Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 10:34

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 09:00

”Få konflikter är lika infekterade”Birro scannar av pressens politiska åsikter och tycker till. Miljön då – har vi glömt den? Med tanke på att miljön är helt och hållet avgörande för mänsklighetens fortlevnad är det anmärkningsvärt hur långt ner på dagordningen frågan ligger i upptakten av valrörelsen. PM Nilsson skriver så här i DI, med anledningen av debatten om plaster i våra hav: ”Den mesta plasten som används i Sverige bränns, med mycket effektiv rökrening. Den hanteringen utgör inget problem, tvärtom är den föredömlig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nilsson, DI, Sverige, , Mellanöstern, Israel, MOT Israel, Abbas, Fatah, Hamas, Nyligen, Polisförbundet

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , konflikterär , lika, infekterade
Cornucopia - 26 jul 14 kl. 09:46

2.4 miljoner döda i konflikter i Mellanöstern sedan 1948

Jag hade tänkt göra en fin tidslinje med alla Mellanösterns1. konflikter, men dessvärre gav jag upp. Det är helt enkelt för många konflikter för att göras på den sedvanliga korta tiden jag kan lägga på ett blogginlägg, speciellt när man ska dela upp långa konflikter i sina våldsamma intervall och inte bara slå ut dem över exempelvis 1948 - 2014, som för den Arab-Israeliska konflikten.

YLE - 03 dec 15 kl. 04:21

Veteranbedömare: Lika goda kålsupare allihopa!

- De är nog lika goda kålsupare allihopa, säger journalisten Bengt Jansén som under sina nästan 40 år på Yle specialbevakade arbetsmarknadsfrågor. Han kommenterar samhällsfördraget som ser ut att rasa ihop som ett korthus. Trots att han sedan några år tillbaka är pensionär finns intresset för arbetsmarknadspolitik kvar, och då han från villan i Ingå följt med händelserna som utspelat sig i maktens korridorer kan han inte annat än förundra sig.

Expressen - 19 sep 17 kl. 21:07

Hollywoodfruarnas infekterade bråk: "Bränn upp skiten"

Gunilla Persson och Isabel Adrian fortsätter sitt infekterade bråk i "Svenska Hollywoodfruar".I tisdagens avsnitt chockas Isabel av Gunillas ilskna brev.– Hon är verkligen lika knäpp som jag alltid vetat, utbrister Isabel Adrian..

SmålandsPosten - 04 dec 15 kl. 06:00

Misstroende och konflikter väcker oro i Tingsryds pastorat

Vägen har varit kantad av problem sedan sju församlingar slogs ihop och bildade Tingsryds pastorat. Svajande ekonomi och infekterade personkonflikter har lett till avhopp bland både anställda och förtroendevalda..

DI - 01 sep 16 kl. 18:52

Hårda konflikter i expertgruppen

Ilmar Reepalus välfärdsutredning präglas av infekterade strider. Rapporten om ett nytt vinsttak kom som en total överraskning även för utredningens egen referensgrupp, kan Di avslöja..

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 09:48

En trovärdig skildring av stora konflikter och kulturella mönster

Det börjar med ett monster. Ibland tar det sig ner från bergen till byarna, knackar på hustaken och kräver ett omöjligt val av familjerna som bor där. En natt knackar det på hos Baba Ayub.

HBL - 07 jun 14 kl. 09:00

Nya metoder att lösa miljökonflikter

Ingen vinner på låsta positioner mellan parterna i planerings- och miljöfrågor. Därför behövs nya lösningsmodeller.I värsta fall slutar en konflikt med att investerarna drar sig undan, det blir årslånga rättsprocesser, parterna pekar finger på varandra och man söker syndabockar.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Sydsvenskan - 18 aug 11 kl. 00:05

"Konflikter i Malmö inte religiösa"

Malmö har pekats ut som en stad där religiösa konflikter ökar. Men bilden är mer komplex än så, skriver tre forskare vid Malmö högskola.
Upploppen i Tottenham, Brixton och andra Londonförorter har fyllt nyhetssidorna.

