Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 10:11

Dagens PS - 15 maj 18 kl. 07:11

Svenska e-handlare jublar inför framtidenHumöret bland de svenska handlarna sjunker. Den senaste framtidsindikatorn, som tas fram av Svensk Handel, visar på en nedgång i maj till 93,7. Det är en nedgång om 1,5 enheter jämfört med april och 9,6 enheter jämfört med för ett år sedan. Den fysiska handelns negativa inställning har dock inte smittat av sig på e-handeln. Bland de svenska e-handlarna är tongångarna betydligt positivare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svensk Handel, Karin Johansson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska e-handlare, jublarinför , framtiden
NSD - 03 feb 15 kl. 07:00

Handlare om framtiden

Handlare i Kalix går samman för att hitta nya grepp för att få fler att handla på hemmaplan..

Kristianstadsbladet - 22 jan 13 kl. 17:00

Styrelsen kuppade fram årets handlare

Mats-Ola Andersson driver blomsterbutik i centrala Kristianstad och utsågs på Interfloras jubileumsfest i lördags till Årets handlare 2013 med motiveringen: "Med en gedigen utbildning inom floristyrket som bakgrund har han under årens lopp skaffat sig en förstklassig affärsmannakunskap som har gjort hans butik vida känd". Mats-Ola Andersson konkurrerade med de övriga 750 handlare som är anslutna till Interflora.
Vad har gjort dig till årets handlare?

Kristianstadsbladet - 19 apr 12 kl. 08:30

Handlare motar Olle i grind

Foto: Annica Jönsson
En utredning har pekat ut att Västra Storgatan får det tufft när Hammarshus köpcentrum etableras.
Konkurrensen inom handeln skärps i hela regionen när Hammarshus köpcentrum etableras och allra svårast blir det för den västra delen av centrum när handeln på sikt väntas koncentreras kring Östra centrum. Det är konsekvenser som konsultföretaget Niras pekar på i en handelsutredning utförd åt Kristianstads kommun och som presenterades i lördagens Kristianstadsbladet.

Opinionen.se - 15 apr 13 kl. 06:48

Handlare tror mer på framtiden

Handlarnas framtidstro har ökat något sedan mars och 53 procent tror på ökad försäljning, visar Svensk Handels aprilbarometer. Framtidsindikatorn ökade med två enheter till nuvarande notering på fyra. Optimismen ökade mer i sällanköps- än i dagligvaruhandeln.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 13:30

5 heta tips till alla e-handlare från ABS Wheels

Alla produkter och tjänster måste möta människors nya digitala beteende, traditonella branscher som  fälgar och däck till bilar likaså. Här delar ABS Wheels (som hamnar längst upp på google om man söker efter fälgar) med sig av sina framgångstips. Alla e-handlare, läs denna intervju om ni vill optimera er affär.

GöteborgsPosten - 10 jan 18 kl. 21:42

Boende i Rannebergen jublar över beskedet

Bibbi Pernestam bor i Rannebergen och är en av dem som har varit kritisk till uppgörelsen mellan AB Framtiden och Victoria Park. Under vintern har hon hållit i namninsamlingar för att stoppa bytesaffären. Nu jublar hon över beskedet att AB Framtiden drar sig ur..

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

Uppsalanyheter.se - 04 dec 14 kl. 08:00

"När laget jublar passar jag på att hänga upp handdukar"

I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.I helgen startar Innebandy-VM i Göteborg med fem deltagare i det svenska laget som kommer från Uppsala, fyra spelare från Storvreta och dessutom materialaren och uppsalasonen Jörgen Karlsson.   Han håller ordning på allt som har med materialet att göra i världens bästa landslag, inte bara under samlingar och turneringar utan även mellan samlingarna.

DI - 02 aug 18 kl. 15:56

Marknaden jublar över oljerapporterna - när framtiden hotas

I helgen kan södra Europa få rekordhöga temperaturer upp mot 50 grader – en klimatvarning om någon att ta på allvar. Samtidigt jublar börsen över oljebolagens nya fyndigheter..

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 11 kl. 07:42

Handlare tror på klirr i kassan

Fler handlare ser positivt på framtiden i april än i mars. Var femte tror att försäljningen i den egna butiken kommer att öka nästa kvartal, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel. "När svensk ekonomi visar positiva siffror påverkar det kundens köpbeteende och handelsföretagens vilja till utveckling", kommenterar vice vd Yvonne Ingman..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsfest hägrar – kolla aktietipsen!

