Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 27 May, 09:55

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 10:02

Så många svenskar vill bli entreprenörHär är de främsta orsakerna till det. Drygt varannan svensk är redan entreprenör eller skulle kunna tänka sig att bli det – och drivkraften bakom det är i första hand att få rå sin egen tid, enligt en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei. Enligt rapporten – där 1.000 svenskar tillfrågats – skulle en av tio vilja bli egenföretagare, men vågar inte ta klivet. Av siffrorna framgår att 73 procent i åldersgruppen 30-49 år redan nu driver eget bolag, eller har önskemål om att få göra det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
GfK Norm, Huawei, Peter Lundkvist, Huawei Technologies Sverige

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskarvill bli , entreprenör
Entreprenör24 - 10 dec 13 kl. 15:04

Svensken vill vara entreprenör

Visst märker vi att många svenskar vill vara entreprenörer. Och nu har vi fått det på papper. När svenskarna listar sina drömyrken hamnar entreprenör i topp.

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 13:10

Svensk entreprenör flydde jordbävningsdrama

Svenska UD bekräftar att en svensk medborgare är en av de två döda på den grekiska ön Kos efter jordskalvet som drabbade delar av turistområden i Grekland och Turkiet under natten till fredag. 120 personer uppges ha skadats på ön – hundratals sammanlagt – varav fem allvarligt: två svenskar, en norsk samt två grekiska medborgare, rapporterar brittiska The Guardian. Entreprenören och medieprofilen Anitha Schulman tvingades hamnade mitt i jordbävningsdramat under solsemestern i Turkiet.

Affärsvärlden - 22 jun 15 kl. 14:06

Svenskar dominerar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Nyteknik - 22 jun 15 kl. 15:52

Svenskar toppar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

YA - 16 jun 12 kl. 12:06

Entreprenör på baksidan

I Ingenmansland tar kulturjournalisten Dan Jönsson med läsaren på en resa till platser på Sveriges baksida.
Jönssons beskrivningar av samhällena och människorna i Bjuv, Ullared, Flen, Sandviken, Ånge, Angered, Fredrika, Urshult, Grängesberg, Säffle och Haparanda har gjort recensenter omväxlande lyriska och rasande. Mest rasande.

Nyteknik - 10 jun 14 kl. 12:41

Antalet entreprenörer i Sverige ökar

Andelen svenskar som startar företag har nästan fördubblats sedan 2007. Det framgår av en internationell rapport om entreprenörskap. Ambitionen för export och expansion är dock låg hos de unga svenska företagen..

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 08:35

120 svenskar får gå – Spotify lägger in stöten

På tisdagseftermiddagen kom nyheten att ip-telefonibolaget Skype lägger ned sitt Sverige-kontor och varslar hela personalen på 120 personer. ”Microsoft har tagit det svåra beslutet att inleda samtal med facken för att stänga Skypes kontor i Stockholm”, uppger Skype i ett skriftligt uttalande till Di Digital, enligt Breakit. Men att techtalanger nu står utan jobb verkar få det att vattnas i munnen på Spotifys svenske vd och grundare Daniel Ek.

Entreprenör24 - 20 jan 14 kl. 10:14

Entreprenörens fem vanligaste misstag

Alla framgångsrika entreprenörer har någon gång gjort misstag, men det talas sällan om vinsten av att faktiskt inte alltid lyckas. Att göra misstag är en nödvändig del av utvecklingsprocessen menar Niclas Carlsson, VD för Founders Alliance. Enligt honom kan varje misstag ses som en tillgång både för entreprenören och för bolaget i stort.

YA - 11 nov 13 kl. 11:03

Kommunen söker ny entreprenör till småbåtshamnen

Foto: Johanna Wallin
Upphandlingen av driften av småbåtshamnen har inletts. Efter sex år löper Marincenter Syds driftsentreprenad ut till nyår. Nu söker kommunen en entreprenör som kommer att få större ansvar men inte tvunget behöver ha erfarenhet av hamndrift.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 08:10

Hjärnan växer med nyttig mat

Ny studie visar att hjärnan sannolikt blir större av sund kost. Ett nederländskt forskarlag konstaterar det här och hoppas rönen ska få fler att anamma en sund livsstil. ”Man har tittat på en stor mängd individer som genomgått en hjärnavbildning.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - Igår: 07:55

Drömslott lockar svenskar

Tredje mest klickade objektet på bostadssajt förra veckan. Bolltorps slott utanför Söderköping har en prislapp på 155 miljoner kronor. En fantasisumma för de allra flesta, men trots det höga priset är annonsen den tredje mest klickade hos bostadssajten Hemnet förra veckan, skriver Dagens Industri, som uppger att slottet i Östergötland har anor från 1400-talet även om den nuvarande huvudbyggnaden härstammar från 1800-talet.

Dagens PS - Igår: 07:55

Så drygar du ut semesterkassan

Semestern rycker allt närmare – här är några smarta tips. Det frestar på att vara ledig. Särskilt i semestertider och i synnerhet om kronan rasat i värde.

Dagens PS - Igår: 07:26

Boosta kroppen – räkna stegen

Bättre matsmältning, mer muskler och starkare skelett utlovas. Bland mycket annat. Tidning Hälsa skriver om fördelen med att promenera, allra helst i raskt tempo samtidigt som du räknar stegen.

Dagens PS - Igår: 15:27

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - Igår: 11:41

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - Igår: 12:58

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - Igår: 12:42

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - Igår: 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.