Kristianstadsbladet - 20 sep 11 kl. 06:30

Närmare, ändå lika långt borta

Det är i slutet av dokumentären "Fången - en film om Dawit Isaak" (SVT2, söndags) det bränner till m?
Det är i slutet av dokumentären ?Fången ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Komponentfel sänker INTE Volvos kreditbetyg

De problem som Volvo upptäckt med en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem har i dagsläget inte någon påverkan på bolagets kreditbetyg eller de positiva utsikterna. Det skriver Moodys i en kommentar. Moodys kreditbetyg för Volvo ligger i dagsläget på Baa1.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Ledarkollen: Vägval för Saudiarabien

Dagens ledarkoll handlar om Saudiarabien, om Alliansen och det politiska skeendet – och om terrordådet i Norge 2011. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Vilken väg går Saudiarabien?

Dagens PS - 1 timme sedan

Analysfirma behåller Investor som toppval

Investmentbolaget Investor är fortsatt en top pick-aktie hos Pareto, även om rapporten för det tredje kvartalet kom in under deras förväntningar. Det framgår av en rapportkommentar. Banken pekar på att portföljbolaget Mölnlycke uppvisade lägre organisk tillväxt till följd av en avmattning inom affärssegmentet Surgical, vilket kan resultera i lägre estimat för 2019 och 2020.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsfest hägrar – kolla aktietipsen!

Storbank presenterar sina börsfavoriter i varje sektor. Läge att leka följa John. Swedbanks analysavdelning Kepler Cheuvreux står bakom listan, skriver Di och berättar att den precis har uppdaterats, bland annat med ”en ny älskling” på verkstadsfronten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Starka rapporter gav Wall Street bränsle

De amerikanska börserna tog under tisdagshandeln igen stora delar av förra veckans nedställ efter att flera stora bolag släppt starka delårsrapporter. Morgan Stanley steg 5,7 procent efter att vinsten under det senaste kvartalet slagit förväntningarna och Goldman Sachs, som också slog marknadens förväntningar, steg 3 procent. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 2,15 procent till 2 809,92.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Google: Kina får censurerad sökapp

Teknikbolaget Googles vd Sundar Pichai bekräftar att de planerar att skapa en censurerad sökapp i Kina. Appen kallas för ”Project Dragonfly” och bedöms kunna besvara mer än 99 procent av alla förfrågningar. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Nu utmanar Huawei Apple – på riktigt

Kinesiska telekombjässen Huawei har nu släppt sin rival till Apples Iphone XS. Lanseringen skedde i London under tisdagen och formellt handlar det om flaggskeppstelefonerna Mate 20 och Mate 20 Pro, enligt CNBC. Huawei släppte också en smart klocka, GT.

Dagens PS - 4 timmar sedan

17 oktober: Här är dagens kalender

Dagens PS håller dig uppdaterad på vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
08:00 Castellum, 08:15 Investor, FX International, Iapotek, Mag Interactive, Mangold, Nilörn, Specialfastigheter, Traction, Venue Retail, Zaplox Utländska rapporter
07:00 Roche, ABG Sundal Collier, ABG Sundal Collier, ASML, Alcoa (efter 22.00), BHP Billiton, Danone Stämmor
14:00 Papilly (extra), 15:00 FX International, Zutec Investerarmöte
09:00 Castellum telefonkonferens
10:00 Investor telefonkonferens Corporate Actions
Moment Group sista dag för handel innan byte av marknadsplats på First North före byte till Stockholmsbörsen Börshandel
Hongkongbörsen helgstängd Makro
08:00 Europa månadsförsäljning av bilar från ACEA
10:30 Sto

Dagens PS - 19 timmar sedan

Geely har förlorat över 8 miljarder på Volvo

Tung förlust för Geely Holding med frontmannen Li Shufu. Enligt Dagens Industri kan kinesiska Geely vid dags datum ha förlorat cirka 8,9 miljarder kronor på sin ägarandel i AB Volvo, som i dag haft en blytung börsresa på beskedet om ett komponentfel i fordonens avgassystem. Om utdelningen i våras inkluderas ligger Li Shufus Geely runt 8,2 miljarder kronor back på sin Volvoportfölj, som bolaget förvärvade av aktivistfonden Cevian med finansmannen Christer Gardell i slutet av december 2017.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Villamarknaden under press

Amorteringskravet bidragande orsak till avmattningen. Det säger Dennis Lindén, enhetschef på Lantmäteriet, till Dagens Nyheter, som med hänvisning till Lantmäteriets siffror uppger att antalet sålda småhus sjunkit med två procent under det tredje kvartalet. ”Andra orsaker är privatekonomiska skäl.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.