Expressen > Nyheter

Friday, 25 May, 05:14

Expressen - 17 maj 18 kl. 10:35

Eva stampades till döds – nu kommer domenI syfte att ta över hennes hus misstänks krigsveteranen ha sparkat och stampat ihjäl Eva Engberg, 60.Domen mot den 52-årige mannen faller klockan 11 vid Umeå tingsrätt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Eva Engberg, Umeå

Dela artikeln

6872 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eva, stampadestill , dödsnu kommer , domen
BT - 06 feb 12 kl. 15:32

Marks kommun bryter mot domen om fosterbarnen

Anders och Eva i första familjehemmet får inte träffa fosterbarnen regelbundet ? trots att det har gått tre månader sedan kammarrättens dom. I oktober beslutade domstolen att de riksbekanta fosterbarnen ska stanna i nuvarande familjehem, men de måste få regelbundet umgänge med Anders och Eva som de bodde hos sina första fyra-fem år i livet.

Expressen - 15 maj 18 kl. 10:30

Eva, 60, mördad i sitt hem – nu faller domen

Eva Engberg, 60, hittades död i sitt hem med nycklar till ett förfalskat testamente runt halsen.Mördaren: En 52-årig krigsveteran som ville ta över Evas hus, enligt polis.Klockan 11 faller domen vid Umeå tingsrätt..

SVT - 27 dec 11 kl. 16:16

Etiopiens president om domen

Svenska regeringen betraktar domen på 11 års fängelse för de bägge svenska journalisterna i Etiopien som utomordentligt allvarlig. Svenskarna ska nu avgöra om de ska överklaga domen eller ansöka om nåd. SVT:s korrespondent Eva Elmsäter var med när domen föll..

Sydsvenskan - 28 sep 11 kl. 06:30

Mindre sekretess efter domen mot Gillberg

Professor Christopher Gillberg vägrade lämna ut personerna bakom sina forskningsresultat. Idag prövar Europadomstolen om svenska domstolar hade rätt att fälla honom för tjänste­fel.
1Hur kom det sig att forskningsresultat alls hamnade i domstol?

BT - 22 jun 11 kl. 15:01

Lärarfacken: Domen ett stort bakslag

Sollentuna kommun bröt inte mot kollektivavtalet då den utökade lärarnas undervisningstid, fastslår Arbetsdomstolen (AD) i dagens dom.
Båda lärarfacken beklagar domen och varnar för att den kommer försämra arbetsvillkoren för lärarkåren.
Målet handlade om huruvida Sollentuna kommun agerade i strid mot kollektivavtalet när rektorn på en skola i kommunen ville att lärarnas undervisningstid skulle ökas med ett par timmar jämfört med föregående läsår.

Kristianstadsbladet - 24 nov 11 kl. 09:58

Misstänkt för mordbrand är fri fram till domen

Kvinnan som står åtalad för bränderna i en Knislingevilla försattes på fri fot på onsdagen. Hovrättens dom väntas den 7 december.
De nya huvudförhandlingarna i hovrätten avslutades under onsdagen.

Expressen - 30 nov 11 kl. 14:34

Mamma Eva Linnell om domen: Det här är helt fel

Mamma Eva Linnell har kämpat för att ge sin döde son upprättelse. Men tingsrätten valde att fria 52-årige sjuksköterskan som nekade Emil en ambulans. - Jag finner knappt några ord.

GT - 03 okt 13 kl. 11:01

Domen i fallet med Eva skjuts upp i två veckor

Det blev ingen dom i målet mot Evas knivmördare på torsdagen. Vid förhandlingen i Göteborgs tingsrätt bestämdes att domen i stället kommer den 17 oktober. Sambon riskerar livstid eller 18 års fängelse..

GT - 20 dec 13 kl. 13:52

16 års fängelse för mordet på Eva, 52

GÖTEBORG. Björn Johanson, 54, knivmördade Eva Andersson när hon låg och sov i sin säng på Hisingen. Tingsrätten dömde mannen till 16 års fängelse för mord, men domen överklagades.

