DN > Nyheter

Tuesday, 16 October, 06:21

DN - 16 maj 18 kl. 14:00

Björn Wiman: Därför borde alla fortsätta tjata om det människofientligas frammarsch”Här skall tjatas! Ja, just tjatas”, skrev publicisten Torgny Segerstedt 1933. Och det är nu, när det tidigare otänkbara är på väg att förvandlas till det nya normala, som hans exempel behövs som bäst. Också den som inte tjatar har ett ansvar, skriver Björn Wiman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wiman, Torgny Segerstedt, Björn Wiman

Dela artikeln

1521 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, WimanDärför , bordealla , fortsätta, tjataom det , människofientligas frammarsch
YLE - 13 maj 14 kl. 12:42

Teboil i Sjundeå fick fortsätta med undantagslov

Det var med hjälp av undantagslov bensinmacken Teboil i Sjundeå fick fortsätta sin verksamhet trots att man egentligen redan tidigare borde ha åtgärdat bristerna i stationen från år 1963. Det säger Sjundeås miljöinspektör Anu Hynninen. Ägarna till bensinmacken säger att det kom som en total överraskning att macken inte har något miljölov och att stora saneringar måste göras för att macken ska kunna fortsätta sin verksamhet.

YLE - 19 okt 15 kl. 11:42

Jens Mattfolk intresserad att fortsätta träna EIF

I tre säsonger har 34 år gamla Jens Mattfolk tränat Ekenäs IF:s herrlag i fotboll. Han kan tänka sig att fortsätta med uppdraget. Jens Mattfolk gästade Sportmåndag 19.

BT - 22 aug 13 kl. 11:33

Vård av Bergwall bör fortsätta

Den rättspsykiatriska vården av Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, bör fortsätta, enligt ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd, rapporterar TV 4-nyheterna. Det är för tidigt att bedöma om det föreligger en risk för återfall i brottslighet, enligt yttrandet till Förvaltningsrätten i Falun. Det sista åtalet mot Sture Bergwall, det om mordet på 15-årige Charles Zelmanovits lades ned den 31 juli.

YLE - 16 nov 16 kl. 17:08

Kritiserad kampanj om likgiltiga mammor vid bildskärmar får fortsätta

Helsingfors stads nya kampanj som jämför likgiltighet med familjevåld väckte debatt också i fullmäktigesalen på onsdag kväll. Socialverkets besked är ändå att kampanjen fortsätter. Kampanjen och uppståndelsen som uppstått kring den blev det enda ämne som behandlades på Helsingfors fullmäktiges frågetimme på onsdag.

YLE - 09 maj 17 kl. 14:48

Valfriheten i vården: Kårkulla kan inte fortsätta som nu

Den omfattande valfriheten inom social- och hälsovården, som regeringen föreslår, får följder på många plan. Kårkulla samkommun, som erbjuder service för personer med utvecklingsstörning, får inte fortsätta i sin nuvarande form. Enligt projektchef och understatssekreterare Tuomas Pöysti vid social- och hälsovårdsministeriet och finansministeriet måste kommunerna som ligger bakom Kårkulla hitta ett annat sätt att idka verksamheten som Kårkulla nu har hand om.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 07:00

"Vi vill fortsätta lyfta fram det kyrkomusikaliska arvet"

Foto: Bosse Nilsson
Flera läsare har reagerat på fredagens krönika (30/11) av kulturredaktör Sune Johannesson om oron kring av att den stolta musiktraditionen i Trefaldighetskyrkan nu ska tystna. Idag publicerar vi kyrkoherde Louise Nymans replik.
Käre Sune!

YLE - 12 nov 16 kl. 23:09

Stoltheten efter nya smällen: ”Måste fortsätta tro"

Finland kammade noll mot Ukraina, men Paulus Arajuuri hyllar ändå lagets insats. ”Vi möter ett starkt lag på bortaplan och spelar så här. Jag är jävligt stolt.

