Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 February, 03:56

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 07:42

Soros plöjer ned 300 miljoner i TeslaMiljardären och investeraren George Soros har köpt 35 miljoner dollar i obligationer i Tesla, enligt inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Det rapporterar Reuters. Det handlar om konvertibla obligationer som hans Soros Fund Management plockat upp och som löper ut i mars nästa år. En konvertibel obligation är en hybrid, det vill säga antingen en obligation eller preferensaktie, som kan omvandlas till ett antal stamaktier. Soros obligationsintåg i Tesla kommer efter att elbilsbolaget hamnat under press från investerare angående om det kan lösa sina produktionsproblem.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tesla, George Soros, SEC, Reuters, Soros Fund Management, Dagens PS, Di, Andreas Cervenka Tesla, Elon Musks, Elon Musk, Soros, LÄS ÄVEN, Musk, PS

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soros, plöjer, ned, 300miljoner i , Tesla
Dagens PS - 16 maj 18 kl. 07:42

Soros plöjer ned 300 miljoner i Tesla

Miljardären och investeraren George Soros har köpt 35 miljoner dollar i obligationer i Tesla, enligt inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Det rapporterar Reuters. Det handlar om konvertibla obligationer som hans Soros Fund Management plockat upp och som löper ut i mars nästa år.

E24 - 29 feb 12 kl. 14:28

Han petar Soros

Ray Dalios hedgefond Bridgewater tjänade 35,8 miljarder dollar åt sina aktieägare under 2011, tillräckligt för att peta ned den tidigare toppförvaltaren George Soros och hans Quantum från hedgefondtronen..

DI - 02 aug 13 kl. 19:15

Soros in i infekterad börsstrid

En giganternas kamp pågår i amerikanska bantnings- och kosttillskottsbjässen Herbalife. På ena sidan en inflytelserik blankare som säger att aktiekursen ska ned. På den andra Carl Icahn och George Soros som köper aktier och ser börsvärdet fördubblats..

DI - 15 aug 15 kl. 09:50

Soros säljer av kinesiska teknikjättar

Finansmannen George Soros, som i Sverige kanske är mest känd för att han spekulerat mot kronan, drar ned rejält på sina kinesiska investeringar..

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 07:29

Soros överger kinesiska teknikjättar

Finansmannen George Soros, som i Sverige kanske är mest känd för att han spekulerat mot kronan, drar ned rejält på sina kinesiska investeringar..

DI - 15 maj 18 kl. 11:25

Soros utled på Orbán – stänger ned i Ungern

Miljardären George Soros stiftelser Open Society Foundations har beslutat att stänga sitt kontor i Ungern. Anledningen är "ett alltmer repressivt politiskt och juridiskt klimat i landet"..

FriaTider - 05 apr 17 kl. 14:03

Ungern kan stänga ned Soros universitet

VA - 17 maj 18 kl. 17:23

Goldman Sachs: Tesla behöver få in 10 miljarder dollar senast 2020 – tror på 30 procents aktiekollaps

Investerarlegendaren George Soros har nyligen köpt  Tesla -konvertibler för 300 miljoner kronor. Men det är bara ett pyttelitet steg på vägen tanke på att den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs bedömer att  Tesla  behöver skaffa 10 miljarder dollar av kapitalmarknaden senast 2020. .

BT - 15 aug 11 kl. 11:43

Risk för kreditkris i Sydeuropa

Sydeuropeiska banker har problem med att hitta medellång och lång finansiering, vilket tvingar vissa av dem att dra ned på sin egen utlåning, enligt Huw van Steenis, bankanalytiker på Morgan Stanley.
"Risken för kreditkris i södra Europa ökar", skriver han i ett marknadsbrev.
För att begränsa effekterna på hushåll och företag behövs troligen någon form av bankgarantier, troligen med EFSF som garant, enligt van Steenis.

