Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 May, 11:12

Expressen - 16 maj 18 kl. 17:39

Böneutrop tilläts – nu överklagas beslutetGrannar vid moskén i Växjö överklagar beslutet rörande tillåtna böneutrop.De boende i närheten menar att beslutet inte är rätt hanterat.Polisen menar att grannarna inte har tillfrågats i ärendet, eftersom de saknar relevanta kunskaper..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

251 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Böneutrop, tillätsnu , överklagas, beslutet
Skånskan - 02 nov 15 kl. 09:13

Vill stoppa rivningen – nu överklagas beslutet igen

Malmö I fredags avslog länsstyrelsen begäran om inhibition - det vill säga att beslutet om avhysning inte ska gälla på en gång. Nu har det beslutet överklagats till mark- och miljödomstolen. Malmö stads miljönämnds beslut om att avhysa de migranter som har bosatt sig på en fastighet har varit en het fråga den senaste tiden.

DalaDemokraten - 29 jul 15 kl. 11:57

Nu överklagas beslutet om ja till vargjakt

Länsstyrelsen Dalarna har tidigare avslagit beslutet tre gånger om skyddsjakt på vargen i Gimmenreviret mellan Sågmyra och Insjön. Detta efter vargattacker mot gårdar i området där får och jakthundar har dödats. Men i tisdags godkändes beslutet efter ytterligare får dödats under helgen.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

1,4 miljoner i fallskärm – nu överklagas beslutet

HÖRBY
Turerna kring ex-chefernas miljonfallskärmar i Hörby kommun fortsätter. Ytterligare ett avtal har överklagats.
Denna gång gäller det miljonuppgörelsen med före detta kulturskolechefen Torgny Hammarstrand från 2015 som ska synas.

Expressen - 31 jul 17 kl. 20:26

Artisten tvingas böta en halv miljon – nu överklagas beslutet

I juni dömdes artisten Annika Ljungberg Sylsjö till böter på en halv miljon kronor efter bråket om bandnamnet Rednex. Nu överklagar sångaren domen till hovrätten. Ljungberg dömdes till 500 000 kronor i böter, samt 200 000 i rättegångskostnader.

ÖstersundsPosten - 08 okt 15 kl. 15:08

Ismotorbana överklagas: ”Beslutet är ansvarslöst”

Hittills har det kommit in två överklagandeskrifter till Krokoms kommun – från tre personer – när det gäller ismotorbanan på Fålatjärn..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 04:00

Nämndens nej till takbyte överklagas

Byggnadsnämndens beslut att inte bevilja bygglov för att ett takbyte på fastigheten i korsningen Storgatan och Rönnegatan överklagas nu till länsstyrelsen..

DI - 23 dec 16 kl. 11:07

Nytt ja till vargjakt överklagas

Även kammarrättens ja till licensjakt på varg kommer att överklagas. Men tidsaspekten talar ändå för att jakten kan starta efter nyår. Fortfarande spökar dock en kommande dom om förra årets jakt..

Kristianstadsbladet - 21 feb 14 kl. 20:50

Nej till vindkraft överklagas

Arkivfoto: Scanpix
HS Kraft överklagar miljö- och hälsoskyddsnämndens nej till en vindkraftspark utanför Huaröd. Kommunpolitiska motiv tillåts stå över miljöbalken, anser bolaget.
I slutet av förra året sa både byggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden nej till HS Krafts ansökan att bygga sex vindkraftverk kring Tolseröd och Borrestad.

SR - 10 mar 15 kl. 20:25

Utvisningen av pojken Kim till Kina överklagas

Migrationsverket måste på nytt pröva utvisningen av den 17-årige asylsökande pojke som i Ekots granskning kallats Kim. Pojken hävdar att han kommer från Nordkorea, men Migrationsverket har menat att han bör utvisas till Kina..

Dalarnas tidningar - 03 feb 16 kl. 11:19

Samer får ensamrätt till jakt - överklagas till högre instans

Efter månader av överväganden kom nyss Gällivare tingsrätts dom i ett för många viktigt pilotfall: Vilka ska bestämma om jakten och fisket i fjällområdena? Och domstolen dömde till samernas fördel..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Chaufför styckade sin fru – nu kommer hovrättens dom

Han anmälde sin fru försvunnen och hjälpte själv till att leta.Senare erkände den 55-årige lastbilschauffören: Jag har styckat henne. I tingsrätten frikändes han från mordmisstankarna..

Expressen - 30 minuter sedan

Elev med järnrör på skola i Stockholm – stor polisinsats

En person beväpnad med järnrör har föranlett en stor insats på en skola i centrala Stockholm, skriver Aftonbladet. Flera polispatruller har larmats till platsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Kvinna påkörd av buss

En kvinna har blivit påkörd av en buss tidigt på onsdagsförmiddagen.Polis och ambulans har larmats till platsen..

Expressen - 45 minuter sedan

Lena Wesströms oro – inför misshandelsanmälan

En man anhölls men släpptes efter försvinnandet av Lena Wesström, 45, som nu hittats död.Samma man har tidigare utretts för att ha misshandlat henne genom att hålla ned och gnugga knogarna mot hennes huvud, enligt anmälan.Men Lena Wesström tvekade till polisutredningen – eftersom hon trodde att situationen skulle förvärras.

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Ingves: Nordeas flytt är bra för ekonomin

Storbanken Nordeas flytt till Finland kommer på sikt att leda till lägre finansiella risker för Sverige. Det konstaterar Riksbanken i sin finansiella stabilitetsrapport, där man också konstaterar att svenskarnas höga skuldsättning fortsätter att vara ett mycket stort problem. Banken varnar dessutom för konsekvenserna av ett prisfall på bostäder.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Grundskola hotad – tre elever tagna av polis

I natt arbetade polisen med ett "större utredningsärende".Nu är det visat sig att det handlade om ett hot som riktats mot en grundskola i i Bunkeflostrand i Malmö, skriver Sydsvenskan. .

Expressen - 1 timme sedan

Polisen jagar man efter misstänkt mord

En man sköts till döds i en bil i Guldheden i Göteborg i helgen – den maskerade skytten flydde sedan, enligt vittnen, tillsammans med en annan person.Under onsdagsmorgonen har en man anhållits i sin utevaro misstänkt för inblandning i mordet.– Vi vet inte var han är, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson..

Expressen - 1 timme sedan

Finansproffsets ilska mot bankernas bolån

Många bolånetagare har förskräckta upptäckt att rabatten på deras bolån i smyg försvunnit.Det önskar finansmannen och fintech-entreprenören Mikael Nachemson råda bot på. Men det vill inte bankerna.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om påkört barn i centrala Malmö

Vid 09.06 inkom larm till SOS om att ett barn blivit påkört i korsningen mellan Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö.Skadeläget är oklart..

Expressen - 1 timme sedan

Fick fel persons pengar – festade upp 20 000

Smålänningen trodde att han förde över 20 000 kronor till sin dotters konto.Men pengarna hamnade hos en tidigare affärsbekant – som tog chansen och festade upp hela rubbet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.