VA > Ekonomi

Thursday, 24 May, 13:43

Liknande nyheter

Taggar: Blankarna, dubblade, just, insatsernamot , H&M, satsar7 , miljarder, på kurskollaps
DI - 26 sep 17 kl. 14:33

Blankarna vädrar blod i Ericsson

På kort tid har de blankarna nästan dubblat sina korta positioner i Ericsson. Nu spekuleras det om blankarna har vittring på en vinstvarning eller nyemission i samband med bolagets nästa rapportsläpp..

PrivataAffärer - 07 feb 18 kl. 13:09

Kommentar: Blankarna svettas i Mycronic

Börsens mest blankade bolag är Mycronic och dagens bokslutsrapport får säkerligen blankarna att svettas. Rapporten var klart över förväntningarna, utdelningen höjs kraftigt och aktien stiger tvåsiffrigt. Mer kan vänta om blankarna nu börjar köpa....

PrivataAffärer - 13 nov 13 kl. 06:00

Så gör blankarna

Flera stora hedgefonder fortsätter att spekulera i fallande kurser för ett antal svenska aktier. Men det finns också aktier som blankarna nu flyr från....

PrivataAffärer - 01 sep 16 kl. 12:57

Elekta tar revansch på blankarna

Med ett resultat klart bättre än väntat och något högre orderingång tar Elekta i delårsrapporten revansch på blankarna som under lång tid satsat på nedgång för aktien. Nye vd:n Richard Hausmann får nu en kanonstart för ett av börsens mest baissade....

PrivataAffärer - 14 nov 16 kl. 12:56

Kommentar: Ny stjärnsmäll för blankarna i Intrum Justitia

Samgåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff är det tredje bakslaget för blankarna i Intrum under en månad. Vid kursnivån strax under 310 kr ligger de fonder som spekulerat i en nedgång för aktien fel med över en kvarts miljard....

DI - 28 mar 17 kl. 17:57

Blankarna fortsätter att plocka hem vinsterna i Fingerprint

Kursraset i Fingerprint Cards har resulterat i att blankarna har börjat plocka hem miljonvinsterna. Fingerprint har ramlat ned från att vara börsens mest blankade bolag genom tiderna till att bli omsprunget av Intrum Justitia..

DI - 07 aug 17 kl. 16:06

Blankarna sätter klorna i brittiska pubar

Inbromsningen i den brittiska konsumtionen har gett blankarna vittring. Nu riktar de in sig på puboperatörerna, rapporterar Bloomberg..

DI - 22 aug 17 kl. 09:11

Ulf Petersson: Blankarna prickade rätt

I mars i år nådde antalet blankade aktier ny rekordnivå. Under sommarens börsnedgång har blankarna däremot passat på att återköpa ungefär 25 procent av sina korta positioner. Återigen tycks blankningsplacerare därmed tajmat börsnedgången väl..

DI - 04 sep 17 kl. 17:26

Blankarna ökar i Getinge

Blankarna flyttar fram positionerna i medicinteknikbolaget Getinge efter en svag sommar med rapportbesvikelse. Även First North-listade Kambi står i skottgluggen..

DI - 15 okt 17 kl. 17:25

Blankarna har nästan dubblat sina positioner sedan augusti

Maktkampen i Ericsson mellan Cevian och Investor fortsätter – men parallellt med den vädrar blankarna blod. De korta positionerna i Ericsson är nu uppe på rekordnivåer..

Fler nyheter från VA

VA - 15 minuter sedan

Nordiska valutakampen: Svenska kronan tappar kraft - norska går urstarkt

Den svenska kronan har rasat senaste året. Men den norska kronan går näst bäst av alla större valutor. Och en ytterligare uppgång kan vara att vänta till följd av oljepriset.

VA - 15 minuter sedan

”Alexa, finns gud?” – Engelska kyrkan lanserar röststyrd app för icke-troende

Den över 500 år gamla kyrkan lanserar en app till Amazons Alexa. .

VA - 2 timmar sedan

Nordea utreds – levererade sedlar till kriminella växlingskontor flera år efter polisvarning

Fyra år efter att de varnats av danska polisen stoppade Nordea distributionen av 500 euro-sedlar år 2015. Sammanlagt ska omkring en miljard danska kronor ha levererats till kriminella växlingskontor under flera år, rapporterar Danska TV2. .

VA - 3 timmar sedan

Full snurr för vindkraftsaktien – upp över 70% på en vecka

First North-noterade Seatwirl fortsätter att rusa på börsen. .

VA - 3 timmar sedan

Svenska prylkedjan stänger alla butiker efter tung förlust

Efter att ha tappat nästan en tredjedel av sin omsättning och samtidigt gjort en tung förlust uppger nu Hobbex att de ska stänga alla sina fysiska butiker – och satsa på e-handel. .

VA - 4 timmar sedan

Dagens hetaste aktietips: Köp verkstadspärlan som kan lyfta 50 procent

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Gunnebo är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

VA - 20 timmar sedan

Doldisen inom Wallenbergssfären tar plats i rampljuset – lägger miljardbud på Zound

Marc Wallenberg ska enligt uppgifter ha lagt ett bud på hörlursbolaget Zound. .

VA - 21 timmar sedan

Cherrys vd häktas misstänkt för grovt insiderbrott

Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare, har på onsdagen begärt att Cherrys vd Anders Holmgren ska häktas. .

VA - 21 timmar sedan

Ungdomsbarometerns vd: ”Unga fattar att de påverkar miljön genom de varumärken de väljer”

I veckans avsnitt av Hållbarhetspodden trendspanar Ungdomsbarometerns vd Ulrik Simonson kring vad unga tycker och tänker kring hållbarhet och företagens ansvar.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.