Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 23:54

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 08:56

Borg varnar Moderaterna: ”Stor risk för Sverige”Kommande ekonomiska kris kommer slå hårt mot Sverige. Därför bör M glömma drömmen om en Alliansregering, menar ex-finansministern. Valet 2018 ser ut att bli en rysare. Men en sak är säker, om man frågar tidigare finansministern Anders Borg (M) – Moderaterna bör överge ambitionen att bilda ny Alliansregering. Det säger Borg i en intervju i SvD:s Ekonomistudion på måndagsmorgonen och uppmanar partiet att i stället söka lyckan hos Socialdemokraterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige, Alliansregering, Anders Borg, Borg, SvD, Ekonomistudion, Socialdemokraterna, Svenska Dagbladet, KÄlla,  näringsliv

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borg, varnar, Moderaterna, Stor, riskför , Sverige
SVT - 04 okt 11 kl. 20:13

Finansminister Borg varnar

Finansminister Anders Borg varnar nu för att räddningspaketet till Grekland inte kommer att fungera. När Europas finansministrar idag möttes i Luxemburg sa Anders Borg att åtgärderna är otillräckliga och att situationen är mycket allvarlig..

Opinionen.se - 08 maj 13 kl. 10:51

Borg varnar för kronstyrka

Finansminister Anders Borg varnar för att den starka kronan är på väg att bli ett problem för den exportledda svenska ekonomin och uppmanar Riksbanken att ta hänsyn till effekterna i sin penningpolitik, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, enligt di.se. ?

E24 - 08 aug 11 kl. 13:05

Anders Borg varnar för en stökig höst

Finansminister Anders Borg varnar för en stökig höst på finansmarknaderna. "Vi får räknar med att det kommer att gunga rejält en tid", säger han..

DI - 05 jul 16 kl. 14:54

Borg varnar för svag regering efter nästa val

En borgerlig minoritetsregering – möjligen en ren M-regering – efter nästa val rycker närmare efter Moderaternas strategiskifte. Men den förre finansministern Anders Borg varnar för att svaga regeringar gynnar populister: "Det är djupt bekymmersamt"..

BT - 20 aug 14 kl. 19:43

Bildt och Borg varnar för ökade flyktingströmmarna: "Budgeteffekter"

Mitt i brinnande valrörelse varnar nu utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg för att de ökade flyktingströmmarna till följd av oron i omvärlden kommer att påverka oss och våra finanser. – De spelar ansvarskortet, säger statsvetaren Tommy Möller. Det hör inte till vanligheterna att regeringen kallar till presskonferens mitt i valrörelsen om "oron i omvärlden".

Alliansfritt Sverige - 11 apr 14 kl. 15:38

Borg varnar för sjunkande arbetslöshet och moderatpressissarna gör bort sig

När finansminister Anders Borg presenterade regeringens budget i förrgår var det framförallt en sak som väckte uppståndelse nu när budgeten var så tunn. Borg varnade för riskerna att arbetslösheten skulle sjunka för fort. Aftonbladet citerade: Vi får fråga oss hur snabb nedgång vi tål.

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 15:03

10-årsdagen: Borg varnar för ny finanskris

Den tidigare M-finansministern säger att ”man får utgå ifrån att det kommer en finansiell kris”. Han var finansminister då, 2008, när Lehman Brother kraschade, det var ”en väldigt intensiv period”, konstaterar Anders Borg i en Di-intervju där han alltså också spår att en ny finanskrasch lurar bakom hörnet. ”Jag tror att vi har ett eller två starka år framför oss, men man får utgå ifrån att det kommer en finansiell kris, kanske under nästa mandatperiod.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

BT - 27 maj 11 kl. 09:07

Borg varnar för mjukare bankregler

EU-banker med dotterbolag i försäkringsbranschen kommer undan delar av Basel III, de nya globala reglerna för banker, som ska fasas in till 2019. Anders Borg och hans EU-kollegor varnar dock för konsekvenserna av en uppmjukning av reglerna.
Det är tidningen Financial Times som rapporterar om undantagen med hänvisning till ett utkast till nya EU-regler.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 12 kl. 11:26

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 13 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.