VA - 15 aug 11 kl. 15:12

Risk för kreditrisk

15 augusti Sydeuropeiska banker har problem med att hitta medellång och lång finansiering, vilket tvingar vissa av dem att dra ned på sin egen utlåning, enligt Huw van Steenis, bankanalytiker på Morgan Stanley. "Risken för kreditkris i södra Europa ökar", skriver han i ett marknadsbrev. För att begränsa effekterna på hushåll och företag behövs troligen någon form av bankgarantier, troligen med EFSF som garant, enligt van Steenis.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Visselblåsaren stämmer Swedbank

Bill Browder, grundare och vd på investmentfonden Hermitage Capital Management, kommer att stämma Swedbank för inblandningen i de påstådda penningtvättshändelserna i Baltikum. Det rapporterar Reuters. Han vill dock inte gå in på när en sådan stämningsansökan kan lämnas in.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kineser kan köpa Iphone räntefritt

Apple har tillsammans med Alibabas finansenhet Alipay börjat erbjuda räntefria avbetalningar vid köp av Iphones i Kina, skriver Wall Street Journal. Bolaget erbjuder kunder möjlighet att köpa en Iphone för avbetalning på 24 månader. Detta sker över Huaebi, som är Ant Financials tjänst som erbjuder kredit till köpare.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-krav ska höja trafiksäkerheten

Internal Market Committee i Europaparlamentet röstade på torsdagen igenom ett förslag om krav på ny teknik som ska förbättra säkerheten i trafiken. EU-kommissionen presenterade förslaget i maj förra året och förslaget får nu alltså grönt ljus. "Denna lagstiftning utgör ett viktigt framsteg för trafiksäkerheten i Europa och kan spara 25 000 liv inom 15 år efter att det träder i kraft", säger Antonio Avenoso vid Europeiska transportsäkerhetsrådet i en kommentar.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ordkriget trappas upp: ”Bättre att vara ärlig”

M-ledaren Ulf Kristersson försvarar sig mot påhoppet från forna alliansvännen Annie Lööf (C). Annie Lööf intervjuas av Ekot i Sveriges Radio och menar att orsaken till att Centerpartiet inte släppte fram Moderaternas ledare Ulf Kristersson som statsminister var partiets flirt med Sverigedemokraterna. ”Det är klart att de närmanden som vi sett under den senaste tiden spelar roll i detta, för när vi då har kommit överens om att de inte ska förhandla eller samarbeta med Sverigedemokraterna, så handlar det ju om en förtroende- och tillitsfråga”, säger Annie Lööf och antyder att M:s och KD:s budget, som riksdagen klubbade i december, anpassades efter SD; det fanns i vart fall en osäkerhet kring detta, menar hon.

Dagens PS - Igår: 07:18

Wall Street stängde på plus

New York-börsen drog sig uppåt på tisdagen sedan marknadsaktörer återvänt efter långhelgen. I fokus stod handelssamtalen mellan Kina och USA vilka befinner sig i ett känsligt läge med tanke på närmandet av deadlinen 1 mars då nya amerikanska tullar införs. President Donald Trump har upprepat att deadline kan skjutas på om parterna är nära ett avtal.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Får böta 3 miljoner efter falsk rea

Den nätbaserade butiken för leksaker och bebisprylar yrkas betala 3 miljoner kronor i vite efter att konsumentombudsmannen ansett att bolaget brutit mot förbudet om vilseledande reareklam. Detta enligt ett pressmeddelande. I höstas utfärdade Patent- och marknadsdomstolen ett interimistiskt förbud mot Jollyrooms vilseledande reareklam.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Heathrow satte nytt passagerarrekord

London-flygplatsen Heathrow tog emot 80,1 miljoner passagerare förra året, vilket är ett nytt rekord. Passagerartillväxten var på nästan tre procent och så pass mycket växte även intäkterna. De uppgick till tre miljarder pund och var upp på en ökad efterfrågan och fler köp bland resenärerna vid flygplatsen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Bjässar stoppar sin Youtube-reklam

Nestle, Disney och Epic Games är några av bolagen som valt att stoppa sina annonser på videostreamingplattformen Youtube. Bakgrunden är att annonserna har hamnat bredvid stötande innehåll på plattformen. Därmed handlar det om samma typ av problem som för två år sedan fick företag att dra tillbaka sina annonser sedan de hamnat bredvid extremistvideos.

Dagens PS - 17 timmar sedan

USA-raseri över Swedbank-skandalen

USA har reagerat hårt på att miljonbelopp i den så kallade Magnitskij-affären slussats till ett 50-tal bankkonton i Swedbank. Enligt SVT:s Uppdrag granskning handlar det om motsvarande 150 miljoner kronor. I en kommentar sade demokraternas kongressledamot Jim McGovern att han är chockad över att fler banker deltagit i detta och vill att utrikesministeriet går till botten med SVT:s uppgifter.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Samsung släpper rekorddyr smartphone

Trots att försäljningen faller, precis som för Apple, fortsätter den sydkoreanska mobiljätten att producera dyra mobiler. Enligt Gartner är Samsung nummer ett på mobilmarknaden. Därefter följer Apple.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.