Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 18 October, 16:40

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 08:56

Borg varnar Moderaterna: ”Stor risk för Sverige”Kommande ekonomiska kris kommer slå hårt mot Sverige. Därför bör M glömma drömmen om en Alliansregering, menar ex-finansministern. Valet 2018 ser ut att bli en rysare. Men en sak är säker, om man frågar tidigare finansministern Anders Borg (M) – Moderaterna bör överge ambitionen att bilda ny Alliansregering. Det säger Borg i en intervju i SvD:s Ekonomistudion på måndagsmorgonen och uppmanar partiet att i stället söka lyckan hos Socialdemokraterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige, Alliansregering, Anders Borg, Borg, SvD, Ekonomistudion, Socialdemokraterna, Svenska Dagbladet, KÄlla,  näringsliv

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borg, varnar, Moderaterna, Stor, riskför , Sverige
SVT - 04 okt 11 kl. 20:13

Finansminister Borg varnar

Finansminister Anders Borg varnar nu för att räddningspaketet till Grekland inte kommer att fungera. När Europas finansministrar idag möttes i Luxemburg sa Anders Borg att åtgärderna är otillräckliga och att situationen är mycket allvarlig..

Opinionen.se - 08 maj 13 kl. 10:51

Borg varnar för kronstyrka

Finansminister Anders Borg varnar för att den starka kronan är på väg att bli ett problem för den exportledda svenska ekonomin och uppmanar Riksbanken att ta hänsyn till effekterna i sin penningpolitik, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, enligt di.se. ?

E24 - 08 aug 11 kl. 13:05

Anders Borg varnar för en stökig höst

Finansminister Anders Borg varnar för en stökig höst på finansmarknaderna. "Vi får räknar med att det kommer att gunga rejält en tid", säger han..

DI - 05 jul 16 kl. 14:54

Borg varnar för svag regering efter nästa val

En borgerlig minoritetsregering – möjligen en ren M-regering – efter nästa val rycker närmare efter Moderaternas strategiskifte. Men den förre finansministern Anders Borg varnar för att svaga regeringar gynnar populister: "Det är djupt bekymmersamt"..

BT - 20 aug 14 kl. 19:43

Bildt och Borg varnar för ökade flyktingströmmarna: "Budgeteffekter"

Mitt i brinnande valrörelse varnar nu utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg för att de ökade flyktingströmmarna till följd av oron i omvärlden kommer att påverka oss och våra finanser. – De spelar ansvarskortet, säger statsvetaren Tommy Möller. Det hör inte till vanligheterna att regeringen kallar till presskonferens mitt i valrörelsen om "oron i omvärlden".

Alliansfritt Sverige - 11 apr 14 kl. 15:38

Borg varnar för sjunkande arbetslöshet och moderatpressissarna gör bort sig

När finansminister Anders Borg presenterade regeringens budget i förrgår var det framförallt en sak som väckte uppståndelse nu när budgeten var så tunn. Borg varnade för riskerna att arbetslösheten skulle sjunka för fort. Aftonbladet citerade: Vi får fråga oss hur snabb nedgång vi tål.

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 15:03

10-årsdagen: Borg varnar för ny finanskris

Den tidigare M-finansministern säger att ”man får utgå ifrån att det kommer en finansiell kris”. Han var finansminister då, 2008, när Lehman Brother kraschade, det var ”en väldigt intensiv period”, konstaterar Anders Borg i en Di-intervju där han alltså också spår att en ny finanskrasch lurar bakom hörnet. ”Jag tror att vi har ett eller två starka år framför oss, men man får utgå ifrån att det kommer en finansiell kris, kanske under nästa mandatperiod.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

BT - 27 maj 11 kl. 09:07

Borg varnar för mjukare bankregler

EU-banker med dotterbolag i försäkringsbranschen kommer undan delar av Basel III, de nya globala reglerna för banker, som ska fasas in till 2019. Anders Borg och hans EU-kollegor varnar dock för konsekvenserna av en uppmjukning av reglerna.
Det är tidningen Financial Times som rapporterar om undantagen med hänvisning till ett utkast till nya EU-regler.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 12 kl. 11:26

