DN > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:43

DN - 16 maj 18 kl. 17:46

Lucka i lagen gör att 15-åring kan giftas bortRiksåklagaren, RÅ, kommer inte att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen i det fall där hovrätten friade tre personer från äktenskapstvång efter att en 15-årig flicka gifts bort. Däremot pekar RÅ ut en lucka i lagen för regeringen – med den lag som gäller i dag är det fullt möjligt att gifta bort barn..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Högsta,

Dela artikeln

559 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luckai , lagen, göratt , 15-åringkan , giftas, bort
Dalarnas tidningar - 23 apr 18 kl. 07:07

Krönika: Hade ett barn med efternamnet Svensson tillåtits bli bortgift som 13-åring?

Ett barn är ett barn, oavsett om barnet är fött i Sverige eller inte. Är man barn ska man skyddas från vuxna som utsätter en för påtryckningar, hot och våld. Trots att lagen är tydlig fallerar det....

YLE - 31 okt 16 kl. 10:27

Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

Flera hälsokostprodukter marknadsförs i Finland med olagliga påståenden om förbättrad hälsa. Myndigheterna har svårt att hänga med då en stor del av marknadsföringen sker på nätet. Det går bra för hälsokostbranschen och butiker som säljer kosttillskott och så kallad supermat har blivit vanligare.

YLE - 31 mar 16 kl. 05:31

Förbjudet att fiska vild öring i insjövatten

Från och med i år är det totalförbjudet att fiska vild öring i insjövatten. Det är en del av den nya lagen och förordningen om fiske som trädde i kraft vid årsskiftet. Med lagen strävar man bland annat till att skydda vandringsfisken bättre.

YLE - 31 mar 16 kl. 10:05

Lagen om fiske vill trygga vandringsfisken

Sedan årsskiftet har vi fått en ny lag och förordning som reglerar fiske. Bland annat innebär lagen att man inte längre får fiska vild havsöring i insjöområden. Lagen begränsar också antalet nät för fritidsfiskare och storleken på de fiskar man får fiska.

YLE - 02 sep 17 kl. 19:53

Äntligen! Finland slog Island efter drömmål av Ring

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har Finlands A-landslag i fotboll igen vunnit en tävlingsmatch. Alexander Ring blev segerskytt på Ratina stadion i Tammerfors när Finland besegrade Island med minsta möjliga marginal, 1-0 (1-0). Finland inledde VM-kvalmatchen med en taktisk formation där Tim Sparv i sin skadecomeback fungerade som balansspelare mellan mittfältet och backlinjen.

BT - 21 dec 12 kl. 09:11

Åsiktsregistrering på Ring P1

Lyssnare som ringer in till Sveriges Radios "Ring P1" får åsikter, politisk hemvist, religionstillhörighet, ålder och eventuella sjukdomar i hemlighet registrerade i en telefondatabas.
- Jag har aldrig hört talas om det och kan därför inte ge några kommentarer, säger Sveriges Radiod vd Cilla Benkö till dn.se.

Barometern - 31 jul 13 kl. 07:21

Två butiker lät 16-åring köpa tobak

Håller Kalmars butiker åldersgränserna för tobakshandeln? Barometern undersökte 14 butiker i Kalmar, två av butikerna sålde till vår minderårige testperson. Den 1 januari 1997 trädde tobakslagen i kraft.

YLE - 23 dec 14 kl. 03:54

"Gjutfel i lagen om medborgarinitiativ"

Lagen om medborgarinitiativ skulle må bra av att ses över. Den innehåller nämligen ett gjutfel, säger Svenska folkpartiets Stefan Wallin, som är vice ordförande för riksdagens lagutskott. Hittills har bara ett av över 250 initiativ, det om könsneutrala äktenskap, lett till resultat.

YLE - 23 dec 14 kl. 03:54

"Konstruktionsfel i lagen om medborgarinitiativ"

Lagen om medborgarinitiativ skulle må bra av att ses över. Den innehåller nämligen ett konstruktionsfel, säger Svenska folkpartiets Stefan Wallin, som är vice ordförande för riksdagens lagutskott. Hittills har bara ett av över 250 initiativ, det om könsneutrala äktenskap, lett till resultat.

