SVT > Inrikes

Tuesday, 21 August, 07:59

SVT - 16 maj 18 kl. 14:39

Det har du rätt till om flygbolaget går i konkursOm ett flygbolag du har köpt biljett hos går i konkurs har du som konsument vissa rättigheter. Gustav Sandgren, vägledare på Hallå konsument, berättar hur du ska gå tillväga för att få pengarna tillbaka..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sandgren, Hallå

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det har du rätt till om flygbolaget, gåri , konkurs
Expressen - 03 feb 12 kl. 15:55

Flygbolaget gick i konkurs - Naim blev fast

Det ungerska flygbolaget Malev slutade på fredagen omedelbart att flyga. - En kille öppnade luckan och sa att nej, vi har gått i konkurs, säger Naim Murseli, en av många drabbade resenärer. .

Nya Wermlands Tidningen - 22 maj 12 kl. 06:59

Flygbolaget Skyways i konkurs

Flygbolaget Skyways med sitt dotterbolag City Airline kommer under förmiddagen att begära sig själva i konkurs, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Beskedet vid 06-tiden på tisdagsmorgonen drabbade bland annat resenärer från Karlstad mot Köpenhamn 05.50 och Stockholm 06.

DN - 16 maj 18 kl. 13:05

Flygbolaget Nextjet i konkurs

Flygbolaget Nextjet har ansökt om konkurs. Alla flygningar ställs in..

ÖstersundsPosten - 06 jul 15 kl. 14:08

Kritiserade flygbolaget Avies i konkurs

Flygbolaget Avies, som tidigare trafikerade Sveg, har nu gått i konkursförklarats av en domstol i Estland..

SVT - 28 jan 12 kl. 09:38

Spanair i konkurs

Flygbolaget Spanair stoppar alla sina flygningar. Orsaken är att flygbolaget ansökt om konkurs..

Vagabond - 16 maj 18 kl. 13:52

Flygbolag i konkurs – så kan du få pengarna tillbaka

Under onsdagen ansökte det svenska flygbolaget Nextjet om konkurs. Samtliga flyg ställdes in med omedelbar verkan. Att få tillbaka sina pengar för biljetten kan vara svårt, men har du betalat med kort kan det finnas hopp..

Aftonbladet - 06 jan 13 kl. 11:14

Flygbolaget Aerosvit i konkurs

Svenskar strandade i Kiev.

BT - 03 feb 12 kl. 12:26

Konkurs stoppade flyg från Sverige

Flera hundra svenska passagerare drabbades på fredagen när det statliga ungerska flygbolaget Malev ställde in alla flygningar sedan bolaget meddelat att man gått i konkurs. Ett hundratal passagerare drabbades när Malev ställde in morgonflyget från Arlanda och ett 80-tal passagerare blev kvar på Landvetter. Ett antal passagerare från Sydsverige som tänkt flyga med det ungerska flygbolaget från Kastrup drabbades av samma öde.

Nyhetskanalen - 15 nov 12 kl. 05:18

Källor: SAS bara veckor från konkurs

Om SAS går i konkurs innebär det en miljardsmäll för SEB, som är inlösande bank för SAS-biljetter som köpts med kort, skriver Svenska Dagbladet.Tidningen erfar att bankens åtagande för att garantera kortkundernas betalningar kan uppgå till fyra miljarder - pengar som till stor del riskerar att gå förlorade om SAS går omkull.SEB vill inte kommentera tidningens uppgifter.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Oron för SAS-konkurs sprider sig

Oron för en konkurs för flygbolaget SAS har spridit sig till svenska flygresenärer, enligt Konsumentverket. På sin hemsida konstaterar myndigheten att "många konsumenter vänder sig till oss med frågor om vilka rättigheter man har om ett flygbolag går i konkurs". Enligt Elisabeth Manzi, presschef på SAS, hör ovanligt många av sig även till SAS med frågor om risken för inställda flygningar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

M:s partisekreterare om Hanif Bali: ”Klart sådant här skymmer valdebatten”

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer träffade under måndagskvällen Tidningsutgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter efter riksdagsledamoten Hanif Balis (M) publiceringar om Dagens Nyheter i sociala medier. – Vi hade ett väldigt bra samtal där vi dels pratade om hat och hot mot journalister och medier, säger M:s partisekreterare..

SVT - 1 timme sedan

För få vill bli förskollärare – brist väntar

Trots att antalet som antas till förskollärarutbildningen ökar något, så skulle det behöva utexamineras 2 000 fler varje år, enligt Universitetskanslerämbetet, UKÄ..

SVT - 7 timmar sedan

Balis svar efter vapenbilderna: ”Medierna gör sig dumma”

Tidningsutgivarna krävde ett möte med Moderaterna om Hanif Bali (M). Under måndagskvällen träffades de båda parterna. Nu ger Hanif Bali (M) sin syn på saken..

SVT - 9 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Det är ovärdigt

Skolan är enligt opinionsundersökningar de viktigaste frågorna för väljarna inför valet. I måndags Aktuellt debatterade Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Liberalernas Jan Björklund utmaningarna..

SVT - 9 timmar sedan

Vad händer med föräldrarna under en vårdnadstvist?

Vårdnadstvister kan bli mycket tuffa inte bara för barnen, utan även för föräldrarna. – Man fastnar i låsningar där man bara, bara ser sig själv och sitt eget, säger barnpsykologen Jenny Klefbom. Se intervjun i klippet ovan..

SVT - 10 timmar sedan

Ulf Kristersson (M) i Financial Times: Sverige är i en kris lika allvarlig som på 90-talet

Misslyckad integrationspolitik har försatt Sverige i ett lika allvarligt läge som under finanskrisen på 1990-talet. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en intervju med Financial Times – och möts nu av hård kritik från finansminister Magdalena Andersson (S). – Att i en tidning som alla stora internationella investerare läser måla upp en ensidigt negativ bild av Sverige, och likna det vid 90-talskrisen, det är att skada svensk ekonomi, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Forskare: Allvarliga brister i systemet för utredningar av vårdnadstvister

I en ny studie vid Uppsala Universitet riktar forskaren Annika Rejmer skarp kritik mot systemet för utredningar av vårdnadstvister. Enligt henne saknar de som utreder tillräckliga befogenheter för att kunna avgöra vad som är bäst för barnet, trots att det enligt svensk lag ska vara avgörande..

SVT - 11 timmar sedan

Linnéas föräldrar tvistade i fem år om vårdnaden – ”Gjorde vad jag kunde för att överleva”

Under fem års tid tvistade Linnéa Elfström Schederins föräldrar om vem som skulle ha vårdnaden om henne. Idag är hon 25, men vissa sår finns fortfarande kvar..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s politikreporter: Det här innebär Balis agerande för Moderaterna

Flera har reagerat på bilder där den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali poserar med vapen, bland annat Tidningsutgivarna och Jan Björklund. SVT Nyheters politikreporter Love Benigh kommenterar händelsen. – Man vill att det här ska blåsa över, säger Love Benigh..

SVT - 13 timmar sedan

Efter Hanif Balis utspel – nu svarar Ulf Kristersson

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har återigen hamnat i blåsväder efter att ha delat en bild på Twitter där han poserar med ett halvautomatiskt gevär av modell AR-15. Hittils har inlägget fått mycket hård kritik av bland annat Tidningsutgivarna som kräver ett möte med Moderaternas Ulf Kristersson. Men till SVT skriver nu Moderaternas pressekreterare att det är partisekreteraren Gunnar Strömmer som kommer träffa TU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.