Sydsvenskan > IT

Sunday, 21 October, 18:55

Liknande nyheter

Taggar: Resursernaska , görastörsta , möjliga, nyttaför varje , elev
HBL - 01 mar 14 kl. 08:14

Oiva-systemet stjäl resurserna

Bara en tredjedel av de nödvändiga kontrollerna inom Sydspetsens miljöhälsas övervakningsområde blir av. En ny åtgärdsplan förändrar inte mycket.I september i fjol utförde Regionförvaltningsverket i Södra Finland en granskning av hur Sydspetsens miljöhälsas verksamhet fungerar.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

BT - 05 aug 14 kl. 20:23

Räddningschef i Borås: "Måste utnyttja resurserna maximalt"

Sven-Åke Josefsson är räddningschef i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (Särf). Hur jobbar ni om det skulle brinna som i Sala? – Det är samverkan som gäller för att klara den här typen av exceptionella händelser.

GöteborgsPosten - 25 maj 15 kl. 12:30

Skolans omöjliga ekvation måste lösas nu

Elever i behov av hjälp och stöd, måste få ett reellt stöd och inte bara lämnas i ett klassrum med en ensam lärare som förväntas tillgodose alla elevers olika behov. Det är nu resurserna måste fram om alla barn och unga skall ha rätt till en likvärdig utbildning oavsett var i Sverige man bor, skriver Lennart Hellsborn, Lärarnas Riksförbund..

Ekonomistas - 01 sep 17 kl. 07:06

Fler studenter via bidrag eller anslag?

Regeringen meddelade nyligen att den avser höja bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad. Även om det är trevligt för studenter att bidragsdelen höjs måste man ställa frågan om detta är bästa sättet att få fler att kunna studera, regeringens uttalade syfte med höjningen. En annan möjlighet är att till exempel öka anslagen till högskolans undervisning.

DN - 22 okt 12 kl. 20:56

"Frågan är var resurserna gör mest nytta"

På DN debatt den 19 oktober beklagar två professorer att cancerpatienter av kostnadsskäl nekas viktiga mediciner, att förskrivningspraxis varierar mellan olika landsting och att politiker och ansvariga administratörer inte på ett tydligt sätt kommunicerat detta till medborgarna..

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 14 kl. 08:30

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 14 kl. 06:00

Använd resurserna där de gör mest nytta

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Låt försvaret bli vardagligt

Sverige har ett försvar, inte en krigsmaskin – det är hedersamt, förnuftigt och mänskligt, men en tydligare användning av resurserna borde ligga i tiden.Försvarets resurser borde alltid finnas tillgängliga för befolkningen och försvara oss mot allehanda olyckor. Men vad kan vi göra om den lede fi, eller vad han (inte hon eller hen!

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:40

Drömmar förverkligas i en likvärdig skola

När vi besöker en skola eller förskola i Växjö kommun möts vi av mängder av drömmar om framtiden. Såväl tre­åringar som tonåringar har tankar om vad man vill ha för arbete, var man vill bo etcetera. Dessa drömmar är fullt möjliga att uppnå, men kräver en egen drivkraft och rätt stöd från vuxenvärlden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Expert: Sveriges situation riskerar förändras

Trumps utspel om att dra sig ur nedrustningsavtalet med Ryssland riskerar att få konsekvenser även för Sverige. Det nära svenska samarbetet med USA innebär att vi i dag ligger närmare konflikten, säger en expert. – Potentiellt skulle spänningsgraden i E.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tusentals flaskor gin stulna

Totalt 3 600 flaskor gin har stulits i Örebro. Stölden från ett logistikföretag upptäcktes på söndagsmorgonen, rapporterar lokala medier. – Det är någon som tagit sig in genom en grind, upp på en lastkaj och fått upp en carport till ett förvaringsutrymm.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Björnar gick till angrepp – sköts av jägare

I helgen har det rapporterats om två björnar som har skjutits efter att ha angripit älgjägare. – Det är ett större antal attacker i år än tidigare år, säger Benny Gäfvert vid Rovdjurscentret de 5 Stora. Den här hösten har älgjägare vid flera tillfällen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hedwall delad tvåa i Indien

Caroline Hedwall spelade upp sig under den avslutande rundan av Europatourtävlingen i golf utanför New Delhi, Indien, och slutade på en delad andraplats. 29-åringen avslutade med sin bästa runda för veckan och noterades för 68 slag, fyra under par, unde.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Deras pappa dog i lastbilskrocken på Östergatan i Ängelholm: ”Han var den bäste, vårt allt”

På ett ögonblick förändrades livet för David och Adam Sustmann Andersen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hamnade i vårdkarusell – tog sitt liv

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) riktar kritik mot Region Jämtland Härjedalen efter att en patient som bollats fram och tillbaka mellan vårdinrättningar tagit sitt liv, skriver SVT Nyheter Jämtland. Patienten sökte ursprungligen psykiatrisk vård p.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kinas behandling av muslimer – som en orwellsk dystopi

Lars Ellström rapporterar om hur Kina vill "kurera" minoriteter från religion..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

HIF-backen har varit med på hela resan

HIF bli klart för allsvenskan: "Man fattar hur viktigt det är".

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Leonard Cohen är ingen vanlig medlem i döda poeters sällskap

Stig Hansén läser rockpoetens sista bok..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Hemtjänstpersonal stal plånboken medan hon sov

Ulla Falk Wigfors, 92 år, glömmer aldrig morgonen när hon insåg att hon blivit bestulen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.