BT - 13 jun 14 kl. 09:56

Domen: Ingen tv-avgift för datorer

En dator med internetuppkoppling är ingen tv-mottagare, slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Alltså måste inte innehavaren betala tv-avgift. Radiotjänst har hittills tolkat lagen som att det faktum att någon äger en dator, oavsett hur den fungerar eller används, är skäl nog för att ta ut avgiften.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Stor polisinsats – grovt brott utreds

Polisen larmades till en adress i Umeå under sena torsdagskvällen.Ett större område har spärrats av och man utreder ett grovt brott, skriver Västerbottens-Kuriren..

Expressen - 2 timmar sedan

Man öppnade eld på restaurang i USA – två förda till sjukhus

Minst två personer har skadats i en skottlossning vid en restaurang i Oklahoma City i USA, skriver ABC News.Gärningsmannen ska ha skjutits ihjäl av en beväpnad civilperson, enligt den lokala polisen..

Expressen - 3 timmar sedan

Nordkorea fortfarande berett att möta Trump

Nordkorea säger sig ha överraskats av Donald Trumps besked att ställa in toppmötet i juni. Nu kommer nämligen signaler från Kim Jong-Uns regim att viljan att mötas är obruten.USA:s president ställde som bekant in mötet med Nordkoreas ledare med hänvisning till ”enorm ilska och öppen fientlighet” i nyligen gjorda uttalanden..

Expressen - 5 timmar sedan

Studie: Svenskarna har tagit över Medelhavsdieten

Frukt och grönt, fisk och olivolja.Många sneglar på den så kallade Medelhavsdieten för att äta nyttigare.Men barn i Grekland, Spanien och Italien blir allt fetare – samtidigt som svenska barn tar efter deras diet.

Expressen - 5 timmar sedan

Tysk man gripen i Sverige – tros ha mördat sin mamma

En internationellt efterlyst man från Tyskland har gripits i Västerbotten misstänkt för mordet på sin 74-åriga mamma. Mannen förnekar brott och menar att anklagelserna är falska rykten spridda av en tidigare flickvän.Nu överlämnas han till tyska polisen, skriver Aftonbladet..

Expressen - 5 timmar sedan

Väljarnas dom över MP: Partiet allt hemskare

Miljöpartiet har gått från att vara populärt i opposition till – avskytt i regeringsställning.Det visar Sifo:s "hemskhetsindex" som mäter hur väljarna uppfattar partierna, och som SvD publicerar.För att inte åka ur riksdagen tvingas MP nu slåss mot regeringskollegan Socialdemokraterna..

Expressen - 5 timmar sedan

Supervärmen slår till – väntas bli 30 grader

Sol, sol, sol.Nu fortsätter högsommarvädret skölja över landet och i helgen väntas nästa värmevåg: 30 plusgrader.– Det är helt otroligt – jag tror att många majrekord kommer att slås, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 5 timmar sedan

Ex-språkröret: Så vinner MP tillbaka förtroende

Miljöpartiet har legat runt 4-procentspärren i flera opinionsundersökningar senaste tiden.Nu säger det tidigare språkröret Per Garthon att partiet bör ha en plan B för att få tillbaka väljarnas förtroende: – Då får vi ägna oss åt opposition en period, säger tidigare språkröret Per Gahrton till Dagens Nyheter. .

Expressen - 7 timmar sedan

Littorin: ”Åkesson lämnar efter valet”

Sverigedemokraterna kan mycket väl bli största parti – och sedan släppa fram Moderaterna i en enpartiregering.Den analysen gör tidigare M-ministern Sven Otto Littorin, som också tror att SD-ledaren Jimmie Åkesson lämnar politiken efter valet i höst. – Han skulle kunna lämna med flaggan i topp..

Expressen - 7 timmar sedan

Man förd till sjukhus efter singelolycka

En man fördes på torsdagskvällen till sjukhus efter en singelolycka vid Lenhovda. Skadeläget är inte känt.– Bilen har voltat, säger Fredrik Bratt på ledningscentralen vid polisen i Region syd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.