Sydsvenskan > IT

Wednesday, 22 August, 05:30

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 13:00

Resurserna ska göra största möjliga nytta för varje elevCamilla Mårtensen (L) kommenterar uttalande av Johan Ericsson (M) om Kävlinges skolor..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mårtensen, Johan Ericsson, Kävlinges

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resursernaska , görastörsta , möjliga, nyttaför varje , elev
HBL - 01 mar 14 kl. 08:14

Oiva-systemet stjäl resurserna

Bara en tredjedel av de nödvändiga kontrollerna inom Sydspetsens miljöhälsas övervakningsområde blir av. En ny åtgärdsplan förändrar inte mycket.I september i fjol utförde Regionförvaltningsverket i Södra Finland en granskning av hur Sydspetsens miljöhälsas verksamhet fungerar.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

BT - 05 aug 14 kl. 20:23

Räddningschef i Borås: "Måste utnyttja resurserna maximalt"

Sven-Åke Josefsson är räddningschef i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (Särf). Hur jobbar ni om det skulle brinna som i Sala? – Det är samverkan som gäller för att klara den här typen av exceptionella händelser.

GöteborgsPosten - 25 maj 15 kl. 12:30

Skolans omöjliga ekvation måste lösas nu

Elever i behov av hjälp och stöd, måste få ett reellt stöd och inte bara lämnas i ett klassrum med en ensam lärare som förväntas tillgodose alla elevers olika behov. Det är nu resurserna måste fram om alla barn och unga skall ha rätt till en likvärdig utbildning oavsett var i Sverige man bor, skriver Lennart Hellsborn, Lärarnas Riksförbund..

Ekonomistas - 01 sep 17 kl. 07:06

Fler studenter via bidrag eller anslag?

Regeringen meddelade nyligen att den avser höja bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad. Även om det är trevligt för studenter att bidragsdelen höjs måste man ställa frågan om detta är bästa sättet att få fler att kunna studera, regeringens uttalade syfte med höjningen. En annan möjlighet är att till exempel öka anslagen till högskolans undervisning.

DN - 22 okt 12 kl. 20:56

"Frågan är var resurserna gör mest nytta"

På DN debatt den 19 oktober beklagar två professorer att cancerpatienter av kostnadsskäl nekas viktiga mediciner, att förskrivningspraxis varierar mellan olika landsting och att politiker och ansvariga administratörer inte på ett tydligt sätt kommunicerat detta till medborgarna..

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 14 kl. 06:00

Använd resurserna där de gör mest nytta

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Låt försvaret bli vardagligt

Sverige har ett försvar, inte en krigsmaskin – det är hedersamt, förnuftigt och mänskligt, men en tydligare användning av resurserna borde ligga i tiden.Försvarets resurser borde alltid finnas tillgängliga för befolkningen och försvara oss mot allehanda olyckor. Men vad kan vi göra om den lede fi, eller vad han (inte hon eller hen!

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:40

Drömmar förverkligas i en likvärdig skola

När vi besöker en skola eller förskola i Växjö kommun möts vi av mängder av drömmar om framtiden. Såväl tre­åringar som tonåringar har tankar om vad man vill ha för arbete, var man vill bo etcetera. Dessa drömmar är fullt möjliga att uppnå, men kräver en egen drivkraft och rätt stöd från vuxenvärlden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flera anlagda bilbränder i Uppsala

Polis och räddningstjänst fick larm om flera bilbränder i Uppsala under natten mot onsdag, rapporterar SVT Nyheter Uppsala. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Det första larmet kom före klockan 23 då flera bilar och en lätt lastbil brann på en.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7,3 har drabbat Venezuelas norra kust..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspi.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Trump indragen när Cohen erkänner brott

Utan att nämna Donald Trump vid namn verkar hans före detta advokat peka ut USA:s president som den som gav honom order att betala ut otillåtet kampanjbidrag till en före detta porrstjärna. Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare om a.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Manafort döms för skattebedrägeri

Donald Trumps före detta kampanjchef Paul Manafort döms för bland annat skattebedrägeri. Han anses skyldig på åtta av totalt 18 åtalspunkter. Manafort har stått åtalad för en lång rad bank- och skattebedrägerier.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst. – Vi vill göra reseavdraget avståndsberoende, sade S-ledaren Stefan Löfven i Sveriges Televisions partiledarutfrågning på tisd.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Migranter hålls kvar på fartyg

Fem dagar efter att de plockats upp av den italienska kustbevakningen är runt 170 migranter fortfarande fast ombord, trots att fartyget lagt till på Sicilien. Italien vägrar låta dem gå i land. Tvisten kring vem som ska ta emot migranterna fortsätter.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Par ofredade flickor på stranden

En man och en kvinna åtalas för sexuellt ofredande av två unga flickor på en strand i Varberg under sommaren. Paret, som är i 60-årsåldern, blottade sig och hade oralt samlag inför de två flickorna. När kvinnan lämnat platsen började mannen onanera infö.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Eldningsförbudet upphävt i Skåne – här är vad som gäller i din kommun

Det är fortfarande upp till varje enskild kommun att bestämma om det är tillåtet att elda..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Ingrid Runsten: ”Offra inte det som är värt att skyddas.”

Demokrati är betydligt mer än röstmaximering vart fjärde år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.