GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 16 October, 05:19

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 13:00

Svenska områden som inte är en del av SverigeAv de åtta språk som företagaren Ali Jomaa behärskar så är det svenskan som han har minst användning av. Han upplever att det särskilt utsatta området som han bor i inte är en del av Sverige. Där gäller inte svenska lagar, utan traditionen från hemländerna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige, Ali Jomaa

Dela artikeln

3146 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska områdensom inte är en , delav , Sverige
SR - 11 jun 17 kl. 21:22

Allt fler "särskilt utsatta områden" i Sverige

Det blir allt fler områden i Sverige som av polisen klassas som särskilt utsatta, det skriver Dagens Nyheter..

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige


Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län.Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

BT - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige

Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län. Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

GöteborgsPosten - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 17 kl. 19:38

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta. – Utvecklingen går åt fel håll, säger en källa till Dagens Nyheter.

UNT - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta"..

Alliansfritt Sverige - 30 maj 14 kl. 09:13

”Livsstilsmottagningar” i utsatta områden skjuts på framtiden

Vårdval Stockholm har lett till en hel del problem. En av de mest framträdande är ökad segregering och att de bästa läkarna flyr till Östermalm. Men oroa er inte, stockholmare.

Supermiljöbloggen - 27 maj 16 kl. 08:54

”Tanken är att det ska vara storslagna områden med mycket höga naturvärden”

I tisdags, den 24 maj, var det nationalparkernas dag. Supermiljöbloggen passade på att ställa fyra frågor till Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket.  Sverige har i dag 29 nationalparker.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Trafikdirektören om inspelningen: "Vill inte föregripa utredningen"

GP har tagit del av en ljudinspelning från mötet som lett till att Henrik Munck (D) nu utreds av Justitiekanslern. Enligt Munck visar upptagningen hans oskuld, men trafikkontoret, som anmält händelsen, vill inte ta ställning till materialet.
– Det är bra att låta förundersökningen ha sin gång och inte föregripa den på något sätt, säger Trafikdirektör Stefan Eglinger..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Svensk handel: Stölderna nöter ner butikspersonalen

Samtidigt som stölderna ökar är det färre butiker som anmäler. Något som oroar Svensk handel, liksom att brotten som på pappret ser ganska oskyldiga ut ska nöta ner personalen..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Inspelning avslöjar vad som sas på nämndmötet

Justitiekanslern utreder politikern Henrik Munck (D) för brott mot det så kallade efterforskningsförbudet, efter en anmälan gjord av trafikkontoret i Göteborg. Inspelningar, som GP tagit del av, gör en expert osäker på om brott begåtts men agerandet är olämpligt.
– Det är inte solklart att det är efterforskande av källa, säger yttrandefrihetsexperten Nils Funcke..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Coop-butik i Göteborg tvingas gömma aluminium

Oxfilé och rakblad har man hört talas om – men aluminiumfolie? Coop Gamlestaden har tvingats placera de glansiga rullarna bakom disk för att komma undan klåfingriga fingrar.
– Så vitt vi vet är det bara i Gamlestaden man gör så, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Skamligt att Sverige deltar i Afghanistankriget

Det är en skam att det alliansfria Sverige, som traditionellt värnat om folkrätt och FN-stadgan, deltar i ett nykolonialt krig i Centralasien som redan pågått under fyra gånger längre tid än Första världskriget, skriver bland andra Anders Ferm, tidigare FN-ambassadör..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Suzanne Osten regisserar symfoni för barn

I veckan är det Göteborgspremiär för Pampiga systrars symfoni, något så ovanligt som ett nyskrivet orkesterstycke för barn. För regin står Suzanne Osten..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Lagkaptenen: "Vi får inte vara fega"

Ett gäng U21-spelare från Belgien. Det är allt som står mellan ett ungt, frejdigt Sverige och ett tredje raka U21-EM..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Asiens börser inledde uppåt

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Fler skadades på byggen i somras

Antalet anmälda skador i samband med arbetsplatsolyckor inom byggbranschen ökade med omkring tio procent i somras, jämfört med motsvarande period förra året, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Gör om och gör rätt

Allt fler, särskilt unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, hamnar i kläm mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och chansen att de någonsin kan komma ut i arbetslivet och försörja blir allt mindre. Hela systemet behöver ses över och göras om, skriver Nooshi Dadgostar (V) och Ali Esbati (V)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.