Sydsvenskan > IT

Tuesday, 22 May, 10:07

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobbMarknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: med , funktionsnedsättningfår , jobb
TA - 23 maj 13 kl. 06:30

Sämre villkor med funktionsnedsättning

Allas möjlighet till delaktighet är grunden i vår funktionshinderspolitik.
Men vi är långt ifrån i mål. På område efter område är levnadsförhållandena sämre för människor med funktionsnedsättning.

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobb

Marknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 21:24

Elever lärde sig om funktionsnedsättning

Foto: Tom Wall
En heldag kring funktionsnedsättning stod på schemat för elever på Degebergaskolan.
I matsalen på Degebergaskolan är all fokus riktad mot Patrik Folkesson, en av onsdagens gäster som besökte eleverna i årskurs 6–9.Han berättade, förklarade och demonstrerade för eleverna om sin funktionsnedsättning, ADHD.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

Politikerbloggen - 25 dec 12 kl. 07:00

Får man ha en funktionsnedsättning på svensk arbetsmarknad?


DEBATT. Som kristdemokrat har jag som ?valspråk?

YLE - 02 mar 15 kl. 18:07

FDUV: Beklagligt att lag om personer med funktionsnedsättning fördröjs

Finland sänder musiker med funktionsnedsättning till Eurovision Song Contest men ratificerar inte FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Beklagligt, tycker handikapporganisationen FDUV (Föreningen för de utvecklingsstördas väl). Jublet var stort då punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät, bestående av fyra musiker med funktionsnedsättning, tog segern i uttagningstävlingen till ESC som ska hållas i Wien.

YLE - 14 jun 17 kl. 15:56

Protester mot hem för personer med funktionsnedsättning

I Smedsede i Kyrkslätt motsätter sig en grupp invånare ett hem för personer med funktionsnedsättning. Det är stiftelsen Rinnekoti som vill bygga boendet i Smedsede. Grannarna som inte vill ha hemmet i sina trakter har lämnat in ett besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol, rapporterar tidningen Länsiväylä.

Regeringen - 16 jul 13 kl. 13:48

Stödet till barn med funktionsnedsättning vid kontakt med myndigheter ska undersökas

Myndigheten för handikappolitisk samordning (Handisam) ska undersöka hur barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter upplever det stöd de får. Barnombudsmannen ska samtidigt vidareutveckla metoder för att lyssna på barn med olika typer av funktionsnedsättningar. Det har regeringen beslutat i ett par uppdrag till myndigheterna.

SVT - 20 maj 17 kl. 07:08

AF missar jobbmål för personer med funktionsnedsättning

Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag att hjälpa fler arbetslösa med funktionsnedsättning till jobb eller studier. Siffror som SVT Nyheter har tagit fram visar att man inte lyckas..

Regeringen - 03 mar 14 kl. 09:03

Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning föreslås bli ny diskrimineringsgrund

Regeringen föreslår att bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning införs som en ny form av diskriminering i diskrimineringslagen.
- Det nya diskrimineringsförbudet ger personer med funktionsnedsättning möjlighet att driva den bristande tillgänglighet som de drabbas av i sin vardag till domstol, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Pressmeddelande: Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning ny diskrimineringsgrund
Debattartikel: Så ska alla kunna få en chans att delta

Arbetsmarknadsdepartementet,

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen. Vid incheckningen på flera flygplatser i Bayern stod pol.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vattensalamandrar stjälps av hjälpen

Arbetet med att rädda den kinesiska vattensalamandern, som riskerar att utrotas, kan ha haft motsatt effekt, rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion. Varningen kommer från forskare till två studier som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Cu.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Taj Mahal byter färg

Ett av världens sju underverk, det skimrande vita Taj Mahal, har börjat bli gult och grönt av luftföroreningar. Mausoleet ligger invid en flod fylld med sopor och är allt som oftast höljt i smog från Agra, världens åttonde mest förorenade stad. Dessutom.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sara Danius får Lena Nyman-priset

Författaren, litteraturvetaren och Svenska Akademiens avhoppade ständiga sekreterare Sara Danius får årets Lena Nyman-pris. Det meddelar Lena Nyman-sällskapet i ett pressmeddelande. "Hon studerar Bonniers kokböcker med samma vakna blick som hon studerar.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Saab tar sikte mot rymden

Försvarskoncernen Saab breddar sin produktportfölj och tar nu sikte mot rymden. Den nya generationens radarteknologi ska kunna användas för militär underrättelseinhämtning, upptäcka satelliter och få koll på rymdskrot. – Det finns ett stort intresse frå.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Oförändrad skatt i Malmö nästa år – men valen i september kan ändra allt

Stjernfeldt Jammeh (S) räknar med 1,15 nya Malmömiljarder 2019. En pluspost: minskat socialbidrag..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svenska och danska försvaret i nytt samarbete

Det danska och svenska försvaret utökar sitt samarbete, den här gången vad gäller övervakning från luften. Samarbetet markeras genom ett möte mellan Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen och den svenske försvarsministern Peter Hultqvist (S),.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Granne mördade ung kvinna – åtalas nu

En kvinna i 20-årsåldern blev knivmördad av en 26-årig granne i Vetlanda i februari. Hennes lägenhet var ett LSS-boende, men hans var inte det. Nu åtalas 26-åringen, som erkänt att han dödat kvinnan.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vilda vulkanen skrämmer bort vulkanturisterna

Vulkaner är ju fantasieggande. Men det pågående utbrottet på Hawaii visar sig lite väl spännande för turismen, som riskerar att halveras i sommar. Sedan lavan och askan började spruta ur Kilauea på Hawaii – den största ön i delstaten med samma namn – i.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.