Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 18:04

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 08:56

Borg varnar Moderaterna: ”Stor risk för Sverige”Kommande ekonomiska kris kommer slå hårt mot Sverige. Därför bör M glömma drömmen om en Alliansregering, menar ex-finansministern. Valet 2018 ser ut att bli en rysare. Men en sak är säker, om man frågar tidigare finansministern Anders Borg (M) – Moderaterna bör överge ambitionen att bilda ny Alliansregering. Det säger Borg i en intervju i SvD:s Ekonomistudion på måndagsmorgonen och uppmanar partiet att i stället söka lyckan hos Socialdemokraterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige, Alliansregering, Anders Borg, Borg, SvD, Ekonomistudion, Socialdemokraterna, Svenska Dagbladet, KÄlla,  näringsliv

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borg, varnar, Moderaterna, Stor, riskför , Sverige
SVT - 04 okt 11 kl. 20:13

Finansminister Borg varnar

Finansminister Anders Borg varnar nu för att räddningspaketet till Grekland inte kommer att fungera. När Europas finansministrar idag möttes i Luxemburg sa Anders Borg att åtgärderna är otillräckliga och att situationen är mycket allvarlig..

Opinionen.se - 08 maj 13 kl. 10:51

Borg varnar för kronstyrka

Finansminister Anders Borg varnar för att den starka kronan är på väg att bli ett problem för den exportledda svenska ekonomin och uppmanar Riksbanken att ta hänsyn till effekterna i sin penningpolitik, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, enligt di.se. ?

E24 - 08 aug 11 kl. 13:05

Anders Borg varnar för en stökig höst

Finansminister Anders Borg varnar för en stökig höst på finansmarknaderna. "Vi får räknar med att det kommer att gunga rejält en tid", säger han..

DI - 05 jul 16 kl. 14:54

Borg varnar för svag regering efter nästa val

En borgerlig minoritetsregering – möjligen en ren M-regering – efter nästa val rycker närmare efter Moderaternas strategiskifte. Men den förre finansministern Anders Borg varnar för att svaga regeringar gynnar populister: "Det är djupt bekymmersamt"..

BT - 20 aug 14 kl. 19:43

Bildt och Borg varnar för ökade flyktingströmmarna: "Budgeteffekter"

Mitt i brinnande valrörelse varnar nu utrikesminister Carl Bildt och finansminister Anders Borg för att de ökade flyktingströmmarna till följd av oron i omvärlden kommer att påverka oss och våra finanser. – De spelar ansvarskortet, säger statsvetaren Tommy Möller. Det hör inte till vanligheterna att regeringen kallar till presskonferens mitt i valrörelsen om "oron i omvärlden".

Alliansfritt Sverige - 11 apr 14 kl. 15:38

Borg varnar för sjunkande arbetslöshet och moderatpressissarna gör bort sig

När finansminister Anders Borg presenterade regeringens budget i förrgår var det framförallt en sak som väckte uppståndelse nu när budgeten var så tunn. Borg varnade för riskerna att arbetslösheten skulle sjunka för fort. Aftonbladet citerade: Vi får fråga oss hur snabb nedgång vi tål.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

BT - 27 maj 11 kl. 09:07

Borg varnar för mjukare bankregler

EU-banker med dotterbolag i försäkringsbranschen kommer undan delar av Basel III, de nya globala reglerna för banker, som ska fasas in till 2019. Anders Borg och hans EU-kollegor varnar dock för konsekvenserna av en uppmjukning av reglerna.
Det är tidningen Financial Times som rapporterar om undantagen med hänvisning till ett utkast till nya EU-regler.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 12 kl. 11:26

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

DN - 18 sep 13 kl. 11:39

Borg varnar Socialdemokraterna

Finansminister Anders Borg (M) varnar Socialdemokraterna för att tillsammans med de övriga tre oppositionspartierna i riksdagen sätta stopp för en extra skattesänkning för månadsinkomster över 36 000 kronor. "Det är allvarligt", säger Borg till DN..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 5 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.