FriaTider > Nyheter

Tuesday, 22 January, 03:41

FriaTider - 15 maj 18 kl. 20:03

Läkare som våldtog patient får minsta möjliga straff eftersom han "erhållit problem utöva sitt yrke"
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

4986 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaresom , våldtog, patientfår , minsta, möjliga, straff, eftersom, han erhållit problem utöva sitt yrke
DN - 07 jan 15 kl. 13:18

Läkare våldtog barn på sjukhus

En läkare anklagas för en rad övergrepp på barn på det brittiska sjukhuset Stoke Mandeville. I ett fall ska mannen ha utfört en illegal abort på en 16-årig flicka innan han våldtog henne i sitt hem. ”Han utnyttjade flickans nödläge”, säger advokaten Miranda Moore..

Dalarnas tidningar - 15 jan 14 kl. 13:13

Skarp kritik mot läkare som gav patient sexleksak

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar skarp kritik mot den läkare som tog emot en patient i bostaden och gav henne en dildo i present. IVO anser bland annat att läkaren agerat högst oprofessionellt..

Expressen - 17 jan 14 kl. 09:40

Läkare gav kvinnlig patient dildo i present

LUDVIKA. En manlig läkare i Dalarna som gav en kvinnlig patient en dildo i present får skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver Dalarnas Tidningar på nätet..

Nerikes Allehanda - 17 feb 16 kl. 10:12

Läkare ville avvakta - patient hade cancer

En läkare på en vårdcentral i länet bedömde att en patient med hudutslag kunde avvakta. Utslagen visade sig vara hudcancer och patienten tvingades opereras akut..

Nerikes Allehanda - 28 mar 17 kl. 18:08

Kritiserad överläkare anmäls – patient begick självmord

En överläkare har anmälts av Region Örebro län efter allvarliga brister i journalföringen bland annat i ett fall med en patient som begick självmord..

Nerikes Allehanda - 11 maj 17 kl. 22:20

Hyrläkare ändrade mediciner – patient mådde allt sämre: "Inte att betrakta som god vård"

En hyrläkare inom psykiatrin får kritik av Ivo för att ha brustit i behandlingen av en patient. Läkaren bedöms ha åsamkat patienten långvarigt lidande..

NT - 15 aug 13 kl. 12:41

Läkare skrev otydligt - patient överdoserade

En patient på akuten på Universitetssjuhuset i Linköping tog fel dos av sitt läkemedel Waran, på grund av att läkarens handskrivna lapp var svårtydd..

SmålandsPosten - 07 maj 14 kl. 06:43

Läkare överfallen av patient

48-åringen fick en tid på akutmottagningen på Sigfridsområdet och blev rasande när läkaren inte gick med på att skriva in honom. Nu ska han ställas inför rätta efter att ha tagit strypgrepp på läkaren. 48-åringen hade mått dåligt under flera veckor, bland annat efter att ha förlorat sin handikapp­ersättning och för att han inte träffat sitt boendestöd under en månads tid.

BT - 16 nov 14 kl. 06:19

Läkare missade cancer ? patient skickades hem

Läkaren missade att patienten hade cancer. Nu har vårdcentralen infört nya rutiner och extra undervisning för läkarna för att undvika att det händer igen. Patienten hade en knöl på halsen och sökte läkare på en vårdcentral i Sjuhärad för att få den undersökt.

Barometern - 10 jan 17 kl. 17:24

Läkare gjorde fel - patient dog

Två läkare vid Västerviks sjukhus kritiseras för felaktig hantering av medicineringen av en hjärtsjuk man med diabetes. Denne dog senare på Oskarshamns sjukhus..

BT - 02 jan 18 kl. 08:24

Läkare kritiseras - opererade patient på fel sida

En man i Bollebygd anmälde en läkare på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter att han opererats på fel sida i ryggen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.