SVT > Utrikes

Tuesday, 21 August, 08:00

SVT - 16 maj 18 kl. 16:46

Hamas kritiseras för GazaprotesternaUtfallen från Gazaprotesterna kritiseras av omvärlden. Där å ena sidan Israel fördöms för bland annat användandet av skarp ammunition, får å andra sidan terrorstämplade organisationen Hamas, som styr Gaza sedan 2007, anklagelser om att de provocerat fram våld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gazaprotesterna, Israel, Hamas, Gaza

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamas, kritiserasför , Gazaprotesterna
BT - 30 jul 14 kl. 08:29

Bryr sig Hamas om civila?

Slutreplik. Svar till Ida Legnemark (V), BT 24/7 och till Michael Walls, BT 24/7. Huvudargumentet är att Israel inte vill fred och därför är det inte aktuellt att erkänna statens rätt att existera.

SVT - 15 maj 18 kl. 11:22

Sista dagen för Gazaprotesterna

Efter den blodiga måndagen väntas sista dagen av Gazaprotesterna bli mer dämpade. Begravningarna av de dödade tros vara en bidragande faktor. SVT Nyheter är på plats och på väg in i Gaza..

Sydsvenskan - 29 jul 14 kl. 05:30

Hamas är inte Palestina

Konflikten på Gazaremsan har under natten till måndagen kostat ytterligare sexton palestinier livet, och den totala dödssiffran uppgår nu till 1 035. Flera oberoende eldupphör har föreslagits än så länge, men trots detta fortsätter Hamas att skjuta raketer mot Israel, vilket resulterat i enorma civila förluster i Gaza. Med detta i åtanke bör vi ställa oss frågan om Hamas verkligen står på den palestinska civilbefolkningens sida.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Sydsvenskan - 26 nov 11 kl. 06:30

Hamas krossade Gazas unga demokratirörelse

Medan världens blickar var vända mot Egypten pågick ett uppror även i Gaza. Protesterna riktades mot regerande Hamas, mot splittringen i den palestinska rörelsen och mot Israels ockupation. Hamas slog tillbaka hårt.

Dagen - 01 mar 12 kl. 03:00

"Hamas vet att Assad redan förlorat"

JERUSALEM. Det är slutet på en underbar vänskap. Efter många års nära samarbete bryter Hamas med Syrien.

Cornucopia - 30 jul 14 kl. 12:44

Hamas mediastrategi - trakassera de som rapportera om Hamas förluster

Den som kliar sig i huvudet över att Hamas inte verkar ta några som helst förluster, och att Israel till synes bombar skolor, sjukhus, bostäder utan att skada eller döda en enda Hamas-terrorist1. behöver inte fundera längre. Hamas mediastrategi är att trakassera alla journalister som råkar skriva något om Hamas förluster, eller deras militärbas och ledningscentral på Shifasjukhuset.

Sydsvenskan - 22 nov 12 kl. 06:30

Svår utmaning väntar Hamas

Vapenvilan i Gaza i går kväll hejdade en israelisk markoffensiv som sannolikt skulle ha blivit långt blodigare än kriget för fyra år sedan, då 1?200 palestinier miste livet.Nu blev facit efter åtta dagars flygattacker och raketbeskjutning 150 döda palestinier och fem israeler.

BT - 19 jul 14 kl. 09:13

"Hamas måste erkänna Israel"

Ulrik Nilsson (M) undrar om alla de som nu högljutt protesterar mot Israel ställer sig bakom Hamas mål, eller om man stödjer en tvåstatslösning? I den bästa av världar hade Hamas erkänt staten Israel och gemensamt hade de båda kunnat ta itu med de kriminella aktioner som förekommit från båda sidor i Gaza-konflikten. Tyvärr är vi inte i den bästa av världar utan i ett läge där misstro, fientlighet och stridslystnad dominerar.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

Fatah och Hamas oense om bin Ladins död

Medan Fatah beskrev Usama bin Ladins död som "bra för freden", fördömde Hamas "mordet på en helig krigare". Men meningsskiljaktigheterna lär inte hindra de två palestinska grupperna - och elva till - från att i dag skriva på ett avtal som lägger grunden för allmänna palestinska val inom ett år, enligt TT.

Överenskommelsen, som ska skrivas under i Kairo i dag, har tillkommit med egyptisk medling.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Iran och Irak i åttaårigt långt blodigt krig

Olika inriktningar av islam, stora oljefyndigheter och etniska motsättningar. Kriget mellan Iran och Irak är ett av historiens blodigaste med över en miljon dödsoffer..

SVT - 9 timmar sedan

30 år sedan ett av historiens blodigaste krig avslutades

30 år har gått sedan 1900-talets mest långvariga krig var till ända. Under åtta år stred Iran och Irak mot varandra utan att åstadkomma något annat än att spilla nästan en miljon människors liv. Mashhad är i dag Irans andra största stad – mycket tack vare sitt geografiska läge – då många iranier flydde dit under kriget..

SVT - 10 timmar sedan

Åtta miste livet i flodvåg i Italien

Flera vandrare omkom när häftiga regn förvandlade ett vattendrag i en bergsravin till en flodvåg, rapporterar räddningstjänsten. Minst åtta döda har påträffats, rapporterar tidningen Corriere della sera..

SVT - 12 timmar sedan

Appar hjälper pilgrimer vid vallfärd till Mecka

Muslimer från hela världen som samlas till pilgrimsfärden i Mecka kan nu få hjälp av den moderna teknologin. De saudiska myndigheterna vill genom smarta appar försöka förhindra olyckor och ge sjuka människor snabbare tillgång till vård vid jätteevenemanget hajj..

SVT - 12 timmar sedan

VW-bilar kan börja brinna – återkallas

Tyska Volkswagen tvingas nu återkalla runt 700 000 bilar världen över. Ett fel i en taklampa, som kan få bilen att fatta eld, har upptäckts, skriver Allt om bilar..

SVT - 16 timmar sedan

Grekland på egna ben efter krishjälp – ekonomin pekar uppåt

Krispaketet för Grekland avslutas och landets akuta kris verkar vara över. Tillväxten pekar uppåt, den viktiga turismen ökar och även den höga arbetslösheten är på väg nedåt. Efter åtta år av nödlån och åtstramning står landet på egna ben.

SVT - 20 timmar sedan

Därför är Turkiet och USA på kollisionskurs

Den omedelbara krisen beror på att Turkiet håller en amerikansk frikyrkopastor frihetsberövad. Men det finns fler anledningar till att relationen mellan Turkiet och USA har försämrats avsevärt sedan kuppförsöket i Turkiet 2016..

SVT - 21 timmar sedan

Selfies väcker önskan om plastikkirurgi

Fotofilter-appar som automatiskt retuscherar ett porträtt – en så kallad selfie – har slagit igenom stort. Nu vittnar plastikkirurger om hur den nya tekniken letat sig in i skönhetskirurgin. En växande skara patienter söker sig till klinikerna med önskan om att se ut som retuscherade versioner av sig själva..

SVT - 21 timmar sedan

Skottlossning mot USA:s ambassad i Turkiet

Skottlossningen inträffar i kölvattnet av den djupa krisen mellan Turkiet och USA. Ingen kom till skada och gärningsmännen eftersöks av turkisk polis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.