DN > Nyheter

Friday, 25 May, 05:08

DN - 16 maj 18 kl. 14:00

Björn Wiman: Därför borde alla fortsätta tjata om det människofientligas frammarsch”Här skall tjatas! Ja, just tjatas”, skrev publicisten Torgny Segerstedt 1933. Och det är nu, när det tidigare otänkbara är på väg att förvandlas till det nya normala, som hans exempel behövs som bäst. Också den som inte tjatar har ett ansvar, skriver Björn Wiman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wiman, Torgny Segerstedt, Björn Wiman

Dela artikeln

1200 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, WimanDärför , bordealla , fortsätta, tjataom det , människofientligas frammarsch
YLE - 13 maj 14 kl. 12:42

Teboil i Sjundeå fick fortsätta med undantagslov

Det var med hjälp av undantagslov bensinmacken Teboil i Sjundeå fick fortsätta sin verksamhet trots att man egentligen redan tidigare borde ha åtgärdat bristerna i stationen från år 1963. Det säger Sjundeås miljöinspektör Anu Hynninen. Ägarna till bensinmacken säger att det kom som en total överraskning att macken inte har något miljölov och att stora saneringar måste göras för att macken ska kunna fortsätta sin verksamhet.

YLE - 19 okt 15 kl. 11:42

Jens Mattfolk intresserad att fortsätta träna EIF

I tre säsonger har 34 år gamla Jens Mattfolk tränat Ekenäs IF:s herrlag i fotboll. Han kan tänka sig att fortsätta med uppdraget. Jens Mattfolk gästade Sportmåndag 19.

BT - 22 aug 13 kl. 11:33

Vård av Bergwall bör fortsätta

Den rättspsykiatriska vården av Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, bör fortsätta, enligt ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd, rapporterar TV 4-nyheterna. Det är för tidigt att bedöma om det föreligger en risk för återfall i brottslighet, enligt yttrandet till Förvaltningsrätten i Falun. Det sista åtalet mot Sture Bergwall, det om mordet på 15-årige Charles Zelmanovits lades ned den 31 juli.

YLE - 16 nov 16 kl. 17:08

Kritiserad kampanj om likgiltiga mammor vid bildskärmar får fortsätta

Helsingfors stads nya kampanj som jämför likgiltighet med familjevåld väckte debatt också i fullmäktigesalen på onsdag kväll. Socialverkets besked är ändå att kampanjen fortsätter. Kampanjen och uppståndelsen som uppstått kring den blev det enda ämne som behandlades på Helsingfors fullmäktiges frågetimme på onsdag.

YLE - 09 maj 17 kl. 14:48

Valfriheten i vården: Kårkulla kan inte fortsätta som nu

Den omfattande valfriheten inom social- och hälsovården, som regeringen föreslår, får följder på många plan. Kårkulla samkommun, som erbjuder service för personer med utvecklingsstörning, får inte fortsätta i sin nuvarande form. Enligt projektchef och understatssekreterare Tuomas Pöysti vid social- och hälsovårdsministeriet och finansministeriet måste kommunerna som ligger bakom Kårkulla hitta ett annat sätt att idka verksamheten som Kårkulla nu har hand om.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 07:00

"Vi vill fortsätta lyfta fram det kyrkomusikaliska arvet"

Foto: Bosse Nilsson
Flera läsare har reagerat på fredagens krönika (30/11) av kulturredaktör Sune Johannesson om oron kring av att den stolta musiktraditionen i Trefaldighetskyrkan nu ska tystna. Idag publicerar vi kyrkoherde Louise Nymans replik.
Käre Sune!

YLE - 12 nov 16 kl. 23:09

Stoltheten efter nya smällen: ”Måste fortsätta tro"

Finland kammade noll mot Ukraina, men Paulus Arajuuri hyllar ändå lagets insats. ”Vi möter ett starkt lag på bortaplan och spelar så här. Jag är jävligt stolt.

