Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 10:28

Expressen - 17 maj 18 kl. 15:21

EU:s nya attack mot det svenska snusetEU gör en plötslig attack mot det svenska snuset.Ett nytt direktiv ska stoppa tillverkarna från att berätta hur produkterna smaksatts.– Att EU återigen väljer att lägga sig i det svenska snuset är bara att beklaga, säger Johan Wredberg på Swedish Match.EU-minister Ann Linde (S) vill inte kommentera regeringens hållning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Johan Wredberg, Swedish Match, Ann Linde

Dela artikeln

1728 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:snya , attackmot det svenska , snuset
YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 15:18

Svenska snuset är räddat

EU ger grönt ljus för att Sverige ska få fortsätta att bestämma över snusets smaksättning och innehåll. - Vi har räddat snuset, säger statsrådet Maria Larsson.
Dagens EU-möte om det nya tobaksdirektivet har beskrivits som "en ödesdag" för det svenska snuset.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:22

EU förbjuder mentoltobak, men snuset behåller sodan

EU vill förbjuda mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. EU-ländernas socialministrar möts i Luxemburg och ska på fredagen godkänna ett nytt direktiv för tobaksprodukter. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:44

EU förbjuder mentoltobak - snuset behåller sodan

EU förbjuder mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Det blev klart när EU-ländernas socialministrar godkände ett nytt direktiv för tobaksprodukter i Luxemburg i dag. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

BT - 10 dec 12 kl. 13:57

Sverige hotar EU med "fullskaligt krig" kring snuset

? Vi har fört en lågintensiv konflikt om det här i flera år. Men beroende på vad som står i direktivet, då är det fullskaligt krig som gäller, säger handelsminister Björling på en svensk pressträff efter sitt möte med hälsokommissionären i dag.

BT - 21 jun 13 kl. 17:58

Sverige vann kampen om snuset

I ett evigt ögonblick för Maria Larsson (KD) säkrades svensk egenreglering av snuset på midsommaraftonen. Om EU:s medlemsstater får råda får Sverige fortsätta att själv bestämma över prillornas smak och innehåll. Barn- och äldreministern ?

BT - 08 okt 13 kl. 17:20

"Vi tar tillbaka makten över snuset"

Flera tuffa tag vattnades ur när EU-parlamentet sade sitt om EU:s nya gemensamma tobaksregler. Kompromisserna kan dock bidra till att reglerna snabbare drivs igenom. Minerna var inte särskilt uppåt på tisdagseftermiddagen hos dem som ville ha en hårdare lagstiftning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så sätter EU nya pinnar i hjulet för det smaksatta snuset

Gillar du smaksatt snus? Det kan du fortsätta med – men snart kanske inte smaken får stå på dosan. Det uppger Dagens Eko, som hänvisar till en utredning som presenteras på onsdagen.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 16:42

Snuset: Sverige protesterar i EU

När EU nu ser över sina tobaksregler måste man också se över förbudet mot svenskt snus. Att det svenska snuset inte får säljas i resten av unionen är diskriminerande eftersom det bryter mot principen om fri rörlighet för varor. Det framhåller Sverige i ett brev till EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Ali misstänkt mördad – polisen vill ha in tips

Den 12 september 2016 försvann göteborgaren Ali Reza.Två och ett halvt år senare har han fortfarande inte hittats.Nu har fallet tagits upp i TV4:s ”Brottsjournalen” samtidigt som polisen göra nya ansträngningar för att lösa fallet.

Expressen - 1 timme sedan

Sanningen om ministrarna i Löfvens nya regering

Ministrarna i Stefan Löfvens nya regering har varierande politisk erfarenhet. Anders Ygeman har framför allt ägnat sig åt politik medan flera ministrar också har annan yrkeserfarenhet i bagaget.Samtidigt har Hans Dahlgren har varit med i toppolitiken länge och var politisk rådgivare till Olof Palme och Ingvar Carlsson.

Expressen - 1 timme sedan

Buss med åtta passagerare har vält

En buss med åtta passagerare har vält i höjd med Skyttorp, skriver UNT. Enligt tidningen har olyckan skett på väg 290..

Expressen - 1 timme sedan

Farlig gräsklippare bland förra årets sämsta köp

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön..

Expressen - 1 timme sedan

Person påkörd av bil i Malmö – förd till sjukhus

En fotgängare har blivit påkörd av en bil.Olyckan skedde på Kantatgatan i Malmö.Den skadade är förd till sjukhus med ambulans..

Expressen - 1 timme sedan

Inbrottstjuv körde på polisbil – en polisman skadad

Ett inbrottsförsök i Kristianstad slutade med att gärningsmannen körde på en polisbil.Mannen, som är född -99 kunde gripas. Han fick inte med sig något från butiken.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Våldsam brand på bondgård

En våldsam brand har brutit ut på en bondgård utanför Lidköping.– Det brann redan rejält när vi kom fram. Vi kom för sent, säger Anders Ydergren, brandinspektör vid räddningstjänsten Västra Skaraborg..

Expressen - 1 timme sedan

Arkitekt fick inte betalt för ministerns veranda

Annika Strandhäll och hennes sambo anlitade en arkitekt för en ny glasveranda till villan på Värmdö. 18 månader senare hade arkitekten fortfarande inte fått betalt – och förra veckan lämnade byrån in en stämningsansökan, skriver DN. ”Jag förväntade mig en dialog före att jag nu får det här kravet.

Expressen - 2 timmar sedan

Damberg lovar flera skarpa lagstiftningar

Mikael Damberg lovar rivstart för att stoppa gängkriminaliteten i Sverige.Den nya inrikesministern säger att flera nya lagstiftningar ska presenteras under våren. – Det viktigaste är att ge polisen de resurser och de verktyg som krävs för att komma åt den organiserade brottsligheten, säger han.

Expressen - 2 timmar sedan

”God stämning och bra diskussioner om sakfrågor ”

Helgens diplomatiska samtal mellan USA, Syd- och Nordkorea har avslutats. Sveriges utrikesminister Margot Wallström var nöjd med mötet.– Jag kan intyga att stämningen var väldigt god runt bordet och man fick bra diskussioner om sakfrågor, säger hon i ”P1 Morgon”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.