DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 05:08

DI - 16 maj 18 kl. 09:43

Nordea stuvar om i modellportföljen – blir mer defensivDet är dags att inta en något mer defensiv attityd till aktiemarknaden, menar Nordea och plockar in verkstadsjätten ABB och byggbolaget JM i sin nordiska modellportfölj (all cap) på bekostnad av bilsäkerhetsföretaget Autoliv, rederiet Wallenius Wilhelmsen och fukthanteringsbolaget Munters. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordea, ABB, JM, Autoliv, Wallenius Wilhelmsen, Munters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, stuvarom i , modellportföljenblir , mer, defensiv
PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 09:53

Nordea stuvar om i modellportföljen

”Investerares pessimism kring stålmarknaden sätter nya rekord nästan varje vecka och förväntningarna har kommit ner rejält”, skriver banken i ett morgonbrev på tisdagen och fortsätter: ”Om vi tittar på vinstneutrala vinstmultiplar så verkar marknaden förutsätta att lönsamheten kommer falla till den värsta nivån som någonsin uppmätts. Vi håller inte med och ser tvärtemot attraktiv risk reward framöver.” Nordea upprepar sin köprekommendation för SSAB och behåller riktkursen 43 kronor för B-aktien.

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 12:22

Nordea tar in Telia i modellportföljen

”Vi lockas av Telias defensiva egenskaper, i kombination med bolagets stabila cash flow yield”, skriver Nordea i analysen. Banken ser flera anledningar till att investera i Telia: bolaget är mer defensivt, har ett solitt kassaflöde som stödjer utdelningar och återköp, samtidigt som marknadens skepsis över de senaste affärerna enligt banken är överdriven. Det potentiella förvärvet av Bonnier Broadcasting med varumärken som TV4 och C More har särskilt kritiserats av marknaden.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 09:25

Nordea stuvar om i börsportföljen

Gruvbolaget Boliden anses vara välpositionerat att kapitalisera på de strukturella förbättringarna i kopparmarknaden de kommande åren. Efter en svag aktieutveckling de senaste tiden anser Nordea att risk/reward-profilen återigen har blivit tilltalande. Det skriver banken i en analys där de lägger till aktien i modellportföljen och samtidigt slänger ut JM och Valmet.

Affärsvärlden - 02 apr 14 kl. 10:55

Nordea tar in nya bolag i modellportföljen

Nordea gör flera förändringar i modellportföljen. Bland annat plockar Nordea in ett bilsäkerhetsbolag och en it-konsult..

PrivataAffärer - 30 okt 17 kl. 10:32

Nordea stuvar om i modellportföljen - här är nya svenska aktiefynden

Ericsson tar plats i Nordeas svenska modellportfölj och ersätter Kappahl. I portföljen ersätts samtidigt Fabege av Kungsleden. Det framgår av ett veckobrev från Nordea....

PrivataAffärer - 17 okt 17 kl. 09:51

Nordea stuvar om i modellportföljen - här är nya fyndaktien

Nordea ersätter verkstadsbolaget Trelleborg med fettbolaget AAK i sin svenska modellportfölj, medan bryggerikoncernen Carlsberg får ersätta samma bolag i bankens nordiska modellportfölj....

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 09:19

Nordea stuvar om i modellportföljen

Det är Boliden som ersätter JM i Nordeas svenska modellportfölj. Det framgår av ett morgonbrev från Nordea. JM backar nästan 4 procent på måndagsmorgonen samtidigt som Boliden stiger med 1,7 procent..

PrivataAffärer - 02 jan 19 kl. 09:22

Pareto stuvar om i modellportföljen

Isofol Medical kom in i Paretos modellportfölj i december och var en av fem aktier i portföljen som presterade bättre än jämförande index som backade 6 procent i månaden. Pareto har nyligen inlett bevakning av Bioinvent, som utvecklar läkemedelskandidater inom immunterapi för cancerpatienter. Banken menar att bolaget har underskattade projekt i ”pipeline” och att den nya ledningen kommer att driva värde för aktieägare genom en hög utvecklingstakt av bolagets projektpipeline.

DI - 17 okt 17 kl. 09:30

Nordea byter ut Trelleborg mot AAK i modellportföljen

Nordea ersätter verkstadsbolaget Trelleborg med fettbolaget AAK i sin svenska modellportfölj, medan bryggerikoncernen Carlsberg får ersätta samma bolag i bankens nordiska modellportfölj. Det framgår av en morgonrapport från Nordea..

DI - 03 sep 18 kl. 11:39

Nordea tar in Telia i svenska modellportföljen – Elekta petas

Nordea tar in operatören Telia i sin svenska modellportfölj och tar ut strålterapibolaget Elekta. "Vi lockas av Telias defensiva egenskaper, i kombination med bolagets stabila cash flow yield", skriver Nordea i analysen..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Nytt stimulanspaket till akut nödställda medborgare i Italien

Virusdrabbade Italien har passerat 10.000 dödsfall. Corona har krävt 889 liv det senaste dygnet..

DI - 7 timmar sedan

Styrelseproffsen: Så tar ni er genom krisen

Skilj på känslor och fakta, håll borta egot som rädsla för att misslyckas och fokusera på att det är företaget som ska klara sig..

DI - 8 timmar sedan

Nordmakedonien medlem i Nato – efter lång diplomatisk dispyt

Nordmakedonien har formellt upptagits i militäralliansen Natos gemenskap. USA:s utrikesminister Mike Pompeo konstaterade i ett uttalande….

DI - 9 timmar sedan

Donald Trump överväger att sätta New York i karantän

USA:s president Donald Trump överväger att sätta delstaterna New York, New Jersey och Connecticut i karantän för att begränsa spridningen….

DI - 9 timmar sedan

Avdragen du måste ha koll på – innan du hetsar iväg deklarationen

Tiden börjar rinna ut för den som vill ha skatteåterbäringen redan före påsk. Men hasta inte om du har möjlighet att göra avdrag..

DI - 9 timmar sedan

Italien passerar 10.000 dödsfall

Med 889 döda i corona det senaste dygnet har Italien nu passerat 10.000 dödsfall..

DI - 10 timmar sedan

Ohelig oljeallians hägrar i coronaorons skugga

En flodvåg av ny olja står redo att skölja över de globala energimarknaderna samtidigt som världens lagerkapacitet börjar fyllas upp..

DI - 11 timmar sedan

Ryssland stänger alla gränser

Ryssland stänger samtliga gränser för att begränsa spridningen av coronaviruset..

DI - 12 timmar sedan

Dödstal ökar i Storbritannien – ytterligare minister isolerar sig

Det senaste dygnet har 260 människor avlidit i covid-19 i Storbritannien. Det innebär att antalet dödsfall är uppe i 1.019, enligt….

DI - 13 timmar sedan

Tiotaggarnas pension drabbas hårdast av börskollapsen

Experterna vill tona ner larmklockorna som ringer om branta pensionsfall i börsrasets spår..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.