DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:06

DI - 14 maj 18 kl. 14:29

FI sågar statliga gröna obligationerNär remissvaren nu har inlämnats för Mats Anderssons utredning ”Att främja gröna obligationer” är många av remissinstanserna negativa till flera av utredningens förslag. Det gäller bland annat förslaget att staten ska ge ut gröna obligationer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mats Anderssons, Att

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI sågar, statliga, gröna, obligationer
DN - 11 jan 18 kl. 10:50

Staten kan börja ge ut gröna obligationer

Snart kan statliga gröna obligationer vara ett faktum i Sverige. Det tycker i alla fall statens utredare och finansmarknadsminister Per Bolund är väldigt positiv. .

SR - 28 maj 18 kl. 09:14

Riksgälden skeptisk till statliga gröna obligationer

I syfte att bland annat främja en statlig grön obligationsmarknad träffas representanter från stat och näringsliv i Frankrike och Sverige i Stockholm i morgon..

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 07:02

Växjö kommun kan komma att ge ut gröna miljöobligationer

Växjö kommun vill hitta en ny finansieringsform för sin gröna profil.
Kanske kan gröna obligationer vara en lösning. Att ge ut gröna obligationer är ett sätt att låna pengar till särskilt miljöinriktade projekt.

DI - 04 sep 17 kl. 16:05

Jernhusen återköper obligationer och nyemitterar

Jernhusen har genomfört tre återköp av hela och delar av utestående obligationer om totalt 510 miljoner kronor. Det uppger det statliga fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 13 jul 18 kl. 11:43

Kinas statliga fond vill få tillstånd att investera på hemmaplan

Kinas statliga investeringsfond (Sovereign wealth fund), med tillgångar motsvarande 941 miljarder dollar, vill för första gången få tillåtelse att investera i inhemska aktier och obligationer, rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor..

BT - 27 maj 11 kl. 05:43

Svenska obligationer lockade Gaddafi

Muammar Gaddafis regim ägde för ett år sedan svenska och danska statsobligationer för över 570 miljoner kronor, rapporterar Aftenposten.
Aktier i oljejätten Statoil lockade också Gaddafi-regimen; innehavet var värt drygt 360 miljoner.
Sammanlagt hade Libyen placerat hundratals miljarder utomlands via statliga LIA, som förvaltar oljepengar.

DI - 25 jun 12 kl. 06:11

Schäuble sågar euroobligationer

Det är inte lämpligt med gemensamma europeiska obligationer så länge som nationalstater bestämmer om sina budgetar. Eurokrisen måste tacklas vid rötterna..

DI - 02 okt 14 kl. 16:17

Finansräv sågar Draghi

Beslutet att centralbanken ECB ska börja stödköpa obligationer får stenhård kritik av den franske finansveteranen Charles Gave. "Draghi har ingen aning om vad han håller på med", sa han vid ett seminiarum i Stockholm på onsdagen..

TA - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Metro Bank vinstvarnar – aktien slaktas på Londonbörsen

Brittiska Metro Banks underliggande vinst före skatt uppgick till omkring 50 miljoner pund under 2018 enligt preliminära siffror. Analytikerna hade i snitt väntat sig en underliggande vinst på 59 miljoner pund enligt Financial Times. Aktien slaktas med omkring 27 procent under onsdagsmorgonen.

DI - 15 minuter sedan

Norges Bank förväntas lämna styrräntan oförändrad

Norges Bank väntas lämna styrräntan oförändrad på torsdagen..

DI - 15 minuter sedan

Svagare bland amerikanska arkitekter – men Assa Abloys kundsegment lyfter

Architechture Billings Index (ABI) sjönk till 50,4 i december från 54,7 november. Det framgår av Bloomberg.  Indexet för institutionellt byggande steg till 53,1 från 50,8.

DI - 45 minuter sedan

Studie: Uselt förtroende för svenska spelbranschen

För andra året i rad får svenska spelbolag absolut bottenbetyg i en mätning av kundnöjdhet och anseende. ”Beroende”, ”vinst”, ”reklam” och ”lurendrejeri” är ord som oftast sammanknippas med bolagen..

DI - 30 minuter sedan

Oscar Properties har sålt sista bostaden i lyxprojektet Nybrogatan 19

Oscar Properties har sålt alla bostäder i sitt lyxprojekt Nybrogatan 19 på Östermalm..

DI - 30 minuter sedan

G4S väntas nå förlikning i arbetsrättsmål

Säkerhetsföretaget G4S vitsordar en förlikning med en grupptalan där bolaget anklagats för brott mot arbetstagares rätt till avbrott för mat och vila, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Rekordstor orderingång för Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, noterar en rekordstor orderingång för helåret 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Norska oljefondens investeringar i kol ökar

Norges oljefond får inte investera i bolag där mer än 30 procent av intäkterna kommer från kol. Trots det har fondens exponering mot råvaran ökat på senare år, enligt en undersökning Bloomberg News tagit del av..

DI - 45 minuter sedan

Fallerat budsamtal tynger Millicom – men Nordea ser köpläge

Millicom rasar på Stockholmsbörsen efter att budsamtalen med Liberty Latin America fallerat. Nordea menar att det är köpläge..

DI - 1 timme sedan

Lista: Fjolårets sämsta produkter

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.