SVT > Inrikes

Wednesday, 22 August, 00:11

SVT - 16 maj 18 kl. 17:44

Snackisen som delar internet: Vad hör du?Minns ni klänningen som skapade kaos på nätet eftersom hälften av användarna såg den i guld och vitt och andra hälften i svart och blått? Nu har en liknande diskussion blossat upp om ett ljudklipp: ”Laurel” eller ”Yanny”?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Yanny

Dela artikeln

1534 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snackisensom delar , internetVad , hördu
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

Aftonbladet - 07 mar 12 kl. 14:46

Snackisen: Gav han bort 3 miljoner kr?

19-åringen kan ha gjort sitt livs misstag vid ett pokerbord ? ryktas att lagt bästa handen i jättepott?Helt säker...?.

BT - 25 jan 13 kl. 08:18

Bangura till Elfsborg - den stora snackisen i Chiang Mai

Mohamed Bangura till Elfsborg ? där har ni den stora snackisen i landslaget. ?

Expressen - 02 feb 14 kl. 21:22

Minns du snackisen från Super Bowl 2013?

En av de mest hyllade halvtidsshowerna stod Beyoncé för förra året. Det var även stjärnan och bilderna hon ville förbjuda som blev den största snackisen efteråt..

GöteborgsPosten - 23 feb 14 kl. 17:13

Alcazar största snackisen på sociala medier

Alcazar dominerade och blev den stora snackisen på sociala medier under hela lördagskvällen. Gruppen slog också Yohios rekord från Melodifestivalen i Malmö. Totalt gjordes 4 000 inlägg om finalisten..

SvD - 12 sep 14 kl. 08:55

”Knuff-käbblet” den stora snackisen

Kärnkrafts-”käbblet” och ”knuffen” mellan Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) har blivit den stora snackisen efter torsdagens partiledardebatt i TV4..

Resume - 27 feb 15 kl. 12:12

Så skapades den osannolika snackisen

Bilden på en till synes helt vanlig klänning utmynnade i en hätsk och världsomspännande diskussion på nätet om klänningens färg. Sociala medier-experten Hampus Brynfolf tror att den osannolika snackisen beror på människans frustration och övertygelse om att ha rätt..

SVT - 11 okt 15 kl. 11:37

Snackisen i Ottawa – Karlssons frisyr

Snackisen i Ottawa är att Erik Karlsson klippte av sig sitt karaktäristiska hårsvall för några dagar sen. Han är kortsnaggad och ja, prydlig. ”Jag tycker jag ser bra ut”, säger han till SVT Sport..

Expressen - 11 feb 16 kl. 00:22

Stora snackisen efter tuffa sekunddramat

Skövde segerskott mot Karlskrona är den stora snackisen efter sekunddramat. Tränaren Ulf Schefvert vägrar plocka fram bortförklaringar. – Det är mål, säger han..

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 09:59

Svenskarna och Internet 2017 – Här är hela rapporten

Hälften av de svenska internetanvändarna betalar för musik och film, unga är mer källkritiska än vuxna, 100 procent av de upp till 25 år tittar på Youtube och redan vid två års ålder använder fyra av fem internet. Det är några av alla nyheterna i rapporten ”Svenskarna och internet 2017” från Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Undersökningen har pågått sedan år 2000 och är Sveriges största om digitala trender och hur vi använder internet.

YLE - 26 jul 15 kl. 06:30

”Internet ses som en extern hårddisk till vår hjärna”

Via smarttelefoner och datorer har vi nästan en ständig tillgång till internet, vilket i sin tur leder till att vi inbillar oss besitta kunskap som vi egentligen inte har, visar ny forskning från Yale University. Resultatet är oroväckande, anser psykologen och doktoranden Katri Saarikivi. I psykologistudien genomförd av Matthew Fisher, Mariel Goddu och Frank Keil jämförs hur två olika grupper upplever sin egen kunskap genom att ställa till synes enkla frågor som ”Hur fungerar en dragkedja?

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Svaren vi fick – och inte – i utfrågningen av Stefan Löfven (S)

Det var Stefan Löfvens (S) tur att svara på frågor i SVT:s partiledarutfrågning ikväll. Men i vilken fråga gav han ett klart besked och när var han inte lika tydlig? Vi frågade SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 1 timme sedan

Skattenej och regeringsduck – så var partiledarutfrågningen av Stefan Löfven

Stefan Löfven duckade hårdnackat i regeringsfrågan och hävdade att det är omöjligt att sänka skatterna och samtidigt upprätthålla välfärden – trots att siffror från Ekonomistyrningsverket bevisar motsatsen. Här sammanfattar SVT Nyheter partiledarutfrågningen av S-ledaren i tre punkter..

SVT - 1 timme sedan

Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar om integration

Integrationen är bland de viktigaste frågorna för väljare visar opinionsundersökningar. Partiledarna Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD) möttes i tisdagens Aktuellt för att debattera hur nyanlända ska integreras i samhället..

SVT - 2 timmar sedan

Stefan Löfven försvarar regeringens försök att korta cancerköerna

Inför förra valet lovade Socialdemokraterna att alla cancerpatienter skulle få vård inom fyra veckor – men vallöftet är inte i närheten av att uppfyllas. Trots det försvarar statsminister Stefan Löfven sin politik. – Många av de här går i rätt riktning, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Trots S-löftet inför förra valet: Cancerköerna fortfarande extremt långa

Alla cancerpatienter ska få vård inom fyra veckor. Det löftet gav Socialdemokraterna inför förra valet. Men fyra år senare står det klart att det vallöftet inte är i närheten av att ha uppfyllts.

SVT - 5 timmar sedan

Ny överbelastningsattack mot Socialdemokraternas hemsida

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ytterligare en överbelastningsattack. IP-adresserna spåras uteslutande till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet enligt Dagens Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Fd Jas-pilot om kraschen: ”Man kommer aldrig att komma undan fågelkollisioner”

Det är bara en fråga om flygtimmar innan ett flygplan kolliderar med fåglar. Det säger före detta stridspiloten Mikael Grev med 17 år inom Försvarsmakten och erfarenhet av fågelkollisioner. – Normalt sett är det inte ett problem.

SVT - 6 timmar sedan

Naturvårdsverket polisanmäler omfattande bedrägeriförsök med elcykelbidrag

Naturvårdsverket har polisanmält ett misstänkt storbedrägeri kring bidragen för elcyklar. Närmare hundra utbetalningar misstänks vara falska, och ett tiotal har stoppats. Dessutom har man anmält en enskild elcykelkund som använt ett förfalskat tandkrämskvitto..

SVT - 6 timmar sedan

Skansen anklagar Alternativ för Sverige att stjäla folkdansbilder – AfS: ”Har aldrig publicerat någon film”

Under måndagen gick Skansen i Stockholm ut med ett meddelande på sin Facebooksida, där de anklagar det politiska partiet Alternativ för Sverige för att ta upphovsrättsskyddat material och använda det utan tillåtelse. Partiledare Gustav Kasselstrand menar dock att Skansen bara gett sig ut på ”den politiskt korrekta catwalken” – och att någon sådan film aldrig publicerats..

SVT - 8 timmar sedan

SVT-meteorologen: Sensommarväder i stora delar av landet

Hösten har gjort sitt intåg i vissa delar av Sverige, men i stort dröjer sommaren kvar, med särskilt höga temperaturer i syd. – Hösten har kommit lite grann i alla fall. Men om den drar ut över resten av landet snart är svårt att säga, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.