SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 06:23

SVT - 17 maj 18 kl. 13:39

Nu vill SD nödbromsa centraliseringen av vårdenI dag fick regeringens utredare försvara den kritiserade rapporten om centralisering av högspecialiserad vård inför riksdagens socialutskott. Efter mötet kräver nu Sverigedemokraterna att centraliseringsprocessen bromsas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu vill SD nödbromsa, centraliseringenav , vården
YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

YLE - 24 aug 17 kl. 15:49

Centraliseringen av specialsjukvården klar - inga överraskningar för Vasa centralsjukhus del

Regeringen har idag, torsdag, gett grönt ljus för centraliseringen av specialsjukvården. Förordningen verkar inte föra med sig några större överraskningar för Vasa centralsjukhus del. - Utlåtanderundan förde inte med sig några stora förändringar.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:11

Vasaläkare utreder centraliseringen av cancerkirurgin

En Vasaläkare ska vara med och utreda centraliseringen av den kirurgiska kompetensen till sjukhus med omfattande jour. Frågan kräver noggrannare utredning och Mikael Victorzon, professor i kirurgi vid Vasa centralsjukhus deltar. Arbetsfördelningen inom cancerkirurgin och förutsättningarna för en centralisering av denna verksamhet ska utredas av en grupp på tre personer.

Cornucopia - 25 nov 16 kl. 09:26

Centraliseringen med storregioner "begravd för lång framtid" - KD och C hoppade av

Centraliseringen av makt och försämringen av vården runt om i landet genom regionsammanslagning har nu stoppats, sedan även KD och C hoppat av. Viljan hos Socialdemokraterna och regeringen var en annan än ute i landet, och provinserna och de 69% av svenskarna som är emot storregionerna segrade alltså.
69% av svenska folket är emot storregionerna, vilket visar vilken dålig koll Socialdemokraterna har på folkviljan.

YLE - 12 maj 17 kl. 12:36

Centraliseringen av barnpsykiatrin kan bryta mot FN:s konventioner

Att regeringen vill centralisera dygnetruntvården på barnpsykiatriska avdelningar till universitetssjukhusen kan bryta mot två av FN:s konventioner. Det hävdar verksamhetsledare Bodil Viitanen på Psykosociala förbundet. Det handlar om FN:s konvention för barns rättigheter och FN:s konvention för personer med psykiska funktionsnedsättningar och andra funktionsnedsättningar.

HBL - 09 jan 14 kl. 07:43

Diger namnlista för Forsbytandvården

Det tog inte lång tid att samla ihop över sjuhundra namn till en namnlista för att bevara tandvården i Forsby. På tisdagen överräcktes den.Fullmäktiges beslut att centralisera tandvården till Lovisa har fått upp forsbyborna på barrikaderna.

DN - 18 maj 18 kl. 22:00

V och SD: Stoppa centralisering av sjukvården

V och SD vill att centraliseringen av sjukvården tillfälligt stoppas och kräver fortsatt utredning efter brister som avslöjats i den statliga utredningen om högspecialiserad vård. M vill fortsätta utreda akutsjukvården. DN:s avslöjande om att Boston Consulting Group agerat inofficiell rådgivare i utredningen stärker behovet av en genomlysning, enligt V.

GT - 15 feb 14 kl. 06:17

Psykvården: Inte ens remisser tas på allvar

Vi var många som hyste farhågor inför centraliseringen av den psykiatriska öppenvårdsverksamheten. Trots starka protester drev Socialdemokraterna med stödpartier i Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) styrelse igenom beslutet att stänga de öppenpsykiatriska mottagningarna i Partille, Härryda och på Hisingen..

Dagens Medicin - 11 maj 18 kl. 15:43

Ny kritik mot centraliseringen av vård

Nyligen beslutade riksdagen att ytterligare koncentrera den högspecialiserade vården. Underlaget för beslutet är Måns Roséns utredning som visat att 500 liv skulle kunna räddas. Men utredningen har flera brister, enligt SVT:s Dokument Inifrån..

Dagens Medicin - 17 maj 18 kl. 15:52

SD vill bromsa centraliseringen

Sverigedemokraterna vill tillsätta en granskningskommission kring den högspecialiserade vården och bromsa hela processen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 5 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..

SVT - 8 timmar sedan

Lövin (MP) om Kristerssons sista-minuten flört: ”Inte seriöst”

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten: – Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret..

SVT - 12 timmar sedan

Tågstrulen har blivit en vana för pendlaren May

Tågstörningarna mellan Stockholm och Göteborg väntas pågå i flera dagar. Men förseningar i tågtrafiken är inget konstigt för May Jägerland som under många år pendlat mellan de två storstäderna..

SVT - 15 timmar sedan

Talmannen ger Löfven sonderingsuppdraget

Det blir Stefan Löfven som får uppdraget att sondera möjligheterna att bilda ny regering, det sade talmannen Andreas Norlén på en pressträff i dag..

SVT - 17 timmar sedan

Skolverket: Rektorer tror mer på samtal än kvarsittning

Rektorer är mycket väl medvetna om vilka disciplinära åtgärder de kan ta till mot elever. Men de väljer oftast bort åtgärderna och tycker att samtal och stöd har bättre effekt, visar Skolverkets undersökning..

SVT - 18 timmar sedan

Annie Lööf: S och M måste börja prata med varandra

En blocköverskridande lösning där både Socialdemokraterna och Moderaterna ingår. Det är vad C-ledaren Annie Lööf vill se, sade hon efter mötet med talmannen i dag. – Centerpartiets statsministerkandidat är fortfarande Ulf Kristersson, sade hon..

SVT - 18 timmar sedan

Tågstörningar väntas pågå i flera dygn – ”förtroendesmäll för tågen”

Tågförseningarna som återigen drabbar tusentals resenärer kommer att pågå i flera dagar. Nu har ytterligare problem tillstött, eftersom en kontaktledning rivits ned i Kumla. En förtroendesmäll för tåg som transportmedel, enligt MTR Express..

SVT - 19 timmar sedan

Jimmie Åkesson efter mötet med talmannen: Dags att pröva skarpt

Det är inte orimligt att Stefan Löfven nu får uppdraget att sondera för en ny regering. Det sade SD:s partiledare Jimmie Åkesson när han mötte pressen efter sitt möte med talmannen. Men han tillade att han tycker att det är dags att pröva förtroendet för en statsministerkandidat i kammaren.

SVT - 19 timmar sedan

Stefan Löfven: ”Det handlar om att ge och ta”

Socialdemokraternas Stefan Löfven var först ut i den tredje talmansrundan. – Det enda sättet att komma ifrån dagens låsning i svensk politik är att bryta blockpolitiken, sa han på presskonferensen efter samtalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.