Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 11:27

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 10:02

Så många svenskar vill bli entreprenörHär är de främsta orsakerna till det. Drygt varannan svensk är redan entreprenör eller skulle kunna tänka sig att bli det – och drivkraften bakom det är i första hand att få rå sin egen tid, enligt en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei. Enligt rapporten – där 1.000 svenskar tillfrågats – skulle en av tio vilja bli egenföretagare, men vågar inte ta klivet. Av siffrorna framgår att 73 procent i åldersgruppen 30-49 år redan nu driver eget bolag, eller har önskemål om att få göra det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
GfK Norm, Huawei, Peter Lundkvist, Huawei Technologies Sverige

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskarvill bli , entreprenör
Entreprenör24 - 10 dec 13 kl. 15:04

Svensken vill vara entreprenör

Visst märker vi att många svenskar vill vara entreprenörer. Och nu har vi fått det på papper. När svenskarna listar sina drömyrken hamnar entreprenör i topp.

Affärsvärlden - 22 jun 15 kl. 14:06

Svenskar dominerar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Nyteknik - 22 jun 15 kl. 15:52

Svenskar toppar listan över Europas främsta it-entreprenörer

När Financial Times rankar Europas främsta it-entreprenörer intas tre av de fem översta placeringarna av svenskar..

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 13:10

Svensk entreprenör flydde jordbävningsdrama

Svenska UD bekräftar att en svensk medborgare är en av de två döda på den grekiska ön Kos efter jordskalvet som drabbade delar av turistområden i Grekland och Turkiet under natten till fredag. 120 personer uppges ha skadats på ön – hundratals sammanlagt – varav fem allvarligt: två svenskar, en norsk samt två grekiska medborgare, rapporterar brittiska The Guardian. Entreprenören och medieprofilen Anitha Schulman tvingades hamnade mitt i jordbävningsdramat under solsemestern i Turkiet.

Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

YA - 16 jun 12 kl. 12:06

Entreprenör på baksidan

I Ingenmansland tar kulturjournalisten Dan Jönsson med läsaren på en resa till platser på Sveriges baksida.
Jönssons beskrivningar av samhällena och människorna i Bjuv, Ullared, Flen, Sandviken, Ånge, Angered, Fredrika, Urshult, Grängesberg, Säffle och Haparanda har gjort recensenter omväxlande lyriska och rasande. Mest rasande.

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 08:40

Rika blåste svenskar på över 50 Mkr

Spåren leder till ”ett exklusivt villaområde i centrala London med hembiträden, sportbilar och privatchaufför”. Det här rapporterar SVT:s Uppdrag granskning, som uppger att skattebetalare i Sverige – men även i andra länder – blivit lurade av den brittiska familjen. Hjärnan bakom affärerna, där vanliga förbrukningsvaror sålts till skyhöga priser, är en brittisk entreprenör vid namn Peter Gold.

Nyteknik - 10 jun 14 kl. 12:41

Antalet entreprenörer i Sverige ökar

Andelen svenskar som startar företag har nästan fördubblats sedan 2007. Det framgår av en internationell rapport om entreprenörskap. Ambitionen för export och expansion är dock låg hos de unga svenska företagen..

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 08:35

120 svenskar får gå – Spotify lägger in stöten

På tisdagseftermiddagen kom nyheten att ip-telefonibolaget Skype lägger ned sitt Sverige-kontor och varslar hela personalen på 120 personer. ”Microsoft har tagit det svåra beslutet att inleda samtal med facken för att stänga Skypes kontor i Stockholm”, uppger Skype i ett skriftligt uttalande till Di Digital, enligt Breakit. Men att techtalanger nu står utan jobb verkar få det att vattnas i munnen på Spotifys svenske vd och grundare Daniel Ek.

Entreprenör24 - 20 jan 14 kl. 10:14

Entreprenörens fem vanligaste misstag

Alla framgångsrika entreprenörer har någon gång gjort misstag, men det talas sällan om vinsten av att faktiskt inte alltid lyckas. Att göra misstag är en nödvändig del av utvecklingsprocessen menar Niclas Carlsson, VD för Founders Alliance. Enligt honom kan varje misstag ses som en tillgång både för entreprenören och för bolaget i stort.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Dagens PS - Igår: 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 1 timme sedan

Danmark bygger ut Köpenhamns flygplats

Danmarks regering har beslutat om att bygga ut Kastrup i Köpenhamn för 2,5 miljarder danska kronor, motsvarande 3,4 miljarder kronor. Pengarna ska hjälpa flygplatsen att expandera med 2 000 nya parkeringsplatser samt två nya perronger på tågstationen. Investeringen ska dessutom säkerställa Kastrups position framför bland annat Arlanda i Stockholm och hjälpa flygplatsen att kunna ta emot 40 miljoner passagerare årligen, skriver Børsen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nya regler hotar bostadsutvecklare

De börsnoterade bostadsutvecklarna kan börja tvingas redovisa skulder man dolt genom vinstavräkningar på planerade eller pågående projekt. Det beror på ändrade regler på Stockholmsbörsen som förbjuder företagen från att kunna redovisa vinster i förskott, skriver Svd Näringsliv. För exempelvis JM:s del betyder detta att man skulle behöva lyfta fram skulder på nästan nio miljarder kronor, enligt tidningen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bakåt i veckodebuten på Wall Street

De amerikanska börserna inledde handelsveckan, som började på tisdagen med anledning av Martin Luther King Day i måndags, med fallande kurser. Investerarna smälte Kinas svaga tillväxtsiffror och det faktum att Internationella valutafonden, IMF, sänkt den globala tillväxtprognosen. Under senare delen av handelsdagen kom rapporter om att USA ställt in ett förberedande handelsmöte med kinesiska representanter, vilket satte mer press på aktierna.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Chefsekonom varnar för kraftiga boprisfall

Bostadspriserna kan rasa med uppemot 30 procent med slopade ränteavdrag, enligt experten. Per Bolund (MP) är nu ansvarig minister för bostadspolitiken och han har öppnat för att trappa ner det omdebatterade ränteavdraget. Både Riksbanken och Finansinspektionen anser att ränteavdraget bör reduceras eller tas bort helt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Åtalad topp gör nya aktieklipp

”På bara ett halvår har han kammat hem en vinst på nästan 200 procent”, skriver Dagens Industri. Det är Fingerprint Cards styrelseordförande och tidigare vd Johan Carlström som tog tillfället i akt att tanka aktier i bolaget för 8,4 miljoner när kursen pressades ner till en bottennivå efter bolagets vinstvarning i början av juni förra året. ”Efter biometribolagets explosionsartade uppgång sedan årsskiftet är aktierna värda nästan 25 miljoner Mkr”, berättar Di.

Dagens PS - 4 timmar sedan

23 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsagendan. Missa inte det! Börs Rapporter 08:00 Castellum, Diamyd Medical, Mag Interactive Utländska rapporter 13:30 Kimberly-Clark, 13:45 Abbott, 22:01 Texas Instruments, 22:15 Ford, Briggs & Stratton (efter 22.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.