Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 August, 05:31

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:00

Välkommet initiativ mot nerskräpningenCenterpartiet vill att användningen av engångsartiklar i plats ska fasas ut. Det är ett välkommet initiativ.
Fler och fler blir medvetna om nedskräpningen och vi har redan sett företagsamma sugrörsförbud på flera ställen. I Malmö har till exempel nattklubben Wonk tagit bort sugrören.
Ingen strandpromenad och inget hav är fritt från plastskräp, varken utomlands eller här hemma.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Wonk, Sverige

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkommet, initiativmot , nerskräpningen
Skånskan - 26 sep 15 kl. 19:00

Naturvårdsområde har varit nerskräpat länge

lund I flera decennier har Genarps miljövårdsgrupp kämpat för att kommunen ska ingripa mot en deponi i det känsliga naturskyddsområdet i Häckeberga.
Nu växer högarna igen och miljöförvaltningen gör ingenting, menar Siewert Karlsson, ordförande i miljövårdsgruppen.– Att kommunen inte dömer ut vite, det kan jag förstå för det kan vara svårt att få in några pengar, men kommunen borde följa upp sina beslut på ett mycket bättre sätt.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:27

Obegripligt svar från Helsingborgs stad om nerskräpningen

Det är väl bra att man i Helsingborg jobbar strategiskt med att staden ska bli ren, synd bara att de konkreta resultaten så här långt inte syns i stadsbilden.Snarare får man hålla med signaturerna Tomas och Rose-Marie (Min mening 10/6) som är närmast chockade över det skräpiga intryck Helsingborg gör. Och för att strö ytterligare salt i såren vill jag tillägga att besökare först tvingas ta sig igenom en veritabel svinstia (Knutpunkten) för att kunna komma ut och njuta av vår fina men skräpiga stad.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 15 kl. 04:00

Sätt in vakt mot nerskräpningen

I lördags morse vid 8:45 var jag till fots på väg till Knutpunkten norrifrån. Utmed Järnvägsgatan - och framför allt kvarteret där Akademibokhandeln tidigare låg, var det fullt av skräp, papper, påsar, förpackningar av olika slag. Det såg inte trevligt ut.

Supermiljöbloggen - 24 sep 14 kl. 08:40

Petra Holgersson, Håll Sverige Rent: ”Dags att ta krafttag mot nedskräpningen”

Skräpet fyller våra hav, blåser runt på våra fjäll och täcker gräsmattan i parken en vacker sommarmorgon. Det är dags att ta krafttag mot nedskräpningen – det är en miljöfråga med allvarliga konsekvenser. Nu blir det spännande att se hur den nya politiska ledningen hanterar nedskräpningsfrågan.

BT - 07 aug 17 kl. 04:00

Ta ett initiativ för din närmiljö

När det gäller nedskräpningen i naturen kan vi inte sitta och vänta på samhället..

YA - 20 mar 14 kl. 14:37

Skolan mötesplats för störiga ungdomsgäng

Foto: Mark Hanlon
Vandalismen, nerskräpningen och trakasserierna av grannar är tillbaka i Skivarp. Förutom Mölleskolan, som används som tillhåll för gängen, har flera grannar drabbats av ungdomarnas framfart.
Skolgården som skräpas ner, i marken fastskruvade bänkar rycks upp, passerkortssystem som eldas upp, en bandyplan som fått sina sarger förstörda, lekstugor som flyttats långa sträckor, takfönster som fått fästena avskruvade, blommor som rycks upp, cigarettfimpar, chipspåsar, glassplitter och diverse burkar slängda på skolgården är alla exempel på vandalernas framfart.

YA - 19 maj 16 kl. 03:00

Nej efter oro för mer skräp

Samhällsbyggnadsnämnden ser en stor risk för att ett förslaget om att minska nerskräpningen i naturen i stället ökar nerskräpningen..

Skånskan - 10 mar 18 kl. 14:00

En produkt som lätt kan avvaras

ERWP.fif(6)Plastsugrör är en av de produkter som bidar till att skräpa ner i onödan, särskilt i haven. De är på grund av sin form dessutom farliga för djur, eftersom de kan hamna i dess matsmältningskanaler, eller ansiktsöppningar.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 06:00

Dumpade av flera kubik petflaskor på Söderåsen

KNUTSTORP/STENESTAD Under de senaste dagarna har ett totalt tre anmälningar om kraftig nerskräpning kommit in till Söderåsepolisen.
Det handlar inte om vilket material som helst, närmare bestämt mängder med dumpade petflaskor på och runt Söderåsen.I Stenestad, samma sak i Billesholm och nu senast intill Knutstorp borg har markägarna upptäckt flera kubik flaskor på en skogsväg.

