Nyteknik > Teknik

Monday, 21 January, 00:01

Nyteknik - 14 maj 18 kl. 14:36

Hopp om vågkraft i GhanaSvenska Seabased har haft problem med sin vågkraftsteknik i Sverige. Nu tror företaget att den första kommersiella anläggningen kommer att byggas i Ghana och planerar en fabrik för tillverkning i Norge..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ghana, Seabased, Sverige, Norge

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppom , vågkrafti , Ghana
Expressen - 30 jan 13 kl. 06:54

Difs nya hopp: "Måste lyckas för deras skull"

Han har jämförts med världsstjärnor av sin nye manager Magnus Pehrsson. Själv drömmer Daniel Amartey om att spela för Manchester United eller Chelsea. Möt Djurgårdens nyförvärv, en blyg 18-åring som tänker göra viktiga saker med sitt fotbollsliv - och på så sätt hjälpa sin familj hemma i Ghana.

NT - 19 maj 13 kl. 23:33

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 13 kl. 23:35

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret.

Expressen - 28 mar 18 kl. 19:13

Fotbollsstjärnans fina gest ger barnen hopp

På en dammande torr och rödbrun grusplan i utkanten av tvåmiljonersstaden Kumasi, i centrala Ghana, spelas fotboll.Det är högt tempo med snabba passningar, finter och allvarsamma miner hos ungdomarna som spelar.Drygt 700 mil från Helsingborg bär ett av lagen röda tröjor med HIF:s emblem över bröstet..

Expressen - 18 mar 14 kl. 08:59

Här ger Victoria de unga i Ghana hopp

ACCRA. Här i Ghanas slumområde ger Victoria framtidshopp. Hon började i går sin resa genom Afrika med att träffa 11-åriga Hassan Issaka.

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 01:00

Gästinlägg från en av de giftigaste platserna på jorden

På en soptipp i Ghana bränns världens elskrot okontrollerat. Vår gästskribent Joanna Svärd har varit där. Det här är hennes berättelse.

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 00:03

"Afrika är på frammarsch"

I flera afrikanska länder växer ekonomin snabbt, vilket får konsekvenser även för Sveriges del. Snarare än ökat bistånd behövs starkare kommersiella band med Afrika, skriver tre moderata statsråd, bland dem utrikesminister Carl Bildt, som idag möter afrikanska och nordiska kollegor i Skåne.
I femton års tid har Afrikas ekonomier vuxit med 5 procent årligen.

Sydsvenskan - 02 sep 11 kl. 06:30

Rebeller rånar strandade migranter

Runt åttahundra afrikanska migranter är fast i ett övergivet fiskeläge utanför Tripoli utan möjlighet att ta sig därifrån. De berättar att det på nätterna kommer beväpnade gäng som våldtar kvinnorna.
SIDI BLAL.

YLE - 26 jun 14 kl. 19:54

Portugal vann men slogs ut

Cristiano Ronaldo satte 2-1 med tio minuter kvar men USA går trots förlust mot Tyskland vidare med bättre målskillnad. Varken Portugal eller Ghana hade sitt öde i egna händer, men det segrande laget skulle åtminstone ha en chans att hoppas på ett fördelaktigt resultat i den andra matchen i gruppen och således på avancemang. Ghana öppnade målskyttet - i egen bur.

Kristianstadsbladet - 19 jul 11 kl. 06:30

Mjällbys nya succéanfall?

Foto: Christian Andersson
Mjällby testade en ivoriansk toppspelare med Pär Ericsson. Kevin Kouadio Koukou presenterades för krisklubben tidigare under dagen. Några timmar senare debuterade han mot Halmstad i U21.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 18 timmar sedan

Göran Grimvall firar 40 år med kluriga tankenötter

I 40 år har fysikprofessor Göran Grimvall publicerat teknikproblem i Ny Teknik. Ofta är de extremt svåra. Främst vill han att de ska ge läsarna kunskap om generell problemlösning..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Måndag morgon – spana in blodmånen

Glöm inte att titta upp mot himlen på måndag morgon. Då blir en blodröd supermåne synlig, om vädret tillåter. Det gäller att passa på.

Nyteknik - Igår: 06:00

Galileo Galilei satte solsystemet på plats

GRAFIK. Galileo Galilei var den förste som vände sin egentillverkade kikare mot himlavalvet och noterade sina iakttagelser. Det förändrade hans uppfattning av universum och gjorde honom till ovän med katolska kyrkan..

Nyteknik - Igår: 06:50

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - I förrgår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - I förrgår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - I förrgår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - I förrgår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - I förrgår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - I förrgår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.