Barometern > Nyheter

Friday, 25 May, 05:03

Barometern - 17 maj 18 kl. 11:21

Tomma korridorer i skolorna efter hoten: ”Dämpad stämning”Skolorna är öppna, men det är upp till föräldrarna om eleverna ska vara där och en hel del har valt att hålla barnen hemma. Polisen finns också på plats på de tre högstadieskolorna samt Oscarsgymnasiet. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Oscarsgymnasiet

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomma, korridoreri , skolornaefter , hoten, Dämpad, stämning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisbevakning gav trygghet efter hoten

Hoten mot gymnasieskolorna förblev tomma ord. Fredagen fortlöpte utan incidenter vid de hotade skolorna. En vanlig skoldag med lite färre elever, säger Sundstagymnasiets rektor Anders Jonsson..

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Förskola i tomma klassrum

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Planer på dagis i tomma klassrum - och mellanstadiet till högstadiet

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

Alingsås tidning - 23 okt 15 kl. 08:52

Samtal i skolorna om skoldådet

Skolorna i Alingsås kommun börjar dagen i dag med att prata om det som hände i Trollhättan i går. Det säger Cecilia Knutsson, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.
Kommunalrådet Joakim Järrebring säger att Alingsås delar grannkommunens sorg.

BT - 23 mar 11 kl. 11:57

Tomma skollokaler motsvarar 100 lärarjobb: "Ett gigantiskt slöseri"

? Kostnaderna för de tomma skollokalerna motsvarar 100 lärartjänster. Det är ett gigantiskt slöseri, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 11:00

Skolbänkar gapar tomma

Foto: Tommy Svensson
Nästa läsår gapar skolbänkar tomma. Kristianstad har hundratals fler utbildningsplatser i gymnasiet än det finns elever.
När skolorna i Kristianstad förbereder sig inför nästa läsår erbjuder de hundratals fler utbildningsplatser än det finns sökande.

YLE - 12 feb 15 kl. 19:29

Skolorna i Korsholm kostar skjortan

Oavsett vilken modell Korsholm väljer för skolnätet kommer det att kosta miljontals euro. Det varnar samhällsbyggnadsnämnden för. En arbetsgrupp har tagit fram tre alternativ för hur skolnätet ska se ut år 2020.

YLE - 06 jun 16 kl. 12:58

Tomma skolor i Vasa väntar på nytt liv

Olika öden väntar de tre finskspråkiga skolorna i Vasa som nu stängs. Skolan i Orrnäs kommer att tas i bruk av daghemmet, skolan i Vapenbrödrabyn ägs av invånarföreningen och staden funderar som bäst på vad som ska hända med skolan på Brändö. I december i fjol blev det klart att skolorna på Brändö, i Vapenbrödrabyn och i Orrnäs stängs efter vårterminen.

Blekinge Läns tidning - 14 jun 16 kl. 22:00

Tomma skolor riskerar inbrott i sommar

Sommarlovet är här och skolorna står snart tomma. På grund av detta uppmanar nu polisen kommunerna att vidta åtgärder för att förebygga inbrott och stöld..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Domarmiss skapar diskussion om målkameror

I herrarnas Champions League-final finns det målkameror. Det borde kanske ha funnits i damernas också. - Det hade krossat våra hjärtan om vi hade förlorat på det, säger Lyons Lucy Bronze om målet som nog borde ha godkänts.

Barometern - 1 timme sedan

Officer saboterade sin frus fallskärm

En brittisk sergeant som saboterade sin frus fallskärm har fällts av en domstol i Winchester. Victoria Cilliers, 41 år, föll från omkring 1 200 meters höjd, men överlevde fallet tack vare att hon landade i en nyplöjd åker. Hon ådrog sig dock allvarliga rygg- och benskador.

Barometern - 1 timme sedan

Pub-personal bakbands vid rån

Två anställda vid en pub i Enköping bakbands vid ett rån strax före klockan 01. En av dem blev slagen med en golfklubba. - Personalen ska i samband med stängning ha blivit rånad av två personer beväpnade med kniv och golfklubba, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Barometern - 1 timme sedan

Grovt brott utreds av polis i Umeå

Polisen i Umeå utreder ett grovt brott som skett under kvällen, rapporterar flera medier. Ett större område vid en fastighet i stadsdelen Ersboda har spärrats av, enligt Västerbottens-Kuriren. Larmet om brottet kom klockan 22.

Barometern - 1 timme sedan

Strejkpaus i två veckor i Brasilien

En bränslestrejk som lamslagit delar av Brasilien tar nu paus i 15 dygn, meddelar president Michel Temer. Facken verkar ha gått med på pausen sedan läget blivit dramatiskt på många håll, med mångdubblade matpriser på grund av uteblivna transporter.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Misstänks för hot mot bostadsbolag

En man som är på väg att förlora sitt boende hos Växjöbostäder har anhållits. Han ska per telefon ha hotat att spränga sig själv i lägenheten och ska även ha kommit med dödshot mot dem som jobbar på bostadsbolaget, enligt Samir Cehic vid polisen i Växjö.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Ebolasjuka "flydde" till bönemöte

De två ebolapatienterna låg döende på sjukhuset. Men då tog släktingar med sig dem till ett bönemöte, där de kan ha smittat minst ett 50-tal personer.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Sagström inleder starkt i Michigan

Madelene Sagström har fått en fin start på LPGA-golfen i Ann Arbor i Michigan, USA. Efter första rundan ligger svenskan två slag efter ledarkvartetten. Sagström ligger på en delad tolfteplats efter två bogeys och sex birdies på det inledande varvet, som hon gick på fyra under par.

Barometern - 3 timmar sedan

Retroaktiva miljoner till lantbrukare i norr

Under fredagen kommer drygt 27 miljoner kronor i ökat nationellt stöd betalas ut till omkring 700 lantbrukare som producerar mjölk, slaktsvin och ägg i norra Sverige.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Svenska barn närmare Medelhavskost

Medelhavskost - med frukt, grönsaker, fisk och olivolja - anses mycket nyttig. Men barn i Medelhavsländerna äter inte så längre, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Snarare är det svenska barn som gör det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.