Sydsvenskan > IT

Tuesday, 11 December, 08:48

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 09:30

För pigg åldring fick plats på särskilt boende82-årige Björn Lindkvist fick plats på ett boende - efter en artikel i Sydsvenskan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Björn Lindkvist, Sydsvenskan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För pigg, åldringfick plats på , särskilt, boende
YA - 19 apr 18 kl. 07:59

Domstol: Ensamhet inte skäl för särskilt boende

En åldring i Tomelilla kommun som fick avslag på sin ansökan om särskilt boende överklagade – men förvaltningsrätten går på kommunens linje. Upplevd ensamhet är inte skäl nog att beviljas särskilt boende, anser förvaltningsrätten..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 15 kl. 16:01

Ännu en dom ger åldring rätt

Ännu en gång kommer förvaltningsrätten fram till att en åldring har rätt till särskilt boende..

LV - 10 sep 15 kl. 10:16

Anmälan skrivs av om antastad åldring

En åldrig kvinna blev antastad av en nattliga besökare på ett särskilt boende i Vimmerby kommun. IVO har utrett en anmälan som nu skrivs av. Man anser att socialnämndens åtgärder är tillräckliga för att samma sak inte ska upprepas..

Skånskan - 10 feb 16 kl. 10:40

Åldring avled efter fallolycka

SJÖBO Rörelselarmet hade ändrats och utlöstes inte när en åldring på ett boende föll.Personen avled senare på sjukhus. Nu har kommunen lex Sarah-anmält sig självt.

Västerbottens Folkblad - 28 dec 15 kl. 14:38

Åldring glömdes bort på toaletten

Nu anmäler personalen på äldreboendet händelsen. En fredagsafton i december fick en åldring på ett boende inom Skellefteå kommun hjälp att göra ett toalettbesök. Personalen lämnade sedan åldringen som skulle göra sina behov och gick iväg för att hjälpa andra brukare.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 16 kl. 13:55

Åldring tuggade på glas

En åldring på ett särskild boende hittades med blod i munnen efter att ha tuggat på glas. Nu har en Ivo-anmälan gjorts..

Sydsvenskan - 27 apr 18 kl. 14:30

Han är för pigg för att bo på ett äldreboende

82-årige Björn Lindkvist nekas plats på boende eftersom han anses för pigg..

Länstidningen i Jämtland - 18 apr 16 kl. 12:16

Gjorde sina toalettbehov på golvet – då kränkte undersköterskan den boende

Det var i vintras som en åldring vid ett av de särskilda boendena i kommunen missade toaletten och råkade uträtta sina behov på golvet i stället. En undersköterska kom då med ett ovärdigt bemötande vilket ledde till att den boende blev rädd, orolig och aggressiv..

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 12 kl. 16:29

Åldring lurad på kontokort

En 90-årig man boende på Risekatslösavägen utsattes för bedrägeri vid tretiden på lördagseftermiddagen. Två okända män lyckades lura till sig mannens kontokort och kod med löfte om att senare lämna tillbaka dem, vilket de inte gjorde. Det är okänt hur mycket pengar de kom över innan kortet spärrades..

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 13 kl. 07:30

Åldring bestulen på sjukhuset

I vintras blev en boende på ett av Filipstads kommuns äldreboenden bestulen på 500 kronor i samband med ett besök på Karlskoga lasarett..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ingen solig månad för klädhandeln

Den totala försäljningen av kläder i Sverige fortsätter att backa och minskade i november med 3,4 procent jämfört med samma månad i fjol. Siffran gäller både e-handel och försäljning i fysiska butiker. Samtidigt föll skoförsäljningen kraftigt jämfört me.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flera döda i självmordsdåd utanför Kabul

Ett självmordsdåd har inträffat utanför Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar Reuters. Minst fyra personer har dödats och sex har skadats. Offren ska vara personal inom den afghanska underrättelsetjänsten..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Teliamålet går in i sin slutfas

Mer än tre månader efter det att rättegången inleddes går Teliamålet nu in i sin slutfas i Stockholms tingsrätt. Åklagarsidan inleder i dag sitt slutanförande om hur tre tidigare chefer, bland dem ex-vd Lars Nyberg, misstänks ha mutat sig till företaget.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polis håller pressträff om hel familjs död

I dag ska polisen presentera sina slutsatser kring vad som låg bakom en hel familjs död i Bjärred i början av året. Den 9 januari hittades en man och en kvinna och parets två flickor döda i familjens villa. Kvar i huset fanns ett avskedsbrev, som enligt.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Coleman vidare på 200 meter fritt

Michelle Coleman tog sig vidare till finalen vid inledningen av kortbane-VM i kinesiska Hangzhou. Coleman simmade in på 1.54,22, vilket var femte bästa tid.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

32 gripna vid gränsprotest i USA

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA. Demonstranterna kräver att kvarhållande och utvisning av migranter ska upphöra och att USA ska släppa in de människor som.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ännu en misstroendenot mot May

Den brittiske parlamentsledamoten Crispin Blunt har lämnat in en not om att han saknar förtroende för landets premiärminister Theresa May. Det krävs att sammanlagt 48 parlamentsledamöter skriver och begär en misstroendeomröstning mot premiärministern fö.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skönsjungande "citygrodor" mer attraktiva

Blir män populärare när de tar steget och flyttar från landet in till storstan? Tveksamt. För grodor, däremot, är det helt uppenbart.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Mindre bedrägerier utreds inte i Stockholm

Polisen i Stockholm har beslutat att hela kategorier av bedrägerier fram till nyår ska lämnas utan åtgärd. Endast i undantagsfall ska de utredas, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Det handlar bland annat om bedrägerier med mobiltelefonabonnemang och fa.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ryssland övar sitt bombflyg med Venezuela

Ryssland har skickat två strategiska bombflygplan och ett 100-tal piloter till Venezuela..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.