GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 January, 06:58

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 13:00

Svenska områden som inte är en del av SverigeAv de åtta språk som företagaren Ali Jomaa behärskar så är det svenskan som han har minst användning av. Han upplever att det särskilt utsatta området som han bor i inte är en del av Sverige. Där gäller inte svenska lagar, utan traditionen från hemländerna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige, Ali Jomaa

Dela artikeln

3146 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska områdensom inte är en , delav , Sverige
SR - 11 jun 17 kl. 21:22

Allt fler "särskilt utsatta områden" i Sverige

Det blir allt fler områden i Sverige som av polisen klassas som särskilt utsatta, det skriver Dagens Nyheter..

Alliansfritt Sverige - 03 okt 13 kl. 08:03

M-politiker kallar områden för ?getton? och genast uppstod det riktigt dålig stämning

Att använda ordet getto för att beskriva ett område i Sverige känns spontant ganska ofräscht. Enligt Wikipedia kan ordet getto beskrivas på följande vis: Getto eller ghetto är ursprungligen en benämning på de kvarter eller stadsdelar där judar var hänvisade att bo. I modern tid används ordet dels för slumområden, dels för områden där det finns en stor koncentration av personer av en viss etnicitet eller social klass.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige


Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län.Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

BT - 23 maj 14 kl. 12:54

Fler skyddade områden i Sverige

Arealen skyddad natur i Sverige ökade med drygt 83 000 hektar under fjolåret, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det innebär att den skyddade naturen i landet nu täcker en yta på knappt 5,4 miljoner hektar, vilket ungefär motsvarar storleken på Jämtlands län. Skyddet utgörs till 83 procent, eller 4,5 miljoner hektar, av landområden.

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

Polisen - 08 feb 16 kl. 12:54

53 utsatta områden i Sverige

Det finns 53 områden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. Det slår polisen fast i en ny rapport..

GöteborgsPosten - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 17 kl. 19:38

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta". Listan skulle ha offentliggjorts för en månad sedan men har fått vänta. – Utvecklingen går åt fel håll, säger en källa till Dagens Nyheter.

UNT - 11 jun 17 kl. 22:07

Åtta nya särskilt utsatta områden i Sverige

Polisen klassar åtta nya bostadsområden i Sverige som "särskilt utsatta"..

Alliansfritt Sverige - 30 maj 14 kl. 09:13

”Livsstilsmottagningar” i utsatta områden skjuts på framtiden

Vårdval Stockholm har lett till en hel del problem. En av de mest framträdande är ökad segregering och att de bästa läkarna flyr till Östermalm. Men oroa er inte, stockholmare.

Supermiljöbloggen - 27 maj 16 kl. 08:54

”Tanken är att det ska vara storslagna områden med mycket höga naturvärden”

I tisdags, den 24 maj, var det nationalparkernas dag. Supermiljöbloggen passade på att ställa fyra frågor till Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket.  Sverige har i dag 29 nationalparker.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Internationellt efterlyst kvinna gripen

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Dataspelsbranschen i Göteborg ser framtiden

I drygt tre år har spelinkubatorn funnits på Lindholmen, där flera nya dataspelsföretag sett dagens ljus. Miljön har sedan förstärkts med en ny högre utbildning i spelutveckling. Och även om det stora kapitalet finns i Stockholm, har riskvilligt kapital börjat leta sig även till Göteborg..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lärare tränas att hantera skolattacker

Ingen går säker mot ett skolattentat. Det menar kommunen i Laholm, som har utbildat skolpersonal i att hantera pågående dödligt våld (PDV)..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Svenska bönder talar ut om militanta veganers terror

Nedbrända gårdar. Yxor, brandbomber och hot om att avrättas i trädgården. Brotten mot lantbrukare och deras barn blir fler och allt grövre.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Så blev djurrättsterrorn det största hotet mot bönder

De anlägger bränder, mordhotar barn och uppmanar till våld mot svenska mjölkbönder och djuruppfödare. Den svenska djurrättsterrorn ökar dramatiskt. GP kan nu avslöja att det rör sig om över 200 dåd bara de senaste tre åren – och att brotten organiseras från Västsverige..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Digitala vårdtjänster utreds av Ivo

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Mexiko utreder explosion i pipeline

Antalet döda i explosionen vid en läckande pipeline i Mexiko har stigit till 91, och Hidalgos guvernör Omar Fayad befarar att det slutgiltiga dödstalet sannolikt blir högre än 100..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Asiatiska börserna nedåt

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

EU:s budget måste anpassas efter alla nya problem

EU:s nästa långtidsbudget måste anpassas efter Europasamarbetets nya realiteter. Bekämpningen av terrorism och organiserad brottslighet inom Europa behöver stärkas. Inom ett par år finns det dessutom en risk att Europa åter befinner sig i en lågkonjunktur.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Fördomsfri rättsskipning kräver utbildning

Det har gått mer än tio år sedan problemet med diskriminering i rättsprocessen uppmärksammades. Trots det ekar Sveriges juristutbildningar tomma av den utbildning Brå förordar, skriver juridikstudent Hanna Bergwall..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.