DN > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:43

DN - 14 maj 18 kl. 20:45

Tekniskt kunnande viktigt för framtida jobb inom handelnMusik, film och paketresor var tidigt ute i det digitala skiftet. När detaljhandeln nu genomgår samma plågsamma resa ställer konsumenterna om rekordsnabbt. I takt med att fysiska butiker stänger efterfrågas ny kompetens för att kunna tävla om kunderna på nätet. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tekniskt, kunnande, viktigtför , framtida, jobbinom , handeln
Expressen - 08 jan 11 kl. 15:06

Boork: "Perra" brister i taktiskt kunnande

Tränarens roll och personlighet i ledarskapet är viktigt. Det tycker jag. Många andra, bland annat tränare själva, har ofta varit onödigt blygsamma och förminskat sin betydelse.

YLE - 05 aug 15 kl. 08:12

Olli Rehn: Fennovoima viktigt för Finland

- Det fanns inget tryck från den ryska sidan att komma fram till ett positivt beslut gällande Fortums medverkan i Fennovima, säger näringsminister Olli Rehn (C). Fennvoimas projekt i Pyhäjoki är enligt Rehn viktigt för finsk ekonomi, för energisäkerheten och för klimatpolitiken. Vi behöver kärnkraft under en övergångsperiod för att bli av med stenkolet på 2020-talet.

SmålandsPosten - 30 okt 13 kl. 07:01

Framtida resurs som på längre sikt lönar sig

På dialogmötet med kommunstyrelsen i Uppvidinge den 15 oktober pratades det mycket om pengar och lite väl mycket om det negativa med vår invandring. Personligen så tycker jag att vi som samhällsinvånare i Uppvidinge måste vara glada över att det kommer människor till oss. Det är kommunens framtid och vi måste förstå att utan dessa människor så blir kommunen en vit fläck på kartan (Kanske den är ändå).

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Barometern - 03 aug 13 kl. 11:48

Linnéuniversitetet ? viktigt för regionen

Debatten om Linnéuniversitetets framtida lokaler i Kalmar har pågått under ett antal år. Den har i första hand förts av olika representanter i och från Kalmar. Men frågan är större än så.

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 14:00

D-Congress: En mötesplats för framtida e-handlare

D-Congress, f.d Distanshandelsdagen, samlade under 2016 hela 1650 deltagare och slog med därmed fjolårets rekord. I denna artikel sammanfattar vi dagen.

YLE - 27 sep 16 kl. 20:20

Tunnelbygge utmanande men viktigt för Hangö

Planeringen av en underfart vid andra järnvägsövergången vid Korsmansgatan i Hangö framskrider. Ett fyrtiotal Hangöbor mötte upp i måndags då Hangö stad och Trafikverket berättade om planerna på en tunnel under järnvägsspåret. Flera röster höjdes angående skolbarnens säkerhet och den livliga trafiken av långtradare i området.

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 15:00

"Kunnande om vår skogs verkliga historia saknas"

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Civiljägmästare Per Bergenholm reagerar över en artikel om skogens tillstånd som Peter Viktorsson skrev i början av året. Okunnigt! är omdömet.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:47

Frihandelsavtal viktigt för hela EU

Foto: Bosse Nilsson
Ett frihandelsavtal för handel med varor och tjänster är enormt viktigt för tillväxten i EU i sin helhet. Beräkningar påvisar att avtalet skulle kunna generera 400 000 nya jobb. Det skriver Jasenko Selimovic (FP) och Mats Persson (FP).

Supermiljöbloggen - 08 jun 15 kl. 19:00

Hur vi mättar världens framtida befolkning

Sveriges miljö-superstar Johan Rockström var lugn och samlad när SMB träffade honom i vimlet på Stockholm EAT Forum - fullt redo att diskutera hur vi kan mätta framtidens befolkning på ett hållbart sätt. Utmaningen? En värld med fyra miljarder fattiga människor med rätt till utveckling och bra mat.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 10:41

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

DN - I förrgår: 05:21

Rusning inför pengabyte i Venezuela

Många venezuelaner panikhandlar i helgen, inför en valutareform på måndag. I hyperinflationens Venezuela ska fem nollor strykas från valutan. Enligt president Nicolás Maduro ska den nya varianten vara knuten till kryptovalutan petro..

DN - I förrgår: 13:31

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - I förrgår: 14:25

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - I förrgår: 10:39

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - I förrgår: 10:32

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - I förrgår: 09:00

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - 16 aug 18 kl. 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - 16 aug 18 kl. 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - 16 aug 18 kl. 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.