DN > Ekonomi

Sunday, 27 May, 09:52

DN - 14 maj 18 kl. 20:45

Tekniskt kunnande viktigt för framtida jobb inom handelnMusik, film och paketresor var tidigt ute i det digitala skiftet. När detaljhandeln nu genomgår samma plågsamma resa ställer konsumenterna om rekordsnabbt. I takt med att fysiska butiker stänger efterfrågas ny kompetens för att kunna tävla om kunderna på nätet. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tekniskt, kunnande, viktigtför , framtida, jobbinom , handeln
Expressen - 08 jan 11 kl. 15:06

Boork: "Perra" brister i taktiskt kunnande

Tränarens roll och personlighet i ledarskapet är viktigt. Det tycker jag. Många andra, bland annat tränare själva, har ofta varit onödigt blygsamma och förminskat sin betydelse.

YLE - 05 aug 15 kl. 08:12

Olli Rehn: Fennovoima viktigt för Finland

- Det fanns inget tryck från den ryska sidan att komma fram till ett positivt beslut gällande Fortums medverkan i Fennovima, säger näringsminister Olli Rehn (C). Fennvoimas projekt i Pyhäjoki är enligt Rehn viktigt för finsk ekonomi, för energisäkerheten och för klimatpolitiken. Vi behöver kärnkraft under en övergångsperiod för att bli av med stenkolet på 2020-talet.

SmålandsPosten - 30 okt 13 kl. 07:01

Framtida resurs som på längre sikt lönar sig

På dialogmötet med kommunstyrelsen i Uppvidinge den 15 oktober pratades det mycket om pengar och lite väl mycket om det negativa med vår invandring. Personligen så tycker jag att vi som samhällsinvånare i Uppvidinge måste vara glada över att det kommer människor till oss. Det är kommunens framtid och vi måste förstå att utan dessa människor så blir kommunen en vit fläck på kartan (Kanske den är ändå).

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Linnéuniversitetet ? viktigt för regionen

Debatten om Linnéuniversitetets framtida lokaler i Kalmar har pågått under ett antal år. Den har i första hand förts av olika representanter i och från Kalmar. Men frågan är större än så.

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

YLE - 27 sep 16 kl. 20:20

Tunnelbygge utmanande men viktigt för Hangö

Planeringen av en underfart vid andra järnvägsövergången vid Korsmansgatan i Hangö framskrider. Ett fyrtiotal Hangöbor mötte upp i måndags då Hangö stad och Trafikverket berättade om planerna på en tunnel under järnvägsspåret. Flera röster höjdes angående skolbarnens säkerhet och den livliga trafiken av långtradare i området.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 15:00

"Kunnande om vår skogs verkliga historia saknas"

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Civiljägmästare Per Bergenholm reagerar över en artikel om skogens tillstånd som Peter Viktorsson skrev i början av året. Okunnigt! är omdömet.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:47

Frihandelsavtal viktigt för hela EU

Foto: Bosse Nilsson
Ett frihandelsavtal för handel med varor och tjänster är enormt viktigt för tillväxten i EU i sin helhet. Beräkningar påvisar att avtalet skulle kunna generera 400 000 nya jobb. Det skriver Jasenko Selimovic (FP) och Mats Persson (FP).

Supermiljöbloggen - 08 jun 15 kl. 19:00

Hur vi mättar världens framtida befolkning

Sveriges miljö-superstar Johan Rockström var lugn och samlad när SMB träffade honom i vimlet på Stockholm EAT Forum - fullt redo att diskutera hur vi kan mätta framtidens befolkning på ett hållbart sätt. Utmaningen? En värld med fyra miljarder fattiga människor med rätt till utveckling och bra mat.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Facebook talar om öppenhet – och förbereder sig inför svenska valet

Facebook ska bli öppnare, delta i samhällsdebatten och dra lärdomar av kriserna företaget hamnat i. ”Det ska städas upp en gång för alla”, säger Martin Ruby, dansk och ny policychef för sociala medie-gigantens verksamheter i Norden..

DN - 13 timmar sedan

244 år gammalt vin sålt till rekordpris

Priset landade på 1.060.000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen.

DN - 14 timmar sedan

ECB-veteran varnar: Europa hotas av chock från Italien

Italien är som en tidsinställd bomb. Det säger Otmar Issing, som länge ingick i Europeiska centralbankens ledning och är en av arkitekterna bakom euron. Nu varnar han för en chock med återverkningar på hela Europa..

DN - 18 timmar sedan

Ovanligt billiga solresor efter värmeböljan

Trots högsommarvärmen i nästan hela Sverige har resebranschens försäljning gått ungefär som vanligt. Men de högre temperaturerna har följts av tillfälligt lägre efterfrågan vilket i sin tur lett till ovanligt låga reapriser på sista minuten-resor..

DN - Igår: 15:13

Facebook och Google redan GDPR-stämda

Google och Facebook har redan stämts för brott mot den nya dataskyddsförordningen GDPR, rapporterar Financial Times..

DN - Igår: 11:06

Uppgifter: Telia vill köpa Bonniers TV-verksamhet

Telia är i slutskedet i förhandlingarna om ett köp av Bonniers tv-verksamhet Bonniers Broadcasting. Summan uppges vara mellan 10-12 miljarder kronor, uppger Resumé..

DN - Igår: 09:57

Dan Lucas: Några aktörer följer säkert med och sänker boräntorna.

SBAB sänker bolåneräntorna - igen.  DN:s Dan Lucas svarar på tre frågor om kampen om bolånekunderna..

DN - I förrgår: 22:23

Facebook anklagas för massövervakning – stäms

Facebook har använt sina appar för att samla in information om sina användare och deras vänner, även personer som aldrig varit användare på det sociala nätverket. Det hävdar det amerikanska bolaget Six4Three som nu stämmer nätjätten..

DN - I förrgår: 17:00

Brist på vanligt sömnmedel i hela landet – endast få förpackningar kvar

Flera förpackningsstorlekar av sömnmedlet Propavan är på grund av ett produktionsfel slut i Sverige. Enligt Läkemedelsverket riskerar även den sista förpackningssorten att ta slut. – Jag tror dessvärre att det inte finns några större mängder, säger Eva Arlander på Läkemedelsverket.

DN - I förrgår: 15:44

EU oroas av Trumps planer på tullar på bilar

Att USA köper så mycket personbilar från andra länder hotar landets säkerhet. Det menar president Donald Trump, som nu vill se tullar på bilimporten, liknande de på aluminium och stål. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström säger i ett uttalande att ”vi nu måste stå upp för synen på handel som ett starkt verktyg för tillväxt och för att föra folk närmare varandra”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.