DN > Nyheter

Tuesday, 21 August, 08:00

DN - 17 maj 18 kl. 10:34

Faktiskt helt fel att det är förbjudet med utländska flaggor i NorgeEn artikel på norska som också fått stor spridning i Sverige påstår att det är förbjudet att ha flaggor som inte är norska på Norges nationaldag. Det påståendet är helt påhittat, någonting norska Faktisk.no var först med att granska..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norge, Sverige, Norges, Faktisk

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktiskt, helt, felatt det är , förbjudetmed , utländska, flaggor i Norge
YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 17:30

Frankrike förbjuder nästa år mobiler helt i skolan

Frankrike kommer från och med i september nästa år att helt förbjuda användningen av mobiltelefoner i skolan. Det rapporterar Bloomberg News. Redan idag är det förbjudet för barnen att använda telefonerna i klassrummet, men från och med nästa läsår kommer det också att vara förbjudet att använda telefonerna på raster, mellan lektionerna eller på lunchen.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

Posh24 - 16 aug 13 kl. 13:12

Ola Rapace om sommaren med nya kärleken: "Helt barnförbjudet!"

Ola Rapace, 41, avslöjade nyligen att han har en ny flickvän och är upp över öronen kär. Den lyckligt utvalda är svenska Nadine Breidensjö, 30. "Jag fick jobba hårt för att få henne.

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:00

Inte förbjudet att fotografera konst

Patent och marknadsdomstolen har helt i linje med Högsta domstolens tidigare beslut, fastställt att konstnärernas upphovsrätt även fortsättningsvis gäller på nätet. Domen innebär inte att det är förbjudet för privatpersoner att fota konst men … Domen slår fast att konstnärer och andra bildskapare ska tillfrågas innan, samt att de har rätt att få betalt när deras verk används. Det här innebär att Wikimedia och andra plattformar måste söka en bildlicens precis som många andra aktörer redan gör.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 14:00

Rätt och fel kring köttkonsumtion

Opinion I ett överraskande liberalt uttalande säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht att han inte vill styra politiskt vad som finns på frukostbordet och därför inte vill rekommendera minskad köttkonsumtion. Det är ett glädjande besked för den personliga friheten. Möjligtvis kan klimataspekten diskuteras.

Ekonomistas - 23 aug 16 kl. 07:43

Ansvarsutkrävande behövs för både fel och ineffektivitet

Detta är ett gästinlägg av Per Johansson, professor i statistik vid Uppsala universitet och vetenskaplig rådgivare åt Riksrevisionen. Den tredje statsmaktens granskning av både privat och offentlig verksamhet är nödvändig, inte minst för att motverka korruption. Vid felaktigheter ställs den ytterst ansvarige till ansvar.

Barometern - 25 jul 13 kl. 07:11

Smilla dog nästan av förbjudet gift

Bondkatten Smilla kunde varken gå eller stå när hon hittades i trädgården av sina ägare. Beskedet på djursjukhuset var ­misstänkt förgiftning. ?

Expressen - 30 jun 14 kl. 11:30

Nya lagen: Förbjudet att skjuta lösa hundar

Den omdiskuterade hundlagen har ändats. Från och med den första juli blir det förbjudet att skjuta lösspringande hundar i Danmark - i stället hotas ägaren med böter. – Det var helt ohållbart att privatpersoner kunde leka sheriff på sin egen mark och skjuta hundar som var lösa, säger jordbruksminister Dan Jørgensen.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jul 14 kl. 14:23

Förbjudet att köra vattenskoter på Svartälven och Möckeln

Det har kommit in klagomål om vattenskoterkörning på Svartälven under sommaren. På grund av miljörisker är det helt förbjudet att föra ett sådant fordon på Svartälven berättar kommunbiologen Liv Hellquist..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Kartläggning ska minska viltolyckorna

Hittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. .

DN - 1 timme sedan

Johan Croneman: SVT:s ”Meningen med livet” skramlar tomt och bränner aldrig till

”Meningen med livet” skulle behöva en vass tänkare och bättre frågor. SVT:s program är tyvärr populärvetenskap när den är som allra mest innehållslös. .

DN - 1 timme sedan

Prinsessan Estelle börjar förskoleklass

Prinsessan Estelle börjar på tisdagen i förskoleklass på friskolan Campus Manilla ute på Djurgården i Stockholm. Skolan har två klasser per årskurs och 500 elever i grundskolan..

DN - 1 timme sedan

Avicii prisades postumt på MTV-gala

Tim ”Avicii” Bergling prisades postumt på nattens MTV-gala Video Music Awards, rapporterar Variety. Han prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt ”Lonely together”..

DN - 2 timmar sedan

Djurgården möter NHL-stjärnor i Globen

Stockholm har varit en stor del av svensk ishockey och har under många år levererat spelare till SHL och NHL. På lördag kommer ett 30-tal spelare från 08-området som nu spelar Nordamerika att möta Djurgården i uppvisningsmatch..

DN - 2 timmar sedan

Minst tio döda i italiensk flodvåg

Minst tio människor har omkommit i den kraftiga flodvåg som drabbade en ravin i södra Italien på måndagen..

DN - 2 timmar sedan

Tre gripna för mordförsök i Uppsala

Tre män i 25-årsåldern har gripits och anhållits som skäligen misstänkta för att ha skjutit en 18-årig man i båda benen i Uppsala under måndagen..

DN - 3 timmar sedan

Skolstarten kan bli dyr för småbarnsföräldrar

Skolstarten kan bli en ganska dyr historia för familjen. Nya kläder och skolmaterial måste ofta köpas in – och det efter en kanske kostsam semester..

DN - 3 timmar sedan

Sexåriga Ivans längtan är över – nu ska han också få lära sig att läsa

I dagarna börjar mer än hundra tusen svenska barn i förskoleklass. DN gjorde sällskap med Ivan Eneström Hellerstedt till hans första skoldag. .

DN - 3 timmar sedan

Lisa Magnusson: Den hippa vänsterns polishat är obegripligt

Vad menar egentligen Ung Vänster Göteborg med sitt nya utspel om att polisen inte borde få delta i Prideparaden? .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.