Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:47

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 10:02

Så många svenskar vill bli entreprenörHär är de främsta orsakerna till det. Drygt varannan svensk är redan entreprenör eller skulle kunna tänka sig att bli det – och drivkraften bakom det är i första hand att få rå sin egen tid, enligt en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei. Enligt rapporten – där 1.000 svenskar tillfrågats – skulle en av tio vilja bli egenföretagare, men vågar inte ta klivet. Av siffrorna framgår att 73 procent i åldersgruppen 30-49 år redan nu driver eget bolag, eller har önskemål om att få göra det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
GfK Norm, Huawei, Peter Lundkvist, Huawei Technologies Sverige

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskarvill bli , entreprenör
Entreprenör24 - 10 dec 13 kl. 15:04

Svensken vill vara entreprenör

Visst märker vi att många svenskar vill vara entreprenörer. Och nu har vi fått det på papper. När svenskarna listar sina drömyrken hamnar entreprenör i topp.

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 13:10

Svensk entreprenör flydde jordbävningsdrama

Svenska UD bekräftar att en svensk medborgare är en av de två döda på den grekiska ön Kos efter jordskalvet som drabbade delar av turistområden i Grekland och Turkiet under natten till fredag. 120 personer uppges ha skadats på ön – hundratals sammanlagt – varav fem allvarligt: två svenskar, en norsk samt två grekiska medborgare, rapporterar brittiska The Guardian. Entreprenören och medieprofilen Anitha Schulman tvingades hamnade mitt i jordbävningsdramat under solsemestern i Turkiet.

Affärsvärlden - 22 jun 15 kl. 14:06

Svenskar dominerar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Nyteknik - 22 jun 15 kl. 15:52

Svenskar toppar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

YA - 16 jun 12 kl. 12:06

Entreprenör på baksidan

I Ingenmansland tar kulturjournalisten Dan Jönsson med läsaren på en resa till platser på Sveriges baksida.
Jönssons beskrivningar av samhällena och människorna i Bjuv, Ullared, Flen, Sandviken, Ånge, Angered, Fredrika, Urshult, Grängesberg, Säffle och Haparanda har gjort recensenter omväxlande lyriska och rasande. Mest rasande.

Nyteknik - 10 jun 14 kl. 12:41

Antalet entreprenörer i Sverige ökar

Andelen svenskar som startar företag har nästan fördubblats sedan 2007. Det framgår av en internationell rapport om entreprenörskap. Ambitionen för export och expansion är dock låg hos de unga svenska företagen..

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 08:35

120 svenskar får gå – Spotify lägger in stöten

På tisdagseftermiddagen kom nyheten att ip-telefonibolaget Skype lägger ned sitt Sverige-kontor och varslar hela personalen på 120 personer. ”Microsoft har tagit det svåra beslutet att inleda samtal med facken för att stänga Skypes kontor i Stockholm”, uppger Skype i ett skriftligt uttalande till Di Digital, enligt Breakit. Men att techtalanger nu står utan jobb verkar få det att vattnas i munnen på Spotifys svenske vd och grundare Daniel Ek.

Entreprenör24 - 20 jan 14 kl. 10:14

Entreprenörens fem vanligaste misstag

Alla framgångsrika entreprenörer har någon gång gjort misstag, men det talas sällan om vinsten av att faktiskt inte alltid lyckas. Att göra misstag är en nödvändig del av utvecklingsprocessen menar Niclas Carlsson, VD för Founders Alliance. Enligt honom kan varje misstag ses som en tillgång både för entreprenören och för bolaget i stort.

YA - 11 nov 13 kl. 11:03

Kommunen söker ny entreprenör till småbåtshamnen

Foto: Johanna Wallin
Upphandlingen av driften av småbåtshamnen har inletts. Efter sex år löper Marincenter Syds driftsentreprenad ut till nyår. Nu söker kommunen en entreprenör som kommer att få större ansvar men inte tvunget behöver ha erfarenhet av hamndrift.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 minuter sedan

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop

”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.

Dagens PS - 1 timme sedan

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nytt chefsavhopp på Kvd – Ratos rycker in

Bilauktionsföretaget Kvd tappar ytterligare en chef. Det är vice vd Henrik Otterstedt som nu lämnar bolaget, enligt Breakit. Breakit skrev redan i februari att ett flertal personer var på väg bort från Kvd.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Moderaterna backar bara veckor före valet

Moderaterna backar medan Kristdemokraterna och Miljöpartiet ökar. Det visar senaste Svensk väljaropinion, vilket är en sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Sifo genomför för Ekot. Moderaterna når sitt sämsta stöd sedan hösten 2017 i undersökningen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Börsveckan analyserar teknikhandelsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för trion Bergman & Beving, Indutrade och OEM International samt rådet avvakta för trion
Lagercrantz, Addtech och Addlife. Tidningen ger även köpråd för Catena Media och norska Gaming Innovation Group.

Dagens PS - 1 timme sedan

Elon Musk talar ut – då rasade aktien

Kurserna på New York-börsen klättrade sent på fredagskvällen efter nya förhoppningar om ett nedtrappat handelskrig mellan USA och Kina. Förhandlare från de båda länderna arbetar på en plan för att få ett slut på tvisten och i november ska USA:s president Donald Trump träffa Kinas Xi Jingping, enligt Wall Street Journal. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,33 procent till 2 850,13.

Dagens PS - I förrgår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - I förrgår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - I förrgår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.