Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 22:50

Expressen - 16 maj 18 kl. 17:39

Böneutrop tilläts – nu överklagas beslutetGrannar vid moskén i Växjö överklagar beslutet rörande tillåtna böneutrop.De boende i närheten menar att beslutet inte är rätt hanterat.Polisen menar att grannarna inte har tillfrågats i ärendet, eftersom de saknar relevanta kunskaper..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

264 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Böneutrop, tillätsnu , överklagas, beslutet
Skånskan - 02 nov 15 kl. 09:13

Vill stoppa rivningen – nu överklagas beslutet igen

Malmö I fredags avslog länsstyrelsen begäran om inhibition - det vill säga att beslutet om avhysning inte ska gälla på en gång. Nu har det beslutet överklagats till mark- och miljödomstolen. Malmö stads miljönämnds beslut om att avhysa de migranter som har bosatt sig på en fastighet har varit en het fråga den senaste tiden.

DalaDemokraten - 29 jul 15 kl. 11:57

Nu överklagas beslutet om ja till vargjakt

Länsstyrelsen Dalarna har tidigare avslagit beslutet tre gånger om skyddsjakt på vargen i Gimmenreviret mellan Sågmyra och Insjön. Detta efter vargattacker mot gårdar i området där får och jakthundar har dödats. Men i tisdags godkändes beslutet efter ytterligare får dödats under helgen.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

1,4 miljoner i fallskärm – nu överklagas beslutet

HÖRBY
Turerna kring ex-chefernas miljonfallskärmar i Hörby kommun fortsätter. Ytterligare ett avtal har överklagats.
Denna gång gäller det miljonuppgörelsen med före detta kulturskolechefen Torgny Hammarstrand från 2015 som ska synas.

Expressen - 31 jul 17 kl. 20:26

Artisten tvingas böta en halv miljon – nu överklagas beslutet

I juni dömdes artisten Annika Ljungberg Sylsjö till böter på en halv miljon kronor efter bråket om bandnamnet Rednex. Nu överklagar sångaren domen till hovrätten. Ljungberg dömdes till 500 000 kronor i böter, samt 200 000 i rättegångskostnader.

ÖstersundsPosten - 08 okt 15 kl. 15:08

Ismotorbana överklagas: ”Beslutet är ansvarslöst”

Hittills har det kommit in två överklagandeskrifter till Krokoms kommun – från tre personer – när det gäller ismotorbanan på Fålatjärn..

Corren - 05 dec 18 kl. 11:30

Nu överklagas beslutet om flytt

Kinda överklagar Itsams beslut att flytta kontoret i Kisa till Linköping..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 04:00

Nämndens nej till takbyte överklagas

Byggnadsnämndens beslut att inte bevilja bygglov för att ett takbyte på fastigheten i korsningen Storgatan och Rönnegatan överklagas nu till länsstyrelsen..

DI - 23 dec 16 kl. 11:07

Nytt ja till vargjakt överklagas

Även kammarrättens ja till licensjakt på varg kommer att överklagas. Men tidsaspekten talar ändå för att jakten kan starta efter nyår. Fortfarande spökar dock en kommande dom om förra årets jakt..

Kristianstadsbladet - 21 feb 14 kl. 20:50

Nej till vindkraft överklagas

Arkivfoto: Scanpix
HS Kraft överklagar miljö- och hälsoskyddsnämndens nej till en vindkraftspark utanför Huaröd. Kommunpolitiska motiv tillåts stå över miljöbalken, anser bolaget.
I slutet av förra året sa både byggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden nej till HS Krafts ansökan att bygga sex vindkraftverk kring Tolseröd och Borrestad.

SR - 10 mar 15 kl. 20:25

Utvisningen av pojken Kim till Kina överklagas

Migrationsverket måste på nytt pröva utvisningen av den 17-årige asylsökande pojke som i Ekots granskning kallats Kim. Pojken hävdar att han kommer från Nordkorea, men Migrationsverket har menat att han bör utvisas till Kina..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

SD-toppen Jonas Millard kvar i riksdagen – får fortfarande lön

Inom ett dygn efter att Expressen avslöjade hur riksdagsledamoten Jonas Millard (SD) spridit ett rykte om att en kvinnlig partikamrat legat sig till ett jobb, och tipsat om en bildbank med smygtagna nakenbilder på kvinnor, så berättade Millard att han skulle avgå. Men trots att det gått över en månad sitter han fortfarande kvar i riksdagen och får lön på fredag, enligt Dagens Nyheter. ”Mitt entledigande har dock redan skickats in digitalt för en tid sedan och även ett underskrivet original har skickats in”, skriver Millard i ett sms till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig detonation – skador vid trapphus

En hög smäll hördes över Heleneholmsområdet i Malmö på onsdagskvällen.– Vi har haft en detonation på Estlandsgatan, det är något trapphus där dörren är skadad av en kraftigare explosion, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 1 timme sedan

De sex männen dog i våldsamma krocken

Sex av kompisarna från Schweiz dog när de krockade med en malmlastbil i Kiruna. Endast 23-årige Ilja överlevde. Nu hedras de unga männen, som blev mellan 19 och 27 år, med bilder som anhöriga har godkänt.

Expressen - 1 timme sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 1 timme sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..

Expressen - 2 timmar sedan

Polarkylan drar ned över landet i helgen

I helgen blir det bister kyla i delar av landet.Samtidigt hotar ett lågtryck som kan ställa till med snökaos i de sydligaste landskapen.– Den riktig kalla polarluften kommer att dra ned norrifrån, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 2 timmar sedan

Parkeringsvakter påkörda – förda till sjukhus

Parkeringsvakterna arbetade med att få bort en felparkerad bil i Södertälje. En man satt i bilen - och mitt i deras arbete började han köra därifrån. "När han blev hindrad körde han på de tre parkeringsvakterna och åkte sedan i väg", skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 2 timmar sedan

Jämställdhetsministern utesluter inte kvotering

I onsdagens "Bara Politik" i Expressen TV säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) att kvotering kan bli ett viktigt redskap – om könsobalansen i bolagsstyrelserna blir kvar. – Om man harvar på under lång tid och inte kommer någonstans med strukturerna så tycker jag man ska vara öppen för kvotering, säger hon.   .

Expressen - 2 timmar sedan

Ett ton kebabkött låg oskyddat i skåpbil

När gränspolisen stoppade och kontrollerade en skåpbil vid Öresundsbron upptäcktes ett ton omärkt och oskyddat kött som skulle användas till kebab, skriver Sydsvenskan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.