Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 27 May, 09:55

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 09:00

”Få konflikter är lika infekterade”Birro scannar av pressens politiska åsikter och tycker till. Miljön då – har vi glömt den? Med tanke på att miljön är helt och hållet avgörande för mänsklighetens fortlevnad är det anmärkningsvärt hur långt ner på dagordningen frågan ligger i upptakten av valrörelsen. PM Nilsson skriver så här i DI, med anledningen av debatten om plaster i våra hav: ”Den mesta plasten som används i Sverige bränns, med mycket effektiv rökrening. Den hanteringen utgör inget problem, tvärtom är den föredömlig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nilsson, DI, Sverige, , Mellanöstern, Israel, MOT Israel, Abbas, Fatah, Hamas, Nyligen, Polisförbundet

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , konflikterär , lika, infekterade
BT - 5 timmar sedan

Människans rovdrift bakom många konflikter

Miljöförstöring i kombination med växthuseffekt har lagt grunden till konflikter, menar skribenten..

Cornucopia - 26 jul 14 kl. 09:46

2.4 miljoner döda i konflikter i Mellanöstern sedan 1948

Jag hade tänkt göra en fin tidslinje med alla Mellanösterns1. konflikter, men dessvärre gav jag upp. Det är helt enkelt för många konflikter för att göras på den sedvanliga korta tiden jag kan lägga på ett blogginlägg, speciellt när man ska dela upp långa konflikter i sina våldsamma intervall och inte bara slå ut dem över exempelvis 1948 - 2014, som för den Arab-Israeliska konflikten.

YLE - 03 dec 15 kl. 04:21

Veteranbedömare: Lika goda kålsupare allihopa!

- De är nog lika goda kålsupare allihopa, säger journalisten Bengt Jansén som under sina nästan 40 år på Yle specialbevakade arbetsmarknadsfrågor. Han kommenterar samhällsfördraget som ser ut att rasa ihop som ett korthus. Trots att han sedan några år tillbaka är pensionär finns intresset för arbetsmarknadspolitik kvar, och då han från villan i Ingå följt med händelserna som utspelat sig i maktens korridorer kan han inte annat än förundra sig.

Expressen - 19 sep 17 kl. 21:07

Hollywoodfruarnas infekterade bråk: "Bränn upp skiten"

Gunilla Persson och Isabel Adrian fortsätter sitt infekterade bråk i "Svenska Hollywoodfruar".I tisdagens avsnitt chockas Isabel av Gunillas ilskna brev.– Hon är verkligen lika knäpp som jag alltid vetat, utbrister Isabel Adrian..

SmålandsPosten - 04 dec 15 kl. 06:00

Misstroende och konflikter väcker oro i Tingsryds pastorat

Vägen har varit kantad av problem sedan sju församlingar slogs ihop och bildade Tingsryds pastorat. Svajande ekonomi och infekterade personkonflikter har lett till avhopp bland både anställda och förtroendevalda..

DI - 01 sep 16 kl. 18:52

Hårda konflikter i expertgruppen

Ilmar Reepalus välfärdsutredning präglas av infekterade strider. Rapporten om ett nytt vinsttak kom som en total överraskning även för utredningens egen referensgrupp, kan Di avslöja..

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 09:48

En trovärdig skildring av stora konflikter och kulturella mönster

Det börjar med ett monster. Ibland tar det sig ner från bergen till byarna, knackar på hustaken och kräver ett omöjligt val av familjerna som bor där. En natt knackar det på hos Baba Ayub.

HBL - 07 jun 14 kl. 09:00

Nya metoder att lösa miljökonflikter

Ingen vinner på låsta positioner mellan parterna i planerings- och miljöfrågor. Därför behövs nya lösningsmodeller.I värsta fall slutar en konflikt med att investerarna drar sig undan, det blir årslånga rättsprocesser, parterna pekar finger på varandra och man söker syndabockar.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Sydsvenskan - 18 aug 11 kl. 00:05

"Konflikter i Malmö inte religiösa"

Malmö har pekats ut som en stad där religiösa konflikter ökar. Men bilden är mer komplex än så, skriver tre forskare vid Malmö högskola.
Upploppen i Tottenham, Brixton och andra Londonförorter har fyllt nyhetssidorna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 08:10

Hjärnan växer med nyttig mat

Ny studie visar att hjärnan sannolikt blir större av sund kost. Ett nederländskt forskarlag konstaterar det här och hoppas rönen ska få fler att anamma en sund livsstil. ”Man har tittat på en stor mängd individer som genomgått en hjärnavbildning.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - Igår: 07:55

Drömslott lockar svenskar

Tredje mest klickade objektet på bostadssajt förra veckan. Bolltorps slott utanför Söderköping har en prislapp på 155 miljoner kronor. En fantasisumma för de allra flesta, men trots det höga priset är annonsen den tredje mest klickade hos bostadssajten Hemnet förra veckan, skriver Dagens Industri, som uppger att slottet i Östergötland har anor från 1400-talet även om den nuvarande huvudbyggnaden härstammar från 1800-talet.

Dagens PS - Igår: 07:55

Så drygar du ut semesterkassan

Semestern rycker allt närmare – här är några smarta tips. Det frestar på att vara ledig. Särskilt i semestertider och i synnerhet om kronan rasat i värde.

Dagens PS - Igår: 07:26

Boosta kroppen – räkna stegen

Bättre matsmältning, mer muskler och starkare skelett utlovas. Bland mycket annat. Tidning Hälsa skriver om fördelen med att promenera, allra helst i raskt tempo samtidigt som du räknar stegen.

Dagens PS - Igår: 15:27

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - Igår: 11:41

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - Igår: 12:58

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - Igår: 12:42

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - Igår: 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.