Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 11:25

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 09:00

”Få konflikter är lika infekterade”Birro scannar av pressens politiska åsikter och tycker till. Miljön då – har vi glömt den? Med tanke på att miljön är helt och hållet avgörande för mänsklighetens fortlevnad är det anmärkningsvärt hur långt ner på dagordningen frågan ligger i upptakten av valrörelsen. PM Nilsson skriver så här i DI, med anledningen av debatten om plaster i våra hav: ”Den mesta plasten som används i Sverige bränns, med mycket effektiv rökrening. Den hanteringen utgör inget problem, tvärtom är den föredömlig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nilsson, DI, Sverige, , Mellanöstern, Israel, MOT Israel, Abbas, Fatah, Hamas, Nyligen, Polisförbundet

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , konflikterär , lika, infekterade
YLE - 4 timmar sedan

I prästutbildningen ingår inga ledarskapsstudier: "Vi gör allt vi kan i en teoretisk kurssituation för att förebygga konflikter"

Flera församlingar i Borgå stift har under de senaste åren tvingats tackla inflammerade konflikter bland personalen. Men hur förbereds de kommande prästerna i sin utbildning på de utmaningar som förmanskap och ledarskap innebär?.

Cornucopia - 26 jul 14 kl. 09:46

2.4 miljoner döda i konflikter i Mellanöstern sedan 1948

Jag hade tänkt göra en fin tidslinje med alla Mellanösterns1. konflikter, men dessvärre gav jag upp. Det är helt enkelt för många konflikter för att göras på den sedvanliga korta tiden jag kan lägga på ett blogginlägg, speciellt när man ska dela upp långa konflikter i sina våldsamma intervall och inte bara slå ut dem över exempelvis 1948 - 2014, som för den Arab-Israeliska konflikten.

YLE - 03 dec 15 kl. 04:21

Veteranbedömare: Lika goda kålsupare allihopa!

- De är nog lika goda kålsupare allihopa, säger journalisten Bengt Jansén som under sina nästan 40 år på Yle specialbevakade arbetsmarknadsfrågor. Han kommenterar samhällsfördraget som ser ut att rasa ihop som ett korthus. Trots att han sedan några år tillbaka är pensionär finns intresset för arbetsmarknadspolitik kvar, och då han från villan i Ingå följt med händelserna som utspelat sig i maktens korridorer kan han inte annat än förundra sig.

Expressen - 19 sep 17 kl. 21:07

Hollywoodfruarnas infekterade bråk: "Bränn upp skiten"

Gunilla Persson och Isabel Adrian fortsätter sitt infekterade bråk i "Svenska Hollywoodfruar".I tisdagens avsnitt chockas Isabel av Gunillas ilskna brev.– Hon är verkligen lika knäpp som jag alltid vetat, utbrister Isabel Adrian..

SmålandsPosten - 04 dec 15 kl. 06:00

Misstroende och konflikter väcker oro i Tingsryds pastorat

Vägen har varit kantad av problem sedan sju församlingar slogs ihop och bildade Tingsryds pastorat. Svajande ekonomi och infekterade personkonflikter har lett till avhopp bland både anställda och förtroendevalda..

DI - 01 sep 16 kl. 18:52

Hårda konflikter i expertgruppen

Ilmar Reepalus välfärdsutredning präglas av infekterade strider. Rapporten om ett nytt vinsttak kom som en total överraskning även för utredningens egen referensgrupp, kan Di avslöja..

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 09:48

En trovärdig skildring av stora konflikter och kulturella mönster

Det börjar med ett monster. Ibland tar det sig ner från bergen till byarna, knackar på hustaken och kräver ett omöjligt val av familjerna som bor där. En natt knackar det på hos Baba Ayub.

HBL - 07 jun 14 kl. 09:00

Nya metoder att lösa miljökonflikter

Ingen vinner på låsta positioner mellan parterna i planerings- och miljöfrågor. Därför behövs nya lösningsmodeller.I värsta fall slutar en konflikt med att investerarna drar sig undan, det blir årslånga rättsprocesser, parterna pekar finger på varandra och man söker syndabockar.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Sydsvenskan - 18 aug 11 kl. 00:05

"Konflikter i Malmö inte religiösa"

Malmö har pekats ut som en stad där religiösa konflikter ökar. Men bilden är mer komplex än så, skriver tre forskare vid Malmö högskola.
Upploppen i Tottenham, Brixton och andra Londonförorter har fyllt nyhetssidorna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Dagens PS - Igår: 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 1 timme sedan

Danmark bygger ut Köpenhamns flygplats

Danmarks regering har beslutat om att bygga ut Kastrup i Köpenhamn för 2,5 miljarder danska kronor, motsvarande 3,4 miljarder kronor. Pengarna ska hjälpa flygplatsen att expandera med 2 000 nya parkeringsplatser samt två nya perronger på tågstationen. Investeringen ska dessutom säkerställa Kastrups position framför bland annat Arlanda i Stockholm och hjälpa flygplatsen att kunna ta emot 40 miljoner passagerare årligen, skriver Børsen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nya regler hotar bostadsutvecklare

De börsnoterade bostadsutvecklarna kan börja tvingas redovisa skulder man dolt genom vinstavräkningar på planerade eller pågående projekt. Det beror på ändrade regler på Stockholmsbörsen som förbjuder företagen från att kunna redovisa vinster i förskott, skriver Svd Näringsliv. För exempelvis JM:s del betyder detta att man skulle behöva lyfta fram skulder på nästan nio miljarder kronor, enligt tidningen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bakåt i veckodebuten på Wall Street

De amerikanska börserna inledde handelsveckan, som började på tisdagen med anledning av Martin Luther King Day i måndags, med fallande kurser. Investerarna smälte Kinas svaga tillväxtsiffror och det faktum att Internationella valutafonden, IMF, sänkt den globala tillväxtprognosen. Under senare delen av handelsdagen kom rapporter om att USA ställt in ett förberedande handelsmöte med kinesiska representanter, vilket satte mer press på aktierna.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Chefsekonom varnar för kraftiga boprisfall

Bostadspriserna kan rasa med uppemot 30 procent med slopade ränteavdrag, enligt experten. Per Bolund (MP) är nu ansvarig minister för bostadspolitiken och han har öppnat för att trappa ner det omdebatterade ränteavdraget. Både Riksbanken och Finansinspektionen anser att ränteavdraget bör reduceras eller tas bort helt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Åtalad topp gör nya aktieklipp

”På bara ett halvår har han kammat hem en vinst på nästan 200 procent”, skriver Dagens Industri. Det är Fingerprint Cards styrelseordförande och tidigare vd Johan Carlström som tog tillfället i akt att tanka aktier i bolaget för 8,4 miljoner när kursen pressades ner till en bottennivå efter bolagets vinstvarning i början av juni förra året. ”Efter biometribolagets explosionsartade uppgång sedan årsskiftet är aktierna värda nästan 25 miljoner Mkr”, berättar Di.

Dagens PS - 4 timmar sedan

23 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsagendan. Missa inte det! Börs Rapporter 08:00 Castellum, Diamyd Medical, Mag Interactive Utländska rapporter 13:30 Kimberly-Clark, 13:45 Abbott, 22:01 Texas Instruments, 22:15 Ford, Briggs & Stratton (efter 22.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.