Aftonbladet > Kultur

Tuesday, 22 January, 07:08

Liknande nyheter

Taggar: För mig är du ingen feminist
YLE - 30 aug 17 kl. 15:13

Hurri, feminist och rasist – Vad är det som gör ett ord laddat?

Ett ord som används i nedsättande ton är inget ovanligt. Men är det ordet som är laddat eller ligger allting i kontexten? Språkvetaren Mikael Parkvall från institutionen för lingvistik vid Stockholms univeristet berättar hur det står till.

Expressen - 21 jan 13 kl. 10:26

Jämställdhetsministern som inte var feminist

Det fanns en tid när alla partiledare ? utom KD:s ? tycktes tävla om att vara mest feminist.

YLE - 13 apr 17 kl. 05:00

Kan man vara muslim och feminist? Se kvällens Obs debatt!

Då de samlas kring bordet i TV-studion, bär en av dem hijab, en annan har samlat sitt hår i en färgrann duk på huvudet, och två låter sitt hår svalla fritt. Det kan förefalla irrelevant att beskriva gästerna i en TV-debatt på det här sättet, men inte i dag. Det är känsliga saker som ska avhandlas i kvällens engelskspråkiga Obs debatt.

YLE - 13 apr 17 kl. 05:00

Kan man vara muslim och feminist?

Då de samlas kring bordet i TV-studion, bär en av dem hijab, en annan har samlat sitt hår i en färgrann duk på huvudet, och två låter sitt hår svalla fritt. Det kan förefalla irrelevant att beskriva gästerna i en TV-debatt på det här sättet, men inte i dag. Det är känsliga saker som ska avhandlas i kvällens engelskspråkiga Obs debatt med kulturantropolog Sadhona Mahan, ekonomirådgivare Sarah Laaru Mwaawaaru, journalisten Maryan Abdulkarim och studerande Seida Sohrabi.

HBL - 10 mar 14 kl. 11:00

Sundhage årets feminist på Åland

Feministakademin på Ålands utmärkelse årets feminist går i år till Pia Sundhage, tränare för Sveriges damlandslag i fotboll. Motiveringen lyder bland annat: "... för att hon genom sin skicklighet, sin benhårda integritet och sin humor lyft en hel idrottsgren till normalitet, där den förut sågs som något udda och konstigt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Jag är snygg och sminkad – varför duger jag inte som feminist?Krönika

När jag berättar om min politiska åsikt, att jag röstade på Fi i årets val blir jag ibland ifrågasatt.  Ja, jag är feminist. Jag tar bort all min oönskade kroppsbehåring, jag lägger mer pengar än vad jag har råd med på att färga håret och köpa kläder, jag älskar att sminka mig varje dag, jag älskar Robin Thickes, R.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Seher Yilmaz: "Att vara feminist förpliktigar"

Nyheter24 snackar kvinnodagen, starka förebilder och peptalk med Seher Yilmaz, 29, som är styrelseordförande, föreläsare & talesperson för Rättviseförmedlingen.

Är du feminist?– För mig är den en självklarhet att vara feminist.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

SDU-ordförandens feminist-hån mot Lady Dahmer

SDU:s ordförande i Haninge/Nynäshamn Hanna Lindholm har lagt upp en bild på Twitter där hon jämför en "feminist" och en "nationalist". Bilden föreställer två personer. Hanna Lindholm själv, klädd i folkdräkt, med texten "Nationalist" och bredvid henne en bild på den feministiska debattören och bloggaren Natashja Blomberg, som visar upp en hårig armhåla, med texten "Feminist".

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 saker som aldrig gör dig till en dålig feminist

1. Bry sig om sitt utseendeSminka dig eller låt bli, ha långt hår eller kort, välj kläder noggrant eller ta första bästa plagg. Sådant kan aldrig avgöra om du är en feminist eller inte.

Kristianstadsbladet - 21 jan 13 kl. 10:47

Schyman: Bra med feminist

Kommentarerna om Maria Arnholm som ny jämställdhetsminister är i huvudsak positiva. Men det gäller att hon kan leva upp till epitetet feminist, säger Gudrun Schyman, feministisk debattör.
- Bra att vi har får en jämställdhetsminister som titulerar sig som feminist.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:10

Feminist men aldrig FI

Foto: FANNI OLIN DAHL TT
Jag heter Malin, jag är nitton år gammal och jag är feminist. Eller rättare sagt, jag är för en jämställdhet mellan kvinnor och män.
Jag är för att lika arbete ger lika lön.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - I förrgår: 19:00

Slutet för världens starkaste sossar

Aftonbladet - I förrgår: 03:30

Levande motbild

Aftonbladet - Igår: 04:00

Bluffen bakom börsfesten

Aftonbladet - 17 jan 19 kl. 16:00

Grävande journalistik för framtiden

Aftonbladet - 17 jan 19 kl. 17:08

DN drar kulturminister ur knytblusen

Aftonbladet - 18 jan 19 kl. 03:30

Idrottaren som klev ut och kom tillbaka

Aftonbladet - 18 jan 19 kl. 03:45

Barockt bra, Brunner

Aftonbladet - 18 jan 19 kl. 14:13

Pinsamt, Vänsterpartiet!

Aftonbladet - 18 jan 19 kl. 16:22

Det behövdes en syndabockOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.