DN > Ekonomi

Monday, 21 January, 01:03

DN - 14 maj 18 kl. 11:15

Regeringen kritiseras för expansiv politikRegeringen får skarp kritik från sitt expertorgan, Finanspolitiska rådet. Rådet anser att finanspolitiken inte är väl avvägd och borde bli mindre expansiv. Annars kan följden bli att ekonomin överhettas..
Läs mer på DN

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kritiserasför , expansiv, politik
GöteborgsPosten - 04 jul 13 kl. 14:21

Borg: Det talar för en expansiv politik

Riskerna för ekonomiska smällar överväger. Ändå det finns utrymme för en expansiv politik. Men ett femte jobbskatteavdrag?

Expressen - 17 okt 14 kl. 10:02

Regeringen kritiseras för skattehöjningar

Regeringen kritiseras hårt av flera tunga remissinstanser för sina föreslagna skattehöjningar, visar en genomgång som Dagens industri har gjort. Bland kritikerna finns flera statliga myndigheter, som varnar för att jobben blir färre om förslagen genomförs. Även flera fackliga organisationer är kritiska till förslagen..

Affärsvärlden - 13 mar 13 kl. 08:42

Ekholm: Expansiv politik kan motverka svag efterfrågan

En mer expansiv ekonomisk politik hade kunnat motverka det låga efterfrågetrycket i den svenska ekonomin och bidragit till en mer positiv utveckling på arbetsmarknaden, sade vice riksbankschefen Karolina Ekholm på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

DN - 15 maj 17 kl. 10:30

Regeringen kritiseras av Finanspolitiska rådet

Regeringens ekonomiska politik kritiseras hårt av Finanspolitiska rådet. Enligt rådet är det uppseendeväckande att regeringen väljer att försvaga de offentliga finanserna under nuvarande högkonjunktur..

DI - 24 maj 16 kl. 10:39

Finansministern: "Ingen expansiv politik"

Regeringen har vidtagit åtgärder för att dämpa kostnadsutvecklingen, och läget ser också bättre ut nu än tidigare med Migrationsverkets senaste prognos över antalet asylsökande. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagen på tisdagen, när hon kommenterade Finanspolitiska rådets rapport..

E24 - 16 aug 16 kl. 06:53

Regeringen kritiseras för passiv brexit-politik

Regeringen gör inte nog för att i kölvattnet efter brexit locka företag till Sverige, hävdar Andreas Hatzigeorgiou vid Stockholms Handelskammare. Men näringsminister Mikael Damberg ger en annan bild..

Expressen - 08 jun 17 kl. 15:49

Regeringen kritiseras – Sahlins livvakt tas upp

Konstitutionsutskottet, KU, har gjort sin årliga granskning av regeringen.Nu kritiseras Alice Bah Kuhnke bland annat för hanteringen av ärendet med Mona Sahlins ex-livvakt Hernando Labbé Solinas.Dessutom kritiseras inrikesminister Anders Ygeman, S, sagt sig ha alla riksdagspartier bakom sig i beslut om Sveriges gränsbevakning..

Regeringen - 27 maj 11 kl. 14:46

En politik för unga

Den som är ung i Sverige i dag kan i stor utsträckning fatta egna beslut och själva påverka sin framtid. Jämfört med tidigare generationer har dagens unga helt andra möjligheter och förutsättningar till att skapa det liv de själva vill ha. Den här utvecklingen är i grunden bra.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 10:21

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:51

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen. Partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed sammanfattar kr.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.