SVT > Inrikes

Friday, 25 May, 05:13

SVT - 17 maj 18 kl. 13:39

Nu vill SD nödbromsa centraliseringen av vårdenI dag fick regeringens utredare försvara den kritiserade rapporten om centralisering av högspecialiserad vård inför riksdagens socialutskott. Efter mötet kräver nu Sverigedemokraterna att centraliseringsprocessen bromsas..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu vill SD nödbromsa, centraliseringenav , vården
YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

YLE - 24 aug 17 kl. 15:49

Centraliseringen av specialsjukvården klar - inga överraskningar för Vasa centralsjukhus del

Regeringen har idag, torsdag, gett grönt ljus för centraliseringen av specialsjukvården. Förordningen verkar inte föra med sig några större överraskningar för Vasa centralsjukhus del. - Utlåtanderundan förde inte med sig några stora förändringar.

YLE - 24 nov 16 kl. 10:11

Vasaläkare utreder centraliseringen av cancerkirurgin

En Vasaläkare ska vara med och utreda centraliseringen av den kirurgiska kompetensen till sjukhus med omfattande jour. Frågan kräver noggrannare utredning och Mikael Victorzon, professor i kirurgi vid Vasa centralsjukhus deltar. Arbetsfördelningen inom cancerkirurgin och förutsättningarna för en centralisering av denna verksamhet ska utredas av en grupp på tre personer.

Cornucopia - 25 nov 16 kl. 09:26

Centraliseringen med storregioner "begravd för lång framtid" - KD och C hoppade av

Centraliseringen av makt och försämringen av vården runt om i landet genom regionsammanslagning har nu stoppats, sedan även KD och C hoppat av. Viljan hos Socialdemokraterna och regeringen var en annan än ute i landet, och provinserna och de 69% av svenskarna som är emot storregionerna segrade alltså.
69% av svenska folket är emot storregionerna, vilket visar vilken dålig koll Socialdemokraterna har på folkviljan.

YLE - 12 maj 17 kl. 12:36

Centraliseringen av barnpsykiatrin kan bryta mot FN:s konventioner

Att regeringen vill centralisera dygnetruntvården på barnpsykiatriska avdelningar till universitetssjukhusen kan bryta mot två av FN:s konventioner. Det hävdar verksamhetsledare Bodil Viitanen på Psykosociala förbundet. Det handlar om FN:s konvention för barns rättigheter och FN:s konvention för personer med psykiska funktionsnedsättningar och andra funktionsnedsättningar.

HBL - 09 jan 14 kl. 07:43

Diger namnlista för Forsbytandvården

Det tog inte lång tid att samla ihop över sjuhundra namn till en namnlista för att bevara tandvården i Forsby. På tisdagen överräcktes den.Fullmäktiges beslut att centralisera tandvården till Lovisa har fått upp forsbyborna på barrikaderna.

DN - 18 maj 18 kl. 22:00

V och SD: Stoppa centralisering av sjukvården

V och SD vill att centraliseringen av sjukvården tillfälligt stoppas och kräver fortsatt utredning efter brister som avslöjats i den statliga utredningen om högspecialiserad vård. M vill fortsätta utreda akutsjukvården. DN:s avslöjande om att Boston Consulting Group agerat inofficiell rådgivare i utredningen stärker behovet av en genomlysning, enligt V.

GT - 15 feb 14 kl. 06:17

Psykvården: Inte ens remisser tas på allvar

Vi var många som hyste farhågor inför centraliseringen av den psykiatriska öppenvårdsverksamheten. Trots starka protester drev Socialdemokraterna med stödpartier i Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) styrelse igenom beslutet att stänga de öppenpsykiatriska mottagningarna i Partille, Härryda och på Hisingen..

Dagens Medicin - 11 maj 18 kl. 15:43

Ny kritik mot centraliseringen av vård

Nyligen beslutade riksdagen att ytterligare koncentrera den högspecialiserade vården. Underlaget för beslutet är Måns Roséns utredning som visat att 500 liv skulle kunna räddas. Men utredningen har flera brister, enligt SVT:s Dokument Inifrån..

Dagens Medicin - 17 maj 18 kl. 15:52

SD vill bromsa centraliseringen

Sverigedemokraterna vill tillsätta en granskningskommission kring den högspecialiserade vården och bromsa hela processen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Efter krisande vattennivåer förra sommaren – bra utgångsläge i år

Årets sommarsäsong har fått en torr inledning. Men hittills ser risken liten ut för en upprepning av förra sommaren – då det var krisande grundvattennivåer. – Vi har ett gott utgångsläge, säger grundvattengeologen Bo Thunholm..

SVT - 11 timmar sedan

Pilotfacket om sjukskrivningarna: ”Helt i linje med marknaden”

Pilotföreningen tycker inte att uppgifterna om att piloter toppar listan över yrken med högst risk för sjukskrivningar är överraskande – och säger att det kan gå ut över flygsäkerheten. – Risken är att man mörkar att man är sjuk, säger ordföranden Martin Lindgren..

SVT - 12 timmar sedan

Socialförsäkringsutskottet vill höra Anne-Marie Beglers version

Socialförsäkringsutskottet har på initiativ av Allianspartierna beslutat att bjuda in förra generaldirektören på Försäkringskassan, Anne-Marie Begler, till utskottet. Sverigedemokraterna stödde initiativet. Utskottsmajoriteten vill höra Beglers version av varför hon sparkades av socialminister Annika Strandhäll (S) nyligen..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vägarbeten i sommar – så undviker du köerna

Planerar du att bila i Sverige i sommar? Då kommer du förmodligen att stöta på en del vägarbeten – särskilt runt storstäderna. Vi har listat sträckorna med stor risk för köer..

SVT - 13 timmar sedan

Regering inför nationell strategi mot demens

Regeringen inför en nationell strategi för personer med demenssjukdom. – Demens är en folksjukdom, säger äldreminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på Silviahemmet på Drottningholm..

SVT - 18 timmar sedan

Här är listan med högriskyrken

Här är Försäkringskassans lista med yrken där risken för sjukskrivning är högst. Listan gäller sjukskrivning över 14 dagar..

SVT - 18 timmar sedan

Stor risk för sjukskrivning hos flygpersonal

Högst risk för sjukskrivning finns i mansdominerade yrken inom tillverkning, bygg, hantverk och transport. Piloter och kabinpersonal är yrken med hög risk för långvarig sjukskrivning, enligt en ny rapport från Försäkringskassan..

SVT - 20 timmar sedan

E-cigaretter sågas i rapport

Smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin. I dag finns ingen kontroll över vad man får i sig om man röker en e-cigarett..

SVT - 21 timmar sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Cykeln ”Sladda” återkallas av Ikea efter att flera incidenter rapporterats..

SVT - 20 timmar sedan

Barnens skolgårdar krymper

En del barn har ingen skolgård alls, andra mer än 100 kvadratmeter. Variationerna är stora, men trenden tydlig – barnens skolgårdar blir mindre och mindre. Det visar en ny rapport från Boverket och SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.