Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 05:28

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 07:07

Flygjättens vd: Vi ska INTE stycka bolagetFransk-nederländska flygjätten Air France-KLM har den senaste tiden tyngts ned av strejker i Frankrike. Det är dock inte något alternativ att åter dela upp verksamheten och göra KLM samt Air France till självständiga bolag. Det säger KLM-chefen Pieter Elbers i en intervju i nederländsk tv. ”Världen förändras snabbt och vi måste följa med. Vi gör det ganska framgångsrikt, men hos Air France sätter man förändringen på spel genom strejkerna”, säger han.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
INTE, Air France-KLM, Frankrike, KLM, Air France, Pieter Elbers, Boeing, France

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygjättensvd Vi ska INTE , stycka, bolaget
Dagens PS - 30 jul 18 kl. 10:03

Flygjätte på väg att krascha?

Air India har mottagit betalningsvarningar (default notices) från banker och leasingföretag efter att ha ställt in betalningar, vilket ökar oron kring den statliga flygjättens finanser och kreditvärdighet. Det rapporterar Reuters. Wells Fargo och Dubai Aerospace Enterprise har skickat brev i vilka de krävt räntebetalningar som ännu inte inkommit.

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 13:17

Japanska flygjättens reklam dras in: "Rasism mot västerlänningar"Bloggaren: "Precis som vanligt"

JAPAN. Rasistisk och stötande för västerlänningar. Så beskrivs en ny reklamfilm från det japanska flygbolaget All Nippon Airways (ANA).

DI - 17 sep 14 kl. 14:09

Flygjättens piloter förlänger strejk

Flygbolaget Air France ställde in mer än hälften av flygningarna på onsdagen, då piloterna förlängde sin strejk med ytterligare en dag. Piloterna trotsade premiärminister Manuel Valls uppmaning att avbryta deras "obegripliga" aktion..

Sydsvenskan - 16 mar 17 kl. 09:00

Flygjättens experter – ta giftprover i Fjällfotasjön

Efter pfos-larmet: Swedavia.

DN - 20 nov 12 kl. 06:02

Räkna med fler ?sista utrop? för flygjätten

De centrala fackliga avtalen är påskrivna i krispaketet som SAS vd sagt är ?final call?. Nu sänker bolaget kostnaderna med miljarder.

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 07:45

Flygjätten bekräftar – utsatt för cyberattack

Boeing bekräftar rapporterna om en cyberattack mot vissa delar av produktionsutrustningen för byggande av 787 Dreamliner och senaste 777-modellen. Det var Seattle Times som skrev om att flygjätten hade blivit föremål för dataviruset WannaCry. Boeing sade att detta stämde men att attacken endast drabbat ett fåtal system och att åtgärder vidtogs som ledde till att produktionen inte blev påverkad.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 11:44

JUST NU: Bud på flygjätte – aktien lyfter till skyarna

Flygjätten IAG, som äger British Airways, överväger att lägga ett bud på flygbolaget Norwegian. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. IAG, som bland annat äger British Airways, bekräftar att man köpt 4,6 procent av kapitalet i norska lågprisaktören Norwegian.

DI - 15 jul 18 kl. 10:47

flygjätten skjuter upp beslut om mellanplan

Flygjätten Boeing har skjutit upp att fatta beslut om huruvida bolaget kommer att släppa ett plan i mellanmarknaden eller inte till nästa år. Det rapporterar Financial Times..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Gammal flygjätte tillbaka på börsen

Japan Airlines som 2010 sattes i konkurs är tillbaka på Tokyobörsen, men många tveksamma blickar är riktade mot bolaget..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 17 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.