken utomlands eller här hemma.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Wonk, Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkommet, initiativmot , nerskräpningen
Skånskan - 26 sep 15 kl. 19:00

Naturvårdsområde har varit nerskräpat länge

lund I flera decennier har Genarps miljövårdsgrupp kämpat för att kommunen ska ingripa mot en deponi i det känsliga naturskyddsområdet i Häckeberga.
Nu växer högarna igen och miljöförvaltningen gör ingenting, menar Siewert Karlsson, ordförande i miljövårdsgruppen.– Att kommunen inte dömer ut vite, det kan jag förstå för det kan vara svårt att få in några pengar, men kommunen borde följa upp sina beslut på ett mycket bättre sätt.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:27

Obegripligt svar från Helsingborgs stad om nerskräpningen

Det är väl bra att man i Helsingborg jobbar strategiskt med att staden ska bli ren, synd bara att de konkreta resultaten så här långt inte syns i stadsbilden.Snarare får man hålla med signaturerna Tomas och Rose-Marie (Min mening 10/6) som är närmast chockade över det skräpiga intryck Helsingborg gör. Och för att strö ytterligare salt i såren vill jag tillägga att besökare först tvingas ta sig igenom en veritabel svinstia (Knutpunkten) för att kunna komma ut och njuta av vår fina men skräpiga stad.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 04:00

Sätt in vakt mot nerskräpningen

I lördags morse vid 8:45 var jag till fots på väg till Knutpunkten norrifrån. Utmed Järnvägsgatan - och framför allt kvarteret där Akademibokhandeln tidigare låg, var det fullt av skräp, papper, påsar, förpackningar av olika slag. Det såg inte trevligt ut.

Supermiljöbloggen - 24 sep 14 kl. 08:40

Petra Holgersson, Håll Sverige Rent: ”Dags att ta krafttag mot nedskräpningen”

Skräpet fyller våra hav, blåser runt på våra fjäll och täcker gräsmattan i parken en vacker sommarmorgon. Det är dags att ta krafttag mot nedskräpningen – det är en miljöfråga med allvarliga konsekvenser. Nu blir det spännande att se hur den nya politiska ledningen hanterar nedskräpningsfrågan.

BT - 07 aug 17 kl. 04:00

Ta ett initiativ för din närmiljö

När det gäller nedskräpningen i naturen kan vi inte sitta och vänta på samhället..

YA - 20 mar 14 kl. 14:37

Skolan mötesplats för störiga ungdomsgäng

Foto: Mark Hanlon
Vandalismen, nerskräpningen och trakasserierna av grannar är tillbaka i Skivarp. Förutom Mölleskolan, som används som tillhåll för gängen, har flera grannar drabbats av ungdomarnas framfart.
Skolgården som skräpas ner, i marken fastskruvade bänkar rycks upp, passerkortssystem som eldas upp, en bandyplan som fått sina sarger förstörda, lekstugor som flyttats långa sträckor, takfönster som fått fästena avskruvade, blommor som rycks upp, cigarettfimpar, chipspåsar, glassplitter och diverse burkar slängda på skolgården är alla exempel på vandalernas framfart.

YA - 19 maj 16 kl. 03:00

Nej efter oro för mer skräp

Samhällsbyggnadsnämnden ser en stor risk för att ett förslaget om att minska nerskräpningen i naturen i stället ökar nerskräpningen..

Skånskan - 10 mar 18 kl. 14:00

En produkt som lätt kan avvaras

ERWP.fif(6)Plastsugrör är en av de produkter som bidar till att skräpa ner i onödan, särskilt i haven. De är på grund av sin form dessutom farliga för djur, eftersom de kan hamna i dess matsmältningskanaler, eller ansiktsöppningar.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 06:00

Dumpade av flera kubik petflaskor på Söderåsen

KNUTSTORP/STENESTAD Under de senaste dagarna har ett totalt tre anmälningar om kraftig nerskräpning kommit in till Söderåsepolisen.
Det handlar inte om vilket material som helst, närmare bestämt mängder med dumpade petflaskor på och runt Söderåsen.I Stenestad, samma sak i Billesholm och nu senast intill Knutstorp borg har markägarna upptäckt flera kubik flaskor på en skogsväg.

