Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:33

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 10:40

Stora luckor i börskunskapernaSvenskarna gillar aktier men många vet inte hur risk påverkar avkastning. Enligt en Sifo-undersökning på uppdrag av Swedbank sparar en tredjedel av de svenska spararna i aktier. Men fyra av tio vet inte hur risk påverkar avkastning, skriver Affärsvärlden på nätet och berättar – med hänvisning till rapporten – att nio av tio svenskar uppger att de sparar. Hälften av dem har ett sparkapital på minst 100.000 kronor och de flesta sparar via ett sparkonto.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sifo, Swedbank, Affärsvärlden, Arturo Arques, AFV

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora luckori , börskunskaperna

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nya regler hotar bostadsutvecklare

De börsnoterade bostadsutvecklarna kan börja tvingas redovisa skulder man dolt genom vinstavräkningar på planerade eller pågående projekt. Det beror på ändrade regler på Stockholmsbörsen som förbjuder företagen från att kunna redovisa vinster i förskott, skriver Svd Näringsliv. För exempelvis JM:s del betyder detta att man skulle behöva lyfta fram skulder på nästan nio miljarder kronor, enligt tidningen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bakåt i veckodebuten på Wall Street

De amerikanska börserna inledde handelsveckan, som började på tisdagen med anledning av Martin Luther King Day i måndags, med fallande kurser. Investerarna smälte Kinas svaga tillväxtsiffror och det faktum att Internationella valutafonden, IMF, sänkt den globala tillväxtprognosen. Under senare delen av handelsdagen kom rapporter om att USA ställt in ett förberedande handelsmöte med kinesiska representanter, vilket satte mer press på aktierna.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Chefsekonom varnar för kraftiga boprisfall

Bostadspriserna kan rasa med uppemot 30 procent med slopade ränteavdrag, enligt experten. Per Bolund (MP) är nu ansvarig minister för bostadspolitiken och han har öppnat för att trappa ner det omdebatterade ränteavdraget. Både Riksbanken och Finansinspektionen anser att ränteavdraget bör reduceras eller tas bort helt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Åtalad topp gör nya aktieklipp

”På bara ett halvår har han kammat hem en vinst på nästan 200 procent”, skriver Dagens Industri. Det är Fingerprint Cards styrelseordförande och tidigare vd Johan Carlström som tog tillfället i akt att tanka aktier i bolaget för 8,4 miljoner när kursen pressades ner till en bottennivå efter bolagets vinstvarning i början av juni förra året. ”Efter biometribolagets explosionsartade uppgång sedan årsskiftet är aktierna värda nästan 25 miljoner Mkr”, berättar Di.

Dagens PS - 4 timmar sedan

23 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsagendan. Missa inte det! Börs Rapporter 08:00 Castellum, Diamyd Medical, Mag Interactive Utländska rapporter 13:30 Kimberly-Clark, 13:45 Abbott, 22:01 Texas Instruments, 22:15 Ford, Briggs & Stratton (efter 22.

Dagens PS - I förrgår: 08:40

Tesla får grönt ljus för Europaleveranser

Elbilsuppstickaren Tesla har fått grönt ljus för att sälja sin senaste modell Model 3 i Europa. Det uppger den nederländska fordonsmyndigheten, enligt Bloomberg News. Leveranser kan inledas i februari.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Toppchef ratar SAS – men Norwegian lockar

Lågprisflygbolaget Norwegian är intressant för British Airways-ägaren IAG. Det uppger Akbar Al Baker, koncernchef för IAG:s största aktieägare Qatar Airways, rapporterar norska E24. Han sade under en presskonferens i Göteborg, som Qatar Airways har öppnat en rutt till från Doha, att Norwegian är ”väldigt intressant” för IAG.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Mångmiljardären vill betala mer i skatt

”Det är inte längre frågan om vi har råd att göra det, utan snarare om vi har råd att låta bli.” Det skriver Nick Hanauer, amerikansk entreprenör och riskkapitalist i en debattartikel på ETC.se och som tidigare publicerats i brittiska The Guardian.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Google X värvar startup-veteran

Wendy Tan White, som är en veteran inom den brittiska startupsscenen, kommer att ansluta till Google X som vice president. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till källor. Wendy Tan White ska ha kontaktats av Google förra året men haft andra möjligheter under övervägande.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Stjärnan erkänner – så höga blir böterna

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har erkänt skattebrott och ska för det betala motsvarande 192,7 miljoner kronor i böter, rapporterar SVT. Erkännandet kom mot en villkorlig dom och böter. Skattefallet avser Ronaldos tid som spelare i Real Madrid och har avhandlats i en spansk domstol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.