SVT > Utrikes

Tuesday, 22 May, 17:46

SVT - 16 maj 18 kl. 16:46

Hamas kritiseras för GazaprotesternaUtfallen från Gazaprotesterna kritiseras av omvärlden. Där å ena sidan Israel fördöms för bland annat användandet av skarp ammunition, får å andra sidan terrorstämplade organisationen Hamas, som styr Gaza sedan 2007, anklagelser om att de provocerat fram våld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gazaprotesterna, Israel, Hamas, Gaza

Dela artikeln

281 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamas, kritiserasför , Gazaprotesterna
BT - 30 jul 14 kl. 08:29

Bryr sig Hamas om civila?

Slutreplik. Svar till Ida Legnemark (V), BT 24/7 och till Michael Walls, BT 24/7. Huvudargumentet är att Israel inte vill fred och därför är det inte aktuellt att erkänna statens rätt att existera.

SVT - 15 maj 18 kl. 11:22

Sista dagen för Gazaprotesterna

Efter den blodiga måndagen väntas sista dagen av Gazaprotesterna bli mer dämpade. Begravningarna av de dödade tros vara en bidragande faktor. SVT Nyheter är på plats och på väg in i Gaza..

Sydsvenskan - 29 jul 14 kl. 05:30

Hamas är inte Palestina

Konflikten på Gazaremsan har under natten till måndagen kostat ytterligare sexton palestinier livet, och den totala dödssiffran uppgår nu till 1 035. Flera oberoende eldupphör har föreslagits än så länge, men trots detta fortsätter Hamas att skjuta raketer mot Israel, vilket resulterat i enorma civila förluster i Gaza. Med detta i åtanke bör vi ställa oss frågan om Hamas verkligen står på den palestinska civilbefolkningens sida.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 12:44

Hamas mediastrategi - trakassera de som rapportera om Hamas förluster

Den som kliar sig i huvudet över att Hamas inte verkar ta några som helst förluster, och att Israel till synes bombar skolor, sjukhus, bostäder utan att skada eller döda en enda Hamas-terrorist1. behöver inte fundera längre. Hamas mediastrategi är att trakassera alla journalister som råkar skriva något om Hamas förluster, eller deras militärbas och ledningscentral på Shifasjukhuset.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Sydsvenskan - 26 nov 11 kl. 06:30

Hamas krossade Gazas unga demokratirörelse

Medan världens blickar var vända mot Egypten pågick ett uppror även i Gaza. Protesterna riktades mot regerande Hamas, mot splittringen i den palestinska rörelsen och mot Israels ockupation. Hamas slog tillbaka hårt.

Dagen - 01 mar 12 kl. 03:00

"Hamas vet att Assad redan förlorat"

JERUSALEM. Det är slutet på en underbar vänskap. Efter många års nära samarbete bryter Hamas med Syrien.

Sydsvenskan - 22 nov 12 kl. 06:30

Svår utmaning väntar Hamas

Vapenvilan i Gaza i går kväll hejdade en israelisk markoffensiv som sannolikt skulle ha blivit långt blodigare än kriget för fyra år sedan, då 1?200 palestinier miste livet.Nu blev facit efter åtta dagars flygattacker och raketbeskjutning 150 döda palestinier och fem israeler.

BT - 19 jul 14 kl. 09:13

"Hamas måste erkänna Israel"

Ulrik Nilsson (M) undrar om alla de som nu högljutt protesterar mot Israel ställer sig bakom Hamas mål, eller om man stödjer en tvåstatslösning? I den bästa av världar hade Hamas erkänt staten Israel och gemensamt hade de båda kunnat ta itu med de kriminella aktioner som förekommit från båda sidor i Gaza-konflikten. Tyvärr är vi inte i den bästa av världar utan i ett läge där misstro, fientlighet och stridslystnad dominerar.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Fatah och Hamas oense om bin Ladins död

Medan Fatah beskrev Usama bin Ladins död som "bra för freden", fördömde Hamas "mordet på en helig krigare". Men meningsskiljaktigheterna lär inte hindra de två palestinska grupperna - och elva till - från att i dag skriva på ett avtal som lägger grunden för allmänna palestinska val inom ett år, enligt TT.

Överenskommelsen, som ska skrivas under i Kairo i dag, har tillkommit med egyptisk medling.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Flera döda i explosion i Afghanistan

Minst 16 människor dödades när en bomb placerad i en minibuss detonerade i närheten av en vägspärr i staden Kandahar i södra Afghanistan, uppger myndigheter..

SVT - 5 timmar sedan

Fler kvinnorättsaktivister gripna i Saudiarabien

Minst tio kända kvinnorättsaktivister har fängslats i Saudiarabien. De gripna som kämpat för kvinnors rätt att köra bil beskrivs nu som förrädare i en kampanj i saudiska medier..

SVT - 5 timmar sedan

Tyska åklagare vill lämna ut Puigdemont

Tyska åklagare i Schleswig-Holstein har beslutat sig för att de vill lämna ut den tidigare regionpresidenten i Katalonien, Carles Puigdemont, till Spanien. Det rapporterar flera tyska och spanska medier..

SVT - 13 timmar sedan

Efter Trumps krav: justitiedepartementet ska granska FBI

USA:s president Donald Trump kallar Rysslandsutredningen av hans valkampanj för ”ett politiskt beställningsjobb” och skyller alltihop på den forne CIA-chefen. Justitiedepartement har nu gått med på att granska om FBI agerade mot Trump av politiska skäl..

SVT - 19 timmar sedan

SVT:s utrikeskommentator: ”Strategin är att svälta ut Iran ekonomiskt”

USA drar sig ur det så kallade Iranavtalet och landets nya utrikesminister, Mike Pompeo, presenterar en ny tuffare strategi för att pressa Iran..

SVT - 21 timmar sedan

Här är det brittiska hovets egna bilder från Harry och Meghans bröllop

I lördags gifte sig prins Harry med skådespelerskan Meghan Markle, och nu släpper det brittiska hovet sina egna bilder från det kungliga bröllopet..

SVT - Igår: 15:46

Sista IS-soldaten har lämnat Damaskus

Syriens huvudstad Damaskus och områdena omkring är nu helt säkrade, uppger den syriska armén. Yarmuk var det sista IS-kontrollerade fästet nära den syriska huvudstaden Damaskus..

SVT - Igår: 15:33

USA lovar tuffa sanktioner mot Iran

USA:s nya utrikesminister, Mike Pompeo, presenterar en ny strategi för USA:s relation med Iran. Detta efter att president Donald Trump nyligen meddelat att man drar sig ur det så kallade Iranavtalet. ”Iran kommer att få kämpa för att hålla sin ekonomi vid liv”, uppger Mike Pompeo enligt Reuters..

SVT - Igår: 13:40

Boende flyttas för gott från pyrande vulkanö

Stora delar av befolkningen på en av Vanuatus öar i Stilla havet ska börja packa ihop för gott och flytta till en annan ö från och med nästa vecka, meddelar regeringen..

SVT - Igår: 04:29

Maduro vann i Venezuela

President Maduro vann valet, uppger valmyndighetens chef enligt nyhetsbyråer. Han har också en avsevärt högre siffra över valdeltagandet än tidigare signaler: drygt 46 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.