DN > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 00:12

DN - 14 maj 18 kl. 11:15

Regeringen kritiseras för expansiv politikRegeringen får skarp kritik från sitt expertorgan, Finanspolitiska rådet. Rådet anser att finanspolitiken inte är väl avvägd och borde bli mindre expansiv. Annars kan följden bli att ekonomin överhettas..
Läs mer på DN

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kritiserasför , expansiv, politik
GöteborgsPosten - 04 jul 13 kl. 14:21

Borg: Det talar för en expansiv politik

Riskerna för ekonomiska smällar överväger. Ändå det finns utrymme för en expansiv politik. Men ett femte jobbskatteavdrag?

Expressen - 17 okt 14 kl. 10:02

Regeringen kritiseras för skattehöjningar

Regeringen kritiseras hårt av flera tunga remissinstanser för sina föreslagna skattehöjningar, visar en genomgång som Dagens industri har gjort. Bland kritikerna finns flera statliga myndigheter, som varnar för att jobben blir färre om förslagen genomförs. Även flera fackliga organisationer är kritiska till förslagen..

Affärsvärlden - 13 mar 13 kl. 08:42

Ekholm: Expansiv politik kan motverka svag efterfrågan

En mer expansiv ekonomisk politik hade kunnat motverka det låga efterfrågetrycket i den svenska ekonomin och bidragit till en mer positiv utveckling på arbetsmarknaden, sade vice riksbankschefen Karolina Ekholm på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

DN - 15 maj 17 kl. 10:30

Regeringen kritiseras av Finanspolitiska rådet

Regeringens ekonomiska politik kritiseras hårt av Finanspolitiska rådet. Enligt rådet är det uppseendeväckande att regeringen väljer att försvaga de offentliga finanserna under nuvarande högkonjunktur..

DI - 24 maj 16 kl. 10:39

Finansministern: "Ingen expansiv politik"

Regeringen har vidtagit åtgärder för att dämpa kostnadsutvecklingen, och läget ser också bättre ut nu än tidigare med Migrationsverkets senaste prognos över antalet asylsökande. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagen på tisdagen, när hon kommenterade Finanspolitiska rådets rapport..

E24 - 16 aug 16 kl. 06:53

Regeringen kritiseras för passiv brexit-politik

Regeringen gör inte nog för att i kölvattnet efter brexit locka företag till Sverige, hävdar Andreas Hatzigeorgiou vid Stockholms Handelskammare. Men näringsminister Mikael Damberg ger en annan bild..

Expressen - 08 jun 17 kl. 15:49

Regeringen kritiseras – Sahlins livvakt tas upp

Konstitutionsutskottet, KU, har gjort sin årliga granskning av regeringen.Nu kritiseras Alice Bah Kuhnke bland annat för hanteringen av ärendet med Mona Sahlins ex-livvakt Hernando Labbé Solinas.Dessutom kritiseras inrikesminister Anders Ygeman, S, sagt sig ha alla riksdagspartier bakom sig i beslut om Sveriges gränsbevakning..

Regeringen - 27 maj 11 kl. 14:46

En politik för unga

Den som är ung i Sverige i dag kan i stor utsträckning fatta egna beslut och själva påverka sin framtid. Jämfört med tidigare generationer har dagens unga helt andra möjligheter och förutsättningar till att skapa det liv de själva vill ha. Den här utvecklingen är i grunden bra.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 10:21

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:51

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen. Partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed sammanfattar kr.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

USA skjuter på biltullar

Trumpregeringens utredning om det behövs tullar på bilar som importeras till USA drar ut på tiden, enligt USA:s handelsminister Wilbur Ross..

DN - 8 timmar sedan

Premiärministern höll symboliskt tal när Grekland slipper EU-stöd

Grekland går nu in i en ny era och har återtagit kontrollen över landets öde, enligt landets premiärminister Alexis Tsipras. Men trots att landet lämnat EU:s tredje nödpaket får man även de närmaste åren räkna med regelbundna besök av tjänstemän från EU och IMF..

DN - 11 timmar sedan

Jaskrasch sänker Saabaktien

Saabaktien sjunker på börsen efter Jaskraschen utanför Ronneby på förmiddagen. I övrigt är det små rörelser på Stockholmsbörsen, i likhet med de ledande Europabörserna..

DN - 12 timmar sedan

Trump: Räkna med utdraget tullbråk med Kina

USA.s president Donald Trump tror inte på något genombrott i samtalen om handelshinder med Kina i veckan. – Jag räknar inte med att de ska ge något, säger han till Reuters..

DN - 16 timmar sedan

Därför sjunker den svenska kronan i värde

Kronan har sjunkit kraftigt mot euron och dollarn under lång tid. Den främsta orsaken är Riksbankens minusränta. Exportföretag ­gynnas, men hushållen drabbas.

DN - 17 timmar sedan

Värmen ökade impulsköp av båtar

Båtförsäljningen beskrivs som den bästa någonsin efter sommarens badvänliga värmemånader. Både nya och begagnade båtar går åt och över hälften av båtbranschens medlemmar säger att säsongen varit bättre eller mycket bättre än ifjol..

DN - 18 timmar sedan

Äggbranschen vill höja priserna

Den varma, torra sommaren har gjort spannmålspriserna dyrare. Nu anser äggbranschen att priserna på ägg också behöver höjas för att kompensera producenterna för de ökade foderkostnaderna, skriver näringslivstidningen Norrbottens affärer..

DN - Igår: 19:52

Köttpriserna trycks ner när matkedjan storshoppar

Priserna på svenskt kött sjunker under hösten för att sedan stiga under nästa år. Samtidigt kan smör, ost och grädde bli dyrare..

DN - Igår: 09:49

Bostadsbyggandet minskar för första gången sedan 2012

Under första halvåret i år påbörjades bygget av knappt 31.000 bostäder, vilket är tio procent färre än första halvåret i fjol. Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) är det första gången på sex år som bostadsbyggandet minskar..

DN - 18 aug 18 kl. 10:41

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.