SVT > Utrikes

Friday, 25 May, 04:53

SVT - 17 maj 18 kl. 12:07

Senatens underrättelseutskott: ”Ingen tvekan om att Ryssland gjorde exempellös insats för att störa presidentvalet”Amerikanska senatens underrättelseutskott stödjer underrättelsetjänsternas tidigare slutsats att Ryssland försökte öka Donald Trumps möjligheter att vinna presidentvalet 2016. ”Det råder ingen tvekan”, skriver den republikanske utskottsledaren om uppgiften att Ryssland lade sig i valrörelsen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ryssland, Donald Trumps

Dela artikeln

272 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Senatens, underrättelseutskottIngen , tvekanom att , Rysslandgjorde , exempellös, insats för att störa presidentvalet
SR - 19 jul 17 kl. 01:38

Senatens underrättelseutskott vill höra samtliga

Den amerikanska senatens underrättelseutskott meddelar nu att de vill höra samtliga som var med på mötet mellan Trump Jr och en rysk advokat.

SVT - 11 maj 17 kl. 03:19

Senaten kräver Michael Flynn på dokument om Ryssland

Den forne säkerhetsrådgivaren till USA:s president Trump, Michael Flynn, krävs nu av senatens underrättelseutskott på dokument om sina förehavanden med Ryssland, skriver Reuters. Flynn har sedan slutet av april vägrat lämna ut dokumenten..

DN - 23 maj 17 kl. 18:36

Förre CIA-chefen: Ryssland blandade sig i USA-valet

Ryssland blandade sig ”helt fräckt” in i det amerikanska presidentvalet 2016, bland annat genom att rekrytera amerikaner. Det uppger den tidigare CIA-chefen John Brennan till senatens underrättelseutskott på tisdagen..

SVT - 13 jun 17 kl. 14:18

Nyckelspelarna i senatsförhören om Ryssland

Idag kommer justitieminister Jeff Sessions att vittna inför den amerikanska senatens underrättelseutskott om sina kontakter med Ryssland. Här är några nyckelpersonerna i de utredningar som pågår inom FBI och i två utskott i kongressen om Trumpkampanjens ryska kontakter. Frågan gäller om de medverkat till Rysslands eventuella inblandning i valrörelsen..

Expressen - 24 jul 17 kl. 12:37

Jared Kushner om kontakterna med Ryssland

Donad Trumps svärson Jared Kushner uttalar sig nu om sina kontakter med Ryssland.För senatens underrättelseutskott berättar Kushner att han haft fyra möten med ryska kontakter under Trumps presidentkampanj.– Jag hade inga olämpliga möten, säger Kushner som är rådgivare i Vita huset och tillhör presidentens inre cirkel, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

DI - 13 jun 17 kl. 21:37

USA:s justitieminister: Jag hade ingen kontakt med Ryssland

Justitieminister Jeff Sessions inledde den heta utfrågningen i den amerikanska senatens underrättelseutskott med ett långt försvarstal. "Jag hade ingen kontakt med någon rysk företrädare, och kan inte minnas någon sådan på Mayflower Hotel", säger Sessions, som vittnar under ed..

GöteborgsPosten - 13 jun 17 kl. 11:56

Jeff Sessions i senatens heta stol

Frågorna är många när USA:s justitieminister Jeff Sessions i dag är kallad till senatens underrättelseutskott, främst gällande Trumpstabens kontakter med Moskva. Parallellt höjs krav inom Republikanerna om att den särskilde åklagare som leder Rysslandsgranskningen ska avskedas..

UNT - 13 jun 17 kl. 11:56

Jeff Sessions i senatens heta stol

Frågorna är många när USA:s justitieminister Jeff Sessions i dag är kallad till senatens underrättelseutskott, främst gällande Trumpstabens kontakter med Moskva..

