Barometern > Nyheter

Wednesday, 22 August, 00:13

Barometern - 17 maj 18 kl. 11:21

Tomma korridorer i skolorna efter hoten: ”Dämpad stämning”Skolorna är öppna, men det är upp till föräldrarna om eleverna ska vara där och en hel del har valt att hålla barnen hemma. Polisen finns också på plats på de tre högstadieskolorna samt Oscarsgymnasiet. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Oscarsgymnasiet

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomma, korridoreri , skolornaefter , hoten, Dämpad, stämning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisbevakning gav trygghet efter hoten

Hoten mot gymnasieskolorna förblev tomma ord. Fredagen fortlöpte utan incidenter vid de hotade skolorna. En vanlig skoldag med lite färre elever, säger Sundstagymnasiets rektor Anders Jonsson..

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Förskola i tomma klassrum

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Planer på dagis i tomma klassrum - och mellanstadiet till högstadiet

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

Alingsås tidning - 23 okt 15 kl. 08:52

Samtal i skolorna om skoldådet

Skolorna i Alingsås kommun börjar dagen i dag med att prata om det som hände i Trollhättan i går. Det säger Cecilia Knutsson, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.
Kommunalrådet Joakim Järrebring säger att Alingsås delar grannkommunens sorg.

BT - 23 mar 11 kl. 11:57

Tomma skollokaler motsvarar 100 lärarjobb: "Ett gigantiskt slöseri"

? Kostnaderna för de tomma skollokalerna motsvarar 100 lärartjänster. Det är ett gigantiskt slöseri, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 11:00

Skolbänkar gapar tomma

Foto: Tommy Svensson
Nästa läsår gapar skolbänkar tomma. Kristianstad har hundratals fler utbildningsplatser i gymnasiet än det finns elever.
När skolorna i Kristianstad förbereder sig inför nästa läsår erbjuder de hundratals fler utbildningsplatser än det finns sökande.

YLE - 12 feb 15 kl. 19:29

Skolorna i Korsholm kostar skjortan

Oavsett vilken modell Korsholm väljer för skolnätet kommer det att kosta miljontals euro. Det varnar samhällsbyggnadsnämnden för. En arbetsgrupp har tagit fram tre alternativ för hur skolnätet ska se ut år 2020.

YLE - 06 jun 16 kl. 12:58

Tomma skolor i Vasa väntar på nytt liv

Olika öden väntar de tre finskspråkiga skolorna i Vasa som nu stängs. Skolan i Orrnäs kommer att tas i bruk av daghemmet, skolan i Vapenbrödrabyn ägs av invånarföreningen och staden funderar som bäst på vad som ska hända med skolan på Brändö. I december i fjol blev det klart att skolorna på Brändö, i Vapenbrödrabyn och i Orrnäs stängs efter vårterminen.

Blekinge Läns tidning - 14 jun 16 kl. 22:00

Tomma skolor riskerar inbrott i sommar

Sommarlovet är här och skolorna står snart tomma. På grund av detta uppmanar nu polisen kommunerna att vidta åtgärder för att förebygga inbrott och stöld..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Mässa flyttade från Gårdby till Borgholm

Efter 13 år på södra Öland arrangeras hälsomässan nu för tredje året i rad på norra Öland. Arrangörerna ville hålla liv i den och det har man gjort..

Barometern - 15 minuter sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7 har drabbat Venezuelas norra kust, rapporterar USA:s geologiska institut USGS. Skalvet hade sitt centrum nära staden Güiria, Byggnader ska enligt vittnen ha skakat så långt bort som i huvudstaden Caracas som ligger tiotals mil västerut.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

30-tal nya fall: Ehec-utbrottet växer – länet drabbat

Det nationella utbrottet av tarmbakterien ehec – som kan orsaka allvarlig njursjukdom – fortsätter att växa. Folkhälsomyndigheten söker efter smittkällan som ännu inte ringats in..

Barometern - 1 timme sedan

Spotifyägare plockade hem storvinst

Spotifys ena medgrundare och storägare Martin Lorentzon har sålt aktier i bolaget värda runt 370 miljoner kronor, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen bekräftas försäljningen av handlingar som nyligen lämnats in till den amerikanska finansinspektionen, SEC.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Skådespelaren Barbara Harris är död

Skådespelaren och musikalartisten Barbara Harris är död, rapporterar Variety. Harris föddes i Evanston i Illinois och medverkade i en rad filmer och musikaler. 1972 nominerades hon till en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i "Vem är Harry Kellerman.

Barometern - 1 timme sedan

Därför tältar Moderaterna på torget: ”Vi ska vara först”

Moderata ungdomsförbundet har en plan. Den allra första rösten som lämna in i Kalmar ska vara en röst på Moderaterna. För att lyckas kommer MUF-arna att tälta på Stortorget..

Barometern - 2 timmar sedan

Hoppet lever på Wall Street

Investerarna fortsätter att ha stora förväntningar på de handelssamtal som inleds på onsdagen mellan USA och Kina. Aktieindexen tuffade på uppåt och till dagens vinnare hörde flera av storbankerna, JP Morgan gick upp 0,8 procent och Citigroup steg 1,2 procent.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Familj begravde sin katt - som kom tillbaka

Katten Edward försvann i tre månader. När familjen Iggström hittade en död katt överkörd av en skördetröska begravde de den i tron att det var deras katt - tills Edward plötsligt krafsade på dörren. - Det var helt overkligt, säger Anna Iggström.

Barometern - 2 timmar sedan

Hässleholm skrällde i cupen

Hässleholms IF, bottenlag i division 2, stod för en ordentlig skräll och slog ut allsvenska jumbon Trelleborg ur Svenska cupen med 3-2 efter förlängning. Stor hjälte: tremålsskytten Joel Wedenell. - Vi gör en fantastisk insats, jublade matchvinnaren i C More.

Barometern - 2 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.