Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:59

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 07:07

Flygjättens vd: Vi ska INTE stycka bolagetFransk-nederländska flygjätten Air France-KLM har den senaste tiden tyngts ned av strejker i Frankrike. Det är dock inte något alternativ att åter dela upp verksamheten och göra KLM samt Air France till självständiga bolag. Det säger KLM-chefen Pieter Elbers i en intervju i nederländsk tv. ”Världen förändras snabbt och vi måste följa med. Vi gör det ganska framgångsrikt, men hos Air France sätter man förändringen på spel genom strejkerna”, säger han.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
INTE, Air France-KLM, Frankrike, KLM, Air France, Pieter Elbers, Boeing, France

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygjättensvd Vi ska INTE , stycka, bolaget
Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 13:17

Japanska flygjättens reklam dras in: "Rasism mot västerlänningar"Bloggaren: "Precis som vanligt"

JAPAN. Rasistisk och stötande för västerlänningar. Så beskrivs en ny reklamfilm från det japanska flygbolaget All Nippon Airways (ANA).

DI - 17 sep 14 kl. 14:09

Flygjättens piloter förlänger strejk

Flygbolaget Air France ställde in mer än hälften av flygningarna på onsdagen, då piloterna förlängde sin strejk med ytterligare en dag. Piloterna trotsade premiärminister Manuel Valls uppmaning att avbryta deras "obegripliga" aktion..

Sydsvenskan - 16 mar 17 kl. 09:00

Flygjättens experter – ta giftprover i Fjällfotasjön

Efter pfos-larmet: Swedavia.

DN - 20 nov 12 kl. 06:02

Räkna med fler ?sista utrop? för flygjätten

De centrala fackliga avtalen är påskrivna i krispaketet som SAS vd sagt är ?final call?. Nu sänker bolaget kostnaderna med miljarder.

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 07:45

Flygjätten bekräftar – utsatt för cyberattack

Boeing bekräftar rapporterna om en cyberattack mot vissa delar av produktionsutrustningen för byggande av 787 Dreamliner och senaste 777-modellen. Det var Seattle Times som skrev om att flygjätten hade blivit föremål för dataviruset WannaCry. Boeing sade att detta stämde men att attacken endast drabbat ett fåtal system och att åtgärder vidtogs som ledde till att produktionen inte blev påverkad.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 11:44

JUST NU: Bud på flygjätte – aktien lyfter till skyarna

Flygjätten IAG, som äger British Airways, överväger att lägga ett bud på flygbolaget Norwegian. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. IAG, som bland annat äger British Airways, bekräftar att man köpt 4,6 procent av kapitalet i norska lågprisaktören Norwegian.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Gammal flygjätte tillbaka på börsen

Japan Airlines som 2010 sattes i konkurs är tillbaka på Tokyobörsen, men många tveksamma blickar är riktade mot bolaget..

Affärsvärlden - 31 jul 13 kl. 08:58

Flygjätte blir Airbus

Den europeiska flyg- och försvarsjätten EADS kommer att omorganisera bolaget och byta namn till Airbus Group..

DN - 28 jul 14 kl. 15:58

Bolaget lämnar Irak efter MH17-kraschen

Flygjätten Emirates kommer att sluta flyga över Irak på grund av markhotet från militanta islamister, rapporterar BBC..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Vd anhållen i razzia – aktien rasar

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmberg utreds av Ekobrottsmyndigheten som har inlett en förundersökning kring misstänkt insiderbrott med anledning av hans aktiehandel. Det framgår av ett pressmeddelande. Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan bjuder på tre köptips

Här är aktierna du bör tanka och vila på hanen med, enligt tidningens experter. Enligt tidningen Börsveckan är det köpläge i Cherry, Balco och Flexqube, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. När det gäller Cherry anser börsproffsen på tidningen bland annat att ”ledningen är tillbaka på rätt spår”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di: Köpläge i bästa bolaget

Tidningen slår fast att det nu är rea på aktien. ”På ett halvår har rekordpremie vänts till betydande substansrabatt i överavkastningsmaskinen. Det öppnar för köpläge i Stockholmsbörsens bästa investmentbolag”, skriver tidningens Richard Bråse och rekommenderar placerare att klippa till på Latour, som nu handlas med en substansrabatt på 9 procent.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stefan Persson gör det – igen

Tankar nya H&M-aktier för hundratals miljoner alltså. Det är lätt att tappa räkningen över hur många gånger på kort tid som H&M-miljardären utökat sitt innehav i det egna bolaget. Varje vecka trycker han på köpknappen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extra

Regeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Softbank startar jättefond för att stämma företag

Softbank tänker dra igång en fond på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, som ska stämma teknikföretag för patentintrång. Det skriver The New York Post med hänvisning till källor. Satsningen sker genom amerikanska Fortress Investment Group som Softbank köpte i december.

Dagens PS - Igår: 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Konflikten ”Har slagit mot hela näringslivet”

Hamnkonflikten i Göteborg kostade 4,5 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till en rapport beställd av Svenskt Näringsliv. I huvudsak var det försenat gods och ändrad logistik som kostade extra för företagen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

NY-börsen får kvinnlig chef för första gången

New York-börsen, NYSE, kommer att för första gången i sin 226-åriga historia få en kvinna som chef, skriver Wall Street Journal. Det är Stacey Cunningham, operativ chef för NYSE, som nu befordras och tar på sig uppdraget som den 67:e chefen för världens största börs. Det har börsoperatörens moderbolag Intercontinental Exchange sagt till tidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.