DN > Nyheter

Tuesday, 21 August, 12:14

DN - 16 maj 18 kl. 17:46

Lucka i lagen gör att 15-åring kan giftas bortRiksåklagaren, RÅ, kommer inte att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen i det fall där hovrätten friade tre personer från äktenskapstvång efter att en 15-årig flicka gifts bort. Däremot pekar RÅ ut en lucka i lagen för regeringen – med den lag som gäller i dag är det fullt möjligt att gifta bort barn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Högsta,

Dela artikeln

587 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luckai , lagen, göratt , 15-åringkan , giftas, bort
YLE - 31 okt 16 kl. 10:27

Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

Flera hälsokostprodukter marknadsförs i Finland med olagliga påståenden om förbättrad hälsa. Myndigheterna har svårt att hänga med då en stor del av marknadsföringen sker på nätet. Det går bra för hälsokostbranschen och butiker som säljer kosttillskott och så kallad supermat har blivit vanligare.

YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

YLE - 31 mar 16 kl. 10:05

Lagen om fiske vill trygga vandringsfisken

Sedan årsskiftet har vi fått en ny lag och förordning som reglerar fiske. Bland annat innebär lagen att man inte längre får fiska vild havsöring i insjöområden. Lagen begränsar också antalet nät för fritidsfiskare och storleken på de fiskar man får fiska.

YLE - 02 sep 17 kl. 19:53

Äntligen! Finland slog Island efter drömmål av Ring

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har Finlands A-landslag i fotboll igen vunnit en tävlingsmatch. Alexander Ring blev segerskytt på Ratina stadion i Tammerfors när Finland besegrade Island med minsta möjliga marginal, 1-0 (1-0). Finland inledde VM-kvalmatchen med en taktisk formation där Tim Sparv i sin skadecomeback fungerade som balansspelare mellan mittfältet och backlinjen.

Barometern - 31 jul 13 kl. 07:21

Två butiker lät 16-åring köpa tobak

Håller Kalmars butiker åldersgränserna för tobakshandeln? Barometern undersökte 14 butiker i Kalmar, två av butikerna sålde till vår minderårige testperson. Den 1 januari 1997 trädde tobakslagen i kraft.

YLE - 23 dec 14 kl. 03:54

"Gjutfel i lagen om medborgarinitiativ"

Lagen om medborgarinitiativ skulle må bra av att ses över. Den innehåller nämligen ett gjutfel, säger Svenska folkpartiets Stefan Wallin, som är vice ordförande för riksdagens lagutskott. Hittills har bara ett av över 250 initiativ, det om könsneutrala äktenskap, lett till resultat.

YLE - 23 dec 14 kl. 03:54

"Konstruktionsfel i lagen om medborgarinitiativ"

Lagen om medborgarinitiativ skulle må bra av att ses över. Den innehåller nämligen ett konstruktionsfel, säger Svenska folkpartiets Stefan Wallin, som är vice ordförande för riksdagens lagutskott. Hittills har bara ett av över 250 initiativ, det om könsneutrala äktenskap, lett till resultat.

Skånskan - 23 mar 16 kl. 01:00

Aung San Suu Kyi tar sin plats i Burmas rege­ring

Opinion Bur­ma i Syd­ost­a­si­en har tagit vik­tiga steg från en mer än 50-årig hård mi­li­tär­dik­ta­tur till vad som är åt­min­sto­ne näs­tan de­mo­kra­ti.
I det första de­mo­kra­tiska va­let som hölls i no­vem­ber i fjol vann op­po­si­tions­par­tiet NLD näs­tan alla de platser som stod på spel. Mi­li­tären be­håller en fjär­de­del av par­la­mentets man­dat för att kun­na bloc­kera grund­lags­för­änd­ringar.

BT - 21 dec 12 kl. 09:11

Åsiktsregistrering på Ring P1

Lyssnare som ringer in till Sveriges Radios "Ring P1" får åsikter, politisk hemvist, religionstillhörighet, ålder och eventuella sjukdomar i hemlighet registrerade i en telefondatabas.
- Jag har aldrig hört talas om det och kan därför inte ge några kommentarer, säger Sveriges Radiod vd Cilla Benkö till dn.se.

YA - 24 sep 13 kl. 04:01

Lagen gäller även polisen

Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Skånepolisens kartläggning av romer är stötande. En total genomsyn av verksamheten är nödvändig.
Dagens Nyheters och reportern Niklas Orrenius avslöjande att Skånepolisen kartlägger romska släkter, allt från småbarn via vuxna till sedan länge avlidna, är upprörande på flera sätt.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Expert: Går inte att skydda flygplanen

Flygplansmotorer är oskyddade mot kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar omkring 400 fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

DN - 45 minuter sedan

Live: Gripen-plan har störtat

Ett Jas Gripen-plan har kraschat i Blekinge efter en fågelkollision.   Följ vår direktrapportering här! .

DN - 1 timme sedan

Erik Helmerson: Då gällde fördomen judar, nu muslimer

När islamistiska organisationer uppmanar till valbojkott ökar det fördomarna mot muslimer..

DN - 1 timme sedan

Övervakningskamera visar brokollapsen i Genua

En övervakningskamera fångar stunden då Morandibron i Genua, Italien kollapsade den 14 augusti..

DN - 1 timme sedan

Tidigare incidenter med Jas Gripen

Jas Gripen -plan har varit inblandade i flera incidenter. .

DN - 1 timme sedan

Andreas Bergh: Tre viktiga skäl till att vi kan spendera mer på välfärden

KOLUMNEN. Andreas Bergh är välfärdsforskare vid Ekonomihögskolan i Lund och Institutet för näringslivsforskning och fristående kolumnist i Dagens Nyheter.  Vi är rikare än tidigare, ekonomin är mer robust och välfärden har effektiviserats.

DN - 1 timme sedan

Fortsatt krångel med trasiga rulltrappor

Flera av Citybanans rulltrappor står fortfarande still efter haveriet i juli. Nu säger SL att det kommer att det kan dröja till oktober innan samtliga är igång igen..

DN - 5 timmar sedan

Minst tio döda i italiensk flodvåg

Minst 10 människor har omkommit i en kraftig flodvåg i nationalparken Pollino, i regionen Kalabrien i södra Italien, efter kraftiga regn i en bergsravin. 18 personer har räddats och räddningstjänsten letar efter överlevare..

DN - 1 timme sedan

Just nu: S presenterar lagförslag om skolan

Socialdemokraterna ska presentera förslag som handlar om skolan. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.