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Avanza rusar – men aktien är för dyr

Avanza rusar med dubbla procenttal under torsdagen på en stark delårsrapport för det tredje kvartalet. Med den nya värderingen har nätmäklarens aktie blivit dyr hur man än vrider och vänder, skriver Dagens industri i en kommentar. Nätmäklarens p/e-tal är redan på skyhöga 39 baserat på Di:s prognos om en årsvinst på 13,3 kronor per aktie.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Regeringen tillåter åtal mot Lundintoppar

Regeringen har gett bifall för Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums toppchefer. Styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter står anklagade för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Beslutet är fattat på torsdagen under ett regeringssammanträde, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Bostadspriserna fortsätter sjunka

Valueguards siffror för september visar att bostadsrättsindex gick ner med 0,4 procent medan villaindex sjönk med 0,3 procent för riket. ”En förklaring till dämpningen av prisutvecklingen beror på införandet av amorteringskrav. Människor känner sig också mer osäkra om vart marknaden är på väg”, kommenterar Claudia Wörmann, boendeekonom vid SBAB, i SvD.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jättarna i fejd – nu stämmer Ebay Amazon

Auktionsbjässen Ebay stämmer Amazon för att ha lockat över säljare på marknadsplatsen genom Ebays interna meddelandesystem. Det rapporterar MarketWatch. Enligt Ebay har e-handelsjätten skapat ett system för att infiltrera och utnyttja Ebays interna e-postsystem för medlemmar.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Pareto köper Aktieinvest för 40 Mkr

Norska mäklarfirman Pareto förvärvar Aktieinvest av Aktiespararna för 40 miljoner kronor kontant. Det framgår i ett pressmeddelande. Aktiespararnas kongress gav i år styrelsen mandatet att sälja sin egen nätmäklare, en verksamhet som bedrivits i nära 30 år.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Bostadsmarknaden anses mer balanserad

Bostadsmarknaden har blivit mer balanserad i år jämfört med föregående höst, skriver Erik Olsson Fastighetsförmedling som pekar på politiken som grund för detta. Under september hade vi riksdagsval och det är sannolikt att tro att bostadspolitiken kommer att få en blocköverskridande överenskommelse. Under denna väntas ränteavdragen minska och andra åtgärder implementeras i syfte att dämpa ökningen i hushållens bostadslån och räntekänslighet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Ledarkollen: Är L för eller mot invandring?

Dagens ledarkoll handlar om bankerna, om Liberalernas syn på invandring, om att kärnkraft är bra för miljön och om att missbruk är en sjukdom. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Banker behöver hjälp, inte regler DI vänder en aning på begreppen när det gäller penningtvätt i svenska banker: ”Det europeiska banksystemet har traditionellt varit en rysk penningtvättares dröm.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Mäktige Wallenberg vill skrota Bromma

Jacob Wallenberg byter fot och vill nu lägga ner flygplatsen. ”Jag tror att det är många som kommit till slutsatsen att den tillväxt vi ser i dag inom flyget gör att vi måste kraftsamla på ett ställe. Det är också effektivt för Sverige som nation.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Ericsson på rätt köl igen – kanonrapport

Telekomjätten Ericsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Bolaget rapporterar en vändning till vinst som var högre än väntat. Omsättningen uppgick till 53,8 miljarder kronor (49,4), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 50,3.

Dagens PS - 8 timmar sedan

SVT/TT: SEB i historisk Europa-svindel

Största skatteplundringen i Europa i modern tid, enligt avslöjandet som görs av SVT och TT och ett internationellt journalistnätverk. Finansmän och advokater har enligt granskningen tillsammans med flera av världens största banker och med hjälp av ett avancerat upplägg kommit över minst 70 miljarder kronor av Europas skattemedel. Den sofistikerade, ekonomiska brottsligheten har kallats Europas största skattestöld och drabbat i vart fall sex länder, däribland Danmark, Tyskland och Belgien, framgår det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.