DN > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:07

DN - 14 maj 18 kl. 20:45

Tekniskt kunnande viktigt för framtida jobb inom handelnMusik, film och paketresor var tidigt ute i det digitala skiftet. När detaljhandeln nu genomgår samma plågsamma resa ställer konsumenterna om rekordsnabbt. I takt med att fysiska butiker stänger efterfrågas ny kompetens för att kunna tävla om kunderna på nätet. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tekniskt, kunnande, viktigtför , framtida, jobbinom , handeln
Expressen - 08 jan 11 kl. 15:06

Boork: "Perra" brister i taktiskt kunnande

Tränarens roll och personlighet i ledarskapet är viktigt. Det tycker jag. Många andra, bland annat tränare själva, har ofta varit onödigt blygsamma och förminskat sin betydelse.

YLE - 05 aug 15 kl. 08:12

Olli Rehn: Fennovoima viktigt för Finland

- Det fanns inget tryck från den ryska sidan att komma fram till ett positivt beslut gällande Fortums medverkan i Fennovima, säger näringsminister Olli Rehn (C). Fennvoimas projekt i Pyhäjoki är enligt Rehn viktigt för finsk ekonomi, för energisäkerheten och för klimatpolitiken. Vi behöver kärnkraft under en övergångsperiod för att bli av med stenkolet på 2020-talet.

Dagensanalys.se - 27 nov 18 kl. 09:34

Vad är UX och varför är det viktigt för dig?

UX är termen vi använder för ord som vägleder konsumenter i deras val av produkter och tjänster. Det kanske låter enkelt, men i dagens konsumentkunniga värld går det inte att bara skriva fraser såsom: ”Beställ här”, ”Fyll i”, ”Slutför” och tro att konsumenten bara ska klicka. Valen måste betyda något mer, och det är här UX kommer in i bilden.

SmålandsPosten - 30 okt 13 kl. 07:01

Framtida resurs som på längre sikt lönar sig

På dialogmötet med kommunstyrelsen i Uppvidinge den 15 oktober pratades det mycket om pengar och lite väl mycket om det negativa med vår invandring. Personligen så tycker jag att vi som samhällsinvånare i Uppvidinge måste vara glada över att det kommer människor till oss. Det är kommunens framtid och vi måste förstå att utan dessa människor så blir kommunen en vit fläck på kartan (Kanske den är ändå).

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Linnéuniversitetet ? viktigt för regionen

Debatten om Linnéuniversitetets framtida lokaler i Kalmar har pågått under ett antal år. Den har i första hand förts av olika representanter i och från Kalmar. Men frågan är större än så.

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

YLE - 27 sep 16 kl. 20:20

Tunnelbygge utmanande men viktigt för Hangö

Planeringen av en underfart vid andra järnvägsövergången vid Korsmansgatan i Hangö framskrider. Ett fyrtiotal Hangöbor mötte upp i måndags då Hangö stad och Trafikverket berättade om planerna på en tunnel under järnvägsspåret. Flera röster höjdes angående skolbarnens säkerhet och den livliga trafiken av långtradare i området.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 15:00

"Kunnande om vår skogs verkliga historia saknas"

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Civiljägmästare Per Bergenholm reagerar över en artikel om skogens tillstånd som Peter Viktorsson skrev i början av året. Okunnigt! är omdömet.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:47

Frihandelsavtal viktigt för hela EU

Foto: Bosse Nilsson
Ett frihandelsavtal för handel med varor och tjänster är enormt viktigt för tillväxten i EU i sin helhet. Beräkningar påvisar att avtalet skulle kunna generera 400 000 nya jobb. Det skriver Jasenko Selimovic (FP) och Mats Persson (FP).

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.