Nyteknik > Teknik

Thursday, 24 May, 08:01

Nyteknik - 17 maj 18 kl. 12:00

Nasa: Tillgången på färskvatten minskar på flera hållNasas kartläggning av jordens färskvattenresurser visar att tillgången har minskat till en allvarlig nivå på flera platser, som en följd av överanvändning..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasa, Tillgången, färskvatten, minskarpå flera , håll
IDG - 05 jul 12 kl. 08:42

"Tillgången på iMac börjar sina"

Flera återförsäljare uppger att tillgången på iMac minskar, något som skvallrar om att nya modeller eventuellt kan vara på väg..

SVT - 07 maj 15 kl. 21:47

Nya grepp för att säkra snötillgången

Snön kan bli en bristvara i framtiden och hota svenska skid- och alpina arrangemang. Det tror forskare. Kraftigt reducerade snöperioder kan tvinga arrangörer att tänka till.

YLE - 05 dec 16 kl. 15:07

Psykiater: "Skärpta lagar minskar vapenvåld"

Händelser som trippelmordet i Imatra är svåra att förebygga. När det kommer till kritan är tillgången till vapen en av de avgörande faktorerna, säger psykiater Kristian Wahlbeck. Brott i stil med det som hänt i Imatra är svåra att förutse.

Sydsvenskan - 13 jan 15 kl. 19:14

Knarket minskar bland unga i Vellinge

Både tillgången till och användandet av narkotika minskar bland Vellinges gymnasieelever, enligt en ny undersökning..

Sydsvenskan - 22 jul 12 kl. 06:30

Alkoholen flödar men våldsbrotten minskar

Misshandelsbrott som tros vara kopplade till krogar har minskat med 33 procent på fem år i Lund. Detta samtidigt som tillgången till alkohol har ökat.??Förklaringen är ansvarsfull alkoholhantering på krogarna, säger närpolischefen Jörgen Nilsson..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Nerikes Allehanda - 25 aug 14 kl. 07:23

Tveksamt om vräkning minskar brottsligheten

Örebro kommun vräkte den kriminella grupperingen Romano från en fastighet i Mosås. Risken finns att problemet förflyttas och att de kriminella fortsätter att begå brott. – Jag tror inte att kriminaliteten är upphängd på tillgången till en lokal, säger Peter Springare på polisen..

YLE - 25 aug 16 kl. 05:02

Yrkesutbildningen och teatern tvingas banta i Österbotten

171 studieplatser kan försvinna på Yrkesakademin i Österbotten. Alternativet är att göra undervisningen billigare. Det är orimligt att sparandet bara fortsätter, säger Söfuk:s direktör Ulrica Karp.

Cornucopia - 01 okt 13 kl. 13:47

Nu startar bygget av Världens Dyraste Väg (tm)

Under stort samlat jubel startar nu bygget av Världens Dyraste Väg (tm), till allmän glädje och gamman land och rike, och speciellt rikshuvudstaden, runt. Det handlar förstås om den i framtiden övergivna tunneln Förbifart Stockholm. (Trafikverket)
Total körsträcka i Sverige 2002 - 2011
Samtidigt fortsätter bilåkandet att minska i västvärlden (The Economist) i takt med att tillgången till exportolja minskar sedan 2005 .

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Drivremmen riskerar att gå av och elva incidenter har rapporterats..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Apple erbjuder 50$ i ersättning för batteribyte

TEKNIKSVEPET. Efter Apples batteriskandal ska nu mobiltillverkaren erbjuda sina kunder en ersättning. Läs ett ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - 1 timme sedan

Tre först ut med ny mobilnätsteknik

Mobiloperatören inleder implementeringen av Narrowband Internet of Things (NB-IoT) i sitt svenska 4G-nät. Därmed blir Tre först i Sverige med NB-IoT i produktionsmiljö..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Fler kvinnliga chefer i USA än i Sverige

De 30 största svenska börsbolagen har 24,1 procent kvinnor i den högsta ledningen. Sverige hamnar på andra plats efter USA..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Pentagon: Därför kommer vår krigsindustri tappa sin ledning

Enligt Pentagon kommer bristen på unga ingenjörer ta udden av rustningsindustrins innovationskraft. Tecknen syns redan – en rapport konstaterar att andra länders stridsfordon snart är ikapp USA..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Sony: Playstation 5 släpps 2021

Nästa generation av spelkonsolen Playstation kommer att släppas först om tre år, säger chefen för Sonys speldivision..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Här är vad Apple kan visa upp på WWDC 2018

Nya versioner av Macbook, en presentation av IOS 12 - och kanske en ny Iphone SE? Det här är var vi tror kommer att visas upp på Apples utvecklarmässa WWDC som startar den fjärde juni..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Video: Så svårt är det att välta en Tesla Model X

Stora bilar är generellt säkra bilar, men högbyggda suvar har en brist – de slår runt lättare. Så hur svårt är det att få en Tesla Model X att rulla? Kolla in videon som visar hur lyckad tillverkarens design verkligen är..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Saab får mångmiljonorder av FMV – ska uppdatera Gripen

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) värd 224 miljoner kronor gällande uppgradering av Gripen C/D-systemet..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Hitlers tänder avslöjar när och hur han verkligen dog

Förutom viket årtal Hitler dog går det att se att han var vegetarian och att han slarvade med tandborstningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.