DN > Nyheter

Wednesday, 22 August, 07:55

DN - 16 maj 18 kl. 14:00

Björn Wiman: Därför borde alla fortsätta tjata om det människofientligas frammarsch”Här skall tjatas! Ja, just tjatas”, skrev publicisten Torgny Segerstedt 1933. Och det är nu, när det tidigare otänkbara är på väg att förvandlas till det nya normala, som hans exempel behövs som bäst. Också den som inte tjatar har ett ansvar, skriver Björn Wiman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wiman, Torgny Segerstedt, Björn Wiman

Dela artikeln

1521 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, WimanDärför , bordealla , fortsätta, tjataom det , människofientligas frammarsch
YLE - 13 maj 14 kl. 12:42

Teboil i Sjundeå fick fortsätta med undantagslov

Det var med hjälp av undantagslov bensinmacken Teboil i Sjundeå fick fortsätta sin verksamhet trots att man egentligen redan tidigare borde ha åtgärdat bristerna i stationen från år 1963. Det säger Sjundeås miljöinspektör Anu Hynninen. Ägarna till bensinmacken säger att det kom som en total överraskning att macken inte har något miljölov och att stora saneringar måste göras för att macken ska kunna fortsätta sin verksamhet.

YLE - 19 okt 15 kl. 11:42

Jens Mattfolk intresserad att fortsätta träna EIF

I tre säsonger har 34 år gamla Jens Mattfolk tränat Ekenäs IF:s herrlag i fotboll. Han kan tänka sig att fortsätta med uppdraget. Jens Mattfolk gästade Sportmåndag 19.

BT - 22 aug 13 kl. 11:33

Vård av Bergwall bör fortsätta

Den rättspsykiatriska vården av Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, bör fortsätta, enligt ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd, rapporterar TV 4-nyheterna. Det är för tidigt att bedöma om det föreligger en risk för återfall i brottslighet, enligt yttrandet till Förvaltningsrätten i Falun. Det sista åtalet mot Sture Bergwall, det om mordet på 15-årige Charles Zelmanovits lades ned den 31 juli.

YLE - 16 nov 16 kl. 17:08

Kritiserad kampanj om likgiltiga mammor vid bildskärmar får fortsätta

Helsingfors stads nya kampanj som jämför likgiltighet med familjevåld väckte debatt också i fullmäktigesalen på onsdag kväll. Socialverkets besked är ändå att kampanjen fortsätter. Kampanjen och uppståndelsen som uppstått kring den blev det enda ämne som behandlades på Helsingfors fullmäktiges frågetimme på onsdag.

YLE - 09 maj 17 kl. 14:48

Valfriheten i vården: Kårkulla kan inte fortsätta som nu

Den omfattande valfriheten inom social- och hälsovården, som regeringen föreslår, får följder på många plan. Kårkulla samkommun, som erbjuder service för personer med utvecklingsstörning, får inte fortsätta i sin nuvarande form. Enligt projektchef och understatssekreterare Tuomas Pöysti vid social- och hälsovårdsministeriet och finansministeriet måste kommunerna som ligger bakom Kårkulla hitta ett annat sätt att idka verksamheten som Kårkulla nu har hand om.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 07:00

"Vi vill fortsätta lyfta fram det kyrkomusikaliska arvet"

Foto: Bosse Nilsson
Flera läsare har reagerat på fredagens krönika (30/11) av kulturredaktör Sune Johannesson om oron kring av att den stolta musiktraditionen i Trefaldighetskyrkan nu ska tystna. Idag publicerar vi kyrkoherde Louise Nymans replik.
Käre Sune!

YLE - 12 nov 16 kl. 23:09

Stoltheten efter nya smällen: ”Måste fortsätta tro"

Finland kammade noll mot Ukraina, men Paulus Arajuuri hyllar ändå lagets insats. ”Vi möter ett starkt lag på bortaplan och spelar så här. Jag är jävligt stolt.

Alliansfritt Sverige - 07 maj 14 kl. 13:47

Skolverket vill fortsätta bedöma om lärare är lämpliga. Nej, säger Björklund

Regeringen föreslår att Skolverket inte längre ska pröva om lärare är lämpliga eller inte i sin yrkesutövning. När lärare söker sin legitimation idag måste de ha ett intyg med yttrande om sin lämplighet att vara lärare, en bedömning som görs i samband med introduktionsåret. Regeringens förslag är att det istället skall göras en bedömning under den praktik de har under sin utbildning.

