Skånskan > Opinion

Thursday, 22 August, 09:37

Skånskan - 17 maj 18 kl. 13:36

Somnade från tänd cigarett – dömsSTAFFANSTORP I uttröttat tillstånd tände den 60-årige mannen en cigarett och somnade sen i soffan.
Glöd föll ner och startade en brand i mattan och nu döms mannen till höga dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet.Räddningstjänsten larmades i maj 2017 till ett bostadsområde i Staffanstorp. Grannar hade sett hur det kom rök från balkongdörren från en lägenhet.
Det brann i en matta i mannens lägenhet och räddningstjänsten fann honom själv sovande i soffan och tog med honom ut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Somnadefrån , tänd, cigarett, döms
GöteborgsPosten - 14 jan 15 kl. 13:17

Somnade med cigarett – krävs på nära 800 000

Efter att ha druckit sex starköl somnade mannen med en cigarett i sängen. Hela landshövdingehuset var nära att brinna upp. På onsdagen åtalades 38-åringen för allmänfarlig vårdslöshet..

UNT - 14 jan 15 kl. 16:27

Somnade med cigarett - nu kom notan

En 38-årig man i Göteborg för betala 750 000 kronor för allmänfarlig vårdslöshet efter att han ska ha somnat ifrån en brinnande cigarett i sängen..

BT - 14 jan 15 kl. 16:27

Somnade med cigarett - nu kom notan

En totalt utbränd lägenhet - och en nota på över 750 000 kronor. Nu krävs en 38-årig man på en rejäl summa pengar sedan han somnat från sin cigarett i sängen.Branden i Majorna i Göteborg i fjol innebar även fara för andra, enligt det åtal som nu väckts.

SvD - 14 jan 15 kl. 16:27

Somnade med cigarett - nu kom notan

En totalt utbränd lägenhet - och en nota på över 750 000 kronor..

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 18 kl. 06:00

Sängrökare åtalas efter lägenhetsbrand i Klippan

30-åring somnade med brinnande cigarett i munnen..

Sydsvenskan - 28 jul 13 kl. 06:30

Rossi tog ett djupt andetag och klappade sin rumskamrat Dino på ena axeln.?Nu börjar det?, sa han. ?Det stora äventyret.?Dino log nervöst och nickade.

Kapitel 29Tåget var försenat en dryg halvtimme. Jonnervik svor åt hettan som fick den svettfuktiga skjortan att klibba fast vid huden. Den hade kommit lika oväntat som en snöstorm i april.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jan 15 kl. 06:00

Cigg orsakade brand

Om det inte vore för en morgonpigg granne kunde söndagen ha slutat i katastrof för de boende i ett lägenhetshus i Filipstad. En man somnade från sin cigarett, vilket kunde ha orsakat en svår brand..

GT - 14 jan 15 kl. 14:52

Sängrökare krävs på en trekvarts miljon

Det blev en dyr slummer för en man i 40-årsåldern i Göteborg. Efter sex starköl somnade han i tv-soffan med en cigarett i handen. Nu åtalas han för allmänfarlig vårdslöshet och ska betala Familjebostäder i Göteborg 786 504 kronor för den förstörda lägenheten..

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 16 kl. 11:10

Soffrökning orsakade brand - gav böter

2 500 kronor i böter och drygt 50 000 i skadestånd. Det blev straffet för en höganäsare som somnade ifrån sin cigarett..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

150 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Ulf Åke Jönsson, 58, och Ulla Karin Elisabeth Jönsson, 56, är nya ägare till fastigheten på Svalövsvägen 13 i Eslöv. Huset byggdes 1980 och har en boyta på 150 kvadratmeter. Säljare är Biljana Bachevska och Tobias Damevski.

Skånskan - 11 timmar sedan

Rosengård utslaget av Pehrssons Kalmar

FOTBOLL Ex-MFF:aren Magnus Pehrssons Kalmar FF på allsvenskt finbesök.
Då blev det respass för division 2-klubben FC Rosengård 1917 ur Svenska cupen efter förlust med knappa 1-2.– Jag är nöjd med mina spelares insats.

Skånskan - 12 timmar sedan

Genarpsbor luftade åsikter

Genarp Diskussionerna var konstruktiva och lösningsinriktade när tekniska nämnden träffade Genarpsbor under ett öppet möte i Medborgarhuset på onsdagskvällen.
Politikerna visade ett tydligt intresse av att ta tag i de problem som byborna har lyft fram i decennier, som fler bostäder, ett nytt centrum och bättre kommunikationer samt infrastruktur.Byborna vill att kommunen tar krafttag när det gäller att få byggherrar att satsa i Genarp.

Skånskan - 12 timmar sedan

Matnatten förförde gästerna med smaker

lund Krogarna i Lund öppnade på onsdagskvällen portarna på vid gavel för arrangemanget Matnatten. 400 Lundabor och tillresta gick från ställe till ställe för att avnjuta olika specialiteter och ta ett och annat glas.– Det är ett jättebra koncept.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kolonistuga står i lågor

Trelleborg En brand utbröt i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg under onsdagskvällen.Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 19 37. Enligt larmet brinner det i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg.

Skånskan - 15 timmar sedan

50 blir 40 när vägen går genom tätbebyggt område

Ekeboda En Hörbybo vill i ett medborgarförslag sänka farten i Ekeboda från 50 till 40 och sätta upp skylten ”Lekande barn”.
Kommunstyrelsen går förslagsställaren halvvägs till möte.Förslagsställaren menar att det finns mycket växtlighet på båda sidor av den krokiga vägen förbi Ekeboda handelsträdgård ut mot ridhuset.

Skånskan - 15 timmar sedan

29-åring ny ägare till 20-talshus i Eslöv

Eslöv Stefan Gösta Dennis Dalros, 29, är ny ägare till huset på adressen Selarps Fälad 22 i Eslöv. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 148 kvadratmeter. Säljare är Ulf och Monica Andersson.

Skånskan - 17 timmar sedan

Knivman på lager åtalas

Hörby Den 21-årige man som tidigare i augusti greps av polis på lagret till Hörby lågprisaffär åtalades i Lunds tingsrätt i tisdags för försök till stöld och brott mot knivlagen.
Han ska, enligt stämningsansökan, försökt stjäla två eller tre flak med läsk, och stoppades endast ”på grund av tillfälliga omständigheter” efter att en kund och en butiksanställd upptäckt honom.
Vid gripandet upptäckte polisen att mannen i en väska hade med sig en kniv ”trots att det inte var befogat”.

Skånskan - 17 timmar sedan

Tidigare häktad vill ha pengar

Hörby En 40-årig Hörbybo anhölls den 10 maj i år för mordförsök alternativt grov misshandel i Helsingborg.
Tre dagar senare, den 13 maj, häktades han, ett beslut som upphävdes redan två dagar senare.
Nu har han skickat in en ansökan till Justitiekanslern (JK) om ersättning enligt JK:s praxis eftersom han anser sig ha suttit oskyldigt häktad..

Skånskan - 17 timmar sedan

Påkörd person i Holma

Malmö På onsdag eftermiddag körde en förare på en person vid Shellmacken i Holma, Malmö.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 15 59. Enligt larmet har en person blivit påkörd av en bilförare vid Shellmacken i Holma, Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.