Sydsvenskan > IT

Tuesday, 22 May, 10:04

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 13:00

Resurserna ska göra största möjliga nytta för varje elevCamilla Mårtensen (L) kommenterar uttalande av Johan Ericsson (M) om Kävlinges skolor..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mårtensen, Johan Ericsson, Kävlinges

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resursernaska , görastörsta , möjliga, nyttaför varje , elev
HBL - 01 mar 14 kl. 08:14

Oiva-systemet stjäl resurserna

Bara en tredjedel av de nödvändiga kontrollerna inom Sydspetsens miljöhälsas övervakningsområde blir av. En ny åtgärdsplan förändrar inte mycket.I september i fjol utförde Regionförvaltningsverket i Södra Finland en granskning av hur Sydspetsens miljöhälsas verksamhet fungerar.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

BT - 05 aug 14 kl. 20:23

Räddningschef i Borås: "Måste utnyttja resurserna maximalt"

Sven-Åke Josefsson är räddningschef i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (Särf). Hur jobbar ni om det skulle brinna som i Sala? – Det är samverkan som gäller för att klara den här typen av exceptionella händelser.

GöteborgsPosten - 25 maj 15 kl. 12:30

Skolans omöjliga ekvation måste lösas nu

Elever i behov av hjälp och stöd, måste få ett reellt stöd och inte bara lämnas i ett klassrum med en ensam lärare som förväntas tillgodose alla elevers olika behov. Det är nu resurserna måste fram om alla barn och unga skall ha rätt till en likvärdig utbildning oavsett var i Sverige man bor, skriver Lennart Hellsborn, Lärarnas Riksförbund..

Ekonomistas - 01 sep 17 kl. 07:06

Fler studenter via bidrag eller anslag?

Regeringen meddelade nyligen att den avser höja bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad. Även om det är trevligt för studenter att bidragsdelen höjs måste man ställa frågan om detta är bästa sättet att få fler att kunna studera, regeringens uttalade syfte med höjningen. En annan möjlighet är att till exempel öka anslagen till högskolans undervisning.

DN - 22 okt 12 kl. 20:56

"Frågan är var resurserna gör mest nytta"

På DN debatt den 19 oktober beklagar två professorer att cancerpatienter av kostnadsskäl nekas viktiga mediciner, att förskrivningspraxis varierar mellan olika landsting och att politiker och ansvariga administratörer inte på ett tydligt sätt kommunicerat detta till medborgarna..

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 14 kl. 06:00

Använd resurserna där de gör mest nytta

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Låt försvaret bli vardagligt

Sverige har ett försvar, inte en krigsmaskin – det är hedersamt, förnuftigt och mänskligt, men en tydligare användning av resurserna borde ligga i tiden.Försvarets resurser borde alltid finnas tillgängliga för befolkningen och försvara oss mot allehanda olyckor. Men vad kan vi göra om den lede fi, eller vad han (inte hon eller hen!

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:40

Drömmar förverkligas i en likvärdig skola

När vi besöker en skola eller förskola i Växjö kommun möts vi av mängder av drömmar om framtiden. Såväl tre­åringar som tonåringar har tankar om vad man vill ha för arbete, var man vill bo etcetera. Dessa drömmar är fullt möjliga att uppnå, men kräver en egen drivkraft och rätt stöd från vuxenvärlden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen. Vid incheckningen på flera flygplatser i Bayern stod pol.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vattensalamandrar stjälps av hjälpen

Arbetet med att rädda den kinesiska vattensalamandern, som riskerar att utrotas, kan ha haft motsatt effekt, rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion. Varningen kommer från forskare till två studier som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Cu.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Taj Mahal byter färg

Ett av världens sju underverk, det skimrande vita Taj Mahal, har börjat bli gult och grönt av luftföroreningar. Mausoleet ligger invid en flod fylld med sopor och är allt som oftast höljt i smog från Agra, världens åttonde mest förorenade stad. Dessutom.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sara Danius får Lena Nyman-priset

Författaren, litteraturvetaren och Svenska Akademiens avhoppade ständiga sekreterare Sara Danius får årets Lena Nyman-pris. Det meddelar Lena Nyman-sällskapet i ett pressmeddelande. "Hon studerar Bonniers kokböcker med samma vakna blick som hon studerar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Saab tar sikte mot rymden

Försvarskoncernen Saab breddar sin produktportfölj och tar nu sikte mot rymden. Den nya generationens radarteknologi ska kunna användas för militär underrättelseinhämtning, upptäcka satelliter och få koll på rymdskrot. – Det finns ett stort intresse frå.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Oförändrad skatt i Malmö nästa år – men valen i september kan ändra allt

Stjernfeldt Jammeh (S) räknar med 1,15 nya Malmömiljarder 2019. En pluspost: minskat socialbidrag..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svenska och danska försvaret i nytt samarbete

Det danska och svenska försvaret utökar sitt samarbete, den här gången vad gäller övervakning från luften. Samarbetet markeras genom ett möte mellan Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen och den svenske försvarsministern Peter Hultqvist (S),.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Granne mördade ung kvinna – åtalas nu

En kvinna i 20-årsåldern blev knivmördad av en 26-årig granne i Vetlanda i februari. Hennes lägenhet var ett LSS-boende, men hans var inte det. Nu åtalas 26-åringen, som erkänt att han dödat kvinnan.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vilda vulkanen skrämmer bort vulkanturisterna

Vulkaner är ju fantasieggande. Men det pågående utbrottet på Hawaii visar sig lite väl spännande för turismen, som riskerar att halveras i sommar. Sedan lavan och askan började spruta ur Kilauea på Hawaii – den största ön i delstaten med samma namn – i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.