Sydsvenskan > IT

Saturday, 19 January, 11:28

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 13:00

Resurserna ska göra största möjliga nytta för varje elevCamilla Mårtensen (L) kommenterar uttalande av Johan Ericsson (M) om Kävlinges skolor..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mårtensen, Johan Ericsson, Kävlinges

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resursernaska , görastörsta , möjliga, nyttaför varje , elev
HBL - 01 mar 14 kl. 08:14

Oiva-systemet stjäl resurserna

Bara en tredjedel av de nödvändiga kontrollerna inom Sydspetsens miljöhälsas övervakningsområde blir av. En ny åtgärdsplan förändrar inte mycket.I september i fjol utförde Regionförvaltningsverket i Södra Finland en granskning av hur Sydspetsens miljöhälsas verksamhet fungerar.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

BT - 05 aug 14 kl. 20:23

Räddningschef i Borås: "Måste utnyttja resurserna maximalt"

Sven-Åke Josefsson är räddningschef i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (Särf). Hur jobbar ni om det skulle brinna som i Sala? – Det är samverkan som gäller för att klara den här typen av exceptionella händelser.

GöteborgsPosten - 25 maj 15 kl. 12:30

Skolans omöjliga ekvation måste lösas nu

Elever i behov av hjälp och stöd, måste få ett reellt stöd och inte bara lämnas i ett klassrum med en ensam lärare som förväntas tillgodose alla elevers olika behov. Det är nu resurserna måste fram om alla barn och unga skall ha rätt till en likvärdig utbildning oavsett var i Sverige man bor, skriver Lennart Hellsborn, Lärarnas Riksförbund..

Ekonomistas - 01 sep 17 kl. 07:06

Fler studenter via bidrag eller anslag?

Regeringen meddelade nyligen att den avser höja bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad. Även om det är trevligt för studenter att bidragsdelen höjs måste man ställa frågan om detta är bästa sättet att få fler att kunna studera, regeringens uttalade syfte med höjningen. En annan möjlighet är att till exempel öka anslagen till högskolans undervisning.

DN - 22 okt 12 kl. 20:56

"Frågan är var resurserna gör mest nytta"

På DN debatt den 19 oktober beklagar två professorer att cancerpatienter av kostnadsskäl nekas viktiga mediciner, att förskrivningspraxis varierar mellan olika landsting och att politiker och ansvariga administratörer inte på ett tydligt sätt kommunicerat detta till medborgarna..

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 14 kl. 06:00

Använd resurserna där de gör mest nytta

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Låt försvaret bli vardagligt

Sverige har ett försvar, inte en krigsmaskin – det är hedersamt, förnuftigt och mänskligt, men en tydligare användning av resurserna borde ligga i tiden.Försvarets resurser borde alltid finnas tillgängliga för befolkningen och försvara oss mot allehanda olyckor. Men vad kan vi göra om den lede fi, eller vad han (inte hon eller hen!

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:40

Drömmar förverkligas i en likvärdig skola

När vi besöker en skola eller förskola i Växjö kommun möts vi av mängder av drömmar om framtiden. Såväl tre­åringar som tonåringar har tankar om vad man vill ha för arbete, var man vill bo etcetera. Dessa drömmar är fullt möjliga att uppnå, men kräver en egen drivkraft och rätt stöd från vuxenvärlden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

En svårt skadad när bil krockade med tåg

En bilist har kolliderat med att tåg på sträckan Rimforsa–Kisa i Kinda kommun i Östergötlands län. Larmet kom vid 9-tiden på morgonen. Personen i bilen är förd till sjukhus med ambulans, och ska vara mycket allvarligt skadad, enligt polisen.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars. "Vid en hård Brexit blir det särskilt viktigt att Sverige gör det.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sri Lanka vill kopiera kritiserat knarkkrig

Det är blodigt, brutalt och kan komma att utredas som ett människorättsbrott. Men Sri Lankas president känner sig snarare inspirerad än avskräckt av Rodrigo Dutertes kontroversiella så kallade krig mot narkotikan i Filippinerna. Tusentals människor har.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hon ville inte böja sig för fint folk

Dagmar Sjöstrand Tullberg har haft ett spännande liv..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sean Penns rymdserie skrotas efter en säsong

Sean Penns rymddrama "The first" lämnas kvar på Mars. Efter bara en säsong väljer tv-tjänsten Hulu att lägga ner projektet, skriver The Wrap. Storsatsningen handlar om en grupp astronauter, som deltar i den första bemannade expeditionen till Mars.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Gränsen är blott ett streck i sanden

Christine Antaya om Marie Anderssons fotoutställning på Krognoshuset i Lund..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

HIF:s ordförande: ”Vi har löst det”

Så återställde klubben det egna kapitalet..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

”Många verkar rädda för att kritisera andra människors religion.”

Faride Arman och Susan Saberi, företrädare för Kvinnorättsförbundet..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Tidningsprotest mot Daniel Ortega

Nicaraguas oberoende medier hotas och landets största tidning skriver att den snart inte längre kan tryckas. – Vi vet inte hur länge vi kan fortsätta, säger redaktören Jaime Chamorro. Fredagens nummer av Nicaraguas största dagstidning, La Prensa, prydde.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Burkina Fasos regering avgår

Burkina Fasos premiärminister Paul Kaba Thieba och hans regering har avgått. Ingen orsak angavs i det korta uttalande som kom från president Roch Marc Christian Kaboré, där presidenten tackar premiärministern för sina insatser. Thieba handplockades av K.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.