Alliansfritt Sverige - 07 maj 14 kl. 13:47

Skolverket vill fortsätta bedöma om lärare är lämpliga. Nej, säger Björklund

Regeringen föreslår att Skolverket inte längre ska pröva om lärare är lämpliga eller inte i sin yrkesutövning. När lärare söker sin legitimation idag måste de ha ett intyg med yttrande om sin lämplighet att vara lärare, en bedömning som görs i samband med introduktionsåret. Regeringens förslag är att det istället skall göras en bedömning under den praktik de har under sin utbildning.

YLE - 16 mar 16 kl. 15:42

Ex-mästaren: Ricciardo borde ersätta Räikkönen

Kimi Räikkönen kommer även den här säsongen att köra för Ferrari men efter det är allt fortfarande öppet. Den tidigare världsmästaren Alan Jones hoppas Daniel Ricciardo får ta över från och med 2017. Kimi Räikkönens vara eller inte vara i Ferrari var en het potatis förra säsongen.

Nerikes Allehanda - 14 apr 15 kl. 05:15

Jobbflykt från landsbygd kommer att fortsätta

Trots att arbetslösheten är förhållandevis hög i Ljusnarsberg finns det ingen arbetsförmedling. Trots att Försäkringskassan försörjer en stor del av befolkningen i kommunen, finns det inget kontor i Kopparberg. Trots att Ljusnarsberg har förhållandevis många asylsökande, så lyser Migrationsverket med sin frånvaro på annat sätt än genom de asylsökandes närvaro.

YLE - 13 maj 16 kl. 15:44

Komarov får inte fortsätta med Minnesota-finländarna – Rantanens VM-debut kan dröja

I ishockey-VM ställs Finland mot Frankrike på lördagen klockan 12.15. Fredagens träningsformationer indikerar på två förändringar i laguppställningen.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Nödbromsfunktionen var urkopplad i Ubers olycks-Volvo

Den Volvo XC90, ingående i taxitjänsten Ubers testprojekt med självkörande bilar och inblandad i en dödsolycka i USA-delstaten Arizona, var inte programmerad för att automatiskt bromsa i ett nödläge..

DN - 5 timmar sedan

Fredag 25 maj

DN - 5 timmar sedan

Nutidstestet vecka 21

Högtryck över landet, och även i nyheterna – här är tio nya frågor!.

DN - 5 timmar sedan

Putin beklagar att mötet mellan Trump och Kim inte blir av

Rysslands president Vladimir Putin sade på torsdagen att Moskva beklagar att det planerade mötet mellan USA:s president Donald Trump och nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un har ställts in..

DN - 5 timmar sedan

SDF: Fransk terrorist har gripits i Syrien

Den USA-stödda rebellalliansen SDF i Syrien säger sig ha gripit en fransk medborgare som lett en avdelning ur terrorgruppen IS och som var inblandad i terrordåden i Nice och utanför Paris 2015 och 2016..

DN - 6 timmar sedan

Domaren erkänner: ”Det är offside”

Felix Beijmo jublade över sitt första allsvenska mål när Djurgården besegrade IFK Göteborg med 3-1. Men borde det verkligen ha godkänts? Mohammed Al-Hakim tittade på tv-bilderna och var säker på sin sak.

DN - 6 timmar sedan

Uppgifter: Weinstein överlämnar sig till polisen

Amerikanen och tidigare filmproducenten Harvey Weinstein, anklagad av flera kvinnor för sexuella övergrepp, väntas på fredagen överlämna sig till polisen i New York, rapporterar New York Times..

DN - 7 timmar sedan

Låtarna som har skrivit Liverpools historia i Europa

Liverpools Europaäventyr har oftast en signatursång. 2007 sjöng fansen ”Oh Campione”, 2016 var det Bob Marleys ”Three Little Birds”.  I år är det en italiensk discodänga från 1985 som har ljudsatt lagets väg till lördagens final i Champions League.

DN - 7 timmar sedan

Åsa Beckman: Du har 24 timmar på dig att berätta att du är otrogen

Hur ska man göra när vänner bekänner att de är otrogna? Åsa Beckman funderar på uppriktig vänskap och tipsar om en tumregel. .

DN - 7 timmar sedan

SD röstade inte nej till samtyckeslagen

Påståendet att Sverigedemokraterna röstade nej till samtyckesregleringen i sexualbrottslagen – är faktiskt helt fel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.