Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 16:00

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 13:48

Västlänken får domstols-klarteckenDomstolsöverklagandena av idiotprojektet Västlänken har förstås fått ett negativt besked och all form av miljöhänsyn kan ignoreras. Därmed är det fritt fram att börja bygga ett projekt som inte efterfrågas av egentligen någon och som inte fyller någon som helst funktion eller förbättrar för mänskligheten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Västlänken, Stockholms Citytunneln, Trafikverkets, Ett, Göteborg, Citytunneln, Stockholm, Mälaren, Malmö, Högsta Domstolen

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västlänkenfår , domstols-klartecken
GöteborgsPosten - 31 jan 18 kl. 13:52

Cwejman: Än är striden om Västlänken inte över

Trots att Mark- och miljödomstolen ger klartecken till Västlänken kan beslutet överklagas, vilket lär ske och så länge beslutet fortsätter behandlas kommer inte domen vinna laga kraft. Det innebär att hanteringen av Västlänken blir en valfråga..

DN - 26 jun 14 kl. 12:45

Klartecken för Västlänken

Regeringen har efter prövning enligt miljöbalken lämnat klartecken för pendeltågstunneln Västlänken under centrala Göteborg..

Corren - 21 jun 12 kl. 10:06

Ja till Sydvästlänken

Regeringen ger klartecken till norra delen av Sydvästlänken. Besvikelsen är stor hos de berörda kommunerna i västra Östergötland. Här kommer nu kraften att transporteras via en omfattande luftledning..

SR - 26 jun 14 kl. 13:20

Regering ger klartecken för Västlänken i Göteborg

I dag kom klartecknet för pendeltågstunneln Västlänken under centrala Göteborg. Regeringen har efter prövning enligt miljöbalken sagt ja..

GT - 09 sep 17 kl. 09:48

Glossiga broschyrer hjälper inte mot Västlänken-missnöje

Många göteborgare är trötta på Västlänken innan den ens fått formellt klartecken. Men diskussionerna upphör inte i första taget..

GT - 09 sep 17 kl. 10:19

Kommer Västlänken bli en valfråga nästa år?

Många göteborgare är trötta på Västlänken innan den ens fått formellt klartecken. Men demonstrationerna och diskussionerna upphör inte i första taget..

Expressen - 31 jan 18 kl. 09:19

Västlänken får grönt ljus

Mark- och miljödomstolen ger klartecken för bygget av Västlänken.– Vi har dock föreskrivit vissa extra villkor vad gäller grundvattnet och bullernivåer kvällstid, säger rådman Göran Stenman. .

DI - 14 maj 18 kl. 10:36

Västlänken får grönt ljus

Järnvägsprojektet Västlänken i Göteborg får nu klartecken av Mark- och miljööverdomstolen, trots att en detaljfråga om buller under byggtiden inte är avgjord..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 18 kl. 10:35

Västlänken får börja byggas

Järnvägsprojektet Västlänken i Göteborg får nu klartecken av Mark- och miljööverdomstolen, trots att en detaljfråga om buller under byggtiden inte är avgjord. Domstolen ger Trafikverket tillstånd att starta bygget av tunneln..

Sydöstran - 14 maj 18 kl. 10:35

Västlänken får börja byggas

Järnvägsprojektet Västlänken i Göteborg får nu klartecken av Mark- och miljööverdomstolen, trots att en detaljfråga om buller under byggtiden inte är avgjord. Domstolen ger Trafikverket tillstånd att starta bygget av tunneln.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Marknadsgarantier - flytta risken från marknaden till byggarens konkursrisk

Allt fler sk bostadsutvecklare lockar nu med sk marknadsgarantier. Man garanterar i olika former priset för köparen av en ny lägenhet. Det handlar alltså om att flytta risken från marknadsutvecklingen till konkursrisken hos bostadsutvecklaren.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Mina tips om köp och icke-köp av bostad

Konstaterar att det finns många griniga bloggläsare i kommentarsfältet, som undrar kring det där med bostadspriserna. Svaret är att de kan gå upp och de kan gå ner, och som alltid säger inte mina inlägg om bostadsmarknaden ett skit om vad du ska göra som individuell person. I själva verket brukar jag oftast uppmuntra folk som undrar att faktiskt köpa den där bostaden.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Timmätning av elköp för elbil och solceller?

