Sydsvenskan > IT

Wednesday, 23 January, 23:36

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobbMarknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: med , funktionsnedsättningfår , jobb
TA - 23 maj 13 kl. 06:30

Sämre villkor med funktionsnedsättning

Allas möjlighet till delaktighet är grunden i vår funktionshinderspolitik.
Men vi är långt ifrån i mål. På område efter område är levnadsförhållandena sämre för människor med funktionsnedsättning.

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobb

Marknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 21:24

Elever lärde sig om funktionsnedsättning

Foto: Tom Wall
En heldag kring funktionsnedsättning stod på schemat för elever på Degebergaskolan.
I matsalen på Degebergaskolan är all fokus riktad mot Patrik Folkesson, en av onsdagens gäster som besökte eleverna i årskurs 6–9.Han berättade, förklarade och demonstrerade för eleverna om sin funktionsnedsättning, ADHD.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

Politikerbloggen - 25 dec 12 kl. 07:00

Får man ha en funktionsnedsättning på svensk arbetsmarknad?


DEBATT. Som kristdemokrat har jag som ?valspråk?

YLE - 02 mar 15 kl. 18:07

FDUV: Beklagligt att lag om personer med funktionsnedsättning fördröjs

Finland sänder musiker med funktionsnedsättning till Eurovision Song Contest men ratificerar inte FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Beklagligt, tycker handikapporganisationen FDUV (Föreningen för de utvecklingsstördas väl). Jublet var stort då punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät, bestående av fyra musiker med funktionsnedsättning, tog segern i uttagningstävlingen till ESC som ska hållas i Wien.

YLE - 14 jun 17 kl. 15:56

Protester mot hem för personer med funktionsnedsättning

I Smedsede i Kyrkslätt motsätter sig en grupp invånare ett hem för personer med funktionsnedsättning. Det är stiftelsen Rinnekoti som vill bygga boendet i Smedsede. Grannarna som inte vill ha hemmet i sina trakter har lämnat in ett besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol, rapporterar tidningen Länsiväylä.

Regeringen - 16 jul 13 kl. 13:48

Stödet till barn med funktionsnedsättning vid kontakt med myndigheter ska undersökas

Myndigheten för handikappolitisk samordning (Handisam) ska undersöka hur barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter upplever det stöd de får. Barnombudsmannen ska samtidigt vidareutveckla metoder för att lyssna på barn med olika typer av funktionsnedsättningar. Det har regeringen beslutat i ett par uppdrag till myndigheterna.

SVT - 20 maj 17 kl. 07:08

AF missar jobbmål för personer med funktionsnedsättning

Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag att hjälpa fler arbetslösa med funktionsnedsättning till jobb eller studier. Siffror som SVT Nyheter har tagit fram visar att man inte lyckas..

Regeringen - 03 mar 14 kl. 09:03

Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning föreslås bli ny diskrimineringsgrund

Regeringen föreslår att bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning införs som en ny form av diskriminering i diskrimineringslagen.
- Det nya diskrimineringsförbudet ger personer med funktionsnedsättning möjlighet att driva den bristande tillgänglighet som de drabbas av i sin vardag till domstol, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Pressmeddelande: Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning ny diskrimineringsgrund
Debattartikel: Så ska alla kunna få en chans att delta

Arbetsmarknadsdepartementet,

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Cohen känner sig hotad av Trump

Donald Trumps förre advokat Michael Cohen skjuter upp det vittnesmål han skulle ha lämnat inför den amerikanska kongressen den 7 februari. Anledningen är att han känner sig hotad av presidenten. Cohen, som erkänt sig skyldig till att ha begått brott und.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Örebro vann utan poängkungen

Krisen bara växte i Örebro som radat upp fyra förluster – och fått poängkungen Aaron Palushaj skadad. Men mot Växjö klev landsmannen Nick Ebert fram och såg till att nästjumbon bröt trenden efter 4–2-segern hemma i Behrn arena. Mora, Örebro och Timrå är.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bok på gång om svenska brädspelsklassiker

En bok om det svenska spelförlaget Alga kommer att släppas senare i år. Författare är Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson, som tillsammans driver bokförlaget Fandrake, ett förlag specialiserat på böcker i "coffee table"-storlek om allehanda nördiga för.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Baldwin döms till vård för ilskeutbrott

Skådespelaren Alec Baldwin har erkänt sig skyldig till trakasserier och döms till att gå i behandling för sin ilska efter ett uppmärksammat bråk på New Yorks gator i höstas, skriver The Wrap. Han får även betala en avgift på 120 dollar och måste skicka.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Mats Skogkär: Svårt att avtala fram uppfostran.

Möjligen har de skolansvariga under decennier bundit ris åt egen rygg..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Vackert, ilsket och melankoliskt från en het popveteran

Alexander Agrell hör 40-årsjubilerande Joe Jacksons nya..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Utebliven syskonförtur obehaglig överraskning för ung familj

Ingen garanti för att sönerna hamnar på samma förskola..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Gotland utan ström – igen

Hela Gotland har drabbats av ett strömavbrott, enligt energibolaget Geab. – Vi vet inte vad det beror på och kommer nu att starta upp vår reservkraft. Därefter får vi felsöka, säger Kalle Blomberg, tillförordnad elnätschef, till helagotland.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Merkel: Reformera globala organisationer

För att återfå förtroendet för det globala finansiella systemet måste organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken reformeras, slår Tysklands förbundskansler Angela Merkel fast i ett tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i Dav.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Dykare söker efter spår kring kidnappning

Dykare har satts in i utredningen kring norska 68-åriga Anne-Elisabeth Hagens försvinnande i slutet av oktober. – Vi letar inte efter Anne-Elisabeth Hagen i vattnet, utan efter relevanta spår som kan kopplas till fallet, säger Christian Berge vid polisd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.