DN > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 05:49

DN - 14 maj 18 kl. 11:15

Regeringen kritiseras för expansiv politikRegeringen får skarp kritik från sitt expertorgan, Finanspolitiska rådet. Rådet anser att finanspolitiken inte är väl avvägd och borde bli mindre expansiv. Annars kan följden bli att ekonomin överhettas..
Läs mer på DN

Dela artikeln

51 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kritiserasför , expansiv, politik
GöteborgsPosten - 04 jul 13 kl. 14:21

Borg: Det talar för en expansiv politik

Riskerna för ekonomiska smällar överväger. Ändå det finns utrymme för en expansiv politik. Men ett femte jobbskatteavdrag?

Expressen - 17 okt 14 kl. 10:02

Regeringen kritiseras för skattehöjningar

Regeringen kritiseras hårt av flera tunga remissinstanser för sina föreslagna skattehöjningar, visar en genomgång som Dagens industri har gjort. Bland kritikerna finns flera statliga myndigheter, som varnar för att jobben blir färre om förslagen genomförs. Även flera fackliga organisationer är kritiska till förslagen..

Affärsvärlden - 13 mar 13 kl. 08:42

Ekholm: Expansiv politik kan motverka svag efterfrågan

En mer expansiv ekonomisk politik hade kunnat motverka det låga efterfrågetrycket i den svenska ekonomin och bidragit till en mer positiv utveckling på arbetsmarknaden, sade vice riksbankschefen Karolina Ekholm på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

DN - 15 maj 17 kl. 10:30

Regeringen kritiseras av Finanspolitiska rådet

Regeringens ekonomiska politik kritiseras hårt av Finanspolitiska rådet. Enligt rådet är det uppseendeväckande att regeringen väljer att försvaga de offentliga finanserna under nuvarande högkonjunktur..

DI - 24 maj 16 kl. 10:39

Finansministern: "Ingen expansiv politik"

Regeringen har vidtagit åtgärder för att dämpa kostnadsutvecklingen, och läget ser också bättre ut nu än tidigare med Migrationsverkets senaste prognos över antalet asylsökande. Det sade finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagen på tisdagen, när hon kommenterade Finanspolitiska rådets rapport..

E24 - 16 aug 16 kl. 06:53

Regeringen kritiseras för passiv brexit-politik

Regeringen gör inte nog för att i kölvattnet efter brexit locka företag till Sverige, hävdar Andreas Hatzigeorgiou vid Stockholms Handelskammare. Men näringsminister Mikael Damberg ger en annan bild..

Expressen - 08 jun 17 kl. 15:49

Regeringen kritiseras – Sahlins livvakt tas upp

Konstitutionsutskottet, KU, har gjort sin årliga granskning av regeringen.Nu kritiseras Alice Bah Kuhnke bland annat för hanteringen av ärendet med Mona Sahlins ex-livvakt Hernando Labbé Solinas.Dessutom kritiseras inrikesminister Anders Ygeman, S, sagt sig ha alla riksdagspartier bakom sig i beslut om Sveriges gränsbevakning..

Regeringen - 27 maj 11 kl. 14:46

En politik för unga

Den som är ung i Sverige i dag kan i stor utsträckning fatta egna beslut och själva påverka sin framtid. Jämfört med tidigare generationer har dagens unga helt andra möjligheter och förutsättningar till att skapa det liv de själva vill ha. Den här utvecklingen är i grunden bra.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 10:21

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:51

KD: Regeringen bedriver passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen. Partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed sammanfattar kr.

Fler nyheter från DN

DN - 18 timmar sedan

Småföretag: Minska personalstyrkan – på rätt sätt

Alla företagare som tvingats säga upp personal vet att det kan vara smärtsamt, även om företagets ekonomi kräver det. Advokaten Louise D'Oliwa berättar om hur man balanserar ansvar inför både företaget och de anställda på ett bra sätt..

DN - 19 timmar sedan

Twitter utvidgar Alex Jones avstängning

Twitter har blockerat ett antal konton med koppling till konspirationsteoretikern Alex Jones och hans högerextrema sajt Infowars. Jones är sedan tidigare avstängd från tjänsten på livstid..

DN - 22 timmar sedan

Saab tar in sex miljarder kronor från ägarna

Försvarsindustrikoncernen Saab planerar en nyemission på cirka sex miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt rapporterar bolaget en förlust för tredje kvartalet..

DN - 22 timmar sedan

Bättre vinst för Swedbank – men tjänar mindre på lån

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 7.061 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 6.

DN - Igår: 19:42

Carl Johan von Seth: Journalistmordet kan grusa saudiska tillväxtplaner

Mohammed bin Salman har krönt sig själv till Saudiarabiens reformkung. Nu förskräcks världen av kronprinsens blodtörst, och planerna på att modernisera den saudiska ekonomin kan grusas av journalistmordet..

DN - Igår: 19:42

Svensk handel med Saudiarabien hittills opåverkad

Den svenska handeln med Saudiarabien är opåverkad av det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Inte heller vapenexporten berörs av skandalen. – Vi har inget sådant fall att ta ställning till just nu, säger Christer Ahlström, generalsekreterare för ISP till DN..

DN - Igår: 14:39

Kamp väntar om Italiens budget

Hårda ord varvas med mjuka när Italien och EU-kommissionen gör sig redo för årets stora budgetkamp i eurozonen. Italien vill gärna diskutera sin budget – men tycks inte planera för några ändringar..

DN - Igår: 09:28

Linus Larsson: Augmented reality-glasögonen kryddar verkligheten

De är klumpiga. Svindyra. Ser inte riktigt kloka ut.

DN - Igår: 08:15

Bensin- och dieselpriser höjs

Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med 15 öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 15:81 kronor..

DN - Igår: 06:57

Bara rikaste hushållet kan köpa bostad i Storstockholm

Stora delar av svenska folket – fyra av sex typhushåll – har små eller obefintliga möjligheter att hyra eller köpa bostad i landets storstadskommuner, i flera fall även i andra delar av landet. Bara det allra rikaste hushållet klarar ett köp i Storstockholm. Det visar en ny bostadsrapport från LO.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.