DN > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:54

DN - 17 maj 18 kl. 10:34

Faktiskt helt fel att det är förbjudet med utländska flaggor i NorgeEn artikel på norska som också fått stor spridning i Sverige påstår att det är förbjudet att ha flaggor som inte är norska på Norges nationaldag. Det påståendet är helt påhittat, någonting norska Faktisk.no var först med att granska..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norge, Sverige, Norges, Faktisk

Dela artikeln

252 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktiskt, helt, felatt det är , förbjudetmed , utländska, flaggor i Norge
YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 17:30

Frankrike förbjuder nästa år mobiler helt i skolan

Frankrike kommer från och med i september nästa år att helt förbjuda användningen av mobiltelefoner i skolan. Det rapporterar Bloomberg News. Redan idag är det förbjudet för barnen att använda telefonerna i klassrummet, men från och med nästa läsår kommer det också att vara förbjudet att använda telefonerna på raster, mellan lektionerna eller på lunchen.

Posh24 - 16 aug 13 kl. 13:12

Ola Rapace om sommaren med nya kärleken: "Helt barnförbjudet!"

Ola Rapace, 41, avslöjade nyligen att han har en ny flickvän och är upp över öronen kär. Den lyckligt utvalda är svenska Nadine Breidensjö, 30. "Jag fick jobba hårt för att få henne.

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:00

Inte förbjudet att fotografera konst

Patent och marknadsdomstolen har helt i linje med Högsta domstolens tidigare beslut, fastställt att konstnärernas upphovsrätt även fortsättningsvis gäller på nätet. Domen innebär inte att det är förbjudet för privatpersoner att fota konst men … Domen slår fast att konstnärer och andra bildskapare ska tillfrågas innan, samt att de har rätt att få betalt när deras verk används. Det här innebär att Wikimedia och andra plattformar måste söka en bildlicens precis som många andra aktörer redan gör.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 14:00

Rätt och fel kring köttkonsumtion

Opinion I ett överraskande liberalt uttalande säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht att han inte vill styra politiskt vad som finns på frukostbordet och därför inte vill rekommendera minskad köttkonsumtion. Det är ett glädjande besked för den personliga friheten. Möjligtvis kan klimataspekten diskuteras.

Ekonomistas - 23 aug 16 kl. 07:43

Ansvarsutkrävande behövs för både fel och ineffektivitet

Detta är ett gästinlägg av Per Johansson, professor i statistik vid Uppsala universitet och vetenskaplig rådgivare åt Riksrevisionen. Den tredje statsmaktens granskning av både privat och offentlig verksamhet är nödvändig, inte minst för att motverka korruption. Vid felaktigheter ställs den ytterst ansvarige till ansvar.

Barometern - 25 jul 13 kl. 07:11

Smilla dog nästan av förbjudet gift

Bondkatten Smilla kunde varken gå eller stå när hon hittades i trädgården av sina ägare. Beskedet på djursjukhuset var ­misstänkt förgiftning. ?

Expressen - 30 jun 14 kl. 11:30

Nya lagen: Förbjudet att skjuta lösa hundar

Den omdiskuterade hundlagen har ändats. Från och med den första juli blir det förbjudet att skjuta lösspringande hundar i Danmark - i stället hotas ägaren med böter. – Det var helt ohållbart att privatpersoner kunde leka sheriff på sin egen mark och skjuta hundar som var lösa, säger jordbruksminister Dan Jørgensen.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jul 14 kl. 14:23

Förbjudet att köra vattenskoter på Svartälven och Möckeln

Det har kommit in klagomål om vattenskoterkörning på Svartälven under sommaren. På grund av miljörisker är det helt förbjudet att föra ett sådant fordon på Svartälven berättar kommunbiologen Liv Hellquist..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Anders Sännås Lundqvist: Måltjuven Anvegård utropstecken i VM-kvaltrupp

I början av juni går damernas VM-kval i fotboll in i andra halvlek. Sverige möter Kroatien hemma den 7 juni och Ukraina borta fem dagar senare. Det krävs fullpoängare i jakten på en direktplats till slutspelet i Frankrike nästa sommar..

DN - 15 minuter sedan

Moskébrand utreds som misstänkt hatbrott

Moskébranden i Hässleholm i lördags kväll utreds som ett misstänkt hatbrott..

DN - 15 minuter sedan

Minst tolv dödade vid miljöprotest i Indien

Minst tolv personer har dödats av polis i samband med protester utanför en kopparfabrik i delstaten Tamil Nadu i södra Indien..

DN - 15 minuter sedan

Konkurrenterna tog in på den rosa tröjan i Giro d’Italia

Det tätnar i kampen om totalsegern i Giro d'Italia. Tvåan Tom Dumoulin tog in på totalledande Simon Yates på loppets tempoetapp. Etappen vanns av Rohan Dennis..

DN - 30 minuter sedan

Dahlin inför NHL-draften: ”Det kvittar vilket lag som plockar en”

Han sade nej till chansen att vinna VM-guld för att i stället bygga muskler i gymmet. – Det kvittar vilket lag som plockar en. Att komma till NHL är allas dröm, säger 18-årige Rasmus Dahlin, tippad att gå som nummer ett i NHL-draften..

DN - 45 minuter sedan

Här räddas elefantungen ur brunnen

I östra Indien fick man rycka ut med en grävmaskin för att rädda en elefantkalv som trillat ner i en brunn..

DN - 45 minuter sedan

Zuckerberg frågas ut av EU-parlamentet

Strax efter klockan 18 i kväll, tisdag, ska Facebookchefen Mark Zuckerberg vittna inför EU-parlamentet..

DN - 1 timme sedan

Evelyn Schreiber: Fråga till Moderaterna: Hur känner man igen en moralpolis?

Vi lever inte i Iran eller Saudiarabien, där moralpolisen har egna uniformer och käppar. Vilka personer är det Moderaterna vill förbjuda? .

DN - 1 timme sedan

Gunnar Jonsson: Att styra är svårare än att vara missnöjd

Italien går i väntans tider, på Västeuropas första rena populistregering. Medborgarna, och EU, har skäl att vara oroliga..

DN - 1 timme sedan

Polis kritiseras för medverkan i kampanjfilm för M

Justitieombudsmannen kritiserar en polischef som medverkat i en kampanjfilm för Moderaterna. Genom att polisen medverkade i filmen med en polisbil och polisuniform framgick det inte tillräckligt tydligt att han agerade som privatperson, anser JO..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.