SVT > Utrikes

Tuesday, 16 October, 12:56

SVT - 16 maj 18 kl. 16:46

Hamas kritiseras för GazaprotesternaUtfallen från Gazaprotesterna kritiseras av omvärlden. Där å ena sidan Israel fördöms för bland annat användandet av skarp ammunition, får å andra sidan terrorstämplade organisationen Hamas, som styr Gaza sedan 2007, anklagelser om att de provocerat fram våld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gazaprotesterna, Israel, Hamas, Gaza

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamas, kritiserasför , Gazaprotesterna
BT - 30 jul 14 kl. 08:29

Bryr sig Hamas om civila?

Slutreplik. Svar till Ida Legnemark (V), BT 24/7 och till Michael Walls, BT 24/7. Huvudargumentet är att Israel inte vill fred och därför är det inte aktuellt att erkänna statens rätt att existera.

SVT - 15 maj 18 kl. 11:22

Sista dagen för Gazaprotesterna

Efter den blodiga måndagen väntas sista dagen av Gazaprotesterna bli mer dämpade. Begravningarna av de dödade tros vara en bidragande faktor. SVT Nyheter är på plats och på väg in i Gaza..

Sydsvenskan - 29 jul 14 kl. 05:30

Hamas är inte Palestina

Konflikten på Gazaremsan har under natten till måndagen kostat ytterligare sexton palestinier livet, och den totala dödssiffran uppgår nu till 1 035. Flera oberoende eldupphör har föreslagits än så länge, men trots detta fortsätter Hamas att skjuta raketer mot Israel, vilket resulterat i enorma civila förluster i Gaza. Med detta i åtanke bör vi ställa oss frågan om Hamas verkligen står på den palestinska civilbefolkningens sida.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 12:44

Hamas mediastrategi - trakassera de som rapportera om Hamas förluster

Den som kliar sig i huvudet över att Hamas inte verkar ta några som helst förluster, och att Israel till synes bombar skolor, sjukhus, bostäder utan att skada eller döda en enda Hamas-terrorist1. behöver inte fundera längre. Hamas mediastrategi är att trakassera alla journalister som råkar skriva något om Hamas förluster, eller deras militärbas och ledningscentral på Shifasjukhuset.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Sydsvenskan - 26 nov 11 kl. 06:30

Hamas krossade Gazas unga demokratirörelse

Medan världens blickar var vända mot Egypten pågick ett uppror även i Gaza. Protesterna riktades mot regerande Hamas, mot splittringen i den palestinska rörelsen och mot Israels ockupation. Hamas slog tillbaka hårt.

Dagen - 01 mar 12 kl. 03:00

"Hamas vet att Assad redan förlorat"

JERUSALEM. Det är slutet på en underbar vänskap. Efter många års nära samarbete bryter Hamas med Syrien.

Sydsvenskan - 22 nov 12 kl. 06:30

Svår utmaning väntar Hamas

Vapenvilan i Gaza i går kväll hejdade en israelisk markoffensiv som sannolikt skulle ha blivit långt blodigare än kriget för fyra år sedan, då 1?200 palestinier miste livet.Nu blev facit efter åtta dagars flygattacker och raketbeskjutning 150 döda palestinier och fem israeler.

BT - 19 jul 14 kl. 09:13

"Hamas måste erkänna Israel"

Ulrik Nilsson (M) undrar om alla de som nu högljutt protesterar mot Israel ställer sig bakom Hamas mål, eller om man stödjer en tvåstatslösning? I den bästa av världar hade Hamas erkänt staten Israel och gemensamt hade de båda kunnat ta itu med de kriminella aktioner som förekommit från båda sidor i Gaza-konflikten. Tyvärr är vi inte i den bästa av världar utan i ett läge där misstro, fientlighet och stridslystnad dominerar.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Fatah och Hamas oense om bin Ladins död

Medan Fatah beskrev Usama bin Ladins död som "bra för freden", fördömde Hamas "mordet på en helig krigare". Men meningsskiljaktigheterna lär inte hindra de två palestinska grupperna - och elva till - från att i dag skriva på ett avtal som lägger grunden för allmänna palestinska val inom ett år, enligt TT.

Överenskommelsen, som ska skrivas under i Kairo i dag, har tillkommit med egyptisk medling.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Ecuadors krav på Assange: Ta hand om katten och städa toan

Tålamodet med Julian Assange verkar tryta på Ecuadors ambassad i London. Ambassaden kommer att dra ner på servicen och kräver att Assange ska betala mer för mat och husrum. Han ska dessutom städa badrummet och ta hand om katten som annars kommer att tas ifrån honom..

SVT - 2 timmar sedan

USA:s utrikesminister till Saudiarabien efter försvinnandet av Jamal Khashoggi

På tisdagsmorgonen anlände USA:s utrikesminister Mike Pompeo Saudiarabien för att träffa landets företrädare efter försvinnandet av den saudisk-amerikanske journalisten Jamal Khashoggi..

SVT - 8 timmar sedan

Ex-porrstjärnan Stephanie Clifford förlorar mot Trump

Den före detta porrstjärnan Stephanie Clifford har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump..

SVT - 9 timmar sedan

Australien överväger ambassadflytt till Jerusalem

Australien överväger att flytta sin Israelambassad från Tel Aviv till Jerusalem, vilket bryter mot Australiens tidigare Mellanösternpolitik. – Vi står fast vid en tvåstatslösning, men rent frankt har det inte gått så bra. Det har inte lett till mycket framgång, och du kan inte fortsätta göra samma sak och förvänta dig ett annat resultat, säger premiärminister Scott Morrison..

SVT - 10 timmar sedan

Nord- och Sydkorea kopplar ihop vägar

Nord- och Sydkorea är överens om att börja koppla ihop vägar och järnvägar som varit stängda sedan Koreakriget, ytterligare ett steg i de förbättrade relationerna mellan länderna..

SVT - 12 timmar sedan

Röda korset-medarbetare mördad av Boko haram

En kvinnlig vårdarbetare vid Röda korset har mördats av terrorrsekten Boko haram i norra Nigeria, meddelar landets regering..

SVT - 12 timmar sedan

Microsoft medgrundare Paul Allen är död – blev 65 år

Microsofts medgrundare, Paul Allen, har dött i cancer. Han blev 65 år gammal..

SVT - 13 timmar sedan

Död kvinna hittad i hytt på finlandsfärja

När Tallink Siljas fartyg Baltic Princess tagit in i Åbo hamn på måndagskvällen hittade städarna en död kvinna i en av hytterna. Det är oklart vad dödsorsaken är, enligt Ilta-Sanomat..

SVT - 15 timmar sedan

Uppgifter: Saudiarabien planerar att erkänna

Saudiarabien planerar att erkänna att journalisten Jamal Khashoggi dödats inne på landets konsulat i Istanbul, Turkiet. Detta rapporterar CNN och hänvisar till anonyma källor. Enligt källorna förbereds en rapport som säger att han ska ha dött under ett förhör som gick fel..

SVT - 16 timmar sedan

Här går turkisk polis in på konsulatet – efter städteamet

Med blinkande blåljus anlände turkisk polis till Saudiarabiens konsulat i Istanbul, vid 18-tiden på måndagskvällen. Vad de möjligtvis kan hitta, två veckor efter den saudiske journalisten Jamal Khashoggis försvinnande, är oklart. Bara timmar före polisen ankom gick ett städteam in på konsulatet med moppar och skurhinkar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.