Nyteknik > Teknik

Wednesday, 24 October, 04:31

Nyteknik - 14 maj 18 kl. 14:36

Hopp om vågkraft i GhanaSvenska Seabased har haft problem med sin vågkraftsteknik i Sverige. Nu tror företaget att den första kommersiella anläggningen kommer att byggas i Ghana och planerar en fabrik för tillverkning i Norge..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ghana, Seabased, Sverige, Norge

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppom , vågkrafti , Ghana
Expressen - 30 jan 13 kl. 06:54

Difs nya hopp: "Måste lyckas för deras skull"

Han har jämförts med världsstjärnor av sin nye manager Magnus Pehrsson. Själv drömmer Daniel Amartey om att spela för Manchester United eller Chelsea. Möt Djurgårdens nyförvärv, en blyg 18-åring som tänker göra viktiga saker med sitt fotbollsliv - och på så sätt hjälpa sin familj hemma i Ghana.

NT - 19 maj 13 kl. 23:33

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 13 kl. 23:35

Ghana: Flera trampades ihjäl i kyrka

Fyra människor dog och över 30 skadades när panik uppstod på söndagen i en populär kyrka i Ghanas huvudstad Accra, uppger polisen. Tusentals människor hade samlats i kyrkan med hopp om smörjelse med heligt vatten, som påstås kunna bota sjukdomar. Olyckan skedde när folk bakifrån började trycka på för att nå fram till altaret.

Expressen - 28 mar 18 kl. 19:13

Fotbollsstjärnans fina gest ger barnen hopp

På en dammande torr och rödbrun grusplan i utkanten av tvåmiljonersstaden Kumasi, i centrala Ghana, spelas fotboll.Det är högt tempo med snabba passningar, finter och allvarsamma miner hos ungdomarna som spelar.Drygt 700 mil från Helsingborg bär ett av lagen röda tröjor med HIF:s emblem över bröstet..

Expressen - 18 mar 14 kl. 08:59

Här ger Victoria de unga i Ghana hopp

ACCRA. Här i Ghanas slumområde ger Victoria framtidshopp. Hon började i går sin resa genom Afrika med att träffa 11-åriga Hassan Issaka.

Supermiljöbloggen - 29 maj 14 kl. 01:00

Gästinlägg från en av de giftigaste platserna på jorden

På en soptipp i Ghana bränns världens elskrot okontrollerat. Vår gästskribent Joanna Svärd har varit där. Det här är hennes berättelse.

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 00:03

"Afrika är på frammarsch"

I flera afrikanska länder växer ekonomin snabbt, vilket får konsekvenser även för Sveriges del. Snarare än ökat bistånd behövs starkare kommersiella band med Afrika, skriver tre moderata statsråd, bland dem utrikesminister Carl Bildt, som idag möter afrikanska och nordiska kollegor i Skåne.
I femton års tid har Afrikas ekonomier vuxit med 5 procent årligen.

Sydsvenskan - 02 sep 11 kl. 06:30

Rebeller rånar strandade migranter

Runt åttahundra afrikanska migranter är fast i ett övergivet fiskeläge utanför Tripoli utan möjlighet att ta sig därifrån. De berättar att det på nätterna kommer beväpnade gäng som våldtar kvinnorna.
SIDI BLAL.

YLE - 26 jun 14 kl. 19:54

Portugal vann men slogs ut

Cristiano Ronaldo satte 2-1 med tio minuter kvar men USA går trots förlust mot Tyskland vidare med bättre målskillnad. Varken Portugal eller Ghana hade sitt öde i egna händer, men det segrande laget skulle åtminstone ha en chans att hoppas på ett fördelaktigt resultat i den andra matchen i gruppen och således på avancemang. Ghana öppnade målskyttet - i egen bur.

Kristianstadsbladet - 19 jul 11 kl. 06:30

Mjällbys nya succéanfall?

Foto: Christian Andersson
Mjällby testade en ivoriansk toppspelare med Pär Ericsson. Kevin Kouadio Koukou presenterades för krisklubben tidigare under dagen. Några timmar senare debuterade han mot Halmstad i U21.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Studie visar: Din avföring är full av mikroplaster

Forskarnas studie i Finland och ytterligare sju länder visar att människor har mängder av mikroplaster i sin avföring..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nu kan avinstallerade appar spåra dig

Nya kodverktyg gör det möjligt för företag att spåra användare - även efter att appar har tagits bort..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Lyftet: Japansk jätte köper in sig i svensk startup

Stockholmsbaserade startupen Inkonova tar fram drönare som både kan flyga, simma, klättra och rulla. Nu går japanska jättebolaget Terra Drone in som delägare..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Svensk teknik bakom helautomatiska gruvan

När guldgruvan i Mali tas i drift så kommer samtliga maskiner vara helt automatiserade. Resolute Mining använder teknik utvecklad tillsammans med svenska Sandvik..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Svenskt krav på stopp av svensk vapenexport till Saudiarabien

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster att Sverige ska stoppa sin..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Se när tjuvarna stjäl Teslan från uppfarten

Se när en Tesla Model S stjäls från uppfarten – lite för enkelt..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Facken uppfyller inte GDPR-krav

Fackföreningarna sticker ut i Datainspektionens granskning om hur företag, myndigheter och organisationer följer dataskyddsförordningen GDPR som infördes i maj..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Snart kan EU förbjuda sugrör i plast

På onsdag avgör Europaparlamentet om vissa engångsartiklar i plast som sugrör, bomullspinnar och bestick helt ska förbjudas..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Slutfaxat för Stockholms tingsrätt – går över till mejl

Den gamla trotjänaren telefaxen har gjort sitt hos Stockholms tingsrätt. Snart går myndigheten över till mer modern teknik – det vill säga e-post..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Krav på stopp av svensk vapenexport

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.