DN > Nyheter

Friday, 19 October, 23:54

DN - 17 maj 18 kl. 10:34

Faktiskt helt fel att det är förbjudet med utländska flaggor i NorgeEn artikel på norska som också fått stor spridning i Sverige påstår att det är förbjudet att ha flaggor som inte är norska på Norges nationaldag. Det påståendet är helt påhittat, någonting norska Faktisk.no var först med att granska..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norge, Sverige, Norges, Faktisk

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktiskt, helt, felatt det är , förbjudetmed , utländska, flaggor i Norge
YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 17:30

Frankrike förbjuder nästa år mobiler helt i skolan

Frankrike kommer från och med i september nästa år att helt förbjuda användningen av mobiltelefoner i skolan. Det rapporterar Bloomberg News. Redan idag är det förbjudet för barnen att använda telefonerna i klassrummet, men från och med nästa läsår kommer det också att vara förbjudet att använda telefonerna på raster, mellan lektionerna eller på lunchen.

Posh24 - 16 aug 13 kl. 13:12

Ola Rapace om sommaren med nya kärleken: "Helt barnförbjudet!"

Ola Rapace, 41, avslöjade nyligen att han har en ny flickvän och är upp över öronen kär. Den lyckligt utvalda är svenska Nadine Breidensjö, 30. "Jag fick jobba hårt för att få henne.

Dagensanalys.se - 07 jul 17 kl. 15:00

Inte förbjudet att fotografera konst

Patent och marknadsdomstolen har helt i linje med Högsta domstolens tidigare beslut, fastställt att konstnärernas upphovsrätt även fortsättningsvis gäller på nätet. Domen innebär inte att det är förbjudet för privatpersoner att fota konst men … Domen slår fast att konstnärer och andra bildskapare ska tillfrågas innan, samt att de har rätt att få betalt när deras verk används. Det här innebär att Wikimedia och andra plattformar måste söka en bildlicens precis som många andra aktörer redan gör.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 14:00

Rätt och fel kring köttkonsumtion

Opinion I ett överraskande liberalt uttalande säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht att han inte vill styra politiskt vad som finns på frukostbordet och därför inte vill rekommendera minskad köttkonsumtion. Det är ett glädjande besked för den personliga friheten. Möjligtvis kan klimataspekten diskuteras.

Ekonomistas - 23 aug 16 kl. 07:43

Ansvarsutkrävande behövs för både fel och ineffektivitet

Detta är ett gästinlägg av Per Johansson, professor i statistik vid Uppsala universitet och vetenskaplig rådgivare åt Riksrevisionen. Den tredje statsmaktens granskning av både privat och offentlig verksamhet är nödvändig, inte minst för att motverka korruption. Vid felaktigheter ställs den ytterst ansvarige till ansvar.

Barometern - 25 jul 13 kl. 07:11

Smilla dog nästan av förbjudet gift

Bondkatten Smilla kunde varken gå eller stå när hon hittades i trädgården av sina ägare. Beskedet på djursjukhuset var ­misstänkt förgiftning. ?

Expressen - 30 jun 14 kl. 11:30

Nya lagen: Förbjudet att skjuta lösa hundar

Den omdiskuterade hundlagen har ändats. Från och med den första juli blir det förbjudet att skjuta lösspringande hundar i Danmark - i stället hotas ägaren med böter. – Det var helt ohållbart att privatpersoner kunde leka sheriff på sin egen mark och skjuta hundar som var lösa, säger jordbruksminister Dan Jørgensen.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jul 14 kl. 14:23

Förbjudet att köra vattenskoter på Svartälven och Möckeln

Det har kommit in klagomål om vattenskoterkörning på Svartälven under sommaren. På grund av miljörisker är det helt förbjudet att föra ett sådant fordon på Svartälven berättar kommunbiologen Liv Hellquist..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Trumps säkerhetsrådgivare vill häva avtal med Ryssland om nedrustning

Trots motstånd inom Trumpadministrationen driver Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton för att USA ska häva en överenskommelse om nedrustning av kärnvapen med Ryssland, enligt källor till The Guardian..

DN - 1 timme sedan

Makedoniens parlament sade ja till namnbyte

Det makedonska parlamentet har röstat igenom en ändring av konstitutionen som gör att landet kan byta namn..

DN - 1 timme sedan

Avril Lavigne: Jag var sängliggande i två år

Kanadensiska sångerskan Avril Lavigne släpper musik för första gången på fyra år, efter att ha kämpat mot borrelia. Nu berättar hon i en stor intervju i tidningen Billboard att läkarna hade svårt att hitta rätt behandlingsmetod för sjukdomen..

DN - 1 timme sedan

En gripen för mordförsök i Rågsved

En person har skadats i ett lägenhetsbråk i Rågsved i södra Stockholm. Personen fördes till sjukhus med stickskador. Det är inte känt hur allvarliga skador som det rör sig om..

DN - 1 timme sedan

Dagens skiva: Neneh Cherry är fortfarande lika trendkänslig

Tillsammans med producenten Kieran Hebden (Four Tet) har Neneh Cherry skapat ett album som antyder att hon kommer hålla sig relevant i flera decennier till..

DN - 2 timmar sedan

Jessica Ritzén: Kulturborgarrådet tvingas göra sin första grönblå pudel

Stockholms nya kulturborgarråd har tvingats till sin första grönblå pudel. Jonas Naddebo (C) sade i en DN-intervju på fredagen att han vill privatisera Stockholms bibliotek. Men glömde att han inte längre bara är centerpartist utan grönblått kulturborgarråd..

DN - 2 timmar sedan

Wikileaks stämmer Ecuador

Wikileaks och dess grundare Julian Assange stämmer Ecuador för att ha brutit mot hans ”grundläggande fri- och rättigheter”. Julian Assange har bott på Ecuadors ambassad i sex år..

DN - 2 timmar sedan

”Primärvården kan inte vänta – dags för en nationell reform”

DN DEBATT 20/10. För att komma till rätta med primärvården krävs blocköverskridande lösningar. En nyckel är kontinuitet.

DN - 3 timmar sedan

Flera storbolag sänkte börsen

Stockholmsbörsen fick en dyster avslutning på handelsveckan. Kursras för tunga bolag som Skanska, Atlas Copco och Volvo tyngde..

DN - 3 timmar sedan

Knarkpåverkad bussförare frias från rattfylla

En narkotikapåverkad bussförare stoppades vid Öresundsbron. Nu har chauffören friats från åtalet om rattfylleri, skriver Sydsvenskan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.