Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 09:59

Nyteknik - 17 maj 18 kl. 12:00

Nasa: Tillgången på färskvatten minskar på flera hållNasas kartläggning av jordens färskvattenresurser visar att tillgången har minskat till en allvarlig nivå på flera platser, som en följd av överanvändning..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasa, Tillgången, färskvatten, minskarpå flera , håll
IDG - 05 jul 12 kl. 08:42

"Tillgången på iMac börjar sina"

Flera återförsäljare uppger att tillgången på iMac minskar, något som skvallrar om att nya modeller eventuellt kan vara på väg..

SVT - 07 maj 15 kl. 21:47

Nya grepp för att säkra snötillgången

Snön kan bli en bristvara i framtiden och hota svenska skid- och alpina arrangemang. Det tror forskare. Kraftigt reducerade snöperioder kan tvinga arrangörer att tänka till.

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 11:09

Ökningen av skuldbubblan minskar med bostadsbubblans pysande

Nedgången i bostadspriserna det senaste året har även medfört den önskade effekten att hushållens skuldbubbla inte pumpas upp lika fort längre, även om den fortfarande ohållbart växer mer än inflation, BNP och löneökningar. Nuvarande nedgång i bostadspriserna överträffar både 2008 och 2011 och visar inga tecken på avmattning.
Förändringstakt skuldbybblan och bostadsbubblan 12 månader 200601-201808 (procent).

YLE - 05 dec 16 kl. 15:07

Psykiater: "Skärpta lagar minskar vapenvåld"

Händelser som trippelmordet i Imatra är svåra att förebygga. När det kommer till kritan är tillgången till vapen en av de avgörande faktorerna, säger psykiater Kristian Wahlbeck. Brott i stil med det som hänt i Imatra är svåra att förutse.

Sydsvenskan - 13 jan 15 kl. 19:14

Knarket minskar bland unga i Vellinge

Både tillgången till och användandet av narkotika minskar bland Vellinges gymnasieelever, enligt en ny undersökning..

Sydsvenskan - 22 jul 12 kl. 06:30

Alkoholen flödar men våldsbrotten minskar

Misshandelsbrott som tros vara kopplade till krogar har minskat med 33 procent på fem år i Lund. Detta samtidigt som tillgången till alkohol har ökat.??Förklaringen är ansvarsfull alkoholhantering på krogarna, säger närpolischefen Jörgen Nilsson..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Nerikes Allehanda - 25 aug 14 kl. 07:23

Tveksamt om vräkning minskar brottsligheten

Örebro kommun vräkte den kriminella grupperingen Romano från en fastighet i Mosås. Risken finns att problemet förflyttas och att de kriminella fortsätter att begå brott. – Jag tror inte att kriminaliteten är upphängd på tillgången till en lokal, säger Peter Springare på polisen..

YLE - 25 aug 16 kl. 05:02

Yrkesutbildningen och teatern tvingas banta i Österbotten

171 studieplatser kan försvinna på Yrkesakademin i Österbotten. Alternativet är att göra undervisningen billigare. Det är orimligt att sparandet bara fortsätter, säger Söfuk:s direktör Ulrica Karp.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - 21 timmar sedan

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 09:42

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - Igår: 09:29

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - Igår: 08:55

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.