SmålandsPosten - 13 nov 13 kl. 07:33

För djurens väl???mot engångsplastpåsar

?Plastpåsar som bara används en gång, men sedan finns kvar i naturen i hundratals år, har blivit en symbol för ett samhälle som inte lever i enlighet med den här planetens begränsningar. Så sa EU.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Tre nya inslag på marknaden

Skurup Ungerska kakor, enorma såpbubblor och fårskinn från Island var de nya inslagen på höstmarknaden på Skurups Folkets hus och park i helgen.Den traditionella marknaden erbjöd tivoli, utställning och ett 50-tal försäljare som sålde livsmedel, kläder och hantverk och arrangören sålde kvalitetskorv från orten.
– Eftersom vi inte fick tag på någon korvförsäljare fick vi själva ordna det, sa marknadsgeneralen Roland Hansson, kassör i den ekonomiska föreningen Folkets hus och park.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bästa knepen för rosenrabatten

bostad Vill du ha en vackert blommande rosenrabatt i din trädgård nästa år? Nu är en utmärkt tid att plantera – i hela landet. Alla rosor gillar att komma i jorden när temperaturen sjunker och marken är fuktig och välkomnande.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nej till 15 villor i Vikhög

Vikhög Byggmästare Arne Perssons förhoppning om att få bygga 15 villor och ett äldreboende i Vikhög möts av kalla handen från politikerna.När hans ansökan om att ta fram en plan för bygget behandlades i planutskottet sa politikerna nej.
I onsdags skrev Skånskan om byggmästare Arne Perssons planer på att bygga 15 villor och ett äldreboende med plats för nio boende i det lilla fiskeläget Vikhög utanför Löddeköpinge.

Skånskan - 12 timmar sedan

Har samlat in 650 000 med hjälp av musiken

HÖRBY Sedan starten för tolv år sedan har Roy Wilson Quintet samlat in 650 000 kronor till olika ideella projekt genom sin musik.
– Vi har fått väldigt fin respons från Hörbyborna, säger gitarristen Tommy Svensson.Bandet ligger i hårdträning inför konserten med Anita Larsson, operasångerskan Elisabet Strid från Hörby, och Engerkvartetten på Metropol den 11 november.

Skånskan - 20 timmar sedan

Bil övertänd vid olycka

Tygelsjö En bil övertändes i samband med en olycka nära Tygelsjö sent under lördagskvällen.
Även en annan bil var inblandad, men försvann från olycksplatsen.
Enligt Skånepolisen kolliderade två personbiler i korsningen Laavägen och Tygelsjövägen vid 21.

Skånskan - 23 timmar sedan

Personbil krockade med älg

Trafik En vilolycka inträffade på väg 21 under lördagskvällen. Enligt Skånepolisen krockade en bilförare med en älg på väg 21 i höjd med Örkened.
Bilen ska ha fått kraftiga skador vid kollisionen.

Skånskan - Igår: 15:40

Slängde in smällare på skola

HÖRBY Natten mellan tisdagen och onsdagen krossade någon ett fönster på Georgshillsskolan genom att kasta stenar genom rutan. När personalen kom till skolan på onsdagsmorgonen låg det stenar på golvet i rummet med det krossade fönstret, och det låg även en mindre smällare på golvet. Smällaren hade slocknat av sig själv..

Skånskan - Igår: 15:41

Stal kasserade bilbatterier

HÖRBY Kasserade bilbatterier värda omkring 500 kronor stals från en verkstadsfirma på Verkstadsgatan vid 16.30-tiden på tisdagen. Vittnen såg att en bil stannade till utanför verkstaden och hur en eller ett par personer lastade in batterierna i fordonet och körde iväg.

Skånskan - Igår: 15:41

Dieseltjuvar i farten

HÖRBY 150 liter diesel stals från två grävmaskiner i centrala Hörby någon gång mellan onsdagseftermiddagen och torsdagseftermiddagen. Grävmaskinerna används i samband med centrumombyggnaden, och stod parkerade på Storgatan. Under samma tidsperiod stals 150 liter diesel från en lastbil på Sliparegatan.

Skånskan - Igår: 15:41

Greps efter stöld av ljusstake

HÖRBY Den 30-åriga kvinnan stoppade på sig en ljusstake när hon var på Hörby Lågpris och smet ut genom kassorna utan att betala för den. Personalen observerade stölden och grep henne utanför butiken och tillkallade polis. Kvinnan är misstänkt för ringa stöld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.