GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 August, 07:56

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 13:00

Svenska områden som inte är en del av SverigeAv de åtta språk som företagaren Ali Jomaa behärskar så är det svenskan som han har minst användning av. Han upplever att det särskilt utsatta området som han bor i inte är en del av Sverige. Där gäller inte svenska lagar, utan traditionen från hemländerna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige, Ali Jomaa

Dela artikeln

3148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska områdensom inte är en , delav , Sverige
SR - 11 jun 17 kl. 21:22

Allt fler "särskilt utsatta områden" i Sverige

Det blir allt fler områden i Sverige som av polisen klassas som särskilt utsatta, det skriver Dagens Nyheter..

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige


Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län.Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

BT - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige

Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län. Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

GöteborgsPosten - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 17 kl. 19:38

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta. – Utvecklingen går åt fel håll, säger en källa till Dagens Nyheter.

UNT - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta"..

Alliansfritt Sverige - 30 maj 14 kl. 09:13

”Livsstilsmottagningar” i utsatta områden skjuts på framtiden

Vårdval Stockholm har lett till en hel del problem. En av de mest framträdande är ökad segregering och att de bästa läkarna flyr till Östermalm. Men oroa er inte, stockholmare.

Supermiljöbloggen - 27 maj 16 kl. 08:54

”Tanken är att det ska vara storslagna områden med mycket höga naturvärden”

I tisdags, den 24 maj, var det nationalparkernas dag. Supermiljöbloggen passade på att ställa fyra frågor till Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket.  Sverige har i dag 29 nationalparker.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Kraftigt skalv i Venezuela

Ett kraftigt jordskalv med magnituden 7,3 har drabbat Venezuelas norra kust i ett område med många fattiga fiskesamhällen. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att människor skadats..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Klaga på plats ökar möjligheterna att få rätt

Blev paketresan inte som du trott den skulle bli? Det räcker inte för att få ersättning från arrangören. Och den som inte klagat på plats har svårt bli kompenserad i efterhand, visar beslut i Allmänna reklamationsnämnden..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Så får du rätt mot researrangören

Främsta orsaken till avslag i Allmänna reklamationsnämnden bland dem som klagar på researrangörer brukar vara att konsumenterna redan har blivit "skäligen kompenserade". Så det lönar sig att klaga direkt på resmålet..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Bo Sundström leder årets Jazzkatten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Billiga hyresrätter den viktigaste åtgärden

Svenskarna ser fler billiga hyresrätter som den bästa lösningen på den skriande bostadsbristen, enligt en färsk undersökning..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Prins Daniel säljer gymmet

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Bilprovningen" tillbaka med nya medarbetare

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

CajsaStina Åkerström på stor julturné

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Demokratiinstitut får allvarlig kritik

Demokratiinstitutet Ideas ledning pekas ut som auktoritär och lynnig i en extern granskning, skriver den Sidaägda tidningen Omvärlden. Däremot gjorde inte den internationella organisationen fel när generalsekreteraren ersattes med biståndsmedel för sin skatteaffär..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

S vill skärpa en rad straff

Socialdemokraterna föreslår en rad straffhöjningar i sitt kriminalpolitiska program inför valet. Partiet öppnar också för att införa kronvittnen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.