SVT > Inrikes

Friday, 25 May, 05:14

SVT - 16 maj 18 kl. 17:44

Snackisen som delar internet: Vad hör du?Minns ni klänningen som skapade kaos på nätet eftersom hälften av användarna såg den i guld och vitt och andra hälften i svart och blått? Nu har en liknande diskussion blossat upp om ett ljudklipp: ”Laurel” eller ”Yanny”?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Yanny

Dela artikeln

1231 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snackisensom delar , internetVad , hördu
YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

Aftonbladet - 07 mar 12 kl. 14:46

Snackisen: Gav han bort 3 miljoner kr?

19-åringen kan ha gjort sitt livs misstag vid ett pokerbord ? ryktas att lagt bästa handen i jättepott?Helt säker...?.

BT - 25 jan 13 kl. 08:18

Bangura till Elfsborg - den stora snackisen i Chiang Mai

Mohamed Bangura till Elfsborg ? där har ni den stora snackisen i landslaget. ?

Expressen - 02 feb 14 kl. 21:22

Minns du snackisen från Super Bowl 2013?

En av de mest hyllade halvtidsshowerna stod Beyoncé för förra året. Det var även stjärnan och bilderna hon ville förbjuda som blev den största snackisen efteråt..

GöteborgsPosten - 23 feb 14 kl. 17:13

Alcazar största snackisen på sociala medier

Alcazar dominerade och blev den stora snackisen på sociala medier under hela lördagskvällen. Gruppen slog också Yohios rekord från Melodifestivalen i Malmö. Totalt gjordes 4 000 inlägg om finalisten..

SvD - 12 sep 14 kl. 08:55

”Knuff-käbblet” den stora snackisen

Kärnkrafts-”käbblet” och ”knuffen” mellan Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) har blivit den stora snackisen efter torsdagens partiledardebatt i TV4..

Resume - 27 feb 15 kl. 12:12

Så skapades den osannolika snackisen

Bilden på en till synes helt vanlig klänning utmynnade i en hätsk och världsomspännande diskussion på nätet om klänningens färg. Sociala medier-experten Hampus Brynfolf tror att den osannolika snackisen beror på människans frustration och övertygelse om att ha rätt..

SVT - 11 okt 15 kl. 11:37

Snackisen i Ottawa – Karlssons frisyr

Snackisen i Ottawa är att Erik Karlsson klippte av sig sitt karaktäristiska hårsvall för några dagar sen. Han är kortsnaggad och ja, prydlig. ”Jag tycker jag ser bra ut”, säger han till SVT Sport..

Expressen - 11 feb 16 kl. 00:22

Stora snackisen efter tuffa sekunddramat

Skövde segerskott mot Karlskrona är den stora snackisen efter sekunddramat. Tränaren Ulf Schefvert vägrar plocka fram bortförklaringar. – Det är mål, säger han..

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 09:59

Svenskarna och Internet 2017 – Här är hela rapporten

Hälften av de svenska internetanvändarna betalar för musik och film, unga är mer källkritiska än vuxna, 100 procent av de upp till 25 år tittar på Youtube och redan vid två års ålder använder fyra av fem internet. Det är några av alla nyheterna i rapporten ”Svenskarna och internet 2017” från Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Undersökningen har pågått sedan år 2000 och är Sveriges största om digitala trender och hur vi använder internet.

YLE - 26 jul 15 kl. 06:30

”Internet ses som en extern hårddisk till vår hjärna”

Via smarttelefoner och datorer har vi nästan en ständig tillgång till internet, vilket i sin tur leder till att vi inbillar oss besitta kunskap som vi egentligen inte har, visar ny forskning från Yale University. Resultatet är oroväckande, anser psykologen och doktoranden Katri Saarikivi. I psykologistudien genomförd av Matthew Fisher, Mariel Goddu och Frank Keil jämförs hur två olika grupper upplever sin egen kunskap genom att ställa till synes enkla frågor som ”Hur fungerar en dragkedja?

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Efter krisande vattennivåer förra sommaren – bra utgångsläge i år

Årets sommarsäsong har fått en torr inledning. Men hittills ser risken liten ut för en upprepning av förra sommaren – då det var krisande grundvattennivåer. – Vi har ett gott utgångsläge, säger grundvattengeologen Bo Thunholm..

SVT - 11 timmar sedan

Pilotfacket om sjukskrivningarna: ”Helt i linje med marknaden”

Pilotföreningen tycker inte att uppgifterna om att piloter toppar listan över yrken med högst risk för sjukskrivningar är överraskande – och säger att det kan gå ut över flygsäkerheten. – Risken är att man mörkar att man är sjuk, säger ordföranden Martin Lindgren..

SVT - 12 timmar sedan

Socialförsäkringsutskottet vill höra Anne-Marie Beglers version

Socialförsäkringsutskottet har på initiativ av Allianspartierna beslutat att bjuda in förra generaldirektören på Försäkringskassan, Anne-Marie Begler, till utskottet. Sverigedemokraterna stödde initiativet. Utskottsmajoriteten vill höra Beglers version av varför hon sparkades av socialminister Annika Strandhäll (S) nyligen..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vägarbeten i sommar – så undviker du köerna

Planerar du att bila i Sverige i sommar? Då kommer du förmodligen att stöta på en del vägarbeten – särskilt runt storstäderna. Vi har listat sträckorna med stor risk för köer..

SVT - 13 timmar sedan

Regering inför nationell strategi mot demens

Regeringen inför en nationell strategi för personer med demenssjukdom. – Demens är en folksjukdom, säger äldreminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på Silviahemmet på Drottningholm..

SVT - 18 timmar sedan

Här är listan med högriskyrken

Här är Försäkringskassans lista med yrken där risken för sjukskrivning är högst. Listan gäller sjukskrivning över 14 dagar..

SVT - 18 timmar sedan

Stor risk för sjukskrivning hos flygpersonal

Högst risk för sjukskrivning finns i mansdominerade yrken inom tillverkning, bygg, hantverk och transport. Piloter och kabinpersonal är yrken med hög risk för långvarig sjukskrivning, enligt en ny rapport från Försäkringskassan..

SVT - 20 timmar sedan

E-cigaretter sågas i rapport

Smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin. I dag finns ingen kontroll över vad man får i sig om man röker en e-cigarett..

SVT - 21 timmar sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Cykeln ”Sladda” återkallas av Ikea efter att flera incidenter rapporterats..

SVT - 20 timmar sedan

Barnens skolgårdar krymper

En del barn har ingen skolgård alls, andra mer än 100 kvadratmeter. Variationerna är stora, men trenden tydlig – barnens skolgårdar blir mindre och mindre. Det visar en ny rapport från Boverket och SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.