DN > Ekonomi

Friday, 25 May, 05:22

DN - 14 maj 18 kl. 11:15

Regeringen kritiseras för expansiv politikRegeringen får skarp kritik från sitt expertorgan, Finanspolitiska rådet. Rådet anser att finanspolitiken inte är väl avvägd och borde bli mindre expansiv. Annars kan följden bli att ekonomin överhettas..
Läs mer på DN

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kritiserasför , expansiv, politik
GöteborgsPosten - 04 jul 13 kl. 14:21

Borg: Det talar för en expansiv politik

Riskerna för ekonomiska smällar överväger. Ändå det finns utrymme för en expansiv politik. Men ett femte jobbskatteavdrag?

Expressen - 17 okt 14 kl. 10:02

Regeringen kritiseras för skattehöjningar

Regeringen kritiseras hårt av flera tunga remissinstanser för sina föreslagna skattehöjningar, visar en genomgång som Dagens industri har gjort. Bland kritikerna finns flera statliga myndigheter, som varnar för att jobben blir färre om förslagen genomförs. Även flera fackliga organisationer är kritiska till förslagen..

Affärsvärlden - 13 mar 13 kl. 08:42

Ekholm: Expansiv politik kan motverka svag efterfrågan

En mer expansiv ekonomisk politik hade kunnat motverka det låga efterfrågetrycket i den svenska ekonomin och bidragit till en mer positiv utveckling på arbetsmarknaden, sade vice riksbankschefen Karolina Ekholm på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

DN - 15 maj 17 kl. 10:30

Regeringen kritiseras av Finanspolitiska rådet

Regeringens ekonomiska politik kritiseras hårt av Finanspolitiska rådet. Enligt rådet är det uppseendeväckande att regeringen väljer att försvaga de offentliga finanserna under nuvarande högkonjunktur..

DI - 24 maj 16 kl. 10:39

Finansministern: "Ingen expansiv politik"

Regeringen har vidtagit åtgärder för att dämpa kostnadsutvecklingen, och läget ser också bättre ut nu än tidigare med Migrationsverkets senaste prognos över antalet asylsökande. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagen på tisdagen, när hon kommenterade Finanspolitiska rådets rapport..

E24 - 16 aug 16 kl. 06:53

Regeringen kritiseras för passiv brexit-politik

Regeringen gör inte nog för att i kölvattnet efter brexit locka företag till Sverige, hävdar Andreas Hatzigeorgiou vid Stockholms Handelskammare. Men näringsminister Mikael Damberg ger en annan bild..

Expressen - 08 jun 17 kl. 15:49

Regeringen kritiseras – Sahlins livvakt tas upp

Konstitutionsutskottet, KU, har gjort sin årliga granskning av regeringen.Nu kritiseras Alice Bah Kuhnke bland annat för hanteringen av ärendet med Mona Sahlins ex-livvakt Hernando Labbé Solinas.Dessutom kritiseras inrikesminister Anders Ygeman, S, sagt sig ha alla riksdagspartier bakom sig i beslut om Sveriges gränsbevakning..

Regeringen - 27 maj 11 kl. 14:46

En politik för unga

Den som är ung i Sverige i dag kan i stor utsträckning fatta egna beslut och själva påverka sin framtid. Jämfört med tidigare generationer har dagens unga helt andra möjligheter och förutsättningar till att skapa det liv de själva vill ha. Den här utvecklingen är i grunden bra.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 10:21

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:51

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen. Partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed sammanfattar kr.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Facebook anklagas för massövervakning – stäms

Facebook har använt sina appar för att samla in information om sina användare och deras vänner, även personer som aldrig varit användare på det sociala nätverket. Det hävdar det amerikanska bolaget Six4Three som nu stämmer nätjätten..

DN - 12 timmar sedan

Brist på vanligt sömnmedel i hela landet – endast få förpackningar kvar

Flera förpackningsstorlekar av sömnmedlet Propavan är på grund av ett produktionsfel slut i Sverige. Enligt Läkemedelsverket riskerar även den sista förpackningssorten att ta slut. – Jag tror dessvärre att det inte finns några större mängder, säger Eva Arlander på Läkemedelsverket.

DN - 13 timmar sedan

EU oroas av Trumps planer på tullar på bilar

Att USA köper så mycket personbilar från andra länder hotar landets säkerhet. Det menar president Donald Trump, som nu vill se tullar på bilimporten, liknande de på aluminium och stål. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström säger i ett uttalande att ”vi nu måste stå upp för synen på handel som ett starkt verktyg för tillväxt och för att föra folk närmare varandra”..

DN - 14 timmar sedan

De med osäker anställning sällan sjukskrivna

Löntagare med osäkra anställningsvillkor och egenföretagare är mindre ofta sjukskrivna än de med fast anställning. Men siffrorna kan vara missvisande och Försäkringskassans analytiker tror att rädsla för att förlora inkomst är en av förklaringarna..

DN - 14 timmar sedan

Amazon marknadsför program för igenkänning till polis

Det amerikanska företaget Amazon är i blåsväder efter att ha försökt marknadsföra ett avancerat program för att känna igen ansikten till polisen, rapporterar Time. .

DN - 16 timmar sedan

Ordförandebyten i Andra och Sjunde AP-fonden

Andra och Sjunde AP-fonden får nya ordförande när regeringen stuvar om i fondernas styrelser. Jan Roxendal tar över i Andra AP-fonden och Rose Marie Westman tar över i Sjunde AP-fonden. .

DN - 18 timmar sedan

Nordea utreds för penningtvätt i Danmark

Storbanken Nordea misstänks för att i flera år ha levererat omkring en miljard danska kronor till växlingskontor som drivits av kriminella, avslöjar danska TV2. Pengarna kan ha använts till penningtvätt som rör narkotikahandel och finansiering av terrorism..

DN - 20 timmar sedan

Tusentals jobb försvinner från Deutsche Bank

Den tyska storbanken Deutsche Bank minskar sin personalstyrka världen över från dagens 97.000 till under 90.000, meddelar bolaget..

DN - 21 timmar sedan

Ikea återkallar farlig cykel

Ikea återkallar cykeln ”Sladda”, sedan det visat sig att drivremmen riskerar att gå av. Elva incidenter har rapporterats, varav fyra i Sverige. Två av incidenterna, varav en i Sverige, har lett till lättare personskador..

DN - Igår: 01:05

BMW-kunder fick varandras uppgifter i misslyckat GDPR-utskick

BMW skulle informera ägare av BMW-bilar om nya bestämmelser kring hur personuppgifter hanteras. Men i utskicket fick något tusental av bilföretagets privatleasingkunder andra kunders personuppgifter, i stället för de egna, i underlagen som kunde klickas upp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.