Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 11:04

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 07:11

Svenska e-handlare jublar inför framtidenHumöret bland de svenska handlarna sjunker. Den senaste framtidsindikatorn, som tas fram av Svensk Handel, visar på en nedgång i maj till 93,7. Det är en nedgång om 1,5 enheter jämfört med april och 9,6 enheter jämfört med för ett år sedan. Den fysiska handelns negativa inställning har dock inte smittat av sig på e-handeln. Bland de svenska e-handlarna är tongångarna betydligt positivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Handel, Karin Johansson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska e-handlare, jublarinför , framtiden
NSD - 03 feb 15 kl. 07:00

Handlare om framtiden

Handlare i Kalix går samman för att hitta nya grepp för att få fler att handla på hemmaplan..

Kristianstadsbladet - 22 jan 13 kl. 17:00

Styrelsen kuppade fram årets handlare

Mats-Ola Andersson driver blomsterbutik i centrala Kristianstad och utsågs på Interfloras jubileumsfest i lördags till Årets handlare 2013 med motiveringen: "Med en gedigen utbildning inom floristyrket som bakgrund har han under årens lopp skaffat sig en förstklassig affärsmannakunskap som har gjort hans butik vida känd". Mats-Ola Andersson konkurrerade med de övriga 750 handlare som är anslutna till Interflora.
Vad har gjort dig till årets handlare?

Kristianstadsbladet - 19 apr 12 kl. 08:30

Handlare motar Olle i grind

Foto: Annica Jönsson
En utredning har pekat ut att Västra Storgatan får det tufft när Hammarshus köpcentrum etableras.
Konkurrensen inom handeln skärps i hela regionen när Hammarshus köpcentrum etableras och allra svårast blir det för den västra delen av centrum när handeln på sikt väntas koncentreras kring Östra centrum. Det är konsekvenser som konsultföretaget Niras pekar på i en handelsutredning utförd åt Kristianstads kommun och som presenterades i lördagens Kristianstadsbladet.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 15:00

Byakänslan lockade ny handlare

HARLÖSA Klirr i kassan är inte det enda viktiga för Joakim Ohlsson som tagit över Harlösas enda livsmedelsbutik.
Som handlare vill han vara en del av byns utveckling och ta vara på det stora engagemang som finns här.Redan utanför den lilla Ica-affären i Harlösa står det klart att byborna håller sin enda matbutik varmt om hjärtat.

Opinionen.se - 15 apr 13 kl. 06:48

Handlare tror mer på framtiden

Handlarnas framtidstro har ökat något sedan mars och 53 procent tror på ökad försäljning, visar Svensk Handels aprilbarometer. Framtidsindikatorn ökade med två enheter till nuvarande notering på fyra. Optimismen ökade mer i sällanköps- än i dagligvaruhandeln.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 13:30

5 heta tips till alla e-handlare från ABS Wheels

Alla produkter och tjänster måste möta människors nya digitala beteende, traditonella branscher som  fälgar och däck till bilar likaså. Här delar ABS Wheels (som hamnar längst upp på google om man söker efter fälgar) med sig av sina framgångstips. Alla e-handlare, läs denna intervju om ni vill optimera er affär.

GöteborgsPosten - 10 jan 18 kl. 21:42

Boende i Rannebergen jublar över beskedet

Bibbi Pernestam bor i Rannebergen och är en av dem som har varit kritisk till uppgörelsen mellan AB Framtiden och Victoria Park. Under vintern har hon hållit i namninsamlingar för att stoppa bytesaffären. Nu jublar hon över beskedet att AB Framtiden drar sig ur..

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

Uppsalanyheter.se - 04 dec 14 kl. 08:00

"När laget jublar passar jag på att hänga upp handdukar"

I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.   Han håller ordning på allt som har med materialet att göra i världens bästa landslag, inte bara under samlingar och turneringar utan även mellan samlingarna.

DI - 02 aug 18 kl. 15:56

Marknaden jublar över oljerapporterna - när framtiden hotas

I helgen kan södra Europa få rekordhöga temperaturer upp mot 50 grader – en klimatvarning om någon att ta på allvar. Samtidigt jublar börsen över oljebolagens nya fyndigheter..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Dagens PS - Igår: 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 1 timme sedan

Danmark bygger ut Köpenhamns flygplats

Danmarks regering har beslutat om att bygga ut Kastrup i Köpenhamn för 2,5 miljarder danska kronor, motsvarande 3,4 miljarder kronor. Pengarna ska hjälpa flygplatsen att expandera med 2 000 nya parkeringsplatser samt två nya perronger på tågstationen. Investeringen ska dessutom säkerställa Kastrups position framför bland annat Arlanda i Stockholm och hjälpa flygplatsen att kunna ta emot 40 miljoner passagerare årligen, skriver Børsen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nya regler hotar bostadsutvecklare

De börsnoterade bostadsutvecklarna kan börja tvingas redovisa skulder man dolt genom vinstavräkningar på planerade eller pågående projekt. Det beror på ändrade regler på Stockholmsbörsen som förbjuder företagen från att kunna redovisa vinster i förskott, skriver Svd Näringsliv. För exempelvis JM:s del betyder detta att man skulle behöva lyfta fram skulder på nästan nio miljarder kronor, enligt tidningen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bakåt i veckodebuten på Wall Street

De amerikanska börserna inledde handelsveckan, som började på tisdagen med anledning av Martin Luther King Day i måndags, med fallande kurser. Investerarna smälte Kinas svaga tillväxtsiffror och det faktum att Internationella valutafonden, IMF, sänkt den globala tillväxtprognosen. Under senare delen av handelsdagen kom rapporter om att USA ställt in ett förberedande handelsmöte med kinesiska representanter, vilket satte mer press på aktierna.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Chefsekonom varnar för kraftiga boprisfall

Bostadspriserna kan rasa med uppemot 30 procent med slopade ränteavdrag, enligt experten. Per Bolund (MP) är nu ansvarig minister för bostadspolitiken och han har öppnat för att trappa ner det omdebatterade ränteavdraget. Både Riksbanken och Finansinspektionen anser att ränteavdraget bör reduceras eller tas bort helt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Åtalad topp gör nya aktieklipp

”På bara ett halvår har han kammat hem en vinst på nästan 200 procent”, skriver Dagens Industri. Det är Fingerprint Cards styrelseordförande och tidigare vd Johan Carlström som tog tillfället i akt att tanka aktier i bolaget för 8,4 miljoner när kursen pressades ner till en bottennivå efter bolagets vinstvarning i början av juni förra året. ”Efter biometribolagets explosionsartade uppgång sedan årsskiftet är aktierna värda nästan 25 miljoner Mkr”, berättar Di.

Dagens PS - 4 timmar sedan

23 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsagendan. Missa inte det! Börs Rapporter 08:00 Castellum, Diamyd Medical, Mag Interactive Utländska rapporter 13:30 Kimberly-Clark, 13:45 Abbott, 22:01 Texas Instruments, 22:15 Ford, Briggs & Stratton (efter 22.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.