SmålandsPosten - 13 nov 13 kl. 07:33

För djurens väl???mot engångsplastpåsar

?Plastpåsar som bara används en gång, men sedan finns kvar i naturen i hundratals år, har blivit en symbol för ett samhälle som inte lever i enlighet med den här planetens begränsningar. Så sa EU.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

L vill avskaffa ena kommunalrådsposten

ESLÖV Liberalerna vill avskaffa den ena av de båda kommunalrådsposterna i Eslöv. I dag är det bara majoriteten som har arvoderade heltidspolitiker. L vill istället att gruppledarna för oppositionspartierna ska få ekonomisk ersättning så att de bättre kan sätta sig in i frågorna – samtidigt sparar man pengar som kan användas till en byasatsning.

Skånskan - 30 minuter sedan

Utbyggnad av gymnasiet utreds

SVEDALA Utbildningsnämnden vill utreda möjligheterna för att bygga ut gymnasiet Nils Fredriksson utbildnings lokaler på Börringevägen.Antalet elever på gymnasieskolorna i Svedala och hela Skåne förväntas öka de närmaste åren. Med fritt sök till gymnaser i alla kommuner har det bland andra populära orter som Lund sett hur kommunens egna elever mot sin vilja tvingas studera på annan ort när elever från andra kommuner kommer in med högre meritvärden – Vi skickar elever till Lund och tillsammans med att det finns ett behov av fler gymnasieplatser inom fem, tio år har vi beslutat se över vad vi kan göra för att öka kapaciteten lokalt, säger utbildningsnämndens ordförande Hans Järvestam (M) som initierat en översyn.

Skånskan - 30 minuter sedan

Scenteknik ska bytas ut

MALMÖ Styrningen av scentekniken på Malmö opera ska bytas ut. Elektroniken på tågvinden ovanför stora scenen och vid vridscenen ska förnyas. Därmed säkerställs förflyttningen av både skådespelare, dekor och föremål som hissas upp och ner vid olika uppsättningar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hett cupderby på Rosengårds IP

Fotboll FC Rosengård möter Landskrona BoIS i Svenska cupen hemma på Rosengårds IP i morgon.
- En perfekt match för oss, det ska bli jättekul, säger Rosengårdstränaren David Roufpanah.Rosengård är inne i en tuff matchperiod och har dessutom problem med skador och sjukdomar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nya ägare till hus i Hörby

Hörby Jane Camilla Veronica Svensson, 38, och Johan Marcus Jönsson, 34, har tagit över fastigheten på adressen Kylestorp 5288 i Hörby från Jean Göran Strand. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 2 800 000 kronor. Husets byggår är 1991 och det har en boyta på 143 kvadratmeter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fastighet såld i Sjöbo kommun

Försäljningen av fastigheten Åsum 17:20 i Sjöbo kommun är nu klar. Nya ägare blir David Andersson, 30, och Corinne Persson, 28, från Sjöbo, som köpte fastigheten av Joacim Martin Malmborg. Ägarbytet gjordes i juli 2018 och priset blev 800 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Rydsgård har fått nya ägare

Rydsgård Fastigheten på adressen Magnus Anders Väg 2 i Rydsgård har fått nya ägare. Köpare är Maja och Thilina Udesh Dissanayake, 27 och 28 år, och säljare är Linda och Mattias Svensson. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 2 910 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

20-talshus i Eslöv har fått ny ägare

Eslöv Martin Holmberg, 23 år, har tagit över fastigheten på Bosarp 1801 i Eslöv från Niklas Nilsson. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 800 000 kronor. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 86 kvadratmeter I maj såldes en fastighet lite mer än kilometer därifrån, på Bosarp 102.

Skånskan - 14 timmar sedan

Händelseförloppet efter brand utreds

TRELLEBORG Ingen misstänkt är i nuläget gripen för den våldsamma rån- och mordbranden på Fagerängen i Trelleborg.
– Det första vi måste få klart för oss är vad som faktiskt hänt, själva händelseförloppet, säger Ann-Christine Sjöbeck, polisens förundersökningsledare.Brandplatsen där butiken Trelleborgs Bazar bokstavligen gick upp i rök natten mellan söndagen och måndagen var under tisdagen fortsatt avspärrad i väntan på en teknisk undersökning under eftermiddagen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Borttappad kvarleva överlämnades

lund Tack vare en slump kunde skelettet från en aboriginsk man hittas i Lunds univeritets samlingar. Efter mycket forskning och undersökning kunde universitetet lämna över kvarlevan till sitt rätt land, Australien.Det var en mycket formell begravningsceremoni som hölls i den gamla biskopshuset i centrala Lund under tisdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.