Barometern > Nyheter

Sunday, 20 January, 03:31

Barometern - 17 maj 18 kl. 11:21

Tomma korridorer i skolorna efter hoten: ”Dämpad stämning”Skolorna är öppna, men det är upp till föräldrarna om eleverna ska vara där och en hel del har valt att hålla barnen hemma. Polisen finns också på plats på de tre högstadieskolorna samt Oscarsgymnasiet. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Oscarsgymnasiet

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomma, korridoreri , skolornaefter , hoten, Dämpad, stämning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisbevakning gav trygghet efter hoten

Hoten mot gymnasieskolorna förblev tomma ord. Fredagen fortlöpte utan incidenter vid de hotade skolorna. En vanlig skoldag med lite färre elever, säger Sundstagymnasiets rektor Anders Jonsson..

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Förskola i tomma klassrum

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

BT - 24 aug 11 kl. 07:50

Planer på dagis i tomma klassrum - och mellanstadiet till högstadiet

Nya förskolor kan få flytta in i tomma skollokaler.
Elever i år 4-6 kan få flytta till en 7-9-skola. Mindre skolor och förskolor som kräver stor renovering kan läggas ner.

BT - 23 mar 11 kl. 11:57

Tomma skollokaler motsvarar 100 lärarjobb: "Ett gigantiskt slöseri"

? Kostnaderna för de tomma skollokalerna motsvarar 100 lärartjänster. Det är ett gigantiskt slöseri, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

Alingsås tidning - 23 okt 15 kl. 08:52

Samtal i skolorna om skoldådet

Skolorna i Alingsås kommun börjar dagen i dag med att prata om det som hände i Trollhättan i går. Det säger Cecilia Knutsson, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.
Kommunalrådet Joakim Järrebring säger att Alingsås delar grannkommunens sorg.

BT - 05 apr 11 kl. 07:20

Krafttag för att fylla tomma skolor i Borås

Borås tar nu ett krafttag för att de tomma skollokalerna i kommunen ska bli färre.
De fristående skolornas framväxt påverkar all planering. Som BT tidigare berättat, motsvarar Borås kostnader för tomma skollokaler 100 lärartjänster.

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 11:00

Skolbänkar gapar tomma

Foto: Tommy Svensson
Nästa läsår gapar skolbänkar tomma. Kristianstad har hundratals fler utbildningsplatser i gymnasiet än det finns elever.
När skolorna i Kristianstad förbereder sig inför nästa läsår erbjuder de hundratals fler utbildningsplatser än det finns sökande.

YLE - 12 feb 15 kl. 19:29

Skolorna i Korsholm kostar skjortan

Oavsett vilken modell Korsholm väljer för skolnätet kommer det att kosta miljontals euro. Det varnar samhällsbyggnadsnämnden för. En arbetsgrupp har tagit fram tre alternativ för hur skolnätet ska se ut år 2020.

YLE - 06 jun 16 kl. 12:58

Tomma skolor i Vasa väntar på nytt liv

Olika öden väntar de tre finskspråkiga skolorna i Vasa som nu stängs. Skolan i Orrnäs kommer att tas i bruk av daghemmet, skolan i Vapenbrödrabyn ägs av invånarföreningen och staden funderar som bäst på vad som ska hända med skolan på Brändö. I december i fjol blev det klart att skolorna på Brändö, i Vapenbrödrabyn och i Orrnäs stängs efter vårterminen.

Blekinge Läns tidning - 14 jun 16 kl. 22:00

Tomma skolor riskerar inbrott i sommar

Sommarlovet är här och skolorna står snart tomma. På grund av detta uppmanar nu polisen kommunerna att vidta åtgärder för att förebygga inbrott och stöld..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Dödssiffran stiger i Mexiko

Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade. Olyckan inträffade i fredags vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Barometern - 30 minuter sedan

May hoppas på Irlandsavtal

Theresa May förbereder nästa steg kring brexit. Brittiska uppgifter pekar mot att en uppgörelse med Irland ska få ett motsträvigt parlament att rösta för ett avtal. På måndagen ska May berätta om sina framtida brexitplaner.

Barometern - 6 timmar sedan

Länet: Lugn kväll enligt polisen

Barometern - 1 timme sedan

SVA: Samma smittkälla för campylobacter

Med största sannolikhet har det pågående utbrottet av campylobacter hos människor en och samma smittkälla inom produktionen av kycklingar, visar analyser från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Utbrottet identifierades i slutet av november med fler sjukdomsfall än normalt.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Lindstedt slog ut Larsson

Robert Lindstedt vann nattens svenskduell i Australian Open. I par med Kristina Mladenovic besegrade han Johanna Larsson och Dominic Inglot i mixeddubbelns första omgång. Segersiffrorna skrevs till 6-2, 6-2.

Barometern - 2 timmar sedan

Man rånad och misshandlad i sitt hem

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att flera gärningsmän bröt sig in i hans bostad under lördagskvällen. Ett vittne upptäckte vid strax före 23. 30 på kvällen att flera gärningsmän bröt upp en balkongdörr till en bostad i Helsingborg.

Barometern - 1 timme sedan

Domstol - Tshisekedi Kongos president

Det ifrågasatta valresultatet i Kongo-Kinshasa står fast. Författningsdomstolen i landet avslog oppositionskandidaten Martin Fayulus överklagan och utropar Félix Tshisekedi till ny president.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Mack hade diesel i bensinpumpen

Flera bilar fick sina motorer förstörda under fredagskvällen efter att ha fått diesel i tanken istället för bensin. Bilarna hade tankat på en mack i Årjängs kommun och när flera bilister som tankat på stationen fick motorstopp insåg bensinmacken att bensinpumpen var fylld med diesel.(TT).

Barometern - 4 timmar sedan

Fyra åtalas för försök till mord

I juni i fjol skottskadades en man i 20-årsåldern i benet i centrala Halmstad. Nu åtalas fyra män som misstänkta för försök till mord, rapporterar SVT Nyheter Halland. En av männen är också misstänkt för försök till grov utpressning.

Barometern - 4 timmar sedan

Skrillex ifrågasätter R Kelly-bojkott

Celine Dion, Chance The Rapper och Lady Gaga har alla valt att ta avstånd från sina samarbeten med R Kelly, efter att flera anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot artisten i dokumentärserien "Surviving R Kelly".(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.