SVT > Inrikes

Wednesday, 22 August, 00:11

SVT - 17 maj 18 kl. 13:39

Nu vill SD nödbromsa centraliseringen av vårdenI dag fick regeringens utredare försvara den kritiserade rapporten om centralisering av högspecialiserad vård inför riksdagens socialutskott. Efter mötet kräver nu Sverigedemokraterna att centraliseringsprocessen bromsas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu vill SD nödbromsa, centraliseringenav , vården
YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

YLE - 24 aug 17 kl. 15:49

Centraliseringen av specialsjukvården klar - inga överraskningar för Vasa centralsjukhus del

Regeringen har idag, torsdag, gett grönt ljus för centraliseringen av specialsjukvården. Förordningen verkar inte föra med sig några större överraskningar för Vasa centralsjukhus del. - Utlåtanderundan förde inte med sig några stora förändringar.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:11

Vasaläkare utreder centraliseringen av cancerkirurgin

En Vasaläkare ska vara med och utreda centraliseringen av den kirurgiska kompetensen till sjukhus med omfattande jour. Frågan kräver noggrannare utredning och Mikael Victorzon, professor i kirurgi vid Vasa centralsjukhus deltar. Arbetsfördelningen inom cancerkirurgin och förutsättningarna för en centralisering av denna verksamhet ska utredas av en grupp på tre personer.

Cornucopia - 25 nov 16 kl. 09:26

Centraliseringen med storregioner "begravd för lång framtid" - KD och C hoppade av

Centraliseringen av makt och försämringen av vården runt om i landet genom regionsammanslagning har nu stoppats, sedan även KD och C hoppat av. Viljan hos Socialdemokraterna och regeringen var en annan än ute i landet, och provinserna och de 69% av svenskarna som är emot storregionerna segrade alltså.
69% av svenska folket är emot storregionerna, vilket visar vilken dålig koll Socialdemokraterna har på folkviljan.

YLE - 12 maj 17 kl. 12:36

Centraliseringen av barnpsykiatrin kan bryta mot FN:s konventioner

Att regeringen vill centralisera dygnetruntvården på barnpsykiatriska avdelningar till universitetssjukhusen kan bryta mot två av FN:s konventioner. Det hävdar verksamhetsledare Bodil Viitanen på Psykosociala förbundet. Det handlar om FN:s konvention för barns rättigheter och FN:s konvention för personer med psykiska funktionsnedsättningar och andra funktionsnedsättningar.

HBL - 09 jan 14 kl. 07:43

Diger namnlista för Forsbytandvården

Det tog inte lång tid att samla ihop över sjuhundra namn till en namnlista för att bevara tandvården i Forsby. På tisdagen överräcktes den.Fullmäktiges beslut att centralisera tandvården till Lovisa har fått upp forsbyborna på barrikaderna.

DN - 18 maj 18 kl. 22:00

V och SD: Stoppa centralisering av sjukvården

V och SD vill att centraliseringen av sjukvården tillfälligt stoppas och kräver fortsatt utredning efter brister som avslöjats i den statliga utredningen om högspecialiserad vård. M vill fortsätta utreda akutsjukvården. DN:s avslöjande om att Boston Consulting Group agerat inofficiell rådgivare i utredningen stärker behovet av en genomlysning, enligt V.

GT - 15 feb 14 kl. 06:17

Psykvården: Inte ens remisser tas på allvar

Vi var många som hyste farhågor inför centraliseringen av den psykiatriska öppenvårdsverksamheten. Trots starka protester drev Socialdemokraterna med stödpartier i Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) styrelse igenom beslutet att stänga de öppenpsykiatriska mottagningarna i Partille, Härryda och på Hisingen..

Dagens Medicin - 11 maj 18 kl. 15:43

Ny kritik mot centraliseringen av vård

Nyligen beslutade riksdagen att ytterligare koncentrera den högspecialiserade vården. Underlaget för beslutet är Måns Roséns utredning som visat att 500 liv skulle kunna räddas. Men utredningen har flera brister, enligt SVT:s Dokument Inifrån..

Dagens Medicin - 17 maj 18 kl. 15:52

SD vill bromsa centraliseringen

Sverigedemokraterna vill tillsätta en granskningskommission kring den högspecialiserade vården och bromsa hela processen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Svaren vi fick – och inte – i utfrågningen av Stefan Löfven (S)

Det var Stefan Löfvens (S) tur att svara på frågor i SVT:s partiledarutfrågning ikväll. Men i vilken fråga gav han ett klart besked och när var han inte lika tydlig? Vi frågade SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 1 timme sedan

Skattenej och regeringsduck – så var partiledarutfrågningen av Stefan Löfven

Stefan Löfven duckade hårdnackat i regeringsfrågan och hävdade att det är omöjligt att sänka skatterna och samtidigt upprätthålla välfärden – trots att siffror från Ekonomistyrningsverket bevisar motsatsen. Här sammanfattar SVT Nyheter partiledarutfrågningen av S-ledaren i tre punkter..

SVT - 1 timme sedan

Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar om integration

Integrationen är bland de viktigaste frågorna för väljare visar opinionsundersökningar. Partiledarna Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i tisdagens Aktuellt för att debattera hur nyanlända ska integreras i samhället..

SVT - 2 timmar sedan

Stefan Löfven försvarar regeringens försök att korta cancerköerna

Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor – men vallöftet är inte i närheten av att uppfyllas. Trots det försvarar statsminister Stefan Löfven sin politik. – Många av de här går i rätt riktning, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Trots S-löftet inför förra valet: Cancerköerna fortfarande extremt långa

Alla cancerpatienter ska få vård inom fyra veckor. Det löftet gav Socialdemokraterna inför förra valet. Men fyra år senare står det klart att det vallöftet inte är i närheten av att ha uppfyllts.

SVT - 5 timmar sedan

Ny överbelastningsattack mot Socialdemokraternas hemsida

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ytterligare en överbelastningsattack. IP-adresserna spåras uteslutande till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet enligt Dagens Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Fd Jas-pilot om kraschen: ”Man kommer aldrig att komma undan fågelkollisioner”

Det är bara en fråga om flygtimmar innan ett flygplan kolliderar med fåglar. Det säger före detta stridspiloten Mikael Grev med 17 år inom Försvarsmakten och erfarenhet av fågelkollisioner. – Normalt sett är det inte ett problem.

SVT - 6 timmar sedan

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

SVT - 6 timmar sedan

Skansen anklagar Alternativ för Sverige att stjäla folkdansbilder – AfS: ”Har aldrig publicerat någon film”

Under måndagen gick Skansen i Stockholm ut med ett meddelande på sin Facebooksida, där de anklagar det politiska partiet Alternativ för Sverige för att ta upphovsrättsskyddat material och använda det utan tillåtelse. Partiledare Gustav Kasselstrand menar dock att Skansen bara gett sig ut på ”den politiskt korrekta catwalken” – och att någon sådan film aldrig publicerats..

SVT - 8 timmar sedan

SVT-meteorologen: Sensommarväder i stora delar av landet

Hösten har gjort sitt intåg i vissa delar av Sverige, men i stort dröjer sommaren kvar, med särskilt höga temperaturer i syd. – Hösten har kommit lite grann i alla fall. Men om den drar ut över resten av landet snart är svårt att säga, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.