DN > Nyheter

Tuesday, 22 January, 03:07

DN - 17 maj 18 kl. 10:34

Faktiskt helt fel att det är förbjudet med utländska flaggor i NorgeEn artikel på norska som också fått stor spridning i Sverige påstår att det är förbjudet att ha flaggor som inte är norska på Norges nationaldag. Det påståendet är helt påhittat, någonting norska Faktisk.no var först med att granska..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norge, Sverige, Norges, Faktisk

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktiskt, helt, felatt det är , förbjudetmed , utländska, flaggor i Norge
YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 17:30

Frankrike förbjuder nästa år mobiler helt i skolan

Frankrike kommer från och med i september nästa år att helt förbjuda användningen av mobiltelefoner i skolan. Det rapporterar Bloomberg News. Redan idag är det förbjudet för barnen att använda telefonerna i klassrummet, men från och med nästa läsår kommer det också att vara förbjudet att använda telefonerna på raster, mellan lektionerna eller på lunchen.

Posh24 - 16 aug 13 kl. 13:12

Ola Rapace om sommaren med nya kärleken: "Helt barnförbjudet!"

Ola Rapace, 41, avslöjade nyligen att han har en ny flickvän och är upp över öronen kär. Den lyckligt utvalda är svenska Nadine Breidensjö, 30. "Jag fick jobba hårt för att få henne.

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:00

Inte förbjudet att fotografera konst

Patent och marknadsdomstolen har helt i linje med Högsta domstolens tidigare beslut, fastställt att konstnärernas upphovsrätt även fortsättningsvis gäller på nätet. Domen innebär inte att det är förbjudet för privatpersoner att fota konst men … Domen slår fast att konstnärer och andra bildskapare ska tillfrågas innan, samt att de har rätt att få betalt när deras verk används. Det här innebär att Wikimedia och andra plattformar måste söka en bildlicens precis som många andra aktörer redan gör.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 14:00

Rätt och fel kring köttkonsumtion

Opinion I ett överraskande liberalt uttalande säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht att han inte vill styra politiskt vad som finns på frukostbordet och därför inte vill rekommendera minskad köttkonsumtion. Det är ett glädjande besked för den personliga friheten. Möjligtvis kan klimataspekten diskuteras.

Ekonomistas - 23 aug 16 kl. 07:43

Ansvarsutkrävande behövs för både fel och ineffektivitet

Detta är ett gästinlägg av Per Johansson, professor i statistik vid Uppsala universitet och vetenskaplig rådgivare åt Riksrevisionen. Den tredje statsmaktens granskning av både privat och offentlig verksamhet är nödvändig, inte minst för att motverka korruption. Vid felaktigheter ställs den ytterst ansvarige till ansvar.

Barometern - 25 jul 13 kl. 07:11

Smilla dog nästan av förbjudet gift

Bondkatten Smilla kunde varken gå eller stå när hon hittades i trädgården av sina ägare. Beskedet på djursjukhuset var ­misstänkt förgiftning. ?

Expressen - 30 jun 14 kl. 11:30

Nya lagen: Förbjudet att skjuta lösa hundar

Den omdiskuterade hundlagen har ändats. Från och med den första juli blir det förbjudet att skjuta lösspringande hundar i Danmark - i stället hotas ägaren med böter. – Det var helt ohållbart att privatpersoner kunde leka sheriff på sin egen mark och skjuta hundar som var lösa, säger jordbruksminister Dan Jørgensen.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jul 14 kl. 14:23

Förbjudet att köra vattenskoter på Svartälven och Möckeln

Det har kommit in klagomål om vattenskoterkörning på Svartälven under sommaren. På grund av miljörisker är det helt förbjudet att föra ett sådant fordon på Svartälven berättar kommunbiologen Liv Hellquist..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.