DN > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 00:54

DN - 16 maj 18 kl. 11:10

De tjänar pengar på bortglömd musik



För 13 år sedan satt fyra killar i en källare och köpte på sig rättigheter till gammal och bortglömd musik, utan att riktigt veta vad de skulle göra med dem. I dag är de en del av skivbolagsjätten Warner och levererar tjänster till storspelare som Spotify, Apple och Amazon. Här är vd Johan Lagerlöfs tips det lilla företaget med stora visioner..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Warner, Spotify, Amazon, Johan Lagerlöfs

Dela artikeln

429 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tjänar, pengar, bortglömd, musik
DN - 22 nov 16 kl. 09:42

Bo Hyttner 75 år: Han hittar ”bortglömd” musik

I många år drev Bo Hyttner Sterlings legendariska skivbutik i Stockholm. Nu producerar han tidigare outgiven musik av mindre kända tonsättare – och skriver en ovanlig roman..

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 18 kl. 11:51

Upptäcktsresa i bortglömd musik

Virtuakvartettens framförande av Leopold van der Pals musik gladde Henrik Halvarson..

Sydsvenskan - 05 okt 18 kl. 11:51

Upptäcktsresa i bortglömd musik

Virtuakvartettens framförande av Leopold van der Pals musik gladde Henrik Halvarson..

BT - 16 okt 15 kl. 13:07

Tjänar nästan en kvarts miljon – varje dag

Att One Direction tjänar stora pengar på sin musik är ingen hemlighet..

YLE - 11 feb 14 kl. 10:34

Allt mera musik streamas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade streamingen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

YLE - 11 feb 14 kl. 14:51

Allt mera musik strömmas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade strömmandet, eller direktuppspelningen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

Sydöstran - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

BLT - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Blekinge Läns tidning - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 16 kl. 14:40

Pengar till värmländska kulturskolor

Nu har Kulturrådet delat ut en omgång pengar till landets musik- och kulturskolor. Bland de som beviljats pengar finns flera värmländska kommuner..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver SVT Nyheter Sörmland..

DN - 4 timmar sedan

Uppgift: Nordea kopplas tillpenningtvätt

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till en talesman för myndigheten..

DN - 6 timmar sedan

Carl Johan von Seth: Därför sätter Italiens nya budget skräck i Europa

Italiens regeringspartier enades på måndagen om ett budgetförslag som har skickats för påseende till EU-kommissionen. Det blir startskottet för en dragkamp mellan Bryssel och Rom. Här är budgetdebaclet i fem punkter..

DN - 6 timmar sedan

Varningen: ”Kina kan stå inför berg med skulder”

Kina kan stå inför ett skuldberg med jättelika kreditrisker, varnar kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's. I förlängningen hotar det den globala finansiella stabiliteten. .

DN - 13 timmar sedan

Högre andel äldre riskerar fattigdom

Sverige har lägst andel personer som lever i allvarlig materiell fattigdom i Europa, enligt ny statistik. Samtidigt har Sverige en högre andel äldre som riskerar att hamna i fattigdom jämfört med flera andra länder..

DN - 11 timmar sedan

EU förbereder sig för hård Brexit

BRYSSEL. EU-länderna uppmanas att öka sina förberedelser för att Storbritannien kraschar ut ur EU den 29 mars nästa år. Förväntningarna på att EU-toppmötet denna vecka ska leda till genombrott i Brexitförhandlingarna har drastiskt sjunkit..

DN - 14 timmar sedan

Fortsatt avmattning på fastighetsmarknaden

Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av. Antalet sålda småhus sjönk med två procent det tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året, enligt Lantmäteriet.  – Det beror bland annat på amorteringskravet som infördes i våras, säger Dennis Lindén på Lantmäteriet.

DN - 16 timmar sedan

Den svåra vägen till Brexit – i fyra ronder

På onsdag träffas EU:s stats- och regeringschefer – och kanske, kanske kommer de överens med Storbritanniens premiärminister Theresa May om ett Brexitavtal. Men det är bara den första ronden i matchen. De riktigt hårda ronderna väntar ännu för May.

DN - 16 timmar sedan

Miljardförlust för byggjätten NCC

Byggföretaget NCC gör preliminärt en miljardförlust för det tredje kvartalet. Bolaget tvingas nu avveckla viss verksamhet för att vända trenden, meddelar koncernchefen Tomas Carlsson..

DN - 18 timmar sedan

Flera frågetecken om rökning inomhus

Allt fler bostadsbolag vittnar om en rökfri trend. När bostadsbolaget Poseidon införde rökförbud i sina bostäder väckte det frågor hur lagen egentligen ser på det.  – Det är svårt att säga om rökning får leda till uppsägning, säger Lisa Berglund, jurist på SABO.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.