SVT > Inrikes

Tuesday, 22 May, 16:03

SVT - 16 maj 18 kl. 14:39

Det har du rätt till om flygbolaget går i konkurs



Om ett flygbolag du har köpt biljett hos går i konkurs har du som konsument vissa rättigheter. Gustav Sandgren, vägledare på Hallå konsument, berättar hur du ska gå tillväga för att få pengarna tillbaka..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sandgren, Hallå

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det har du rätt till om flygbolaget, gåri , konkurs
Expressen - 03 feb 12 kl. 15:55

Flygbolaget gick i konkurs - Naim blev fast

Det ungerska flygbolaget Malev slutade på fredagen omedelbart att flyga. - En kille öppnade luckan och sa att nej, vi har gått i konkurs, säger Naim Murseli, en av många drabbade resenärer. .

Nya Wermlands Tidningen - 22 maj 12 kl. 06:59

Flygbolaget Skyways i konkurs

Flygbolaget Skyways med sitt dotterbolag City Airline kommer under förmiddagen att begära sig själva i konkurs, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Beskedet vid 06-tiden på tisdagsmorgonen drabbade bland annat resenärer från Karlstad mot Köpenhamn 05.50 och Stockholm 06.

DN - 16 maj 18 kl. 13:05

Flygbolaget Nextjet i konkurs

Flygbolaget Nextjet har ansökt om konkurs. Alla flygningar ställs in..

ÖstersundsPosten - 06 jul 15 kl. 14:08

Kritiserade flygbolaget Avies i konkurs

Flygbolaget Avies, som tidigare trafikerade Sveg, har nu gått i konkursförklarats av en domstol i Estland..

SVT - 28 jan 12 kl. 09:38

Spanair i konkurs

Flygbolaget Spanair stoppar alla sina flygningar. Orsaken är att flygbolaget ansökt om konkurs..

Vagabond - 16 maj 18 kl. 13:52

Flygbolag i konkurs – så kan du få pengarna tillbaka

Under onsdagen ansökte det svenska flygbolaget Nextjet om konkurs. Samtliga flyg ställdes in med omedelbar verkan. Att få tillbaka sina pengar för biljetten kan vara svårt, men har du betalat med kort kan det finnas hopp..

Aftonbladet - 06 jan 13 kl. 11:14

Flygbolaget Aerosvit i konkurs

Svenskar strandade i Kiev.

BT - 03 feb 12 kl. 12:26

Konkurs stoppade flyg från Sverige

Flera hundra svenska passagerare drabbades på fredagen när det statliga ungerska flygbolaget Malev ställde in alla flygningar sedan bolaget meddelat att man gått i konkurs. Ett hundratal passagerare drabbades när Malev ställde in morgonflyget från Arlanda och ett 80-tal passagerare blev kvar på Landvetter. Ett antal passagerare från Sydsverige som tänkt flyga med det ungerska flygbolaget från Kastrup drabbades av samma öde.

Nyhetskanalen - 15 nov 12 kl. 05:18

Källor: SAS bara veckor från konkurs

Om SAS går i konkurs innebär det en miljardsmäll för SEB, som är inlösande bank för SAS-biljetter som köpts med kort, skriver Svenska Dagbladet.Tidningen erfar att bankens åtagande för att garantera kortkundernas betalningar kan uppgå till fyra miljarder - pengar som till stor del riskerar att gå förlorade om SAS går omkull.SEB vill inte kommentera tidningens uppgifter.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Oron för SAS-konkurs sprider sig

Oron för en konkurs för flygbolaget SAS har spridit sig till svenska flygresenärer, enligt Konsumentverket. På sin hemsida konstaterar myndigheten att "många konsumenter vänder sig till oss med frågor om vilka rättigheter man har om ett flygbolag går i konkurs". Enligt Elisabeth Manzi, presschef på SAS, hör ovanligt många av sig även till SAS med frågor om risken för inställda flygningar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ny högskola ska ge fler poliser

Ytterligare ett lärosäte för polisutbildningen, utökad distansutbildning och konkurrenskraftiga arbetsvillkor. Det är några av de förslag Polismyndigheten i dag lämnar över till inrikesminister Morgan Johansson (S), skriver myndigheten i ett pressmeddelande..

SVT - 2 timmar sedan

SMHI: Risk för brand i nästan hela landet

Högsommarvärmen i stora delar av landet har lett till bränder eller risk för bränder i princip i hela landet. I Västsverige råder det just nu eldningsförbud i flera kommuner..

SVT - 6 timmar sedan

Bostadsministern: Kommuner måste bygga bostäder för alla

Flera kommuner kring storstäder måste bygga mer och för olika typer av boendeformer för att bryta bostadssegregationen. Det menar bostadsminister Peter Eriksson (MP) efter att ha tagit del av Hyresgästföreningens undersökning som visar på att det finns områden där utrikes och inrikes födda lever åtskilda..

SVT - 6 timmar sedan

Moderaterna vill förbjuda moralpoliser i svenska förorter

Moderaterna föreslår att moralpoliser förbjuds i svenska förorter som ett sätt att motverka hedersförtryck. Det presenterar partiet under en presskonferens. – De är personer som begränsar kvinnors frihet, säger Jessica Polfjärd, partiets jämställdhets- och integrationspolitisk talesperson..

SVT - 11 timmar sedan

Nationella insatsstyrkan ska bli bättre mot terror

Sveriges nationella insatsstyrka ska förstärkas som en del i polisens satsning för att bättre kunna hantera terrorattentat..

SVT - 19 timmar sedan

Försäkringskassan JK-anmäls om nekad assistans

Oklarheterna om vad som ger rätt till statlig assistansersättning dröjer kvar, trots några snabbutredda justeringar. Samtidigt som regeringen sätter sitt hopp om klarhet till den stora LSS-utredningen anmäls Försäkringskassan till Justitiekanslern..

SVT - 22 timmar sedan

”Hon har lämnat väldigt starka och trovärdiga uppgifter”

Under måndagen inleddes rättegången där den tidigare TV4-profilen Martin Timell står åtalad för våldtäkt. Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz berättar om sin klients förhör: – Det är ett öppet sår som hon bär på och äntligen så kan hon kanske få någon form av upprättelse, säger hon..

SVT - Igår: 14:15

MSB förberedd på oroliga samtal efter broschyr

Broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” kan väcka oro hos allmänheten. Därför har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, rekryterat personal som ska ta hand om de frågor människor får av att ta del av innehållet..

SVT - Igår: 14:08

Timells advokat: ”Ingen mår bra av att vara i rampljuset på det här sättet”

Martin Timell står åtalad för våldtäkt och under måndagen så inleddes rättegången mot den tidigare TV4-profilen. Advokaten Hanna Lindblom berättar efter de första timmarna i rättssalen: – Rent generellt kan jag säga att ingen mår bra av att vara i rampljuset på det här sättet, säger hon..

SVT - Igår: 12:47

Guldhjältarna landar på Arlanda

Klockan 12.50 landar det svenska hockeylandslaget på Arlanda efter guldjakten i Köpenhamn. SVT Nyheter sänder direkt..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.