Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 22:51

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 07:07

Flygjättens vd: Vi ska INTE stycka bolagetFransk-nederländska flygjätten Air France-KLM har den senaste tiden tyngts ned av strejker i Frankrike. Det är dock inte något alternativ att åter dela upp verksamheten och göra KLM samt Air France till självständiga bolag. Det säger KLM-chefen Pieter Elbers i en intervju i nederländsk tv. ”Världen förändras snabbt och vi måste följa med. Vi gör det ganska framgångsrikt, men hos Air France sätter man förändringen på spel genom strejkerna”, säger han.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
INTE, Air France-KLM, Frankrike, KLM, Air France, Pieter Elbers, Boeing, France

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygjättensvd Vi ska INTE , stycka, bolaget
Dagens PS - 30 jul 18 kl. 10:03

Flygjätte på väg att krascha?

Air India har mottagit betalningsvarningar (default notices) från banker och leasingföretag efter att ha ställt in betalningar, vilket ökar oron kring den statliga flygjättens finanser och kreditvärdighet. Det rapporterar Reuters. Wells Fargo och Dubai Aerospace Enterprise har skickat brev i vilka de krävt räntebetalningar som ännu inte inkommit.

DI - Igår: 16:48

Flygjätte i exklusiv intervju: Därför vill vi inte köpa SAS

Qatar Airways har fått en flygande start på sin nya linje till Göteborg och flaggar för ytterligare expansion i Sverige. Men den snabbväxande flygjättens koncernchef förutspår i en intervju att tuffa tider väntar för flygbranschen och avslöjar varför han utesluter köp i SAS..

Nyheter 24 - 21 jan 14 kl. 13:17

Japanska flygjättens reklam dras in: "Rasism mot västerlänningar"Bloggaren: "Precis som vanligt"

JAPAN. Rasistisk och stötande för västerlänningar. Så beskrivs en ny reklamfilm från det japanska flygbolaget All Nippon Airways (ANA).

DI - 17 sep 14 kl. 14:09

Flygjättens piloter förlänger strejk

Flygbolaget Air France ställde in mer än hälften av flygningarna på onsdagen, då piloterna förlängde sin strejk med ytterligare en dag. Piloterna trotsade premiärminister Manuel Valls uppmaning att avbryta deras "obegripliga" aktion..

Sydsvenskan - 16 mar 17 kl. 09:00

Flygjättens experter – ta giftprover i Fjällfotasjön

Efter pfos-larmet: Swedavia.

DN - 20 nov 12 kl. 06:02

Räkna med fler ?sista utrop? för flygjätten

De centrala fackliga avtalen är påskrivna i krispaketet som SAS vd sagt är ?final call?. Nu sänker bolaget kostnaderna med miljarder.

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 07:45

Flygjätten bekräftar – utsatt för cyberattack

Boeing bekräftar rapporterna om en cyberattack mot vissa delar av produktionsutrustningen för byggande av 787 Dreamliner och senaste 777-modellen. Det var Seattle Times som skrev om att flygjätten hade blivit föremål för dataviruset WannaCry. Boeing sade att detta stämde men att attacken endast drabbat ett fåtal system och att åtgärder vidtogs som ledde till att produktionen inte blev påverkad.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 11:44

JUST NU: Bud på flygjätte – aktien lyfter till skyarna

Flygjätten IAG, som äger British Airways, överväger att lägga ett bud på flygbolaget Norwegian. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. IAG, som bland annat äger British Airways, bekräftar att man köpt 4,6 procent av kapitalet i norska lågprisaktören Norwegian.

DI - 15 jul 18 kl. 10:47

flygjätten skjuter upp beslut om mellanplan

Flygjätten Boeing har skjutit upp att fatta beslut om huruvida bolaget kommer att släppa ett plan i mellanmarknaden eller inte till nästa år. Det rapporterar Financial Times..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 9 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 12 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.