Alliansfritt Sverige - 07 maj 14 kl. 13:47

Skolverket vill fortsätta bedöma om lärare är lämpliga. Nej, säger Björklund

Regeringen föreslår att Skolverket inte längre ska pröva om lärare är lämpliga eller inte i sin yrkesutövning. När lärare söker sin legitimation idag måste de ha ett intyg med yttrande om sin lämplighet att vara lärare, en bedömning som görs i samband med introduktionsåret. Regeringens förslag är att det istället skall göras en bedömning under den praktik de har under sin utbildning.

YLE - 16 mar 16 kl. 15:42

Ex-mästaren: Ricciardo borde ersätta Räikkönen

Kimi Räikkönen kommer även den här säsongen att köra för Ferrari men efter det är allt fortfarande öppet. Den tidigare världsmästaren Alan Jones hoppas Daniel Ricciardo får ta över från och med 2017. Kimi Räikkönens vara eller inte vara i Ferrari var en het potatis förra säsongen.

Nerikes Allehanda - 14 apr 15 kl. 05:15

Jobbflykt från landsbygd kommer att fortsätta

Trots att arbetslösheten är förhållandevis hög i Ljusnarsberg finns det ingen arbetsförmedling. Trots att Försäkringskassan försörjer en stor del av befolkningen i kommunen, finns det inget kontor i Kopparberg. Trots att Ljusnarsberg har förhållandevis många asylsökande, så lyser Migrationsverket med sin frånvaro på annat sätt än genom de asylsökandes närvaro.

YLE - 13 maj 16 kl. 15:44

Komarov får inte fortsätta med Minnesota-finländarna – Rantanens VM-debut kan dröja

I ishockey-VM ställs Finland mot Frankrike på lördagen klockan 12.15. Fredagens träningsformationer indikerar på två förändringar i laguppställningen.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

DN gratulerar: Mats Rehn – med hjärtat i Hjorthagen

Mats Rehn var fem år när han flyttade till Hjorthagen och i dag, 70 år senare, finns det ingenting som kan få honom att flytta därifrån..

DN - 15 minuter sedan

Björn Wiman samlar sina texter om klimatet i ny bok

Sedan sommarens olycksbådande torka och hetta satte in har alla krönikor DN:s kulturchef Björn Wiman skrivit handlat om klimatkrisen. Men engagemanget går längre tillbaka än så. Nu samlar han artiklar han skrivit sedan 2012 i boken ”Sent på jorden – 33 tankar om världens största nyhet”..

DN - 30 minuter sedan

Trump vinner första seger mot Stormy Daniels

Den före detta porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, har åkt på ett bakslag i och med att en amerikansk domare avslagit hennes stämningsansökan mot USA:s president Donald Trump..

DN - 1 timme sedan

”Feminism bör stå för sunda kvinnliga kroppar”

Några av feminismens nyckelord är rättigheter, möjligheter och skyldigheter, och vi anser att alla har en skyldighet att ta hand om sin kropp på bästa sätt. Övervikt ska inte uppmuntras, skriver fem styrelseledamöter i Idrottsmedicin Syd..

DN - 5 timmar sedan

Röda korset-medarbetare dödad av Boko Haram i Nigeria

En kvinnlig vårdarbetare vid Röda Korset har dödats av terrorrörelsen Boko Haram i norra Nigeria, meddelar landets regering. .

DN - 6 timmar sedan

Ernie

DN - 7 timmar sedan

England chockade Spanien i Nations League

Spanien slog VM-finalisten Kroatien med 6–0 senast i Nations League. Mot England chockades laget – med tre baklängesmål i första halvlek. Raheem Sterling gjorde två av Englands vackra mål i 3–2-segern – hans första landslagsmål på tre år..

DN - 7 timmar sedan

FN varnar för värsta svältkatastrofen på 100 år i Jemen

Jemen kan stå inför en svältkatastrof utan motstycke de senaste 100 åren, varnar FN. Om inte den saudiskledda koalitionens bombningar upphör hotas 13 miljoner människor inom några månader..

DN - 8 timmar sedan

Elias Ymer kämpade till sig segern

Han såg länge ut som en förlorare, men efter två och en halv timmes spel kunde Elias Ymer slå in matchbollen mot 67-rankade tysken Maximilian Marterer. Segersiffrorna skrevs till 4–6, 7–5, 7–5. – Jag är sjukt imponerad av mig själv i dag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.