Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 27 May, 09:56

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 07:11

Svenska e-handlare jublar inför framtidenHumöret bland de svenska handlarna sjunker. Den senaste framtidsindikatorn, som tas fram av Svensk Handel, visar på en nedgång i maj till 93,7. Det är en nedgång om 1,5 enheter jämfört med april och 9,6 enheter jämfört med för ett år sedan. Den fysiska handelns negativa inställning har dock inte smittat av sig på e-handeln. Bland de svenska e-handlarna är tongångarna betydligt positivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Handel, Karin Johansson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska e-handlare, jublarinför , framtiden
NSD - 03 feb 15 kl. 07:00

Handlare om framtiden

Handlare i Kalix går samman för att hitta nya grepp för att få fler att handla på hemmaplan..

Kristianstadsbladet - 22 jan 13 kl. 17:00

Styrelsen kuppade fram årets handlare

Mats-Ola Andersson driver blomsterbutik i centrala Kristianstad och utsågs på Interfloras jubileumsfest i lördags till Årets handlare 2013 med motiveringen: "Med en gedigen utbildning inom floristyrket som bakgrund har han under årens lopp skaffat sig en förstklassig affärsmannakunskap som har gjort hans butik vida känd". Mats-Ola Andersson konkurrerade med de övriga 750 handlare som är anslutna till Interflora.
Vad har gjort dig till årets handlare?

Kristianstadsbladet - 19 apr 12 kl. 08:30

Handlare motar Olle i grind

Foto: Annica Jönsson
En utredning har pekat ut att Västra Storgatan får det tufft när Hammarshus köpcentrum etableras.
Konkurrensen inom handeln skärps i hela regionen när Hammarshus köpcentrum etableras och allra svårast blir det för den västra delen av centrum när handeln på sikt väntas koncentreras kring Östra centrum. Det är konsekvenser som konsultföretaget Niras pekar på i en handelsutredning utförd åt Kristianstads kommun och som presenterades i lördagens Kristianstadsbladet.

Opinionen.se - 15 apr 13 kl. 06:48

Handlare tror mer på framtiden

Handlarnas framtidstro har ökat något sedan mars och 53 procent tror på ökad försäljning, visar Svensk Handels aprilbarometer. Framtidsindikatorn ökade med två enheter till nuvarande notering på fyra. Optimismen ökade mer i sällanköps- än i dagligvaruhandeln.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 13:30

5 heta tips till alla e-handlare från ABS Wheels

Alla produkter och tjänster måste möta människors nya digitala beteende, traditonella branscher som  fälgar och däck till bilar likaså. Här delar ABS Wheels (som hamnar längst upp på google om man söker efter fälgar) med sig av sina framgångstips. Alla e-handlare, läs denna intervju om ni vill optimera er affär.

GöteborgsPosten - 10 jan 18 kl. 21:42

Boende i Rannebergen jublar över beskedet

Bibbi Pernestam bor i Rannebergen och är en av dem som har varit kritisk till uppgörelsen mellan AB Framtiden och Victoria Park. Under vintern har hon hållit i namninsamlingar för att stoppa bytesaffären. Nu jublar hon över beskedet att AB Framtiden drar sig ur..

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

Uppsalanyheter.se - 04 dec 14 kl. 08:00

"När laget jublar passar jag på att hänga upp handdukar"

I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.   Han håller ordning på allt som har med materialet att göra i världens bästa landslag, inte bara under samlingar och turneringar utan även mellan samlingarna.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 11 kl. 07:42

Handlare tror på klirr i kassan

Fler handlare ser positivt på framtiden i april än i mars. Var femte tror att försäljningen i den egna butiken kommer att öka nästa kvartal, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel. "När svensk ekonomi visar positiva siffror påverkar det kundens köpbeteende och handelsföretagens vilja till utveckling", kommenterar vice vd Yvonne Ingman..

Kristianstadsbladet - 02 maj 12 kl. 11:00

Handlare fruktar att Tollarp dör ut

Foto: Lasse Ottosson
Om det inte blir någon på- och avfart närmre Tollarp än vid Vä och Linderöd kommer samhället att sakteliga dö ut. Dessutom blir det svårare för räddningskåren att undsätta skadade vid trafikolyckor på E 22. Det befarar flera handlare och räddningskåren på orten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 08:10

Hjärnan växer med nyttig mat

Ny studie visar att hjärnan sannolikt blir större av sund kost. Ett nederländskt forskarlag konstaterar det här och hoppas rönen ska få fler att anamma en sund livsstil. ”Man har tittat på en stor mängd individer som genomgått en hjärnavbildning.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - Igår: 07:55

Drömslott lockar svenskar

Tredje mest klickade objektet på bostadssajt förra veckan. Bolltorps slott utanför Söderköping har en prislapp på 155 miljoner kronor. En fantasisumma för de allra flesta, men trots det höga priset är annonsen den tredje mest klickade hos bostadssajten Hemnet förra veckan, skriver Dagens Industri, som uppger att slottet i Östergötland har anor från 1400-talet även om den nuvarande huvudbyggnaden härstammar från 1800-talet.

Dagens PS - Igår: 07:55

Så drygar du ut semesterkassan

Semestern rycker allt närmare – här är några smarta tips. Det frestar på att vara ledig. Särskilt i semestertider och i synnerhet om kronan rasat i värde.

Dagens PS - Igår: 07:26

Boosta kroppen – räkna stegen

Bättre matsmältning, mer muskler och starkare skelett utlovas. Bland mycket annat. Tidning Hälsa skriver om fördelen med att promenera, allra helst i raskt tempo samtidigt som du räknar stegen.

Dagens PS - Igår: 15:27

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - Igår: 11:41

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - Igår: 12:58

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - Igår: 12:42

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - Igår: 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.