Expressen > Nyheter

Thursday, 18 October, 15:20

Expressen - 16 maj 18 kl. 17:39

Böneutrop tilläts – nu överklagas beslutetGrannar vid moskén i Växjö överklagar beslutet rörande tillåtna böneutrop.De boende i närheten menar att beslutet inte är rätt hanterat.Polisen menar att grannarna inte har tillfrågats i ärendet, eftersom de saknar relevanta kunskaper..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

264 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Böneutrop, tillätsnu , överklagas, beslutet
Skånskan - 02 nov 15 kl. 09:13

Vill stoppa rivningen – nu överklagas beslutet igen

Malmö I fredags avslog länsstyrelsen begäran om inhibition - det vill säga att beslutet om avhysning inte ska gälla på en gång. Nu har det beslutet överklagats till mark- och miljödomstolen. Malmö stads miljönämnds beslut om att avhysa de migranter som har bosatt sig på en fastighet har varit en het fråga den senaste tiden.

DalaDemokraten - 29 jul 15 kl. 11:57

Nu överklagas beslutet om ja till vargjakt

Länsstyrelsen Dalarna har tidigare avslagit beslutet tre gånger om skyddsjakt på vargen i Gimmenreviret mellan Sågmyra och Insjön. Detta efter vargattacker mot gårdar i området där får och jakthundar har dödats. Men i tisdags godkändes beslutet efter ytterligare får dödats under helgen.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

1,4 miljoner i fallskärm – nu överklagas beslutet

HÖRBY
Turerna kring ex-chefernas miljonfallskärmar i Hörby kommun fortsätter. Ytterligare ett avtal har överklagats.
Denna gång gäller det miljonuppgörelsen med före detta kulturskolechefen Torgny Hammarstrand från 2015 som ska synas.

Expressen - 31 jul 17 kl. 20:26

Artisten tvingas böta en halv miljon – nu överklagas beslutet

I juni dömdes artisten Annika Ljungberg Sylsjö till böter på en halv miljon kronor efter bråket om bandnamnet Rednex. Nu överklagar sångaren domen till hovrätten. Ljungberg dömdes till 500 000 kronor i böter, samt 200 000 i rättegångskostnader.

ÖstersundsPosten - 08 okt 15 kl. 15:08

Ismotorbana överklagas: ”Beslutet är ansvarslöst”

Hittills har det kommit in två överklagandeskrifter till Krokoms kommun – från tre personer – när det gäller ismotorbanan på Fålatjärn..

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 04:00

Nämndens nej till takbyte överklagas

Byggnadsnämndens beslut att inte bevilja bygglov för att ett takbyte på fastigheten i korsningen Storgatan och Rönnegatan överklagas nu till länsstyrelsen..

DI - 23 dec 16 kl. 11:07

Nytt ja till vargjakt överklagas

Även kammarrättens ja till licensjakt på varg kommer att överklagas. Men tidsaspekten talar ändå för att jakten kan starta efter nyår. Fortfarande spökar dock en kommande dom om förra årets jakt..

Kristianstadsbladet - 21 feb 14 kl. 20:50

Nej till vindkraft överklagas

Arkivfoto: Scanpix
HS Kraft överklagar miljö- och hälsoskyddsnämndens nej till en vindkraftspark utanför Huaröd. Kommunpolitiska motiv tillåts stå över miljöbalken, anser bolaget.
I slutet av förra året sa både byggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden nej till HS Krafts ansökan att bygga sex vindkraftverk kring Tolseröd och Borrestad.

SR - 10 mar 15 kl. 20:25

Utvisningen av pojken Kim till Kina överklagas

Migrationsverket måste på nytt pröva utvisningen av den 17-årige asylsökande pojke som i Ekots granskning kallats Kim. Pojken hävdar att han kommer från Nordkorea, men Migrationsverket har menat att han bör utvisas till Kina..

