Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 13:02

Nyteknik - 17 maj 18 kl. 12:00

Nasa: Tillgången på färskvatten minskar på flera hållNasas kartläggning av jordens färskvattenresurser visar att tillgången har minskat till en allvarlig nivå på flera platser, som en följd av överanvändning..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasa, Tillgången, färskvatten, minskarpå flera , håll
IDG - 05 jul 12 kl. 08:42

"Tillgången på iMac börjar sina"

Flera återförsäljare uppger att tillgången på iMac minskar, något som skvallrar om att nya modeller eventuellt kan vara på väg..

SVT - 07 maj 15 kl. 21:47

Nya grepp för att säkra snötillgången

Snön kan bli en bristvara i framtiden och hota svenska skid- och alpina arrangemang. Det tror forskare. Kraftigt reducerade snöperioder kan tvinga arrangörer att tänka till.

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 11:09

Ökningen av skuldbubblan minskar med bostadsbubblans pysande

Nedgången i bostadspriserna det senaste året har även medfört den önskade effekten att hushållens skuldbubbla inte pumpas upp lika fort längre, även om den fortfarande ohållbart växer mer än inflation, BNP och löneökningar. Nuvarande nedgång i bostadspriserna överträffar både 2008 och 2011 och visar inga tecken på avmattning.
Förändringstakt skuldbybblan och bostadsbubblan 12 månader 200601-201808 (procent).

YLE - 05 dec 16 kl. 15:07

Psykiater: "Skärpta lagar minskar vapenvåld"

Händelser som trippelmordet i Imatra är svåra att förebygga. När det kommer till kritan är tillgången till vapen en av de avgörande faktorerna, säger psykiater Kristian Wahlbeck. Brott i stil med det som hänt i Imatra är svåra att förutse.

Sydsvenskan - 13 jan 15 kl. 19:14

Knarket minskar bland unga i Vellinge

Både tillgången till och användandet av narkotika minskar bland Vellinges gymnasieelever, enligt en ny undersökning..

Sydsvenskan - 22 jul 12 kl. 06:30

Alkoholen flödar men våldsbrotten minskar

Misshandelsbrott som tros vara kopplade till krogar har minskat med 33 procent på fem år i Lund. Detta samtidigt som tillgången till alkohol har ökat.??Förklaringen är ansvarsfull alkoholhantering på krogarna, säger närpolischefen Jörgen Nilsson..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Nerikes Allehanda - 25 aug 14 kl. 07:23

Tveksamt om vräkning minskar brottsligheten

Örebro kommun vräkte den kriminella grupperingen Romano från en fastighet i Mosås. Risken finns att problemet förflyttas och att de kriminella fortsätter att begå brott. – Jag tror inte att kriminaliteten är upphängd på tillgången till en lokal, säger Peter Springare på polisen..

YLE - 25 aug 16 kl. 05:02

Yrkesutbildningen och teatern tvingas banta i Österbotten

171 studieplatser kan försvinna på Yrkesakademin i Österbotten. Alternativet är att göra undervisningen billigare. Det är orimligt att sparandet bara fortsätter, säger Söfuk:s direktör Ulrica Karp.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Skicka inga mejl utan att göra det här först

Det är få som lägger särskilt mycket kraft på sina mejl. Men genom att bara lägga lite mer energi på att utforma ett bra mejl kan du spara tid och undvika pinsamheter..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - I förrgår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - I förrgår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - I förrgår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.