Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:43

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 07:11

Svenska e-handlare jublar inför framtidenHumöret bland de svenska handlarna sjunker. Den senaste framtidsindikatorn, som tas fram av Svensk Handel, visar på en nedgång i maj till 93,7. Det är en nedgång om 1,5 enheter jämfört med april och 9,6 enheter jämfört med för ett år sedan. Den fysiska handelns negativa inställning har dock inte smittat av sig på e-handeln. Bland de svenska e-handlarna är tongångarna betydligt positivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Handel, Karin Johansson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska e-handlare, jublarinför , framtiden
NSD - 03 feb 15 kl. 07:00

Handlare om framtiden

Handlare i Kalix går samman för att hitta nya grepp för att få fler att handla på hemmaplan..

Kristianstadsbladet - 22 jan 13 kl. 17:00

Styrelsen kuppade fram årets handlare

Mats-Ola Andersson driver blomsterbutik i centrala Kristianstad och utsågs på Interfloras jubileumsfest i lördags till Årets handlare 2013 med motiveringen: "Med en gedigen utbildning inom floristyrket som bakgrund har han under årens lopp skaffat sig en förstklassig affärsmannakunskap som har gjort hans butik vida känd". Mats-Ola Andersson konkurrerade med de övriga 750 handlare som är anslutna till Interflora.
Vad har gjort dig till årets handlare?

Kristianstadsbladet - 19 apr 12 kl. 08:30

Handlare motar Olle i grind

Foto: Annica Jönsson
En utredning har pekat ut att Västra Storgatan får det tufft när Hammarshus köpcentrum etableras.
Konkurrensen inom handeln skärps i hela regionen när Hammarshus köpcentrum etableras och allra svårast blir det för den västra delen av centrum när handeln på sikt väntas koncentreras kring Östra centrum. Det är konsekvenser som konsultföretaget Niras pekar på i en handelsutredning utförd åt Kristianstads kommun och som presenterades i lördagens Kristianstadsbladet.

Opinionen.se - 15 apr 13 kl. 06:48

Handlare tror mer på framtiden

Handlarnas framtidstro har ökat något sedan mars och 53 procent tror på ökad försäljning, visar Svensk Handels aprilbarometer. Framtidsindikatorn ökade med två enheter till nuvarande notering på fyra. Optimismen ökade mer i sällanköps- än i dagligvaruhandeln.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 13:30

5 heta tips till alla e-handlare från ABS Wheels

Alla produkter och tjänster måste möta människors nya digitala beteende, traditonella branscher som  fälgar och däck till bilar likaså. Här delar ABS Wheels (som hamnar längst upp på google om man söker efter fälgar) med sig av sina framgångstips. Alla e-handlare, läs denna intervju om ni vill optimera er affär.

GöteborgsPosten - 10 jan 18 kl. 21:42

Boende i Rannebergen jublar över beskedet

Bibbi Pernestam bor i Rannebergen och är en av dem som har varit kritisk till uppgörelsen mellan AB Framtiden och Victoria Park. Under vintern har hon hållit i namninsamlingar för att stoppa bytesaffären. Nu jublar hon över beskedet att AB Framtiden drar sig ur..

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kommunen köper fastighet för framtiden

Olofströms kommun föreslås köpa en fastighet som betecknas som strategisk för framtiden. Det handlar om Jämshög 5:24 utmed gamla banvallen till Jämshög..

Uppsalanyheter.se - 04 dec 14 kl. 08:00

"När laget jublar passar jag på att hänga upp handdukar"

I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.   Han håller ordning på allt som har med materialet att göra i världens bästa landslag, inte bara under samlingar och turneringar utan även mellan samlingarna.

DI - 02 aug 18 kl. 15:56

Marknaden jublar över oljerapporterna - när framtiden hotas

I helgen kan södra Europa få rekordhöga temperaturer upp mot 50 grader – en klimatvarning om någon att ta på allvar. Samtidigt jublar börsen över oljebolagens nya fyndigheter..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop

”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.

Dagens PS - 1 timme sedan

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nytt chefsavhopp på Kvd – Ratos rycker in

Bilauktionsföretaget Kvd tappar ytterligare en chef. Det är vice vd Henrik Otterstedt som nu lämnar bolaget, enligt Breakit. Breakit skrev redan i februari att ett flertal personer var på väg bort från Kvd.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Moderaterna backar bara veckor före valet

Moderaterna backar medan Kristdemokraterna och Miljöpartiet ökar. Det visar senaste Svensk väljaropinion, vilket är en sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Sifo genomför för Ekot. Moderaterna når sitt sämsta stöd sedan hösten 2017 i undersökningen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Börsveckan analyserar teknikhandelsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för trion Bergman & Beving, Indutrade och OEM International samt rådet avvakta för trion
Lagercrantz, Addtech och Addlife. Tidningen ger även köpråd för Catena Media och norska Gaming Innovation Group.

Dagens PS - 1 timme sedan

Elon Musk talar ut – då rasade aktien

Kurserna på New York-börsen klättrade sent på fredagskvällen efter nya förhoppningar om ett nedtrappat handelskrig mellan USA och Kina. Förhandlare från de båda länderna arbetar på en plan för att få ett slut på tvisten och i november ska USA:s president Donald Trump träffa Kinas Xi Jingping, enligt Wall Street Journal. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,33 procent till 2 850,13.

Dagens PS - I förrgår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - I förrgår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - I förrgår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.