Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 May, 03:25

Expressen - 17 maj 18 kl. 15:21

EU:s nya attack mot det svenska snusetEU gör en plötslig attack mot det svenska snuset.Ett nytt direktiv ska stoppa tillverkarna från att berätta hur produkterna smaksatts.– Att EU återigen väljer att lägga sig i det svenska snuset är bara att beklaga, säger Johan Wredberg på Swedish Match.EU-minister Ann Linde (S) vill inte kommentera regeringens hållning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Johan Wredberg, Swedish Match, Ann Linde

Dela artikeln

1510 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:snya , attackmot det svenska , snuset
YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 15:18

Svenska snuset är räddat

EU ger grönt ljus för att Sverige ska få fortsätta att bestämma över snusets smaksättning och innehåll. - Vi har räddat snuset, säger statsrådet Maria Larsson.
Dagens EU-möte om det nya tobaksdirektivet har beskrivits som "en ödesdag" för det svenska snuset.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:22

EU förbjuder mentoltobak, men snuset behåller sodan

EU vill förbjuda mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. EU-ländernas socialministrar möts i Luxemburg och ska på fredagen godkänna ett nytt direktiv för tobaksprodukter. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:44

EU förbjuder mentoltobak - snuset behåller sodan

EU förbjuder mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Det blev klart när EU-ländernas socialministrar godkände ett nytt direktiv för tobaksprodukter i Luxemburg i dag. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

BT - 10 dec 12 kl. 13:57

Sverige hotar EU med "fullskaligt krig" kring snuset

? Vi har fört en lågintensiv konflikt om det här i flera år. Men beroende på vad som står i direktivet, då är det fullskaligt krig som gäller, säger handelsminister Björling på en svensk pressträff efter sitt möte med hälsokommissionären i dag.

BT - 21 jun 13 kl. 17:58

Sverige vann kampen om snuset

I ett evigt ögonblick för Maria Larsson (KD) säkrades svensk egenreglering av snuset på midsommaraftonen. Om EU:s medlemsstater får råda får Sverige fortsätta att själv bestämma över prillornas smak och innehåll. Barn- och äldreministern ?

BT - 08 okt 13 kl. 17:20

"Vi tar tillbaka makten över snuset"

Flera tuffa tag vattnades ur när EU-parlamentet sade sitt om EU:s nya gemensamma tobaksregler. Kompromisserna kan dock bidra till att reglerna snabbare drivs igenom. Minerna var inte särskilt uppåt på tisdagseftermiddagen hos dem som ville ha en hårdare lagstiftning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så sätter EU nya pinnar i hjulet för det smaksatta snuset

Gillar du smaksatt snus? Det kan du fortsätta med – men snart kanske inte smaken får stå på dosan. Det uppger Dagens Eko, som hänvisar till en utredning som presenteras på onsdagen.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 16:42

Snuset: Sverige protesterar i EU

När EU nu ser över sina tobaksregler måste man också se över förbudet mot svenskt snus. Att det svenska snuset inte får säljas i resten av unionen är diskriminerande eftersom det bryter mot principen om fri rörlighet för varor. Det framhåller Sverige i ett brev till EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Åkessons pik till Lööf om islamister

Debatten mellan Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) i Expressen TV:s ”Duellen 2018” mynnade ut i ett bråk om extrema personer i partierna.Åkesson anklagade Lööf för att inte agerat snabbare kring de kritiserade C-nämndemännen.– När personer i mitt parti har extrema åsikter utesluts dem.

Expressen - 1 timme sedan

Offer i skolskjutningen kan  ha träffats av polisens kulor

Dödades några av ungdomarna – av polisen?Frågan ställs efter att händelseutvecklingen på Santa Fe High School i förra veckan nu börjar klarna, skriver NBC.Polisen menar att inget kan uteslutas innan obduktionerna på dödsoffren är genomförda..

Expressen - 2 timmar sedan

Prins Harrys hyllning ett år efter terrortragedin

Prins Harry och Meghan Markle visar upp sig för första gången sedan giftermålet. På en trädgårdsfest i Buckingham Palace medverkar paret för att fira prins Charles 70-årsdag – ett halvår i förväg. Samtidigt passar prinsen på årsdagen av terrorattacken i Manchester på att skänka offren och anhöriga en tanke..

Expressen - 2 timmar sedan

Trump: Blir kanske inget möte med Kim

NEW YORK. Det historiska mötet mellan president Trump och Nordkoreas Kim Jong-Un kanske inte blir av.Åtminstone ser det ut att skjutas på framtiden, meddelar Trump.

Expressen - 3 timmar sedan

”Politisk ovilja bakom bristande naturvård”

Sveriges kommuner gör alldeles för lite för att vårda naturen.Det framkommer efter av Naturskyddsföreningens undersökning av Sveriges 210 kommuner.– Det finns kommuner som skulle kunna göra mycket mer, säger Karin Lexén, generalsekreterare vid Naturskyddsföreningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Polisens nya huvudspår: Stig Engström mördade Palme

Palmegruppen har lovat lösningen på mordet "inom en inte alltför avlägsen framtid".Nu avslöjar magasinet Filter polisens nya huvudspår i jakten på Olof Palmes mördare:Skandia-mannen Stig Engström.Han blev känd som ett av de första vittnena från mordplatsen – men utreds nu som mördare.

Expressen - 3 timmar sedan

Skandiamannen växte upp i armékläder

Som barn gick han klädd i militäruniform och lekte med krigsleksaker.Han föddes i Indien i en familj sprungen ur den småländska glasindustrin.Det här är berättelsen om numera avlidne Stig Engström - som nu utreds för Palmemordet..

Expressen - 3 timmar sedan

Tolv års granskning bakom nya avslöjandet

Ett tips från Leif GW Persson satte honom på spåret.I tolv år har Thomas Pettersson - frilansjournalisten bakom det nya Palmeavslöjandet - granskat Palmemordet.Men det sägs inte vara belöningen på 50 miljoner kronor som lockar.

Expressen - 3 timmar sedan

Detta talar för och emot Skandiamannen

Stig Engström, även kallad Skandiamannen, blev stjärnvittnet under Palmeutredningen.Nu utreds han som Olof Palmes mördare. Detta talar för och emot honom: .

Expressen - 3 timmar sedan

Police investigate Engström for the murder of Palme

Swedish detectives investigating the unsolved murder of Prime Minister Olof Palme in 1986 have promised a solution to the case "in the near future". The Swedish magazine Filter reported how police have been chasing a new lead in the inquiry; the so-called "Skandia man", Stig Engström. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.