Dalarnas tidningar - 03 feb 16 kl. 11:19

Samer får ensamrätt till jakt - överklagas till högre instans

Efter månader av överväganden kom nyss Gällivare tingsrätts dom i ett för många viktigt pilotfall: Vilka ska bestämma om jakten och fisket i fjällområdena? Och domstolen dömde till samernas fördel..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Meghans chockreaktion: ”De hade glömt berätta”

Meghan och prins Harry fick testa en F1-bilbana i miniatyr. Men när Meghan skulle starta bilen small det – och hertiginnan ropade till i chock.Sedan brast alla i sällskapet ut i skratt..

Expressen - 15 minuter sedan

Lisbet Palmes liv – 12 bilder

Familjelivet i radhuset, mötet med ledarna och ödeskvällen då hennes man sköts ihjäl.  Här är tolv bilder från Lisbet Palmes liv.LÄS MER: Lisbet Palme död efter en tids sjukdom.

Expressen - 15 minuter sedan

Horace Engdahl om Arnault- domen: ”Vi lever i en farlig tid”

Horace Engdahl tycker att Jean-Claude Arnault har dömts till fängelse utan att det finns substantiella bevis mot honom. Det säger akademiledamoten i en lång intervju i brittiska tidsskriften Times Literary Supplement.  – Vi lever i en farlig tid, säger han i artikeln..

Expressen - 1 timme sedan

Lisbets död påverkar Palmeutredningen

Palme-åklagaren Krister Petersson ville på nytt förhöra Lisbet Palme.Att hon nu gått bort kan vara ett bakslag för Palme-utredningen, bedömer Gunnar Wall, expert på Palme-mordet:– Det är intressant att åklagaren Petersson velat tala med henne trots hennes tidigare bestämda uttalanden om Christer Pettersson. Hade hon omprövat sin uppfattning?.

Expressen - 30 minuter sedan

Högskoleprovet 2018 – testa om du kan frågorna

Högskoleprovet 2018 ger tusentals svenskar huvudvärk.Här kommer resultat och facit från vårens prov – testa om du kan alla frågor!(Facit är längst ner i artikeln).

Expressen - 45 minuter sedan

Ryanair slår tillbaka mot personalen – släpper ny film

Ryanair slår tillbaka mot det uppmärksammade foto som sägs visa hur deras strandsatta personal tvingades övernatta på golvet. Bolaget påstår att bilden är "fejkad". Frågan är om det verkligen spelar någon roll..

Expressen - 45 minuter sedan

Polischefens ord – över kontroversiella utspelet

I ett debattinlägg i GT med rubriken ”Låt göteborgarna köpa cannabis i Nordstan” skriver Simona Mohamsson från Liberala ungdomsförbundet att drogen bör legaliseras – och att polisen i Göteborg ska "fokusera på viktigare uppgifter än att jaga vanliga göteborgare i försök att förhindra dem från att konsumera cannabis".En uppfattning som partiet inte delar.Om utspelet säger polischefen Erik Nord:– Emellanåt framförs det åsikter om att cannabismissbruk inte är så skadligt, men utifrån min 36-åriga erfarenhet som polis har det förekommit från väldigt initierade håll att det är väldigt skadligt..

Expressen - 1 timme sedan

Skådisen erkänner dråp – skickas till rättspsyk

Actionskådespelaren sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin fru.Nu erkänner han dråp – och skickas motvilligt till rättspsykiatrin för utredning..

Expressen - 3 timmar sedan

Kvinna hittad död i villa – en gripen

Polisen arbetar sedan förmiddagen i en fastighet utanför Trelleborg med anledning av ett misstänkt mord.En kvinna har hittats avliden.En man är gripen, uppger ledningscentralen i Malmö i ett pressmeddelande.

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Löfven: ”Hade många fina samtal med Lisbet Palme”

Lisbet Palme har avlidit efter en tids sjukdom.Stefan Löfven berättar att hans tankar finns hos familjen.– Jag hade många fina samtal med Lisbet Palme, oftast på Gotland och i samband med tal i Almedalen, säger han i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.