DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 09:56

DI - 14 maj 18 kl. 14:29

FI sågar statliga gröna obligationerNär remissvaren nu har inlämnats för Mats Anderssons utredning ”Att främja gröna obligationer” är många av remissinstanserna negativa till flera av utredningens förslag. Det gäller bland annat förslaget att staten ska ge ut gröna obligationer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mats Anderssons, Att

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI sågar, statliga, gröna, obligationer
DN - 11 jan 18 kl. 10:50

Staten kan börja ge ut gröna obligationer

Snart kan statliga gröna obligationer vara ett faktum i Sverige. Det tycker i alla fall statens utredare och finansmarknadsminister Per Bolund är väldigt positiv. .

SmålandsPosten - 08 jan 15 kl. 07:02

Växjö kommun kan komma att ge ut gröna miljöobligationer

Växjö kommun vill hitta en ny finansieringsform för sin gröna profil.
Kanske kan gröna obligationer vara en lösning. Att ge ut gröna obligationer är ett sätt att låna pengar till särskilt miljöinriktade projekt.

DI - 04 sep 17 kl. 16:05

Jernhusen återköper obligationer och nyemitterar

Jernhusen har genomfört tre återköp av hela och delar av utestående obligationer om totalt 510 miljoner kronor. Det uppger det statliga fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. .

BT - 27 maj 11 kl. 05:43

Svenska obligationer lockade Gaddafi

Muammar Gaddafis regim ägde för ett år sedan svenska och danska statsobligationer för över 570 miljoner kronor, rapporterar Aftenposten.
Aktier i oljejätten Statoil lockade också Gaddafi-regimen; innehavet var värt drygt 360 miljoner.
Sammanlagt hade Libyen placerat hundratals miljarder utomlands via statliga LIA, som förvaltar oljepengar.

DI - 25 jun 12 kl. 06:11

Schäuble sågar euroobligationer

Det är inte lämpligt med gemensamma europeiska obligationer så länge som nationalstater bestämmer om sina budgetar. Eurokrisen måste tacklas vid rötterna..

DI - 02 okt 14 kl. 16:17

Finansräv sågar Draghi

Beslutet att centralbanken ECB ska börja stödköpa obligationer får stenhård kritik av den franske finansveteranen Charles Gave. "Draghi har ingen aning om vad han håller på med", sa han vid ett seminiarum i Stockholm på onsdagen..

TA - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

Kristianstadsbladet - 31 jul 14 kl. 17:41

EU-sanktioner mot ryska banker


EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters.Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

BT - 31 jul 14 kl. 17:46

EU-sanktioner mot ryska banker

EU har förbjudit fem ryska banker att ta in kapital från unionens kapitalmarknader. Förbudet är en del av ett utökat sanktionspaket mot landet, skriver Reuters. Bankerna i fråga är Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) och Rosselkhozbank, enligt en lista som publicerades på torsdagen.

YLE - 06 jul 12 kl. 13:35

Vilse i eurojargongen? Här hittar du euroordboken

Eurokrisen rasar omkring oss, och ofta talar politikerna, experterna och journalisterna ett språk som känns obekant och jobbigt. Här har vi samlat de viktigaste termerna som dagligen figurerar i medierna. Betalningsoförmåga/ Insolvens ?

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 30 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 45 minuter sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 45 minuter sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 1 timme sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 13 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 14 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.