Barometern > Nyheter

Monday, 15 October, 10:15

Barometern - 17 maj 18 kl. 11:21

Tomma korridorer i skolorna efter hoten: ”Dämpad stämning”Skolorna är öppna, men det är upp till föräldrarna om eleverna ska vara där och en hel del har valt att hålla barnen hemma. Polisen finns också på plats på de tre högstadieskolorna samt Oscarsgymnasiet. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Oscarsgymnasiet

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomma, korridoreri , skolornaefter , hoten, Dämpad, stämning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisbevakning gav trygghet efter hoten

Hoten mot gymnasieskolorna förblev tomma ord. Fredagen fortlöpte utan incidenter vid de hotade skolorna. En vanlig skoldag med lite färre elever, säger Sundstagymnasiets rektor Anders Jonsson..

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Förskola i tomma klassrum

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Planer på dagis i tomma klassrum - och mellanstadiet till högstadiet

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

Alingsås tidning - 23 okt 15 kl. 08:52

Samtal i skolorna om skoldådet

Skolorna i Alingsås kommun börjar dagen i dag med att prata om det som hände i Trollhättan i går. Det säger Cecilia Knutsson, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.
Kommunalrådet Joakim Järrebring säger att Alingsås delar grannkommunens sorg.

BT - 23 mar 11 kl. 11:57

Tomma skollokaler motsvarar 100 lärarjobb: "Ett gigantiskt slöseri"

? Kostnaderna för de tomma skollokalerna motsvarar 100 lärartjänster. Det är ett gigantiskt slöseri, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vegetariskt på menyn i skolorna – ”Ska inte klassas som specialkost”

Under sju veckor erbjuds ett vegetariskt alternativ till lunch på skolorna i Bromölla. ”Det är bra ur både miljö- och hälsoperspektiv”, säger Jenni Sällberg, verksamhetschef måltidsservice..

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 11:00

Skolbänkar gapar tomma

Foto: Tommy Svensson
Nästa läsår gapar skolbänkar tomma. Kristianstad har hundratals fler utbildningsplatser i gymnasiet än det finns elever.
När skolorna i Kristianstad förbereder sig inför nästa läsår erbjuder de hundratals fler utbildningsplatser än det finns sökande.

YLE - 12 feb 15 kl. 19:29

Skolorna i Korsholm kostar skjortan

Oavsett vilken modell Korsholm väljer för skolnätet kommer det att kosta miljontals euro. Det varnar samhällsbyggnadsnämnden för. En arbetsgrupp har tagit fram tre alternativ för hur skolnätet ska se ut år 2020.

YLE - 06 jun 16 kl. 12:58

Tomma skolor i Vasa väntar på nytt liv

Olika öden väntar de tre finskspråkiga skolorna i Vasa som nu stängs. Skolan i Orrnäs kommer att tas i bruk av daghemmet, skolan i Vapenbrödrabyn ägs av invånarföreningen och staden funderar som bäst på vad som ska hända med skolan på Brändö. I december i fjol blev det klart att skolorna på Brändö, i Vapenbrödrabyn och i Orrnäs stängs efter vårterminen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Brutal serievåldtäktsman inför rätta

Han åtalas för att ha kidnappat en 17-årig flicka som han drogat, hotat och misshandlat, sedan bundit och våldtagit upprepade gånger under en tre dagar lång färd från Örebro till Stockholm. Den 39-årige mannen är sedan tidigare dömd för liknande grova sexualbrott. Nu börjar rättegången.

Barometern - 15 minuter sedan

Bostad med båthus länets mest klickade

Ett äldre bostadshus med ett tillhörande båthus med dubbla angöringsplatser toppar listan över de mest klickade bostäderna i Kalmar län på bostadssajten Hemnet under vecka 41..

Barometern - 15 minuter sedan

Satsning ger inblick i kyrkoarbetet för unga

19-årige Daniel Rudestig från Timmernabben är inte säker på vad han vill ägna framtiden åt. Tack vare Svenska kyrkans satsning på unga trainees får han möjlighet att under ett års tid prova hur det är att ha Mönsterås-Fliseryds pastorat som arbetsplats..

Barometern - 15 minuter sedan

Tågtrassel kvar i flera dagar till

Tågförseningarna som återigen drabbar tusentals resenärer kommer att pågå i flera dagar. Men det har inget med bristande underhåll att göra, enligt Trafikverket. Branden i Trafikverkets teknikhus i Skövde orsakades av en nedriven kontaktledning, enligt Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Barometern - 10 minuter sedan

Första regionfullmäktige är öppnat

Region Kalmar län är nu på plats. några minuter över nio på måndagsförmiddagen klubbade ålderspresident Chatrine Pålsson Ahlgren igång sammanträdet. några minuter senare blev det den första politiska striden..

Barometern - 30 minuter sedan

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, rapporterar flera internationella nyhetsbyråer.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Barnen är med när LasseMaja intar Dramaten

En försvunnen kungakrona måste hittas innan ridån går ner när LasseMajas detektivbyrå gör debut på Dramatens stora scen - och publiken ska hjälpa till att lösa mysteriet. - Det ska bli väldigt spännande att se hur samspelet med publiken funkar, säger Tiril Wishman Eeg-Henriksen, som spelar Maja.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Färre sugna på högskoleprovet

Intresset för att göra högskoleprovet är något mindre än vid förra höstens provtillfälle. 49 284 personer - 6 457 färre än hösten 2017 - har nu anmält sig enligt ett pressmeddelande från Universitets- och högskolerådet, UHR.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Lindås skola utan el och vatten

Lindås skola är utan vatten och utan el. Ledningar har grävts av och skoldagen kommer att bli mycket annorlunda. Observera: Det är en övning..

Barometern - 45 minuter sedan

Flera döda i översvämningar i södra Frankrike

Översvämningar efter kraftiga regn i Aude-området i södra Frankrike har krävt minst fem liv. Flera månaders regnmängd har kommit på bara några timmar under natten, enligt lokala myndigheter. Räddningshelikoptrar väntar på bättre väder för att kunna undsätta människor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.