Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 August, 07:57

Nyteknik - 14 maj 18 kl. 14:36

Hopp om vågkraft i GhanaSvenska Seabased har haft problem med sin vågkraftsteknik i Sverige. Nu tror företaget att den första kommersiella anläggningen kommer att byggas i Ghana och planerar en fabrik för tillverkning i Norge..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ghana, Seabased, Sverige, Norge

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppom , vågkrafti , Ghana
Expressen - 30 jan 13 kl. 06:54

Difs nya hopp: "Måste lyckas för deras skull"

Han har jämförts med världsstjärnor av sin nye manager Magnus Pehrsson. Själv drömmer Daniel Amartey om att spela för Manchester United eller Chelsea. Möt Djurgårdens nyförvärv, en blyg 18-åring som tänker göra viktiga saker med sitt fotbollsliv - och på så sätt hjälpa sin familj hemma i Ghana.

NT - 19 maj 13 kl. 23:33

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 13 kl. 23:35

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret.

Expressen - 28 mar 18 kl. 19:13

Fotbollsstjärnans fina gest ger barnen hopp

På en dammande torr och rödbrun grusplan i utkanten av tvåmiljonersstaden Kumasi, i centrala Ghana, spelas fotboll.Det är högt tempo med snabba passningar, finter och allvarsamma miner hos ungdomarna som spelar.Drygt 700 mil från Helsingborg bär ett av lagen röda tröjor med HIF:s emblem över bröstet..

Expressen - 18 mar 14 kl. 08:59

Här ger Victoria de unga i Ghana hopp

ACCRA. Här i Ghanas slumområde ger Victoria framtidshopp. Hon började i går sin resa genom Afrika med att träffa 11-åriga Hassan Issaka.

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 01:00

Gästinlägg från en av de giftigaste platserna på jorden

På en soptipp i Ghana bränns världens elskrot okontrollerat. Vår gästskribent Joanna Svärd har varit där. Det här är hennes berättelse.

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 00:03

"Afrika är på frammarsch"

I flera afrikanska länder växer ekonomin snabbt, vilket får konsekvenser även för Sveriges del. Snarare än ökat bistånd behövs starkare kommersiella band med Afrika, skriver tre moderata statsråd, bland dem utrikesminister Carl Bildt, som idag möter afrikanska och nordiska kollegor i Skåne.
I femton års tid har Afrikas ekonomier vuxit med 5 procent årligen.

Sydsvenskan - 02 sep 11 kl. 06:30

Rebeller rånar strandade migranter

Runt åttahundra afrikanska migranter är fast i ett övergivet fiskeläge utanför Tripoli utan möjlighet att ta sig därifrån. De berättar att det på nätterna kommer beväpnade gäng som våldtar kvinnorna.
SIDI BLAL.

YLE - 26 jun 14 kl. 19:54

Portugal vann men slogs ut

Cristiano Ronaldo satte 2-1 med tio minuter kvar men USA går trots förlust mot Tyskland vidare med bättre målskillnad. Varken Portugal eller Ghana hade sitt öde i egna händer, men det segrande laget skulle åtminstone ha en chans att hoppas på ett fördelaktigt resultat i den andra matchen i gruppen och således på avancemang. Ghana öppnade målskyttet - i egen bur.

Kristianstadsbladet - 19 jul 11 kl. 06:30

Mjällbys nya succéanfall?

Foto: Christian Andersson
Mjällby testade en ivoriansk toppspelare med Pär Ericsson. Kevin Kouadio Koukou presenterades för krisklubben tidigare under dagen. Några timmar senare debuterade han mot Halmstad i U21.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Fruset vatten på månen bekräftat

Det finns fruset vatten på månens yta, bekräftar en amerikansk studie..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Attack mot Socialdemokraternas sajt

Utsattes för en ny överbelastningsattack under måndagskvällen. Ip-adresserna bakom spåras till Ryssland och Nordkorea, enligt partiets it-leverantör..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Ett Jas Gripenplan kraschade utanför Ronneby

Försvarsmakten bekräftar att ett Jas Gripenplan havererat efter en kollision med en fågel..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 18 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.