Med installerade solceller är elmätaren utbytt mot en timmätare, vilket gör att man kan ha maximalt rörligt elpris, prissatt och mätt per timme. Med solceller under högtaxa morgon och dagtid, samt elbilsladdning nattetid är min tanke att elkostnaderna kan sänkas rejält.
Fjortonde maj, med elbilsladdning nattetid och solkraftproduktion dagtid.

Cornucopia - 21 timmar sedan

MÖP-måndag: Göta Älv-klassens robotkorvetter

Försvarsforskaren Oscar Jonsson väckte i SvD frågan om behovet av kryssningsrobotar hos svenska försvaret, för att kunna "slå mot motståndarens kropp istället för att bara parera dess slag mot oss" och göra det okänt för motståndaren vad de egna förlusterna kan bli. Carl "Wiseman" Bergqvist följer upp med att påtala hur inre nationella vattenvägar är ett sätt att runda förbudet mot  medeldistans markrobotar, vilket för denna MÖP-måndag in på ett tänkbart koncept för Sverige: Göta Älv-klassens robotkorvetter.Oscar Jonsson, doktorand i krigsvetenskap vid Kingäs College och Försvarshögskolan.

Cornucopia - Igår: 15:57

Regemente är en administrativ enhet - inte försvarsförmåga eller muskler

Idag hölls en invigningsceremoni för den administrativa enheten Gotlands Regemente, som funnits sedan årsskiftet. Det är på sin plats att detta valår påminna allmänheten om att regemente är en administrativ enhet och inte försvarsförmåga eller militära muskler. Försvarsmakten har i praktiken fått ett antal administratörer till och inget annat.

Cornucopia - Igår: 13:45

Börsen vill fortfarande inte vika ner

Den svenska börsen håller fortfarande emot och fortsätter sin grovt horisontella rörelse. Den kraftigt försvagade kronan bidrar antagligen till att hålla börsen uppe i svenska kronor mätt när exportbolagen går bra internationellt mätt i SEK.
Veckochart Stockholmsbörsens storboalgsindex OMXS30 sedan 2011.

Cornucopia - Igår: 09:02

MSB presskonferens: Om kriget eller krisen kommer

Nu klockan 09:00 drar MSB igång sin presentation av broschyeren Om krisen eller kriget kommer. Jag uppdaterar någorlunda live nedan nedan.
Generaldirektör Dan Eliasson leder presskonferensen.

Cornucopia - Igår: 17:57

Gästinlägg: Öppet brev till Morgan Johansson om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den sporadiskt återkommande skribenten Blankröstaren.
Pistolskytte på skjutbana.
Bäste herr justitie- och inrikesminister,

Jag hörde dig i radions lördagsintervju idag.

Cornucopia - Igår: 16:06

God litterär smak - här är tre bostäder till salu i Täby, Uddevalla och Göteborg

Med vår verkar det vara säljtider för läsare av mina böcker. Kanske passande då min nästa roman efter kommande Höstregn blir thrillern och feelbad-romanen Bolånetorskarna. Håll till godo nedan med lite läsarbostäder till salu i Täby och på Stjärnklartmark på Ammenäs några kilometer från Filip Stenviks ö Stenviken (Kråkholmen i verkligheten), samt Göteborg.

Cornucopia - I förrgår: 15:24

Imponerande räckvidd på elbil vid landsväg

Elbilars räckvidd verkar ofta titta på i motorvägssammanhang, men om man kör mycket gammal klassisk 70/90-landsväg (numera 60-70-80-90) är räckvidden extremt imponerande. Spontant känns det som att skillnaden i förbrukning är större i lägre hastigheter för en elbil än en fossilbil.
Bilen var laddad till 87% och rapporterar 671 km i räckvidd för landsvägskörning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.