Sydsvenskan > IT

Wednesday, 22 August, 05:31

Sydsvenskan - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobbMarknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: med , funktionsnedsättningfår , jobb
TA - 23 maj 13 kl. 06:30

Sämre villkor med funktionsnedsättning

Allas möjlighet till delaktighet är grunden i vår funktionshinderspolitik.
Men vi är långt ifrån i mål. På område efter område är levnadsförhållandena sämre för människor med funktionsnedsättning.

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 18 kl. 08:39

Få med funktionsnedsättning får jobb

Marknaden skriker efter arbetskraft, ändå går tiotusentals personer med funktionsnedsättningar utan jobb – trots att de har rätt utbildning. Enligt siffror från SCB är sysselsättningsgraden hos personer med funktionsnedsättning 56 procent, vilket kan jä.

Kristianstadsbladet - 06 nov 13 kl. 21:24

Elever lärde sig om funktionsnedsättning

Foto: Tom Wall
En heldag kring funktionsnedsättning stod på schemat för elever på Degebergaskolan.
I matsalen på Degebergaskolan är all fokus riktad mot Patrik Folkesson, en av onsdagens gäster som besökte eleverna i årskurs 6–9.Han berättade, förklarade och demonstrerade för eleverna om sin funktionsnedsättning, ADHD.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

Politikerbloggen - 25 dec 12 kl. 07:00

Får man ha en funktionsnedsättning på svensk arbetsmarknad?


DEBATT. Som kristdemokrat har jag som ?valspråk?

YLE - 02 mar 15 kl. 18:07

FDUV: Beklagligt att lag om personer med funktionsnedsättning fördröjs

Finland sänder musiker med funktionsnedsättning till Eurovision Song Contest men ratificerar inte FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Beklagligt, tycker handikapporganisationen FDUV (Föreningen för de utvecklingsstördas väl). Jublet var stort då punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät, bestående av fyra musiker med funktionsnedsättning, tog segern i uttagningstävlingen till ESC som ska hållas i Wien.

YLE - 14 jun 17 kl. 15:56

Protester mot hem för personer med funktionsnedsättning

I Smedsede i Kyrkslätt motsätter sig en grupp invånare ett hem för personer med funktionsnedsättning. Det är stiftelsen Rinnekoti som vill bygga boendet i Smedsede. Grannarna som inte vill ha hemmet i sina trakter har lämnat in ett besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol, rapporterar tidningen Länsiväylä.

Regeringen - 16 jul 13 kl. 13:48

Stödet till barn med funktionsnedsättning vid kontakt med myndigheter ska undersökas

Myndigheten för handikappolitisk samordning (Handisam) ska undersöka hur barn med funktionsnedsättning som har många myndighetskontakter upplever det stöd de får. Barnombudsmannen ska samtidigt vidareutveckla metoder för att lyssna på barn med olika typer av funktionsnedsättningar. Det har regeringen beslutat i ett par uppdrag till myndigheterna.

SVT - 20 maj 17 kl. 07:08

AF missar jobbmål för personer med funktionsnedsättning

Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag att hjälpa fler arbetslösa med funktionsnedsättning till jobb eller studier. Siffror som SVT Nyheter har tagit fram visar att man inte lyckas..

Regeringen - 03 mar 14 kl. 09:03

Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning föreslås bli ny diskrimineringsgrund

Regeringen föreslår att bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning införs som en ny form av diskriminering i diskrimineringslagen.
- Det nya diskrimineringsförbudet ger personer med funktionsnedsättning möjlighet att driva den bristande tillgänglighet som de drabbas av i sin vardag till domstol, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Pressmeddelande: Bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning ny diskrimineringsgrund
Debattartikel: Så ska alla kunna få en chans att delta

Arbetsmarknadsdepartementet,

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flera anlagda bilbränder i Uppsala

Polis och räddningstjänst fick larm om flera bilbränder i Uppsala under natten mot onsdag, rapporterar SVT Nyheter Uppsala. Polisen misstänker att bränderna är anlagda. Det första larmet kom före klockan 23 då flera bilar och en lätt lastbil brann på en.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7,3 har drabbat Venezuelas norra kust..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspi.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Trump indragen när Cohen erkänner brott

Utan att nämna Donald Trump vid namn verkar hans före detta advokat peka ut USA:s president som den som gav honom order att betala ut otillåtet kampanjbidrag till en före detta porrstjärna. Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare om a.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Manafort döms för skattebedrägeri

Donald Trumps före detta kampanjchef Paul Manafort döms för bland annat skattebedrägeri. Han anses skyldig på åtta av totalt 18 åtalspunkter. Manafort har stått åtalad för en lång rad bank- och skattebedrägerier.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst. – Vi vill göra reseavdraget avståndsberoende, sade S-ledaren Stefan Löfven i Sveriges Televisions partiledarutfrågning på tisd.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Migranter hålls kvar på fartyg

Fem dagar efter att de plockats upp av den italienska kustbevakningen är runt 170 migranter fortfarande fast ombord, trots att fartyget lagt till på Sicilien. Italien vägrar låta dem gå i land. Tvisten kring vem som ska ta emot migranterna fortsätter.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Par ofredade flickor på stranden

En man och en kvinna åtalas för sexuellt ofredande av två unga flickor på en strand i Varberg under sommaren. Paret, som är i 60-årsåldern, blottade sig och hade oralt samlag inför de två flickorna. När kvinnan lämnat platsen började mannen onanera infö.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Eldningsförbudet upphävt i Skåne – här är vad som gäller i din kommun

Det är fortfarande upp till varje enskild kommun att bestämma om det är tillåtet att elda..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Ingrid Runsten: ”Offra inte det som är värt att skyddas.”

Demokrati är betydligt mer än röstmaximering vart fjärde år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.