YLE - 16 mar 16 kl. 15:42

Ex-mästaren: Ricciardo borde ersätta Räikkönen

Kimi Räikkönen kommer även den här säsongen att köra för Ferrari men efter det är allt fortfarande öppet. Den tidigare världsmästaren Alan Jones hoppas Daniel Ricciardo får ta över från och med 2017. Kimi Räikkönens vara eller inte vara i Ferrari var en het potatis förra säsongen.

Nerikes Allehanda - 14 apr 15 kl. 05:15

Jobbflykt från landsbygd kommer att fortsätta

Trots att arbetslösheten är förhållandevis hög i Ljusnarsberg finns det ingen arbetsförmedling. Trots att Försäkringskassan försörjer en stor del av befolkningen i kommunen, finns det inget kontor i Kopparberg. Trots att Ljusnarsberg har förhållandevis många asylsökande, så lyser Migrationsverket med sin frånvaro på annat sätt än genom de asylsökandes närvaro.

YLE - 13 maj 16 kl. 15:44

Komarov får inte fortsätta med Minnesota-finländarna – Rantanens VM-debut kan dröja

I ishockey-VM ställs Finland mot Frankrike på lördagen klockan 12.15. Fredagens träningsformationer indikerar på två förändringar i laguppställningen.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Bo Sundström leder årets Jazzkatten i P2

Bo Sundström leder årets Jazzkatten-gala i Sveriges Radio P2..

DN - 1 timme sedan

Undersökning: Få svenskar arbetar med sitt drömyrke

Ingenjör, säljare och administratör är svenskarnas drömyrken, enligt en ny undersökning. 82 procent uppger att det är mycket eller ganska viktigt för dem att nå drömarbetet, men samtidigt svarar bara sex procent att de arbetar med sin dröm i dag. – Det kan ha att göra med att man har en drivkraft att hela tiden utvecklas, säger Hélène Belin, kommunikationschef på Manpowergroup..

DN - 1 timme sedan

Stockholmstestet vecka 34

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om stadens gratisnöjen..

DN - 1 timme sedan

Eva Rylander, gynekolog: ”Den finaste belöningen är en nöjd patient”

Gynekologen Eva Rylander backar inte när hon stöter på svårlösta fall. Livmoderhalscancer och vestibulit har fängslat hennes uppmärksamhet under flera decennier. ”Som läkare bör man jobba som en detektiv”, säger hon.

DN - 1 timme sedan

Rissveds bildar eget team efter depressionen

Jenny Rissveds tänker tävla i världscupen nästa år – men inte skriva på för ett proffslag.  Nu jobbar hennes manager Johan Elliott för att få ihop ett eget team kring OS-guldmedaljören så att hon kan göra internationell comeback efter depressionen, berättar han för DN..

DN - 2 timmar sedan

Kraftigt jordskalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7,3 har drabbat Venezuelas norra kust i ett område med många fattiga fiskesamhällen. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att människor skadats..

DN - 2 timmar sedan

Lisa Magnusson: Var är sömnrevolutionen?

Diagnosen sömnbrist är lätt att ställa: Måste du använda väckarklocka för att komma upp i tid? Då hade du egentligen behövt sova längre. .

DN - 4 timmar sedan

Så arbetar DN med faktakoll

Dagens nyheter är en del av faktakollssamarbetet Faktiskt. Faktiskt är ett samarbete mellan några av Sveriges ledande mediehus där vi samlar faktakollade påståenden inom samhällsdebatten och det offentliga samtalet i Sverige. Den här artikeln berättar hur vi arbetar med faktakoll, och innehåller en löpande rättelselogg över rättelser i våra granskningar..

DN - 6 timmar sedan

Martin Gelin: Cohens utpekande kan äventyra Trumps framtid

Donald Trumps tidigare jurist Michael Cohen pekar ut presidenten som personen som beordrat honom att begå federala brott under valkampanjen 2016. Det är första gången en person i åklagaren Robert Muellers undersökning direkt pekat ut Trump som skyldig till ett brott. På tisdagen dömdes dessutom Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort för grova finansbrott på åtta åtalspunkter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.