Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:43

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 09:00

”Få konflikter är lika infekterade”Birro scannar av pressens politiska åsikter och tycker till. Miljön då – har vi glömt den? Med tanke på att miljön är helt och hållet avgörande för mänsklighetens fortlevnad är det anmärkningsvärt hur långt ner på dagordningen frågan ligger i upptakten av valrörelsen. PM Nilsson skriver så här i DI, med anledningen av debatten om plaster i våra hav: ”Den mesta plasten som används i Sverige bränns, med mycket effektiv rökrening. Den hanteringen utgör inget problem, tvärtom är den föredömlig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nilsson, DI, Sverige, , Mellanöstern, Israel, MOT Israel, Abbas, Fatah, Hamas, Nyligen, Polisförbundet

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , konflikterär , lika, infekterade
Cornucopia - 26 jul 14 kl. 09:46

2.4 miljoner döda i konflikter i Mellanöstern sedan 1948

Jag hade tänkt göra en fin tidslinje med alla Mellanösterns1. konflikter, men dessvärre gav jag upp. Det är helt enkelt för många konflikter för att göras på den sedvanliga korta tiden jag kan lägga på ett blogginlägg, speciellt när man ska dela upp långa konflikter i sina våldsamma intervall och inte bara slå ut dem över exempelvis 1948 - 2014, som för den Arab-Israeliska konflikten.

YLE - 03 dec 15 kl. 04:21

Veteranbedömare: Lika goda kålsupare allihopa!

- De är nog lika goda kålsupare allihopa, säger journalisten Bengt Jansén som under sina nästan 40 år på Yle specialbevakade arbetsmarknadsfrågor. Han kommenterar samhällsfördraget som ser ut att rasa ihop som ett korthus. Trots att han sedan några år tillbaka är pensionär finns intresset för arbetsmarknadspolitik kvar, och då han från villan i Ingå följt med händelserna som utspelat sig i maktens korridorer kan han inte annat än förundra sig.

Expressen - 19 sep 17 kl. 21:07

Hollywoodfruarnas infekterade bråk: "Bränn upp skiten"

Gunilla Persson och Isabel Adrian fortsätter sitt infekterade bråk i "Svenska Hollywoodfruar".I tisdagens avsnitt chockas Isabel av Gunillas ilskna brev.– Hon är verkligen lika knäpp som jag alltid vetat, utbrister Isabel Adrian..

SmålandsPosten - 04 dec 15 kl. 06:00

Misstroende och konflikter väcker oro i Tingsryds pastorat

Vägen har varit kantad av problem sedan sju församlingar slogs ihop och bildade Tingsryds pastorat. Svajande ekonomi och infekterade personkonflikter har lett till avhopp bland både anställda och förtroendevalda..

DI - 01 sep 16 kl. 18:52

Hårda konflikter i expertgruppen

Ilmar Reepalus välfärdsutredning präglas av infekterade strider. Rapporten om ett nytt vinsttak kom som en total överraskning även för utredningens egen referensgrupp, kan Di avslöja..

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 09:48

En trovärdig skildring av stora konflikter och kulturella mönster

Det börjar med ett monster. Ibland tar det sig ner från bergen till byarna, knackar på hustaken och kräver ett omöjligt val av familjerna som bor där. En natt knackar det på hos Baba Ayub.

HBL - 07 jun 14 kl. 09:00

Nya metoder att lösa miljökonflikter

Ingen vinner på låsta positioner mellan parterna i planerings- och miljöfrågor. Därför behövs nya lösningsmodeller.I värsta fall slutar en konflikt med att investerarna drar sig undan, det blir årslånga rättsprocesser, parterna pekar finger på varandra och man söker syndabockar.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Sydsvenskan - 18 aug 11 kl. 00:05

"Konflikter i Malmö inte religiösa"

Malmö har pekats ut som en stad där religiösa konflikter ökar. Men bilden är mer komplex än så, skriver tre forskare vid Malmö högskola.
Upploppen i Tottenham, Brixton och andra Londonförorter har fyllt nyhetssidorna.

Kristianstadsbladet - 20 sep 11 kl. 06:30

Närmare, ändå lika långt borta

Det är i slutet av dokumentären "Fången - en film om Dawit Isaak" (SVT2, söndags) det bränner till m?
Det är i slutet av dokumentären ?Fången ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop

”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.

Dagens PS - 1 timme sedan

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nytt chefsavhopp på Kvd – Ratos rycker in

Bilauktionsföretaget Kvd tappar ytterligare en chef. Det är vice vd Henrik Otterstedt som nu lämnar bolaget, enligt Breakit. Breakit skrev redan i februari att ett flertal personer var på väg bort från Kvd.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Moderaterna backar bara veckor före valet

Moderaterna backar medan Kristdemokraterna och Miljöpartiet ökar. Det visar senaste Svensk väljaropinion, vilket är en sammanvägning av flera stora opinionsmätningar som Sifo genomför för Ekot. Moderaterna når sitt sämsta stöd sedan hösten 2017 i undersökningen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Börsveckan analyserar teknikhandelsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för trion Bergman & Beving, Indutrade och OEM International samt rådet avvakta för trion
Lagercrantz, Addtech och Addlife. Tidningen ger även köpråd för Catena Media och norska Gaming Innovation Group.

Dagens PS - 1 timme sedan

Elon Musk talar ut – då rasade aktien

Kurserna på New York-börsen klättrade sent på fredagskvällen efter nya förhoppningar om ett nedtrappat handelskrig mellan USA och Kina. Förhandlare från de båda länderna arbetar på en plan för att få ett slut på tvisten och i november ska USA:s president Donald Trump träffa Kinas Xi Jingping, enligt Wall Street Journal. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,33 procent till 2 850,13.

Dagens PS - I förrgår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - I förrgår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - I förrgår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.