Skånskan - 23 mar 16 kl. 01:00

Aung San Suu Kyi tar sin plats i Burmas rege­ring

Opinion Bur­ma i Syd­ost­a­si­en har tagit vik­tiga steg från en mer än 50-årig hård mi­li­tär­dik­ta­tur till vad som är åt­min­sto­ne näs­tan de­mo­kra­ti.
I det första de­mo­kra­tiska va­let som hölls i no­vem­ber i fjol vann op­po­si­tions­par­tiet NLD näs­tan alla de platser som stod på spel. Mi­li­tären be­håller en fjär­de­del av par­la­mentets man­dat för att kun­na bloc­kera grund­lags­för­änd­ringar.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Konkurrenterna tog in på den rosa tröjan i Giro d’Italia

Det tätnar i kampen om totalsegern i Giro d'Italia. Tvåan Tom Dumoulin tog in på totalledande Simon Yates på loppets tempoetapp. Etappen vanns av Rohan Dennis..

DN - 15 minuter sedan

Dahlin inför NHL-draften: ”Det kvittar vilket lag som plockar en”

Han sade nej till chansen att vinna VM-guld för att i stället bygga muskler i gymmet. – Det kvittar vilket lag som plockar en. Att komma till NHL är allas dröm, säger 18-årige Rasmus Dahlin, tippad att gå som nummer ett i NHL-draften..

DN - 30 minuter sedan

Här räddas elefantungen ur brunnen

I östra Indien fick man rycka ut med en grävmaskin för att rädda en elefantkalv som trillat ner i en brunn..

DN - 30 minuter sedan

Zuckerberg frågas ut av EU-parlamentet

Strax efter klockan 18 i kväll, tisdag, ska Facebookchefen Mark Zuckerberg vittna inför EU-parlamentet..

DN - 45 minuter sedan

Evelyn Schreiber: Fråga till Moderaterna: Hur känner man igen en moralpolis?

Vi lever inte i Iran eller Saudiarabien, där moralpolisen har egna uniformer och käppar. Vilka personer är det Moderaterna vill förbjuda? .

DN - 45 minuter sedan

Gunnar Jonsson: Att styra är svårare än att vara missnöjd

Italien går i väntans tider, på Västeuropas första rena populistregering. Medborgarna, och EU, har skäl att vara oroliga..

DN - 1 timme sedan

Polis kritiseras för medverkan i kampanjfilm för M

Justitieombudsmannen kritiserar en polischef som medverkat i en kampanjfilm för Moderaterna. Genom att polisen medverkade i filmen med en polisbil och polisuniform framgick det inte tillräckligt tydligt att han agerade som privatperson, anser JO..

DN - 1 timme sedan

Kristina Lindquist: Ett skenäktenskap bland det mest hedervärda jag kan tänka mig

Det är vår och många som gifter sig just nu – inte bara i det brittiska kungahuset. DN:s Kristina Lindquist är kluven inför idén om äktenskapet, men hittar en radikal potential. .

DN - 1 timme sedan

Expert hävdar att konsultinköp var jäv – nu kräver S ny rapport

Advokatbyrån som skulle granska jäv, fakturor och konsultanvändning på Karolinska fick inte tillgång till materialet den behövde. Till DN uppger en expert att produktionsdirektörens hantering av konsultinköp tveklöst handlar om jäv. Nu kräver S att en ny delrapport ska komma i augusti – ett förslag som röstats ned.

DN - 1 timme sedan

Polisen överklagar inte – passaffären måste göras om

Polismyndigheten överklagar inte Kammarrättens dom. Det innebär att upphandlingen av pass för 730 miljoner kronor måste göras om. DN har tidigare avslöjat att de ansvariga poliserna i affären hade nära kontakt med leverantören som vann upphandlingen och åkte på gemensamma resor med bolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.