DN > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 03:22

DN - 16 maj 18 kl. 11:10

De tjänar pengar på bortglömd musikFör 13 år sedan satt fyra killar i en källare och köpte på sig rättigheter till gammal och bortglömd musik, utan att riktigt veta vad de skulle göra med dem. I dag är de en del av skivbolagsjätten Warner och levererar tjänster till storspelare som Spotify, Apple och Amazon. Här är vd Johan Lagerlöfs tips det lilla företaget med stora visioner..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Warner, Spotify, Amazon, Johan Lagerlöfs

Dela artikeln

414 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tjänar, pengar, bortglömd, musik
DN - 22 nov 16 kl. 09:42

Bo Hyttner 75 år: Han hittar ”bortglömd” musik

I många år drev Bo Hyttner Sterlings legendariska skivbutik i Stockholm. Nu producerar han tidigare outgiven musik av mindre kända tonsättare – och skriver en ovanlig roman..

BT - 16 okt 15 kl. 13:07

Tjänar nästan en kvarts miljon – varje dag

Att One Direction tjänar stora pengar på sin musik är ingen hemlighet..

YLE - 11 feb 14 kl. 10:34

Allt mera musik streamas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade streamingen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

YLE - 11 feb 14 kl. 14:51

Allt mera musik strömmas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade strömmandet, eller direktuppspelningen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

Sydöstran - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

BLT - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Blekinge Läns tidning - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 16 kl. 14:40

Pengar till värmländska kulturskolor

Nu har Kulturrådet delat ut en omgång pengar till landets musik- och kulturskolor. Bland de som beviljats pengar finns flera värmländska kommuner..

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 00:45

Mobilens musik kan bli dyr

Ska det kosta pengar att lagra musik i mobiltelefonen?
Den frågan ska nu avgöras i Lunds tingsrätt. Och det handlar om stora summor..

Sydsvenskan - 13 sep 14 kl. 05:30

M lovar pengar till privat musik-skola

Nu konkretiserar Moderaterna sitt vallöfte om ett kulturpengssystem. Partiet vill att barn ska kunna välja privata kulturskolor istället för den kommunala och att kommunen då ska gå in med en peng till den privata kulturskolan.– Vi tycker att det är precis samma sak som rätten att välja skola: Man ska kunna välja om man vill gå i en privat eller kommunal skola.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

EU-ministern om Iransanktioner: ”Blir väldigt, väldigt svårt för företag”

USA:s upptrappade hot kring Iranavtalet gör läget än värre för svenska företag, anser handelsminister Ann Linde (S). Och när det gäller amerikanska ståltullar finns ännu ingen lösning i sikte. .

DN - 12 timmar sedan

MP vill förenkla tågresor i Europa

Miljöpartiet vill tvinga alla tågbolag att öppna upp sina bokningssystem för andra aktörer.  – Det ska vara lika lätt att resa med tåg i Europa som att flyga, säger Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker som nu har lämnat två förslag.  .

DN - 14 timmar sedan

Indiska maten var stark – klagade till ARN

Den som tycker att indisk mat är för stark bör inte klaga till Allmänna reklamationsnämnden. Det har en kvinna som beställde "Beef Vindaloo" från en indisk restaurang fått erfara..

DN - 16 timmar sedan

Abramovitj tvingas redogöra för sin förmögenhet

Pressade av giftskandalen kring fallet Skripal har brittiska myndigheterna nu börjat sätta åt ryska oligarker i London. Det första kända fallet är Roman Abramovitj..

DN - 17 timmar sedan

JM sänker priser på bostadsrätter

Bostadsbyggaren JM sänker priserna på bostadsrätter vid ett nytt bostadsprojekt på Liljeholmskajen i Stockholm. Bolaget har meddelat att det finns en "ny prislista"..

DN - 19 timmar sedan

Ny rapport - Här är bolagen som kan ge utomeuropeiska invandare jobb

Den arbetskraftsintensiva tjänstesektorn är viktigast för att bryta utanförskapet. Flest invandrare från Afrika och Asien anställs inom hotell och restaurang, vård och omsorg, städ och transport. Därför måste regeringens näringspolitik inriktas mer på servicenäringarna, inte bara försöka blåsa nytt liv i industri och IT.

DN - Igår: 20:44

De bor åtta personer i en etta

Trångboddhet är ett gissel för många nyanlända i Sverige. DN besökte en familj i Vårby där tre vuxna och fem barn trängs i en enrummare..

DN - Igår: 20:00

Så maximerar du chansen att få ett förstahandskontrakt

Möjligheten att få ett förstahandskontrakt i storstäderna kan kännas utsiktslös. Men det finns en del knep som kan hjälpa den bostadssökande på traven – och vissa som man verkligen ska försöka undvika. .

DN - Igår: 14:35

Resultattabeller från högskoleprovet

I dag släpptes normeringstabellen för årets högskoleprov. Resultatet ligger till grund för urvalet till högskolan..

DN - Igår: 12:41

Mäklare berättade inte om k-märkning – varnas

Huset beskrevs som ett renoveringsobjekt och köparna planerade att modernisera bostaden. Men när köpet var klart framkom att huset var k-märkt och inte fick ändras. Nu varnas mäklaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.