SVT > Inrikes

Wednesday, 23 January, 13:07

Liknande nyheter

Taggar: Nu vill SD nödbromsa, centraliseringenav , vården
YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

YLE - 24 aug 17 kl. 15:49

Centraliseringen av specialsjukvården klar - inga överraskningar för Vasa centralsjukhus del

Regeringen har idag, torsdag, gett grönt ljus för centraliseringen av specialsjukvården. Förordningen verkar inte föra med sig några större överraskningar för Vasa centralsjukhus del. - Utlåtanderundan förde inte med sig några stora förändringar.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:11

Vasaläkare utreder centraliseringen av cancerkirurgin

En Vasaläkare ska vara med och utreda centraliseringen av den kirurgiska kompetensen till sjukhus med omfattande jour. Frågan kräver noggrannare utredning och Mikael Victorzon, professor i kirurgi vid Vasa centralsjukhus deltar. Arbetsfördelningen inom cancerkirurgin och förutsättningarna för en centralisering av denna verksamhet ska utredas av en grupp på tre personer.

Cornucopia - 25 nov 16 kl. 09:26

Centraliseringen med storregioner "begravd för lång framtid" - KD och C hoppade av

Centraliseringen av makt och försämringen av vården runt om i landet genom regionsammanslagning har nu stoppats, sedan även KD och C hoppat av. Viljan hos Socialdemokraterna och regeringen var en annan än ute i landet, och provinserna och de 69% av svenskarna som är emot storregionerna segrade alltså.
69% av svenska folket är emot storregionerna, vilket visar vilken dålig koll Socialdemokraterna har på folkviljan.

YLE - 12 maj 17 kl. 12:36

Centraliseringen av barnpsykiatrin kan bryta mot FN:s konventioner

Att regeringen vill centralisera dygnetruntvården på barnpsykiatriska avdelningar till universitetssjukhusen kan bryta mot två av FN:s konventioner. Det hävdar verksamhetsledare Bodil Viitanen på Psykosociala förbundet. Det handlar om FN:s konvention för barns rättigheter och FN:s konvention för personer med psykiska funktionsnedsättningar och andra funktionsnedsättningar.

HBL - 09 jan 14 kl. 07:43

Diger namnlista för Forsbytandvården

Det tog inte lång tid att samla ihop över sjuhundra namn till en namnlista för att bevara tandvården i Forsby. På tisdagen överräcktes den.Fullmäktiges beslut att centralisera tandvården till Lovisa har fått upp forsbyborna på barrikaderna.

DN - 18 maj 18 kl. 22:00

V och SD: Stoppa centralisering av sjukvården

V och SD vill att centraliseringen av sjukvården tillfälligt stoppas och kräver fortsatt utredning efter brister som avslöjats i den statliga utredningen om högspecialiserad vård. M vill fortsätta utreda akutsjukvården. DN:s avslöjande om att Boston Consulting Group agerat inofficiell rådgivare i utredningen stärker behovet av en genomlysning, enligt V.

GT - 15 feb 14 kl. 06:17

Psykvården: Inte ens remisser tas på allvar

Vi var många som hyste farhågor inför centraliseringen av den psykiatriska öppenvårdsverksamheten. Trots starka protester drev Socialdemokraterna med stödpartier i Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) styrelse igenom beslutet att stänga de öppenpsykiatriska mottagningarna i Partille, Härryda och på Hisingen..

Dagens Medicin - 11 maj 18 kl. 15:43

Ny kritik mot centraliseringen av vård

Nyligen beslutade riksdagen att ytterligare koncentrera den högspecialiserade vården. Underlaget för beslutet är Måns Roséns utredning som visat att 500 liv skulle kunna räddas. Men utredningen har flera brister, enligt SVT:s Dokument Inifrån..

Dagens Medicin - 17 maj 18 kl. 15:52

SD vill bromsa centraliseringen

Sverigedemokraterna vill tillsätta en granskningskommission kring den högspecialiserade vården och bromsa hela processen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 7 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 6 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 7 timmar sedan

23 januari: Natten nyheter

SVT - 12 timmar sedan

Trots att fler poliser utbildas – lång tid innan skillnaden märks

Regeringen vill ha en rejäl ökning av antalet poliser. Enligt Polisförbundets siffror så har antalet poliser per invånare sjunkit de senaste åren. Nu utbildas fler, men enligt rikspolischefen lär det dröja ett par år innan man märker någon större skillnad i antalet poliser..

SVT - 19 timmar sedan

Transportstyrelsen: Äldre inte sämre bilförare

Efter att Storbritanniens prins Philip, 97, varit inblandad i en bilolycka har en debatt om äldre bilförare blossat upp i landet. Även i Sverige återkommer liknande debatter, men att äldre skulle vara en större fara än andra i trafiken tillbakavisas av Transportstyrelsens utredare..

SVT - 23 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda mobiler i skolan

Statsminister Stefan Löfven sade i regeringsförklaringen på måndagen att regeringen vill införa mobilförbud i skolan. Den nya lagstiftningen ska börja gälla 2021 och är en del av överenskommelsen i januari..

SVT - Igår: 10:14

Psykolog vill slå hål på myter om mobilanvändning: ”Sluta prata skärmtid”

Larmen om mobiltelefonen är många, lika så myterna om hur mobilanvändningen påverkar oss. Men det finns ingenting som heter ”mobilberoende”. Det menar psykologen Siri Helle..

SVT - Igår: 10:16

Efter kritiken – Lind svarar inte på frågor från public service

Redan första dagen som kulturminister kom kritik mot Amanda Lind (MP). Kritiken handlade om att hon i ett inlägg på sociala medier hyllat Mehmet Kaplan. Lind har kommenterat kritiken via mejl, men inte direkt för någon av public service-bolagen SVT eller SR..

SVT - Igår: 09:48

Ygeman: Hoppas folk blickar framåt

Anders Ygeman (S) är tillbaka som minister – och det har fått kritik av oppositionen. Ygeman hoppas själv att väljarna blickar framåt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.