Expressen - 04 okt 17 kl. 20:39

Senaten varnar: Ryssland kan skapa kaos i nästa val

Ryssarna kan försöka manipulera det amerikanska kongressvalet 2018. Det menar senatens underrättelsekommitté – som nu varnar för kaos, skriver New York Times.  Kommitténs ordförande uppmanar kandidater att ta varningen "på mycket stort allvar".

DN - 04 okt 17 kl. 19:56

”Ryssland kan skapa kaos i valet till representanthuset 2018”

Den amerikanska senatens underrättelsekommitté går ut med en varning till politiska kandidater om att Ryssland kan komma att så kaos och manipulera det kommande valet till representanthuset år 2018, skriver The New York Times..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Officer saboterade sin frus fallskärm – ville att hon skulle dö

En brittisk sergeant som saboterade sin frus fallskärm har fällts av en domstol i Winchester. Victoria Cilliers, 41 år, föll från omkring 1 200 meters höjd, men överlevde fallet tack vare att hon landade i en nyplöjd åker. Hon ådrog sig dock allvarliga rygg- och benskador.

SVT - 3 timmar sedan

Kim till Trump: ”Vill träffas när som helst”

USA:s president Donald Trump ställde in toppmötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Men Kim Jong-Un låter hälsa att han är beredd på ett möte ”när som helst, på vilket sätt som helst”..

SVT - 6 timmar sedan

Protester när ryska staten tar över nätet

Miljoner IP-adresser har blockerats och många webbtjänster har slutat fungera hos det ryska folket. Ryska staten har börjat kontrollera internet – något som gjort att ryssarna protesterat högljutt..

SVT - 8 timmar sedan

Medelhavsdieten har flyttat till Sverige

Dieten har varit känd som den ”nyttigaste i världen”. Men nu visar det sig att unga i Medelhavsländer äter allt mer onyttigt, medan unga svenskars matvanor påminner om Medelhavsdieten. – Medelhavsdieten är död för barn i dessa länder, säger Dr Joao Breda..

SVT - 9 timmar sedan

Nordkoreaexpert: ”Fredsavtal betyder inte så mycket”

Benjamin Katzeff Silberstein, doktorand i nordkoreansk historia vid University of Pennsylvania är chockad över dagens besked från Vita huset men samtidigt inte förvånad. Enligt Silberstein har Nordkorea helt motsatt sig att avveckla sina kärnvapen..

SVT - 9 timmar sedan

Här är turerna kring USA:s och Nordkoreas toppmöte

Mycket har sagts fram och tillbaka mellan USA och Nordkorea. Ländernas ledare Donald Trump och Kim Jong-Un har inte direkt varit vänner inom politiken. Stämningen mellan dem lugnade ner sig i våras och ett toppmöte planerades in.

SVT - 9 timmar sedan

Bloggaren Wael Abbas gripen i Egypten

Han greps i sitt hem och fördes bort i sin pyjamas. Men trots att det har gått över ett dygn är det fortfarande oklart vad en av Egyptens mest kända bloggare, Wael Abbas, anklagas för. – Det här är i Egypten, det finns ingen rättssäkerhet, säger hans försvarsadvokat Gamal Eid..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt om det inställda mötet

Trots att beskedet från president Donald Trump att mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un ställs in var väntat, slogs det upp rejält i amerikanska medier. – Här ser många det som ett exempel på vilken bra förhandlare Trump är, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt..

SVT - 12 timmar sedan

Experterna om sprängningen av Nordkoreas testanläggning: ”Kan bygga ny snabbt och billigt”

Sveriges ledande experter på Nordkoreas kärnvapenprogram säger att dagens sprängning av testanläggningen i Punggye-RI inte har så stor strategisk betydelse för Nordkoreas kärnvapenkapacitet. Nordkorea kan enkelt och snabbt bygga en ny testanläggning, uppger Shannon Kile vid Stockholms internationella fredsforskningsinstitut Sipri..

SVT - 13 timmar sedan

USA ställer in möte med Nordkorea

USA:s president Donald Trump har ställt in mötet med Nordkoreas ledare Kim-Jong Un..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.