Expressen > Nyheter

Sunday, 19 August, 08:09

Expressen - 17 maj 18 kl. 15:21

EU:s nya attack mot det svenska snusetEU gör en plötslig attack mot det svenska snuset.Ett nytt direktiv ska stoppa tillverkarna från att berätta hur produkterna smaksatts.– Att EU återigen väljer att lägga sig i det svenska snuset är bara att beklaga, säger Johan Wredberg på Swedish Match.EU-minister Ann Linde (S) vill inte kommentera regeringens hållning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Johan Wredberg, Swedish Match, Ann Linde

Dela artikeln

1729 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:snya , attackmot det svenska , snuset
YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 11 mar 14 kl. 09:13

Snusdebatten handlar inte om snuset

Den inflammerade debatten om snuset handlar om mycket mer än om själva preparatet. Det säger folklorist Blanka Henriksson. Hon har för Svenska litteratursällskapet räkning forskat i den snusdebatt som pågick i finlandssvenska tidningar mellan åren 2008-2011.

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 15:18

Svenska snuset är räddat

EU ger grönt ljus för att Sverige ska få fortsätta att bestämma över snusets smaksättning och innehåll. - Vi har räddat snuset, säger statsrådet Maria Larsson.
Dagens EU-möte om det nya tobaksdirektivet har beskrivits som "en ödesdag" för det svenska snuset.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:22

EU förbjuder mentoltobak, men snuset behåller sodan

EU vill förbjuda mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. EU-ländernas socialministrar möts i Luxemburg och ska på fredagen godkänna ett nytt direktiv för tobaksprodukter. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

YLE - 21 jun 13 kl. 16:44

EU förbjuder mentoltobak - snuset behåller sodan

EU förbjuder mentolcigaretter och annan smaksatt tobak. Det blev klart när EU-ländernas socialministrar godkände ett nytt direktiv för tobaksprodukter i Luxemburg i dag. Också varningstexterna och -bilderna på cigarettpaketen ska bli större.

BT - 10 dec 12 kl. 13:57

Sverige hotar EU med "fullskaligt krig" kring snuset

? Vi har fört en lågintensiv konflikt om det här i flera år. Men beroende på vad som står i direktivet, då är det fullskaligt krig som gäller, säger handelsminister Björling på en svensk pressträff efter sitt möte med hälsokommissionären i dag.

BT - 21 jun 13 kl. 17:58

Sverige vann kampen om snuset

I ett evigt ögonblick för Maria Larsson (KD) säkrades svensk egenreglering av snuset på midsommaraftonen. Om EU:s medlemsstater får råda får Sverige fortsätta att själv bestämma över prillornas smak och innehåll. Barn- och äldreministern ?

BT - 08 okt 13 kl. 17:20

"Vi tar tillbaka makten över snuset"

Flera tuffa tag vattnades ur när EU-parlamentet sade sitt om EU:s nya gemensamma tobaksregler. Kompromisserna kan dock bidra till att reglerna snabbare drivs igenom. Minerna var inte särskilt uppåt på tisdagseftermiddagen hos dem som ville ha en hårdare lagstiftning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så sätter EU nya pinnar i hjulet för det smaksatta snuset

Gillar du smaksatt snus? Det kan du fortsätta med – men snart kanske inte smaken får stå på dosan. Det uppger Dagens Eko, som hänvisar till en utredning som presenteras på onsdagen.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 16:42

Snuset: Sverige protesterar i EU

När EU nu ser över sina tobaksregler måste man också se över förbudet mot svenskt snus. Att det svenska snuset inte får säljas i resten av unionen är diskriminerande eftersom det bryter mot principen om fri rörlighet för varor. Det framhåller Sverige i ett brev till EU-kommissionen på torsdagen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Lådcykelutspelet har spridits som en löpeld

MP-politikern Karin Svensson Smiths utspel om lådcyklar har spridit sig som en löpeld.Det har nu engagerat mer än vad Miljöpartiets alla Facebookinlägg har gjort totalt – hittills i år.– Andra fokuserar på att missförstå oss, säger partiets språkrör Gustav Fridolin..

Expressen - 1 timme sedan

Nytt jordskalv i turistparadis

Ett nytt kraftigt jordskalv har inträffat på ön Lombok i Indonesien.Magnituden på skalvet uppmättes till 6,3 på richterskalan, uppger nyhetsbyrån AP..

Expressen - 1 timme sedan

Observatörer ska övervaka det svenska valet

För första gången kommer internationella observatörer att övervaka ett svenskt val.Två utsända från OSSE ska kontroller att allt går rätt till den 9 september, uppger Sveriges Radio..

Expressen - 1 timme sedan

Ny trend på barnkalas: Pynta levande hästar

Att färga ponnyhästar har blivit en växande trend bland brittiska barnkalas.Nu har över hundra tusen människor satt ned foten, i protest mot behandlingen som beskrivs som ”grym”.– Det här är en stötande trend som poppat upp över hela Storbritannien, säger Sophie Tomlinson, som start en namninsamling mot barnkalasen, till Manchester Evening News..

Expressen - 2 timmar sedan

Undersköterskan Karin: ”Jag blev förvånad"

Karin Vahlgren, undersköterska från Gävle, har gjorts Expressens valkompass. – Det är första gången jag kommer i kontakt med den. Jag tror att den är bra för väljarna, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera bilar eldhärjades – misstänkt anlagda

Flera bilar har eldhärjats i Västsverige under natten mot söndag.Två bilar vardera stod i brand i både Borås och i Göteborg – där tre personer också kunde ses fly platsen. – Vi har haft en patrull och spårhundar som letat i närområdet, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i västra Götaland.

Expressen - 3 timmar sedan

Man anträffad knivskuren i magen – förd till sjukhus

En man i 30-årsåldern blev knivskuren i magen i en bostad utanför Kungsbacka under lördagsnatten. En annan man kunde gripas under odramatiska former.– Den målsägande mannen har förts till Sahlgrenska sjukhus, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i västra Götaland.

Expressen - 3 timmar sedan

14 till sjukhus efter kraftig storm under konsert

Minst 14 personer har förts till sjukhus efter att kraftig storm fått en byggnadsstruktur att falla i Oklahoma i USA, skriver CNN.  Händelsen utspelade sig under en konsert med Backstreet Boys och 98 Degrees..

Expressen - 4 timmar sedan

Stort jordskalv i Stilla havet – kraftigaste hittills i år

Ett stort jordskalv har skakat om Stilla havet nära Fiji, meddelar USA:s geologiska myndighet, USGS.  Skalvet hade magnituden 8,2 – och anses vara det kraftigaste hittills i år.Tack vare att epicentrumet legat så djupt anses skalvet inte utlösa någon risk för tsunamis.

Expressen - 6 timmar sedan

Svensk man brutalt mördad i Spanien

En svensk man har hittats brutalt mördad på den spanska solkusten. Ytterligare en svensk person har förts till sjukhus efter att ha blivit både skjuten och knivhuggen, skriver lokala medier. Tre svenskar sitter gripna – efter att de försökt fly till Marocko..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.