DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:06

DI - 14 maj 18 kl. 14:29

FI sågar statliga gröna obligationerNär remissvaren nu har inlämnats för Mats Anderssons utredning ”Att främja gröna obligationer” är många av remissinstanserna negativa till flera av utredningens förslag. Det gäller bland annat förslaget att staten ska ge ut gröna obligationer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mats Anderssons, Att

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI sågar, statliga, gröna, obligationer
DN - 11 jan 18 kl. 10:50

Staten kan börja ge ut gröna obligationer

Snart kan statliga gröna obligationer vara ett faktum i Sverige. Det tycker i alla fall statens utredare och finansmarknadsminister Per Bolund är väldigt positiv. .

SR - 28 maj 18 kl. 09:14

Riksgälden skeptisk till statliga gröna obligationer

I syfte att bland annat främja en statlig grön obligationsmarknad träffas representanter från stat och näringsliv i Frankrike och Sverige i Stockholm i morgon..

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 07:02

Växjö kommun kan komma att ge ut gröna miljöobligationer

Växjö kommun vill hitta en ny finansieringsform för sin gröna profil.
Kanske kan gröna obligationer vara en lösning. Att ge ut gröna obligationer är ett sätt att låna pengar till särskilt miljöinriktade projekt.

DI - 04 sep 17 kl. 16:05

Jernhusen återköper obligationer och nyemitterar

Jernhusen har genomfört tre återköp av hela och delar av utestående obligationer om totalt 510 miljoner kronor. Det uppger det statliga fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 13 jul 18 kl. 11:43

Kinas statliga fond vill få tillstånd att investera på hemmaplan

Kinas statliga investeringsfond (Sovereign wealth fund), med tillgångar motsvarande 941 miljarder dollar, vill för första gången få tillåtelse att investera i inhemska aktier och obligationer, rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor..

BT - 27 maj 11 kl. 05:43

Svenska obligationer lockade Gaddafi

Muammar Gaddafis regim ägde för ett år sedan svenska och danska statsobligationer för över 570 miljoner kronor, rapporterar Aftenposten.
Aktier i oljejätten Statoil lockade också Gaddafi-regimen; innehavet var värt drygt 360 miljoner.
Sammanlagt hade Libyen placerat hundratals miljarder utomlands via statliga LIA, som förvaltar oljepengar.

DI - 25 jun 12 kl. 06:11

Schäuble sågar euroobligationer

Det är inte lämpligt med gemensamma europeiska obligationer så länge som nationalstater bestämmer om sina budgetar. Eurokrisen måste tacklas vid rötterna..

DI - 02 okt 14 kl. 16:17

Finansräv sågar Draghi

Beslutet att centralbanken ECB ska börja stödköpa obligationer får stenhård kritik av den franske finansveteranen Charles Gave. "Draghi har ingen aning om vad han håller på med", sa han vid ett seminiarum i Stockholm på onsdagen..

TA - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 10 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

DI - 10 minuter sedan

Multidocker genomför riktad emission på 15 Mkr

Materialhanteringsbolaget Multidocker, noterat på MTF Stockholm, har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket ger en utspädning på 18 procent..

DI - 15 minuter sedan

Sven-Olof Johansson fortsätter öka i H&M

Finansmannen Sven-Olof Johansson har under det tredje kvartalet köpt ytterligare 50.000 aktier i H&M, en investering på nästan 7 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering per den 30 september..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot öppning uppåt

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning uppåt sedan de amerikanska börserna stigit markant föregående dag och de asiatiska indexen avancerat på onsdagsmorgonen..

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätten sänker kopparprognosen

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..

DI - 15 minuter sedan

Öresund har köpt aktier i Hövding och Swedencare

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har köpt aktier i husdjursbolaget Swedencare och hjälmbolaget Hövding.  Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: DNB sänker Swedbank och Handelsbanken, höjer SEB

I en bankgenomgång ger DNB Markets tummen upp för SEB men sänker Handelsbanken och Swedbank. Di har gått igenom morgonens rekommendationsförändringar..

DI - 30 minuter sedan

Halvledarjätte höjer förväntningarna efter stark kvartalsrapport

Halvledarbolaget ASML, Europas största, väntas slå både försäljnings- och vinstförväntningarna för det fjärde kvartalet efter att ha erhållit fem nya order under det tredje kvartalet på sin nya maskin. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

PWC bekräftar att Impact Coatings tidigare vd brutit mot regler

Den tidigare vd:n Henrik Ljungcrantz har brutit mot regler för återbetalning av utgifter under flera år. Det skriver Impact Coatings i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.