Storbank presenterar sina börsfavoriter i varje sektor. Läge att leka följa John. Swedbanks analysavdelning Kepler Cheuvreux står bakom listan, skriver Di och berättar att den precis har uppdaterats, bland annat med ”en ny älskling” på verkstadsfronten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Starka rapporter gav Wall Street bränsle

De amerikanska börserna tog under tisdagshandeln igen stora delar av förra veckans nedställ efter att flera stora bolag släppt starka delårsrapporter. Morgan Stanley steg 5,7 procent efter att vinsten under det senaste kvartalet slagit förväntningarna och Goldman Sachs, som också slog marknadens förväntningar, steg 3 procent. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 2,15 procent till 2 809,92.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Google: Kina får censurerad sökapp

Teknikbolaget Googles vd Sundar Pichai bekräftar att de planerar att skapa en censurerad sökapp i Kina. Appen kallas för ”Project Dragonfly” och bedöms kunna besvara mer än 99 procent av alla förfrågningar. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Nu utmanar Huawei Apple – på riktigt

Kinesiska telekombjässen Huawei har nu släppt sin rival till Apples Iphone XS. Lanseringen skedde i London under tisdagen och formellt handlar det om flaggskeppstelefonerna Mate 20 och Mate 20 Pro, enligt CNBC. Huawei släppte också en smart klocka, GT.

Dagens PS - 3 timmar sedan

17 oktober: Här är dagens kalender

Dagens PS håller dig uppdaterad på vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
08:00 Castellum, 08:15 Investor, FX International, Iapotek, Mag Interactive, Mangold, Nilörn, Specialfastigheter, Traction, Venue Retail, Zaplox Utländska rapporter
07:00 Roche, ABG Sundal Collier, ABG Sundal Collier, ASML, Alcoa (efter 22.00), BHP Billiton, Danone Stämmor
14:00 Papilly (extra), 15:00 FX International, Zutec Investerarmöte
09:00 Castellum telefonkonferens
10:00 Investor telefonkonferens Corporate Actions
Moment Group sista dag för handel innan byte av marknadsplats på First North före byte till Stockholmsbörsen Börshandel
Hongkongbörsen helgstängd Makro
08:00 Europa månadsförsäljning av bilar från ACEA
10:30 Sto

Dagens PS - 18 timmar sedan

Geely har förlorat över 8 miljarder på Volvo

Tung förlust för Geely Holding med frontmannen Li Shufu. Enligt Dagens Industri kan kinesiska Geely vid dags datum ha förlorat cirka 8,9 miljarder kronor på sin ägarandel i AB Volvo, som i dag haft en blytung börsresa på beskedet om ett komponentfel i fordonens avgassystem. Om utdelningen i våras inkluderas ligger Li Shufus Geely runt 8,2 miljarder kronor back på sin Volvoportfölj, som bolaget förvärvade av aktivistfonden Cevian med finansmannen Christer Gardell i slutet av december 2017.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Villamarknaden under press

Amorteringskravet bidragande orsak till avmattningen. Det säger Dennis Lindén, enhetschef på Lantmäteriet, till Dagens Nyheter, som med hänvisning till Lantmäteriets siffror uppger att antalet sålda småhus sjunkit med två procent under det tredje kvartalet. ”Andra orsaker är privatekonomiska skäl.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Di: Volvos besked kan bli våt filt

Volvos besked om att man har hittat fel i sitt avgasefterbehandlingssystem kan få långsiktiga konsekvenser eftersom felet inte är överblickbart. Det skriver Di som tillägger att oklarheten i omfattningen av problemet har ökat risken i Volvo dramatiskt. ”Volvos aktie handlades i slutet på september för nära 160 kronor, på tisdagsförmiddagen stod den i drygt 134 kronor.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Audi åker på mångmiljonsmäll

Audi, som ägs av tyska fordonsjätten Volkswagen, åker på 800 miljoner euro i böter kopplat till avvikelser från regulatoriska krav gällande vissa V6 och V8 dieselmotorer. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är åklagare i München som utfärdar böterna mot Audi som accepterar beloppet och tar på sig ansvaret.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Ledarkollen: Tyskland beviset

I dag handlar ledarkollen om Tyskland, ensamstående föräldrar, om att jobba fyra dagar i veckan, inrikespolitik och om polisen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Tyskland bevisar svårigheterna DI skriver om det tyska delstatsvalet och drar paralleller till Sverige: ”CSU backade mer än 10 procentenheter och förlorade sin absoluta majoritet för första gången sedan 1962.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.