DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:43

DI - 14 maj 18 kl. 14:29

FI sågar statliga gröna obligationerNär remissvaren nu har inlämnats för Mats Anderssons utredning ”Att främja gröna obligationer” är många av remissinstanserna negativa till flera av utredningens förslag. Det gäller bland annat förslaget att staten ska ge ut gröna obligationer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mats Anderssons, Att

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI sågar, statliga, gröna, obligationer
DN - 11 jan 18 kl. 10:50

Staten kan börja ge ut gröna obligationer

Snart kan statliga gröna obligationer vara ett faktum i Sverige. Det tycker i alla fall statens utredare och finansmarknadsminister Per Bolund är väldigt positiv. .

SR - 28 maj 18 kl. 09:14

Riksgälden skeptisk till statliga gröna obligationer

I syfte att bland annat främja en statlig grön obligationsmarknad träffas representanter från stat och näringsliv i Frankrike och Sverige i Stockholm i morgon..

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 07:02

Växjö kommun kan komma att ge ut gröna miljöobligationer

Växjö kommun vill hitta en ny finansieringsform för sin gröna profil.
Kanske kan gröna obligationer vara en lösning. Att ge ut gröna obligationer är ett sätt att låna pengar till särskilt miljöinriktade projekt.

DI - 04 sep 17 kl. 16:05

Jernhusen återköper obligationer och nyemitterar

Jernhusen har genomfört tre återköp av hela och delar av utestående obligationer om totalt 510 miljoner kronor. Det uppger det statliga fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 13 jul 18 kl. 11:43

Kinas statliga fond vill få tillstånd att investera på hemmaplan

Kinas statliga investeringsfond (Sovereign wealth fund), med tillgångar motsvarande 941 miljarder dollar, vill för första gången få tillåtelse att investera i inhemska aktier och obligationer, rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor..

BT - 27 maj 11 kl. 05:43

Svenska obligationer lockade Gaddafi

Muammar Gaddafis regim ägde för ett år sedan svenska och danska statsobligationer för över 570 miljoner kronor, rapporterar Aftenposten.
Aktier i oljejätten Statoil lockade också Gaddafi-regimen; innehavet var värt drygt 360 miljoner.
Sammanlagt hade Libyen placerat hundratals miljarder utomlands via statliga LIA, som förvaltar oljepengar.

DI - 25 jun 12 kl. 06:11

Schäuble sågar euroobligationer

Det är inte lämpligt med gemensamma europeiska obligationer så länge som nationalstater bestämmer om sina budgetar. Eurokrisen måste tacklas vid rötterna..

DI - 02 okt 14 kl. 16:17

Finansräv sågar Draghi

Beslutet att centralbanken ECB ska börja stödköpa obligationer får stenhård kritik av den franske finansveteranen Charles Gave. "Draghi har ingen aning om vad han håller på med", sa han vid ett seminiarum i Stockholm på onsdagen..

TA - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 15 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..

DI - 30 minuter sedan

Busch Thor: Kan inte mötas i förhandlingar med SD

Avgörande skillnader partierna emellan gör att Kristdemokraterna "inte kan mötas i förhandlingar" med Sverigedemokraterna. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i Sveriges Radio på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Italien satsar rejält på infrastruktur efter broolycka

Italien planerar att nästa månad presentera en ny omfattande plan för infrastruktursatsningar. Det uppgav Giancarlo Giorgetti, statssekreterare i Italien, i en intervju med tidningen Il Messaggero, rapporterar Sky News..

DI - 30 minuter sedan

Stilla på Asienbörserna

Rörelserna var relativt små på de ledande Asienbörserna när en ny handelsvecka inleddes. Blickarna kommer under veckan att riktas mot handelssamtalen mellan USA och Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.