DN > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:07

DN - 14 maj 18 kl. 20:45

Tekniskt kunnande viktigt för framtida jobb inom handelnMusik, film och paketresor var tidigt ute i det digitala skiftet. När detaljhandeln nu genomgår samma plågsamma resa ställer konsumenterna om rekordsnabbt. I takt med att fysiska butiker stänger efterfrågas ny kompetens för att kunna tävla om kunderna på nätet. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tekniskt, kunnande, viktigtför , framtida, jobbinom , handeln
Expressen - 08 jan 11 kl. 15:06

Boork: "Perra" brister i taktiskt kunnande

Tränarens roll och personlighet i ledarskapet är viktigt. Det tycker jag. Många andra, bland annat tränare själva, har ofta varit onödigt blygsamma och förminskat sin betydelse.

YLE - 05 aug 15 kl. 08:12

Olli Rehn: Fennovoima viktigt för Finland

- Det fanns inget tryck från den ryska sidan att komma fram till ett positivt beslut gällande Fortums medverkan i Fennovima, säger näringsminister Olli Rehn (C). Fennvoimas projekt i Pyhäjoki är enligt Rehn viktigt för finsk ekonomi, för energisäkerheten och för klimatpolitiken. Vi behöver kärnkraft under en övergångsperiod för att bli av med stenkolet på 2020-talet.

SmålandsPosten - 30 okt 13 kl. 07:01

Framtida resurs som på längre sikt lönar sig

På dialogmötet med kommunstyrelsen i Uppvidinge den 15 oktober pratades det mycket om pengar och lite väl mycket om det negativa med vår invandring. Personligen så tycker jag att vi som samhällsinvånare i Uppvidinge måste vara glada över att det kommer människor till oss. Det är kommunens framtid och vi måste förstå att utan dessa människor så blir kommunen en vit fläck på kartan (Kanske den är ändå).

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Linnéuniversitetet ? viktigt för regionen

Debatten om Linnéuniversitetets framtida lokaler i Kalmar har pågått under ett antal år. Den har i första hand förts av olika representanter i och från Kalmar. Men frågan är större än så.

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

YLE - 27 sep 16 kl. 20:20

Tunnelbygge utmanande men viktigt för Hangö

Planeringen av en underfart vid andra järnvägsövergången vid Korsmansgatan i Hangö framskrider. Ett fyrtiotal Hangöbor mötte upp i måndags då Hangö stad och Trafikverket berättade om planerna på en tunnel under järnvägsspåret. Flera röster höjdes angående skolbarnens säkerhet och den livliga trafiken av långtradare i området.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 15:00

"Kunnande om vår skogs verkliga historia saknas"

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Civiljägmästare Per Bergenholm reagerar över en artikel om skogens tillstånd som Peter Viktorsson skrev i början av året. Okunnigt! är omdömet.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:47

Frihandelsavtal viktigt för hela EU

Foto: Bosse Nilsson
Ett frihandelsavtal för handel med varor och tjänster är enormt viktigt för tillväxten i EU i sin helhet. Beräkningar påvisar att avtalet skulle kunna generera 400 000 nya jobb. Det skriver Jasenko Selimovic (FP) och Mats Persson (FP).

Supermiljöbloggen - 08 jun 15 kl. 19:00

Hur vi mättar världens framtida befolkning

Sveriges miljö-superstar Johan Rockström var lugn och samlad när SMB träffade honom i vimlet på Stockholm EAT Forum - fullt redo att diskutera hur vi kan mätta framtidens befolkning på ett hållbart sätt. Utmaningen? En värld med fyra miljarder fattiga människor med rätt till utveckling och bra mat.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Arbetsförmedlingen hjälper företagen med ny videotjänst

För småföretag är det en stor utmaning att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens. Arbetsförmedlingens nya videorekryteringsverktyg hjälper företagen att hitta rätt personal. Men samtidigt varnar forskare för att ytlighet går före kompetens.

DN - 11 timmar sedan

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver SVT Nyheter Sörmland..

DN - 12 timmar sedan

Uppgift: Nordea kopplas tillpenningtvätt

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till en talesman för myndigheten..

DN - 14 timmar sedan

Carl Johan von Seth: Därför sätter Italiens nya budget skräck i Europa

Italiens regeringspartier enades på måndagen om ett budgetförslag som har skickats för påseende till EU-kommissionen. Det blir startskottet för en dragkamp mellan Bryssel och Rom. Här är budgetdebaclet i fem punkter..

DN - 14 timmar sedan

Varningen: ”Kina kan stå inför berg med skulder”

Kina kan stå inför ett skuldberg med jättelika kreditrisker, varnar kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's. I förlängningen hotar det den globala finansiella stabiliteten. .

DN - 21 timmar sedan

Högre andel äldre riskerar fattigdom

Sverige har lägst andel personer som lever i allvarlig materiell fattigdom i Europa, enligt ny statistik. Samtidigt har Sverige en högre andel äldre som riskerar att hamna i fattigdom jämfört med flera andra länder..

DN - 20 timmar sedan

EU förbereder sig för hård Brexit

BRYSSEL. EU-länderna uppmanas att öka sina förberedelser för att Storbritannien kraschar ut ur EU den 29 mars nästa år. Förväntningarna på att EU-toppmötet denna vecka ska leda till genombrott i Brexitförhandlingarna har drastiskt sjunkit..

DN - 22 timmar sedan

Fortsatt avmattning på fastighetsmarknaden

Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av. Antalet sålda småhus sjönk med två procent det tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året, enligt Lantmäteriet.  – Det beror bland annat på amorteringskravet som infördes i våras, säger Dennis Lindén på Lantmäteriet.

DN - Igår: 08:40

Den svåra vägen till Brexit – i fyra ronder

På onsdag träffas EU:s stats- och regeringschefer – och kanske, kanske kommer de överens med Storbritanniens premiärminister Theresa May om ett Brexitavtal. Men det är bara den första ronden i matchen. De riktigt hårda ronderna väntar ännu för May.

DN - Igår: 07:56

Miljardförlust för byggjätten NCC

Byggföretaget NCC gör preliminärt en miljardförlust för det tredje kvartalet. Bolaget tvingas nu avveckla viss verksamhet för att vända trenden, meddelar koncernchefen Tomas Carlsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.