Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 20 August, 11:13

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 10:51

Oracle anklagar Google att de låter Android-telefoner berätta var användarna befinner sigAustraliensiska myndigheter undersöker just nu om det ligger något i anklagelserna från Oracle mot Google. Den gamla striden mellan Google och Oracle har trappats upp på integritetsområdet. Oracle har fått australiensiska myndigheter att utreda om Google spårar dem som använder Android-telefoner. Australiensiska konkurrens- och integritets­myndigheter tittar nu på Oracles anklagelser, det handlar om att Android-telefoner i tysthet berättar för Google var deras användare befinner sig, även om GEO-lokaliserings­tjänster är avstängda även om det inte finns något SIM-kort i telefonen. Oracle hävdar att Android-enheterna sänder Google detaljerad information om människors surf- och sökvanor.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Google, Android, Oracle, Oracles, GEO, SIM, My Account, Fortune Precis, Googles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oracle, anklagar, Googleatt de , låter, Android-telefoner, berättavar , användarna befinner sig
Expressen - 04 mar 18 kl. 15:14

Google tillåter Granskning Sverige att sprida trakasserier

Google tillåter det högerextrema nätverket Granskning Sverige att via videotjänsten Youtube sprida trakasserier och upphovsrättsskyddat material.En advokat som uppmanat Google att stoppa överträdelserna har sökts i sin privatbostad av Granskning Sverige – som dessutom spanat på advokatens barn.Men Google låter Granskning Sverige fortsätta på Youtube.

IDG - 20 jul 18 kl. 10:08

Därför får Google rekordböter – och så påverkar det dig


Tidigare i veckan gav EU-kommisionen Google rekordböter och uppmanade sökjätten att sluta tvinga mobiltillverkarna att inkludera Chrome och Sök i Android. Men vad leder egentligen beslutet till?.

Dagensanalys.se - 22 feb 17 kl. 16:32

Google låter medieråd granska mätmetoderna för annonsplattformar

Det har under hösten skrivits mycket om Facebooks massiva felmätningar, något som nyligen slutat i att man låter MRC (Media Rating Council) göra en oberoende granskning av deras mätningar. Nu tar konkurrenten Google efter – och ska bevisa att deras mätningar också stämmer. Google har öppnat upp videoplattformen YouTubes annonsinnehåll, och annonsköptjänsterna AdWords och DoubleClick Manager för MRC.

Expressen - 27 jun 17 kl. 11:48

EU ger Google miljardböter

Google får rekordböter från EU – på flera miljarder, skriver AFP.Det rör sig om totalt 2,4 miljarder euro, motsvarande drygt 23 miljarder kronor..

Computer Sweden - 27 jun 17 kl. 12:52

EU ger Google rekordböter på 23 miljarder kronor


EU-kommissionen dömde Google på tisdagen till 2,42 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler..

IDG - 27 jun 17 kl. 12:52

EU ger Google rekordböter på 23 miljarder kronor


EU-kommissionen dömde Google på tisdagen till 2,42 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler..

Computer Sweden - 18 jul 18 kl. 13:36

EU ger Google rekordböter i Android-fallet


EU-kommissionen har beslutat att Google ska betala 4,3 miljarder euro i böter för att ha missbrukat sin dominerande ställning på operativsystem för smartphones..

IDG - 18 jul 18 kl. 13:36

EU ger Google rekordböter i Android-fallet


EU-kommissionen har beslutat att Google ska betala 4,3 miljarder euro i böter för att ha missbrukat sin dominerande ställning på operativsystem för smartphones..

IDG - 03 maj 13 kl. 12:49

Google bemöter kritik mot Google Now

Trots åtskilliga användarrapporter om motsatsen förnekar sökjätten att iOS-versionen av Google Now dränerar batteriet.  .

IDG - 20 nov 12 kl. 16:08

Google sköter Nexus 5-uppdateringarna

LG Sverige bekräftar att mjukvarujätten Google kommer att sköta uppdateringarna för telefonen Nexus 4. Goda nyheter för de flesta då LG fått hård kritik för sina sena Android-uppdateringar..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Nätet prioriteras innan man ska shoppa

En klar majoritet av alla köpsugna (87 procent) börjar sin sökning efter nya produkter eller tjänster på nätet, avslöjar en ny studie. Det är faktiskt en ökning från 71 procent förra året. Med andra ord har allt flera identifierat fördelarna med att söka innan de ger sig ut på stan för att köpa.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

”Om du vill lära känna någon ska du ignorera deras Facebook-profil och istället kolla deras webbläsarhistorik”

Gårdagens show, Real Time med Bill Maher, tog upp frågan – döljer vi sanningen om oss själva bakom avatarer?  Ett exempel är Facebook där vi skapar personligheter som vi vill ska vara sanna, men som ofta inte är det. Ett mycket intressant klipp som får en att tänka till.

Dagensanalys.se - 17 aug 18 kl. 08:33

Ännu ett tv-bolag testar AR med fräcka resultat

Allt flera tv-bolag testar att använda AR i sina sändningar. Här är exempel från danska TV som pratar om Tour de France. Här är ännu ett exempel på AR i praktiken: .

Dagensanalys.se - 17 aug 18 kl. 08:21

Infograf om UX och alla dessa teorier om vad som fungerar bäst

Att skapa användarvänliga och effektiva onlinetjänster faller inom ett område som heter UX, eller User Experience. Här är en infograf som går igenom olika teorier som används idag inom UX. Onlinetjänster ska inte bara vara snygga, de ska också vara effektiva ur ett användarperspektiv.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 17:31

Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse. När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 09:24

Över 2,7 miljarder insamlat via Facebooks födelsedagsinsamlingar

Under första året har födelsedagsinsamlingar på Facebook nått en viktig milstolpe när användare samlat in 300 miljoner dollar (drygt 2,7 miljarder kronor) till ideella organisationer. Samtidigt meddelar Facebook att de ska göra det ännu enklare att hitta rätt bland de 750 000 ideella organisationer som idag finns på plattformen. Många användare vill använda sin födelsedag för en god sak.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 08:03

Nu vill ägarna att Nielsen ska säljas

Nu vill några större ägare att undersökningsbolaget Nielsen ska säljas. Aktien rasar och Nielsen har svårt med leveranser. Bakom draget att trycka på Nielsens försäljning är hedgefonden Elliott Management Corp, som äger 8,4 procent av bolaget.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:30

Blå, röd, gul eller svart vilken färg ska du välja till ditt företag?

En av de svåraste uppgifterna man har när man startar något nytt är att välja färg. Ska det vara blå, grön, gul, orange och vad betyder egentligen färgerna? Här får du svaret.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:06

Google bryr sig inte längre om var du har innehållet på sidan

Tidigare trodde man att Google bedömde relevans efter hur högt upp på sidan man svarade på sökfrasen. Nu säger Google att det spelar ingen roll, så länge innehållet är relevant. Om du söker på gula bananer så vill du självklart också se gula bananer på hemsidan som du valt från Googles SERP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.