Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:59

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 08:56

Borg varnar Moderaterna: ”Stor risk för Sverige”Kommande ekonomiska kris kommer slå hårt mot Sverige. Därför bör M glömma drömmen om en Alliansregering, menar ex-finansministern. Valet 2018 ser ut att bli en rysare. Men en sak är säker, om man frågar tidigare finansministern Anders Borg (M) – Moderaterna bör överge ambitionen att bilda ny Alliansregering. Det säger Borg i en intervju i SvD:s Ekonomistudion på måndagsmorgonen och uppmanar partiet att i stället söka lyckan hos Socialdemokraterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige, Alliansregering, Anders Borg, Borg, SvD, Ekonomistudion, Socialdemokraterna, Svenska Dagbladet, KÄlla,  näringsliv

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borg, varnar, Moderaterna, Stor, riskför , Sverige
SVT - 04 okt 11 kl. 20:13

Finansminister Borg varnar

Finansminister Anders Borg varnar nu för att räddningspaketet till Grekland inte kommer att fungera. När Europas finansministrar idag möttes i Luxemburg sa Anders Borg att åtgärderna är otillräckliga och att situationen är mycket allvarlig..

Opinionen.se - 08 maj 13 kl. 10:51

Borg varnar för kronstyrka

Finansminister Anders Borg varnar för att den starka kronan är på väg att bli ett problem för den exportledda svenska ekonomin och uppmanar Riksbanken att ta hänsyn till effekterna i sin penningpolitik, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, enligt di.se. ?

E24 - 08 aug 11 kl. 13:05

Anders Borg varnar för en stökig höst

Finansminister Anders Borg varnar för en stökig höst på finansmarknaderna. "Vi får räknar med att det kommer att gunga rejält en tid", säger han..

DI - 05 jul 16 kl. 14:54

Borg varnar för svag regering efter nästa val

En borgerlig minoritetsregering – möjligen en ren M-regering – efter nästa val rycker närmare efter Moderaternas strategiskifte. Men den förre finansministern Anders Borg varnar för att svaga regeringar gynnar populister: "Det är djupt bekymmersamt"..

BT - 20 aug 14 kl. 19:43

Bildt och Borg varnar för ökade flyktingströmmarna: "Budgeteffekter"

Mitt i brinnande valrörelse varnar nu utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg för att de ökade flyktingströmmarna till följd av oron i omvärlden kommer att påverka oss och våra finanser. – De spelar ansvarskortet, säger statsvetaren Tommy Möller. Det hör inte till vanligheterna att regeringen kallar till presskonferens mitt i valrörelsen om "oron i omvärlden".

Alliansfritt Sverige - 11 apr 14 kl. 15:38

Borg varnar för sjunkande arbetslöshet och moderatpressissarna gör bort sig

När finansminister Anders Borg presenterade regeringens budget i förrgår var det framförallt en sak som väckte uppståndelse nu när budgeten var så tunn. Borg varnade för riskerna att arbetslösheten skulle sjunka för fort. Aftonbladet citerade: Vi får fråga oss hur snabb nedgång vi tål.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

BT - 27 maj 11 kl. 09:07

Borg varnar för mjukare bankregler

EU-banker med dotterbolag i försäkringsbranschen kommer undan delar av Basel III, de nya globala reglerna för banker, som ska fasas in till 2019. Anders Borg och hans EU-kollegor varnar dock för konsekvenserna av en uppmjukning av reglerna.
Det är tidningen Financial Times som rapporterar om undantagen med hänvisning till ett utkast till nya EU-regler.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 12 kl. 11:26

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

DN - 18 sep 13 kl. 11:39

Borg varnar Socialdemokraterna

Finansminister Anders Borg (M) varnar Socialdemokraterna för att tillsammans med de övriga tre oppositionspartierna i riksdagen sätta stopp för en extra skattesänkning för månadsinkomster över 36 000 kronor. "Det är allvarligt", säger Borg till DN..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Vd anhållen i razzia – aktien rasar

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmberg utreds av Ekobrottsmyndigheten som har inlett en förundersökning kring misstänkt insiderbrott med anledning av hans aktiehandel. Det framgår av ett pressmeddelande. Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan bjuder på tre köptips

Här är aktierna du bör tanka och vila på hanen med, enligt tidningens experter. Enligt tidningen Börsveckan är det köpläge i Cherry, Balco och Flexqube, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. När det gäller Cherry anser börsproffsen på tidningen bland annat att ”ledningen är tillbaka på rätt spår”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di: Köpläge i bästa bolaget

Tidningen slår fast att det nu är rea på aktien. ”På ett halvår har rekordpremie vänts till betydande substansrabatt i överavkastningsmaskinen. Det öppnar för köpläge i Stockholmsbörsens bästa investmentbolag”, skriver tidningens Richard Bråse och rekommenderar placerare att klippa till på Latour, som nu handlas med en substansrabatt på 9 procent.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stefan Persson gör det – igen

Tankar nya H&M-aktier för hundratals miljoner alltså. Det är lätt att tappa räkningen över hur många gånger på kort tid som H&M-miljardären utökat sitt innehav i det egna bolaget. Varje vecka trycker han på köpknappen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extra

Regeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Softbank startar jättefond för att stämma företag

Softbank tänker dra igång en fond på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, som ska stämma teknikföretag för patentintrång. Det skriver The New York Post med hänvisning till källor. Satsningen sker genom amerikanska Fortress Investment Group som Softbank köpte i december.

Dagens PS - Igår: 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Konflikten ”Har slagit mot hela näringslivet”

Hamnkonflikten i Göteborg kostade 4,5 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till en rapport beställd av Svenskt Näringsliv. I huvudsak var det försenat gods och ändrad logistik som kostade extra för företagen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

NY-börsen får kvinnlig chef för första gången

New York-börsen, NYSE, kommer att för första gången i sin 226-åriga historia få en kvinna som chef, skriver Wall Street Journal. Det är Stacey Cunningham, operativ chef för NYSE, som nu befordras och tar på sig uppdraget som den 67:e chefen för världens största börs. Det har börsoperatörens moderbolag Intercontinental Exchange sagt till tidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.