Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 October, 00:55

Expressen - 17 maj 18 kl. 15:21

EU:s nya attack mot det svenska snusetEU gör en plötslig attack mot det svenska snuset.Ett nytt direktiv ska stoppa tillverkarna från att berätta hur produkterna smaksatts.– Att EU återigen väljer att lägga sig i det svenska snuset är bara att beklaga, säger Johan Wredberg på Swedish Match.EU-minister Ann Linde (S) vill inte kommentera regeringens hållning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Johan Wredberg, Swedish Match, Ann Linde

Dela artikeln

1728 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:snya , attackmot det svenska , snuset
YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 15:18

Svenska snuset är räddat

EU ger grönt ljus för att Sverige ska få fortsätta att bestämma över snusets smaksättning och innehåll. - Vi har räddat snuset, säger statsrådet Maria Larsson.
Dagens EU-möte om det nya tobaksdirektivet har beskrivits som "en ödesdag" för det svenska snuset.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:22

EU förbjuder mentoltobak, men snuset behåller sodan

EU vill förbjuda mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. EU-ländernas socialministrar möts i Luxemburg och ska på fredagen godkänna ett nytt direktiv för tobaksprodukter. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:44

EU förbjuder mentoltobak - snuset behåller sodan

EU förbjuder mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Det blev klart när EU-ländernas socialministrar godkände ett nytt direktiv för tobaksprodukter i Luxemburg i dag. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

BT - 10 dec 12 kl. 13:57

Sverige hotar EU med "fullskaligt krig" kring snuset

? Vi har fört en lågintensiv konflikt om det här i flera år. Men beroende på vad som står i direktivet, då är det fullskaligt krig som gäller, säger handelsminister Björling på en svensk pressträff efter sitt möte med hälsokommissionären i dag.

BT - 21 jun 13 kl. 17:58

Sverige vann kampen om snuset

I ett evigt ögonblick för Maria Larsson (KD) säkrades svensk egenreglering av snuset på midsommaraftonen. Om EU:s medlemsstater får råda får Sverige fortsätta att själv bestämma över prillornas smak och innehåll. Barn- och äldreministern ?

BT - 08 okt 13 kl. 17:20

"Vi tar tillbaka makten över snuset"

Flera tuffa tag vattnades ur när EU-parlamentet sade sitt om EU:s nya gemensamma tobaksregler. Kompromisserna kan dock bidra till att reglerna snabbare drivs igenom. Minerna var inte särskilt uppåt på tisdagseftermiddagen hos dem som ville ha en hårdare lagstiftning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så sätter EU nya pinnar i hjulet för det smaksatta snuset

Gillar du smaksatt snus? Det kan du fortsätta med – men snart kanske inte smaken får stå på dosan. Det uppger Dagens Eko, som hänvisar till en utredning som presenteras på onsdagen.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 16:42

Snuset: Sverige protesterar i EU

När EU nu ser över sina tobaksregler måste man också se över förbudet mot svenskt snus. Att det svenska snuset inte får säljas i resten av unionen är diskriminerande eftersom det bryter mot principen om fri rörlighet för varor. Det framhåller Sverige i ett brev till EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Barnen välkomnade kronprinsessan Victoria med dans

al-BAQAA. Victoria  blir mycket rörd vid sitt besök i det palestinska flyktinglägret al-Baqaa utanför Amman. Vid besöket i en av lägrets skolor togs kronprinsessan emot av dansande barn och FN-personal.

Expressen - 1 timme sedan

Flyg ställdes in i Ängelholm efter strömfel

Alla avgångar ställdes på tisdagskvällen in på Ängelholm/Helsingborg Airport då kraftförsörjningen delvis slutat fungera, rapporterar Helsingborgs Dagblad..

Expressen - 1 timme sedan

Trump och Stormy Daniels i hetsigt ordkrig på Twitter

Efter beskedet att Stormy Daniels stämning mot Donald Trump lagts ner av en domare bröt ett intensivt bråk ut mellan ex-porrstjärnan och USA:s president.Trump kallade Daniels ”hästansikte” och fick svaret:”Han har visat sin inkompetens, sitt kvinnohat och sin brist på självkontroll på Twitter IGEN!”.

Expressen - 1 timme sedan

Bil har sprängts – polis har spärrat av område

En bil ska ha fått skador efter en detonation i Landskrona.Polisen har spärrat av ett område kring fordonet..

Expressen - 1 timme sedan

Victoria doppade handen i vattnet vid Jesu dopplats

JORDANFLODEN. Här doppar kronprinsessparet sina händer in i den heliga Jordanfloden vid det som ska vara Jesu dopplats på världens mest bevakade gräns mellan Jordanien och Israel. Kronprinsessan Victoria fick delta i en bönestund och en guidad tur i det området som är heligt för judendom, kristendom och islam.

Expressen - 2 timmar sedan

Verbala angreppet mot SD i kommunfullmäktige

Stefan Borg (SD) valdes nyligen till kommunalråd i Hörby. Nu tar man hem ytterligare en tung post i kommunen – som ordförande för kommunfullmäktige.Men det var inte utan verbala angrepp från utmanaren..

Expressen - 2 timmar sedan

Bil voltade av vägen – en till sjukhus

En bil har voltat av vägen vid Akallalänken i nordvästra Stockholm.– Minst en person har förts till sjukhus, säger Christer Eriksson på räddningstjänsten..

Expressen - 3 timmar sedan

Man knivskuren i Västerås – förd till sjukhus

En man i 30-årsåldern har knivskurits i benet utomhus i Bäckby i Västerås, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 3 timmar sedan

Älgen Sune rymde men kom hem till parken igen

När den stora granen blåste sönder staketet la älgarna Sune och Ragnar benen på ryggen och drog från älgparken.Men efter nästan en månad på rymmen är Sune hemma igen – men Ragnar saknas fortfarande..

Expressen - 3 timmar sedan

Vännen om Kamprads sorg efter sitt sista möte på Ikea

Ingvar Kamprad var dumsnål så att det skadade honom samtidigt som han var omtänksam mot andra. I en ny bok berättar Ikea-grundarens närmsta medarbetare öppenhjärtligt om entreprenören som aldrig ville skiljas från livsverket han byggt upp under nästan 75 år. Bilden som målas upp är tydligt: Familjen och vännerna var viktiga, men inget var viktigare än Ikea..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.