Nyteknik > Teknik

Sunday, 19 August, 06:08

Nyteknik - 17 maj 18 kl. 12:00

Nasa: Tillgången på färskvatten minskar på flera hållNasas kartläggning av jordens färskvattenresurser visar att tillgången har minskat till en allvarlig nivå på flera platser, som en följd av överanvändning..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasa, Tillgången, färskvatten, minskarpå flera , håll
IDG - 05 jul 12 kl. 08:42

"Tillgången på iMac börjar sina"

Flera återförsäljare uppger att tillgången på iMac minskar, något som skvallrar om att nya modeller eventuellt kan vara på väg..

SVT - 07 maj 15 kl. 21:47

Nya grepp för att säkra snötillgången

Snön kan bli en bristvara i framtiden och hota svenska skid- och alpina arrangemang. Det tror forskare. Kraftigt reducerade snöperioder kan tvinga arrangörer att tänka till.

YLE - 05 dec 16 kl. 15:07

Psykiater: "Skärpta lagar minskar vapenvåld"

Händelser som trippelmordet i Imatra är svåra att förebygga. När det kommer till kritan är tillgången till vapen en av de avgörande faktorerna, säger psykiater Kristian Wahlbeck. Brott i stil med det som hänt i Imatra är svåra att förutse.

Sydsvenskan - 13 jan 15 kl. 19:14

Knarket minskar bland unga i Vellinge

Både tillgången till och användandet av narkotika minskar bland Vellinges gymnasieelever, enligt en ny undersökning..

Sydsvenskan - 22 jul 12 kl. 06:30

Alkoholen flödar men våldsbrotten minskar

Misshandelsbrott som tros vara kopplade till krogar har minskat med 33 procent på fem år i Lund. Detta samtidigt som tillgången till alkohol har ökat.??Förklaringen är ansvarsfull alkoholhantering på krogarna, säger närpolischefen Jörgen Nilsson..

Kristianstadsbladet - 09 feb 14 kl. 09:16

Blodgivare minskar i Stockholm


Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod."Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

BT - 09 feb 14 kl. 09:17

Blodgivare minskar i Stockholm

Trots att färre stockholmare lämnade blod förra året ökade antalet donerade påsar blod. "Tack vare att befintliga blodgivare ger blod oftare", säger Lottie Furugård vid Blodcentralen i Stockholms län i ett pressmeddelande.Antalet blodgivare minskade med 6,4 procent jämfört med 2012.

Nerikes Allehanda - 25 aug 14 kl. 07:23

Tveksamt om vräkning minskar brottsligheten

Örebro kommun vräkte den kriminella grupperingen Romano från en fastighet i Mosås. Risken finns att problemet förflyttas och att de kriminella fortsätter att begå brott. – Jag tror inte att kriminaliteten är upphängd på tillgången till en lokal, säger Peter Springare på polisen..

YLE - 25 aug 16 kl. 05:02

Yrkesutbildningen och teatern tvingas banta i Österbotten

171 studieplatser kan försvinna på Yrkesakademin i Österbotten. Alternativet är att göra undervisningen billigare. Det är orimligt att sparandet bara fortsätter, säger Söfuk:s direktör Ulrica Karp.

Cornucopia - 01 okt 13 kl. 13:47

Nu startar bygget av Världens Dyraste Väg (tm)

Under stort samlat jubel startar nu bygget av Världens Dyraste Väg (tm), till allmän glädje och gamman land och rike, och speciellt rikshuvudstaden, runt. Det handlar förstås om den i framtiden övergivna tunneln Förbifart Stockholm. (Trafikverket)
Total körsträcka i Sverige 2002 - 2011
Samtidigt fortsätter bilåkandet att minska i västvärlden (The Economist) i takt med att tillgången till exportolja minskar sedan 2005 .

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - Igår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - Igår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - Igår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - Igår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - Igår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - Igår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..

Nyteknik - Igår: 09:55

VW-ägare riskerar att få bilen avregistrerad

Tyskar vars VW Group-bil berörs av dieselfusket bör göra den obligatoriska uppdateringen. För annars kommer den federala trafikmyndigheten KBA att avregistrera deras fordon..

Nyteknik - Igår: 08:06

Sommarvädret ställde till det för tågtrafiken

Sommarens torka och höga temperaturer orsakade för årstiden ovanligt stora störningar i tågtrafiken..

Nyteknik - Igår: 07:54

Half life på Kungliga Operan kan prisas för virtual reality

"Half life" är nominerad till filmfestivalen i Venedig för Kungliga Balettens satsning på virtual reality..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.