DN > Ekonomi

Sunday, 19 August, 08:08

DN - 16 maj 18 kl. 11:10

De tjänar pengar på bortglömd musikFör 13 år sedan satt fyra killar i en källare och köpte på sig rättigheter till gammal och bortglömd musik, utan att riktigt veta vad de skulle göra med dem. I dag är de en del av skivbolagsjätten Warner och levererar tjänster till storspelare som Spotify, Apple och Amazon. Här är vd Johan Lagerlöfs tips det lilla företaget med stora visioner..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Warner, Spotify, Amazon, Johan Lagerlöfs

Dela artikeln

429 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tjänar, pengar, bortglömd, musik
DN - 22 nov 16 kl. 09:42

Bo Hyttner 75 år: Han hittar ”bortglömd” musik

I många år drev Bo Hyttner Sterlings legendariska skivbutik i Stockholm. Nu producerar han tidigare outgiven musik av mindre kända tonsättare – och skriver en ovanlig roman..

BT - 16 okt 15 kl. 13:07

Tjänar nästan en kvarts miljon – varje dag

Att One Direction tjänar stora pengar på sin musik är ingen hemlighet..

YLE - 11 feb 14 kl. 10:34

Allt mera musik streamas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade streamingen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

YLE - 11 feb 14 kl. 14:51

Allt mera musik strömmas

Finländarna lyssnar allt mer på musik via olika nättjänster. Enligt Ifpis senaste uppgifter ökade strömmandet, eller direktuppspelningen med 41 procent i fjol. Det här är ändå klart mindre än i våra grannländer.

Sydöstran - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

BLT - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Blekinge Läns tidning - 05 nov 14 kl. 09:49

Bortglömd musik fyller Lokstallarna

Nya Wermlands Tidningen - 18 nov 16 kl. 14:40

Pengar till värmländska kulturskolor

Nu har Kulturrådet delat ut en omgång pengar till landets musik- och kulturskolor. Bland de som beviljats pengar finns flera värmländska kommuner..

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 00:45

Mobilens musik kan bli dyr

Ska det kosta pengar att lagra musik i mobiltelefonen?
Den frågan ska nu avgöras i Lunds tingsrätt. Och det handlar om stora summor..

Sydsvenskan - 13 sep 14 kl. 05:30

M lovar pengar till privat musik-skola

Nu konkretiserar Moderaterna sitt vallöfte om ett kulturpengssystem. Partiet vill att barn ska kunna välja privata kulturskolor istället för den kommunala och att kommunen då ska gå in med en peng till den privata kulturskolan.– Vi tycker att det är precis samma sak som rätten att välja skola: Man ska kunna välja om man vill gå i en privat eller kommunal skola.

Fler nyheter från DN

DN - 21 timmar sedan

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

DN - Igår: 05:21

Rusning inför pengabyte i Venezuela

Många venezuelaner panikhandlar i helgen, inför en valutareform på måndag. I hyperinflationens Venezuela ska fem nollor strykas från valutan. Enligt president Nicolás Maduro ska den nya varianten vara knuten till kryptovalutan petro..

DN - Igår: 13:31

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - Igår: 14:25

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - Igår: 10:39

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - Igår: 10:32

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - Igår: 09:00

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - I förrgår: 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - I förrgår: 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - I förrgår: 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.